Gautefall/Midtstrandlia hyttefelt

Vestre Midtstrandlia 6

Prisantydning
2 100 000 kr
Omkostninger
68 970 kr
Totalpris
2 168 970 kr
Formuesverdi
94 618 kr
Kommunale avgifter
7 325 kr / år
Byggeår
2009
P-rom
79 ㎡
Bruksareal
79 ㎡
Tomteareal
1 228 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Tradisjonell og laftet hytte med god planløsning i naturskjønne omgivelser - 3 sov m/ 7 sengeplasser. Hyttefelt

Om eiendommen

Standard

En svært trivelig laftet hytte beliggende i naturskjønne omgivelser. Hytta ble bygget i 2009 og holder godt på den tradisjonelle hyttestilen med romslig peis i stue og furu/tømmer på de fleste overflater. Her kan man virkelig nyte fjellivet sammen med familien.

I gangparti finnes en liten garderobe for ytterklær og oppbevaring av sko/klær. Gangen har tilkomst til alle soverom og bad. Videre inn kommer man til stue- og kjøkkenløsning. Stuen har skråtak med synlige åser som gir stuen god romfølelse og særpreg. Det er plass til stor spisegruppe for familien og sofagruppe foran peisen.

Åpen løsning til kjøkken med enkel innredning og benkeplate i eik. Innredningen har profilerte fronter og ble malt i 2011. Det er lagt opp en løsning fra Hyttetorget med vann- og avløpsrør montert i 2011.

Bad har flis på gulv med varmekabler og tømmervegger. Det er montert servantinnredning, toalett med oppsamler og dusjkabinett. Her er også Hyttetorgets løsning med vann- og avløp montert.

Hytta har 3 soverom hvor det idag er lagt opp til 7 sengeplasser. 2 av rommene har garderobeskap og hyller som medfølger i handelen.

Generelt er det god parkering på egen tomt.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 79 kvm. Bruksareal: 79 kvm.

Hytta går over et plan og inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Drangedal kommune.

Påkostning og modernisering

Følgende oppgraderinger er gjort de siste årene:
* Satt inn Hyttetorgets løsning for vann til dusj, vask bad og kjøkken.
* Trukket flere strømpunkter til kjøkken og bad.
* Malt kjøkkeninnredning.
* Satt opp netting i gesimskasse.
* Tettet med papp rundt pipe.
* Skiftet innmat i sikringsskap.
* Betalt anleggsbidrag for nytt VA-anlegg på hyttefeltet.
* Betalt trekking av stikkledninger til hyttevegg.

Oppvarming

Hytta varmes opp av peisovn i stue, varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger informerer om at de har betalt anleggsbidrag for nytt VA-anlegg på hyttefeltet, samt betalt trekking av stikkledninger til hyttevegg. Dersom man ønsker å koble seg på kommunalt vann- og avløp må ny eier betale en tilkoblingsavgift til kommunen.

Selgers kostnader tilknyttet hytta:
- Mobilt bredbånd: Kr. 399,-
- Parabol: Kr. 429,-
- Brøyting Fiskevandsveien og Midtstrandlia fellesveier: kr. 4175,- pr. år.
- Kommunale avgifter som innebærer eiendomsskatt, feiing og tilsyn, renovasjon grunngebyr hytte/fritid, tilgang bod fra felt og renovasjon prisgruppe 1: Kr. 7 325,-
- Forsikring (individuelt): Kr. 2496,-
- Strøm varierer fra kr. 200,- på sommerstid til ca. kr. 2500,- på vinterstid. Informasjon om strøm må regnes som individuelt da det har mye å si for årlig bruk.

Til informasjon har selger takket ja til fiber, som er planlagt å legge til sommeren. Priser på TV- og internettskostnader vil derfor variere med tiden.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den 03.04.23 14:49, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Innvendig > Etasjeskille - Stuedel
- Våtrom > Generell > Bad

TG2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Dører
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Innvendig > Overflater - Soverom
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selgers punkter i egenerklæring:
Punkt 2: Satt opp Hyttetorgets løsning m/ vanntank, pumpe og rør til dusj/vask og kjøkken.
Punkt 8: Gulv på kjøkken og stue er ikke i vater.
Punkt 9: Fanger mus innimellom i boden. Har også vært inne i hytta i "museår".
Punkt 11: 2013: Div. trekking av kabler til nye strømpunkt 2022: skiftet innmat i sikringsskap.
Punkt 16: Div. vedlikehold på terrasse, satt opp netting i gesimskasse, tettet tak rundt pipe.
Punkt 24: VA-anlegg er etablert på hyttefelt og er trukket til husvegg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Drangedal - ta av til venstre ved Bostrak til Gautefallheia. I bakken opp mot Gautefall turisthotell ta inn til høyre ved skilt Gautefall Panorama.
Kjør videre ca. 3 km langs vannet og ta av andre vei til høyre. Så første vei til høyre. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Velkommen til Vestre Midtstrandlia 6!

Hytta ligger fint til i Midtstrandlia, kun 5 minutters kjøring fra Gautefall alpinanlegg. Fra eiendommen har man et godt utgangspunkt for utallige
turløyper hele året, samt Bjorvatnet som ligger et steinkast unna. Det er turstier i alle retninger med god skilting. Gautefall området er ikke bare rikt på flott turterreng, men også rikt på sopp, blåbær og tyttebær. Det er gode muligheter for fiske, isfiske og også jakt. Gautefall tilbyr mengder av skiglede og har et langt løypenett for langrennsski. På sommerstid finner man mange flotte og populære badeplasser. Ved alle vann rundt Midtstrandlia er det flotte fiskemuligheter. Det er også kort vei til sørlandskysten og byene Kragerø og Risør.

Gautefall på vinterstid:
Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:
Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Tomt

Areal: 1 228 kvm, Eierform: Eiet tomt

En fint frittliggende tomt på hyttefelt med varierende terreng. Tomten har nydelige solforhold som kan nytes godt på veranda. I tillegg har tomten godt med gruset parkeringsplass og kjørevei helt inn til hytta.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Bilvei helt frem til hytta hele året.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.07.2009. Ferdigattesten gjelder nybygg hytte. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Midtstrandlia, gnr. 45, bnr. 6 og 8, datert 04.10.2001.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel datert 17.11.2016.

Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende, reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel datert 04.02.2021.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann- og avløp. Selger har satt inn en løsning for vann til dusj, vask og kjøkken med pumpeløsning.

Selger informerer om at de har betalt anleggsbidrag for nytt VA-anlegg på hyttefeltet, samt betalt trekking av stikkledninger til hyttevegg. Dersom man ønsker å koble seg på kommunalt vann- og avløp må ny eier betale en tilkoblingsavgift til kommunen.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 68 970,- (Omkostninger totalt) 2 168 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 325 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 94 618,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestre Midtstrandlia 6, Gnr. 45 Bnr. 108 i Drangedal kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Løsøre i hytta kan diskuteres med selgere i forkant av overtagelse.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0047

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0047. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2,6%, Tilretteleggingshonorar kr 13 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3068841