Gautefall/Midtstrandlia hyttefelt

Vestre Midtstrandlia 6

Byggeår
2009
Internt bruksareal (BRA‑i)
76 ㎡
Bruksareal
82 ㎡
Tomteareal
1 229 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Tradisjonell og laftet hytte med god planløsning i naturskjønne omgivelser - 3 sov m/ 7 sengeplasser. Gode solforhold!

Om eiendommen

Oppvarming

Hytta varmes opp av peisovn i stue, varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Drangedal - ta av til venstre ved Bostrak til Gautefallheia. I bakken opp mot Gautefall turisthotell ta inn til høyre ved skilt Gautefall Panorama.

Kjør videre ca. 3 km langs vannet og ta av andre vei til høyre. Så første vei til høyre. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Bilvei helt frem til hytta hele året.

Beliggenhet

Velkommen til Vestre Midtstrandlia 6!

Hytta ligger fint til i Midtstrandlia, kun 5 minutters kjøring fra Gautefall alpinanlegg. Fra eiendommen har man et godt utgangspunkt for utallige

turløyper hele året, samt Bjorvatnet som ligger et steinkast unna. Det er turstier i alle retninger med god skilting. Gautefall området er ikke bare rikt på flott turterreng, men også rikt på sopp, blåbær og tyttebær. Det er gode muligheter for fiske, isfiske og også jakt. Gautefall tilbyr mengder av skiglede og har et langt løypenett for langrennsski. På sommerstid finner man mange flotte og populære badeplasser. Ved alle vann rundt Midtstrandlia er det flotte fiskemuligheter. Det er også kort vei til sørlandskysten og byene Kragerø og Risør.

Gautefall på vinterstid:

Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:

Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.07.2009. Ferdigattesten gjelder nybygg hytte. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann- og avløp. Selger har satt inn en løsning for vann til dusj, vask og kjøkken med pumpeløsning.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Midtstrandlia, gnr. 45, bnr. 6 og 8, datert 04.10.2001.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel datert 17.11.2016.

Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen er avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende, reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel datert 04.02.2021.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Nei.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 47 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 63 720,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

En svært trivelig laftet hytte beliggende i naturskjønne omgivelser. Hytta ble bygget i 2009 og holder godt på den tradisjonelle hyttestilen med romslig peis i stue og furu/tømmer på de fleste overflater. Her kan man virkelig nyte fjellivet sammen med familien.

I gangparti finnes en liten garderobe for ytterklær og oppbevaring av sko/klær. Gangen har tilkomst til alle soverom og bad. Videre inn kommer man til stue- og kjøkkenløsning. Stuen har skråtak med synlige åser som gir stuen god romfølelse og særpreg. Det er plass til stor spisegruppe for familien og sofagruppe foran peisen.

Åpen løsning til kjøkken med enkel innredning og benkeplate i eik. Innredningen har profilerte fronter og ble malt i 2011. Det er lagt opp en løsning fra Hyttetorget med vann- og avløpsrør montert i 2011.

Bad har flis på gulv med varmekabler og tømmervegger. Det er montert servantinnredning, toalett med oppsamler og dusjkabinett. Her er også Hyttetorgets løsning med vann- og avløp montert.

Hytta har 3 soverom hvor det idag er lagt opp til 7 sengeplasser. 2 av rommene har garderobeskap og hyller som medfølger i handelen.

Utvendig bod på 6 kvm med god lagringsplass til utstyr og diverse.

Generelt er det god parkering på egen tomt.

Diverse

Selger informerer om at de har betalt anleggsbidrag for nytt VA-anlegg på hyttefeltet, samt betalt trekking av stikkledninger til hyttevegg. Dersom man ønsker å koble seg på kommunalt vann- og avløp må ny eier betale for videre arbeid av VA inn til hytte og evt. inn til bad/kjøkken. Dette ligger nå ca. 1 meter unna hytteveggen. Tilkoblingsavgift på kr. 25 000,- er betalt.

Selger informerer om at det nå er lagt inn fibernett til hytta.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230066. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer gebyr for eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Info strømforbruk

Strøm varierer fra kr. 200,- på sommerstid til ca. kr. 2500,- på vinterstid. Informasjon om strøm må regnes som individuelt da det har mye å si for årlig bruk.

TV/Internett/Bredbånd

Selger informerer om at det nå er lagt inn fibernett til hytta.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selgers punkter i egenerklæring:
Punkt 2: Satt opp Hyttetorgets løsning m/vanntank, pumpe og rør til dusj/vask
Punkt 4: Tettet med shingel rundt pipe i 2021.
Punkt 10: Trukket nye kurser til bad ifm. dusjløsning i 2013. Utført av Austad Elektro.
Punkt 10: Skiftet innmat i sikringsskap i 2022 av Austad Elektro.
Punkt 11: Bærer vann inn og fyller på vanntank på badet. Avløp i rør under hytta og ut i terrenget.
Punkt 16: Div. vedlikehold på terrasse, satt opp netting i gesimskasse, tettet tak rundt pipe.
Punkt 24: VA-anlegg er etablert på hyttefelt og er trukket til husvegg.
Punkt 19: Fanger mus innimellom i boden. Har også vært inne i hytta i "museår".
Punkt 28: VA-anlegg er etablert på hyttefeltet og er trukket til husvegg. Alle kostnader pt. er dekket, inkl. tilkoblingsavgift til kommunen. Avgifter for VA vil løpe fra mai 2024.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 9A636BAD-59A8-4B8E-BF4D-219C520FF4D9 Kategori: