Bortelid

Velia 10

Prisantydning
5 000 000 kr
Omkostninger
141 300 kr
Totalpris
5 141 300 kr
Formuesverdi sekundær
1 575 000 kr
Byggeår
2018
Internt bruksareal (BRA‑i)
110 ㎡
Bruksareal
120 ㎡
Tomteareal
799 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Meget attraktiv og stilig hytte med sental beliggenhet og nydelig utsikt mot alpinalegget - Anneks og selveiet tomt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Gang, vaskerom (med egen inngang), bad , stue/kjøkken, 2 soverom og bod.
Loft: Stue, bad , 2 soverom og bod.
Anneks: Innredet som bod/tørkerom med wc og vask.

Oppvarming

Ved og elektrisk.
Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i gang, stue/kjøkken, begge bad og anneks.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV9 mot Evje. Ved Esso bensinstasjon på Hornnes ta av til høyre mot Bortelid i rundkjøring. Fremme på Bortelid kjør forbi Bortelid Marked og avkjøring til alpinanlegget. Ta første vei til høyre inn Panoramaveien og deretter til høyre og hytten ligger opp til høyre side og er merket med Sørmegleren til salgs plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Asfaltert parkeringsplass med plass til 4-5 biler.

Beliggenhet

Meget attraktiv, sentral og solrik beliggenhet like ved alpinanlegget. Fantastisk utsikt utover dalen, mot alpinanlegget og fjellheimen. Sol fra morgen til kveld. Oppkjørte skiløyper, lysløype, alpinanlegg og skistadion samt nydelig turterreng og matbutikk i umiddelbar nærhet. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser med sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 600 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km fra Kristiansand 110 km fra Mandal, 127km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.04.2020. Ferdigattesten gjelder ny fritidsbolig m/bod - Velia 10. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Fritidsboligen er større enn hva som er opplyst i ferdigattest. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Bod er opprinnelig godkjent som del av soverom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er ikke tinglyst. Kjøper må stå for kostnad for evt. tinglysing av veirett.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse - frittliggende, tilhører reguleringsplan for Velia, datert 20.04.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 125 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 141 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

1.etg.: Gang og vaskerom med egen inngang. Her er det opplegg vaskemaskin og tørketrommel, godt med garderobeplass og vask med benk og innredning. Stue med åpen kjøkkenløsning flott steinsatt peis og fantastisk utsikt utover fjellheimen og mot alpinanlegget. Spiseplass og pen innredning fra Sørlandskjøkken med integrert komfyr, oppvask, micro og kjøleskuff. Flott bad med romslig dusjnisje, baderomsinnredning og vegghengt wc. Bod og 2 soverom hvorav det ene har integrert 3-sengs køye med praktiske skuffer under.

Loft: Stue med flott utsikt, bod og bad med vegghengt wc, praktisk integrert skuffer og opplegg boblebadekar. 2 soverom. Smartstyring av varme. Godt med downlights. Praktisk anneks/frittstående bod med hems og innredning med vask samt toalett. Her er det mange muligheter. Varme og sluk i gulv gjør at man har gode tørkemuligheter. Mange fine uteplasser og støpt terrasse og inngangsparti med varmekabler.

Anneks: Innredet som bod/tørkerom med wc og vask.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 09.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 2018. Fantastisk tomt med utsikt mot sentrum mm, solrikt. Innholdsrik moderne hytte med lyse farger og materialvalg. Hytta fremstår hovedsakelig i normal teknisk stand, men enkelte merknader kommentert. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.

Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Dagens forskrifter tilsier at det skal være håndløper på en side og rekkverk på den andre siden, pga fallfare mm.

TG2:
Våtrom > Loft > Bad > Overflater vegger og himling: Det er avvik: Uttak rør i rør kommer ut av vegg. Optimal løsning er å ha dette koblet i veggboks. Ved evt vannsøl (om man monterer badekar f.eks) så vil det kunne komme noe vann i veggkonstruksjon som ikke er ønskelig. Trepanel er ikke fuktbestandig. De bør derav ikke eksponeres for direkte vannbelastning.
 
Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er fall mot sluk men noe mindre enn optimalt. Har ingen påvirkning idag siden rommet brukes som wc rom.

Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er avvik: Slukrist er forskjøvet noe kontra selve sluken.

Våtrom > Loft > Bad > Ventilasjon: Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er avvik: I dusj er det fall mot sluk. Utenfor dusj så er det mer eller mindre flat utførelse, med unntak av siste flis ved døren som har fall. Ingen tett oppkant membranløsning ved dør som kompenserende løsning. Mindre vann vil kunne ligge igjen etter dusj pga store fliser. Mindre riss/kalkutslag i fug innerst i dusj.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Ventilasjon: Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Det er avvik: Det er stedvis lokalt fall mot sluk, men også stedvis flat utførelse. Ansees lite kritisk siden det ikke er vesentlig futkpåkjenning, men mer vannsøl som kan ligge igjen, eller fra sko liknende.

Kjøkken > 1 etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Det er avvik: Det kan med fordel monteres lekkasjesensor med stengeventil i skap under vask samt under oppvaskmaskin. Lekkasjesensor er et krav som har kommet på nyere kjøkken. Denne boligen er bygget før kravet ble innført. I alle boliger som er bygget eller rehabilitert etter 2010 skal det være installert slik sensor/vannstopper. Noe mindre merker i benkeplate. Noe ujevn skjøyt/overgang på benkeplate. Mindre bruksmerker.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er avvik: Det er pvc vinduer uten lufteventil i. Ingen lufteventiler i soverommene. Luftbytte kan oppleves svakt.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin, mikro, integrerte kjøleskuffer, vaskemaskin og tørketrommel.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13240002. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, feiing kr. 556,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr for 2024 er kr. 3 533,-.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Altibox.

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, sluken i dusjen er ikke sentrert i midten, men kosmetisk er den midtstilt.
Produktnummer: DFED6EFE-BD07-4BEB-8EC9-E1F821FF0A14 Kategori: