Tveit

Tveit 242

Prisantydning
2 500 000 kr
Omkostninger
79 500 kr
Totalpris
2 579 500 kr
Formuesverdi
556 776 kr
Formuesverdi sekundær
2 115 749 kr
Byggeår
1981
Internt bruksareal (BRA‑i)
240 ㎡
Bruksareal
295 ㎡
Tomteareal
1 500 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Romslig, usjenert og innholdsrik enebolig med integrert garasje - fin spisestue, lun stue og et sosialt kjøkken!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Enebolig.
1. etasje: Entré / hall, soverom 1, soverom 2, kott , bod 1, toalettrom , bod 2, bad -Uferdig. Garasje, verksted og bod.
2. etasje: Trappegang, soverom 1, soverom 2, bad/vaskerom , stue , kjøkken og spisestue, stue tilbygg, gang tilbygg, soverom 3, soverom
3. etasje: Trappegang, Mellomgang, Soverom

Arealene og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Den faktiske bruken og inndelingen av rommene samsvarer ikke med fremlagte tegninger. Opprinnelig hobbyrom er omgjort til soverom og opprinnelig disponibelt rom i underetasjen har utgått til fordel for utvidelse av entrè/hall. Videre er loftsetasjen over den opprinnelige delen etterinnredet og fremgår ikke av tilgjengelige tegninger.
Oppholdsrommene over den tilbygde garasjedelen er ikke definert på fremlagte tegninger.

Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at endringene og bruksendringene er formelt omsøkt og godkjent. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Kommentar fra takstmann:
Det er lav takhøyde i tilknytning til oppholdsrommene i loftsetasjen. Rømningsvinduer på soverom i underetasjen (opprinnelig hobbyrom) mangler trinnadkomst, som følge av høyde fra gulv.

Uthus:
Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bygningen er formelt omsøkt, byggemeldt eller godkjent. Merk: Deler av bygningen ligger på tilstøtende naboeiendom. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter avtaler eller rettighetserklæringer for plassering av bygningen.
Bygningen er utført uten fullt omsluttende konstruksjon og er derfor ikke utført med måleverdig areal. Arealet er derfor ikke inkludert i arealoppstillingen. Arealet innenfor vertikale yttervegger utgjør om lag 34 m2.

Kommentar til arealene:
Det er terrasse og balkongarealene (TBA) for hovedetasjen og loftsetasjen som fremgår av rapporten. Hovedetasjen har 3 terrasser/balkonger og arealet som fremgår av rapporten er det samlede arealet av terrassene. Begrenset nøyaktighet som følge av snødekte flater. Tilkomsttrapper og opparbeidelse på terreng er ikke inkludert i beregningen av terrasse / balkongarealene (TBA). Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Ulike inndelingssoner i kombinasjon med romfordelinger og veggtykkelser, medfører påregnelige avvik i arealutmålingen av boligens hovedetasje.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og varmekabler på begge bad og i gang. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Grunnskole. Åmli og Dølemo skule.
Barnehage. Se oversikt over barnehagene på Åmli kommune sin nettside.

Parkering

Parkering på tomten og i integrert garasje.

Beliggenhet

Åmli kommune er en innlandskommune og sjarmerende bygd beliggende langs Nidelva. Friluftsliv og naturopplevelser er tilgjengelig i umiddelbar nærhet.

Eiendommen ligger fint og rolig til på Tveit i Åmli kommune. Området er perfekt for de som trenger litt ekstra plass rundt seg og for barnefamilier.

Tveit 242 har en lun beliggenhet, med nærhet til det meste. I Åmli kommune finnes det tilbud for store og små. Blant annet barnehage, barne- og ungdomsskole, kafe- og bakeri, fotballbane butikker og mange friluftsaktiviteter og turområder for å nevne noe.
Fra Åmli er det ca. tre kvarter til Tvedestrand og ca. en time til Arendal. Fra eiendommen til Vegårshei er det kun 36 km. , og Nelaug togstasjon befinner seg kun 22 kilometere unna eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.1981. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Den faktiske bruken og inndelingen av rommene samsvarer ikke med fremlagte tegninger. Opprinnelig hobbyrom er omgjort til soverom og bruksendret etter at ferdigattest er gitt og opprinnelig disponibelt rom i underetasjen har utgått til fordel for utvidelse av entrè/hall. Videre er loftsetasjen over den opprinnelige delen etterinnredet og fremgår ikke av tilgjengelige tegninger. Oppholdsrommene over den tilbygde garasjedelen er ikke definert på fremlagte tegninger. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Tilbygget fremkommer på tegninger, men det er ikke utstedt ferdigattest for tilbygget. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Vei. Privat. Selger opplyser om at de har en egen privat avtale angående brøyting ved vinterstid. Ny eier må selv undersøke brøyteordninger.
Vann. Privat. Boligen blir forsynt med forbruksvann fra borebrønn.
Avløp. Privat. Avløp føres til septiktank.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. 

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/43/120:
21.03.1980 - Dokumentnr: 2297 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:43 Bnr:7


01.01.2020 - Dokumentnr: 1505459 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:43 Bnr:120


09.06.1982 - Dokumentnr: 3993 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:7
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:152
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere


09.06.1982 - Dokumentnr: 3994 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119
Bestemmelse om vannrett


27.10.2015 - Dokumentnr: 993233 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119


27.10.2015 - Dokumentnr: 993233 - Bestemmelse om vannrett
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119
Bestemmelse om å anlegge og vedlikeholde vannledning


Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 62 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 79 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Åmli kommune har besluttet at den kommunale eiendomsskatten opphører fra 01.01.2023. Denne avgiften eksisterer derfor ikke.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen har normal standard. Ut fra alder og byggemåte fremstår boligen som normalt vedlikeholdt. Det er for øvrig påregnelig oppgraderingsbehov for enkelte bygningsdeler og installasjoner.
Innvendige gulver er utført med furugulv, laminat, belegg og fliser. Veggflatene er utført med malte panelplater, tapet og trepanel. Det er benyttet trepanel (malt og umalt) og malt trefiberpanel i tak /himlinger.
Overflatene er fra ulike tidsperioder. Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2016. I følge eier ble varmepumpen installert i 2017.

Det som møter deg er en romslig og praktisk entré med god plass til å henge fra seg og for å oppbevare yttertøy og diverse. Videre opp til andre etasje befinner det seg blant annet flere soverom, en lun og koselig stue, et sosialt kjøkken og en sjarmerende stue/spisestue med utgang til terrasse.

Kjøkken:
Kjøkken med nyere innredning og utstyr. Tregulv. Veggflatene er utført med tapet og det er benyttet fliser på vegg ved utslagsvask. Det er benyttet overflatebehandlet trepanel i tak. Nyere fabrikkfremstilt innredning med over og underskaper. Fronter i malt profilert utførelse. Utstyr: (ikke funksjonstestet) Integrert koketopp, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Avsatt plass til kjøleskap. Kjøkkenet er i naturlig tilknytning av stuene og fremstår som et sosialt området.

Bad:
Påbegynt arbeid med baderom i boligens underetasje. Gulvbelegg med oppkant. Veggflatene er utført med malte panelplater og det er benyttet trepanel i tak. Utstyr: (ikke tilkoblet eller funksjonstestet)
Servantinnredning og opplegg for dusjkabinett.

Bad 2:
Baderom med nyere overflater og installasjoner i boligens hovedetasje. Veggflatene i dusjsonen er utført med våtromsplater. Øvrige veggflater er utført med malte panelplater. Det er benyttet takessplater i tak /himlingen. Utstyr: Standard toalett, servantinnredning, dusjhjørne, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Planløsningen i boligen er innholdsrik og består av flere ulike rom.

Uthus:
Bygningen har enkel standard. Bygningen vurderes som kondemneringsklar.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 09.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Innholdsrik enebolig fra 1981, oppført i to og en halv etasje, med tilhørende enkel uthus-bygning. Fremlagte opplysninger tilsier at borebrønnen ble fornyet i 2021. Kjøkken og baderommet i hovedetasjen er av nyere dato. Videre er hovedinngangsdørene, enkelte vinduer i hovedetasjen og deler av de innvendige overflatene fornyet de senere år. Taktekkingen er av nyere dato. Kjøper må være oppmerksom på naturlige aldringssvekkelser for aktuelle bygningsdeler. Det er hovedsakelig gjenværende vinduer, dører, gjenværende røropplegg og elektrisk spredningsnett fra oppføringsperioden, som legges til grunn for vurderingen. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende våtrommene og rom under terreng. Uthuset vurderes som kondemneringsklart. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3: Store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Enkle tilleggsbygninger
Kaninbur og overbygget søppelsorterings-skur. Enkle plassbygde trekonstruksjoner. Det er avvik: Konstruksjonene har enkel standard og oppført mot terreng. Søppelskuret fremstår i redusert forfatning og vurderes som renoveringsklart.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Noe ustivhet / underdimensjonert og skjevheter i skillekonstruksjon mot loftsrommene. Det ble registrert i overkant av 30 mm horisontalavvik diagonalt gjennom stuetilbygget. Det mangler søylepunkt mellom garasjeporter for jerndrager. Delvis utildekket tak/himling i bodrom under spisestue. Løsningen medfører økt varmetap og risiko for musinntrengning i konstruksjonen.

Våtrom > Underetasje - Hoveddel > Bad - Uferdig > Generell
Påbegynt arbeid med baderom i boligens underetasje. Det foreligger ingen tilgjengelig dokumentasjon for de påbegynte arbeidene. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Baderommet er ikke ferdigstilt og derfor ikke funksjonelt. Det er ikke etablert ventilering. Det ble registrert manglende fall og motfall på deler av gulvet. Våt-soner er ikke ivaretatt. Det ble registrert ujevnheter /
overflateavvik i panelt takflate/himling.
Våtrom > Hovedetasje > Bad/vaskerom > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet mangler avtrekksventilering. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det ble registrert malingsflass og påbegynt delaminering i bunn av veggplater. Overgang til dusjsonen er særlig utsatt for fuktbelastning og det ble registrert svelling i bunn av veggplate. Våtromsplater i dusjsonen mangler fuge mellom bunnfyllingslist og nedre platekant. Påbegynt svelling i tilknytning til plateskjøter. Det ble registrert motfall på deler av gulvet, utenfor dusjsonen. Videre ble det registrert løst overgangsbeslag til dusjsonen.

Spesialrom > Underetasje - Hoveddel > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ufagmessig utførelse av belistningsoverganger. Det er åpne vannrør til servant.

Tekniske installasjoner > Sentralstøvsuger
Det er avvik: Installasjonen er frakoblet / defekt.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg tilknyttet tavleskap i entrè/hall. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Tilgjengelig håndskrevet kursfortegnelse i tavleskapet. Det foreligger kun anleggsdokumentasjon for deler av anlegget. Det mangler lampekuppel i tilknytning til trappegang i hovedetasjen. Det ble registrert utvendige ledninger over betongdrager med uisolerte endeavslutninger. Videre ble det registrert hull i sikringsskap/skrog som ikke er tettet. Enkelte innfelte taklamper/spotter er ikke funksjonelle.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Det mangler røykvarsler i loftsetasjen. Tilgjengelig brannslukningsapparat i stuetilbygget er produksjonsmerket 2013 (over 10 år).

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.


TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Utvendig > Taktekking
Undersøkelsen er foretatt fra bakkenivå og innvendige overflater. På grunn av manglende inspeksjonsluke / tilkomstluke til øverloft og snø/isdekte takflater er det ikke tilstrekkelig grunnlag for detaljvurdering
av bygningsdelen. Bærende undertak. Undertaket er tilsynelatende tekket med fiberarmert undertakduk. Teknisk utførelse kan ikke vurderes uten omfattende demontering av yttertaket. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert.


TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Nedløpsvann fra det nordvestlige taknedløpet bør føres / ledes bort fra bygningskroppen.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av kledningen er utsatt for direkte vannsprut fra tilstøtende terrasser. Deler av kledningen har stengt lufting og deler av kledningen
mangler musetetting i bunn. Kledningen er for øvrig ikke synlig gjennomluftet. Utvendige overflater har vedlikeholdsbehov.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er avvik: Det mangler inspeksjonsluker til knekotter og kryploft / øverloft.
Forskriftsmessig påkrevet. Isolerte og/eller tildekkede skråtak kan være tidvis utsatt for dampgjennomgang fra tilstøtende rom, med påfølgende kondensfukt og betegnes derfor som risikokonstruksjon.
Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Aldringssvekkelser for tettepakninger og isolerglasser. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for vinduene. Stedvis innvendig kondensering i karmer og nedre del av glassfelt. Kjellervinduer ved hovedinngang er utført med utette utvendige fasadeløsninger. Det ble registrert sprukket / skadet vasshelle i tilknytning til baderomsvindu i hovedetasjen. Enkelte slagregnsutsatte vinduer mangler vassheller i topp.
Utvendig > Hovedinngangsdører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det mangler utvendig terskelbeslag. Utett mot pakning. Sidefelt og hovedinngangsdør står i nær/direkte kontakt med betonggulv, uten overgangsbeslag og er utsatt for direkte slagregnsbelastning.
Utvendig > Boddører og garasjeporter
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det ble registrert overflaterust og slitasje i tilknytning til bevegelige
deler for garasjeportene.
Utvendig > Terrassedører
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Loftsetasje: Vanskelig å åpne/lukke, mangler utvendig terskelbeslag og tettepakning.
Kjøkken: Utett mellom dørblad og karm, mangler utvendig terskelbeslag og ettermontert katteluke som medfører trekk/kaldtras i dørbladet. Skyvedør: Utvendig slitasje og manglende tettepakning mellom dørblad og karm. Begrenset utvendig undersøkelse som følge av snø ved veggfoten. Naturlige aldringssvekkelser for isolerglasser.
Utvendig > Terrasser hovedetasje
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Det ble registrert sprekker i kantsøyle / mursøyle. Deler av konstruksjonene er festet direkte mot kledning. Løsningen medfører redusert mulighet for vedlikehold og uttørking av fukt. Rekkverk har vedlikeholdsbehov. Det ble registrert noe horisontalavvik og defekt port i tilknytning til stuetilbygget.
Utvendig > Luftebalkong - Loftsetasje
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendig > Utvendige trapper - 2
Det er avvik: Det mangler håndløpere / rekker i trappeløpet.
Utvendig > Utvendige trapper - 1
Det er avvik: Synlig overflateslitasje. Det mangler håndløper på en side og det ble registrert råte i bunn av rekke.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Varierende grad av slitasje. Enkelte merker etter mekaniske oppheng /innfestinger på veggflatene, tørkespalter mellom gulvbordene, stedvis gulvknirk og lokale slitasjesymptomer. Påbegynt delaminering og kort avstand mellom endeskjøter i tilknytning til laminatgulv i loftsetasjen. Videre ble det registrert ufagmessig tilpasning av laminatgulv, mot ytterkanter. Redusert limdekning / bom
under enkelte fliser, hovedsakelig i tilknytning til peisovn i hovedetasjen.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik: Det ble registrert sprekk i peiskapper, hovedstue og spisestue. Horisontalsprekk i pipepuss og sprekk i overgang mellom pipeløp og brannmur i den tilbyde stuedelen. Pipeløpene mangler pussoverflater i tilhørende bodrom, i underetasjen. Røykbro/røykrørsgjennomføring mellom ildsteder i spisestue og pipeløp i den tilbygde stuedelen bør kontrolleres av kommunens brann og feiervesen som følge av avstand til konstruksjonsdeler av tre. Det foreligger ingen tilgjengelige tilsynsrapporter på fyringsanlegget.
Innvendig > Rom Under Terreng
Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Forhøyede fuktverdier i rom under terreng med tilbakefylte yttervegger kan være forårsaket av fuktvandring i ytterkonstruksjonen og/eller innvendig kondensering som følge av dampholdig inneluft som kondenserer mot kalde yttervegger / overflater. Det ble målt 21% (vektprosent) i tilgjengelig bakenforliggende trekonstruksjon, med påfølgende risiko for skader i konstruksjonen. Asfaltimpregnert papp mot yttervegg medfører økt risiko for soppvekst ved oppfukting.
Innvendig > Krypkjeller
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det er avvik: Krypromskonstruksjoner kan være utsatt for skjult fuktproblematikk med erfaringsmessig høy skadefrekvens og betegnes derfor som risikokonstruksjoner.
Innvendig > Innvendige trapper
Det er avvik: Trappeløpet mellom hovedetasjen og loftsetasjen har noe bratt stigning.
Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Varierende grad av overflateslitasje.

Våtrom > Hovedetasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Det er avvik: Teknisk utførelse medfører risiko for utettheter som ikke gir seg til kjenne ved hulltaking i et lokalt område. Konstruksjonen betegnes derfor som risikokonstruksjon.

Kjøkken > Hovedetasje > Kjøkken og spisestue > Overflater og innredning
Det er avvik: Det ble registrert noe overflateskrap / bruksslitasje. enkelte ujusterte fronter og ufagmessige avslutninger. Påbegynt delaminering i skapskrog ved oppvaskmaskin.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige
vannledninger. Aldersvurderingen omfatter de gjenværende delene av kobberrørsopplegget. Vannfordelerstokk er plassert i skap uten synlig sluk for bortledning av lekkasjevann. Deler av røropplegget er frostutsatt i den kalde årstiden. Utslagsvask i bod/teknisk rom er delvis løsnet fra veggfeste.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Deler av røropplegget kan være frostutsatt i den kalde årstiden. Det er ikke lokalisert løsning for utlufting av avløpet.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Dørene mellom rommene er utført med trappeterskler som hindrer
luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Varmepumpe
Det er avvik: Det ble registrert friksjonslyd i utedelen. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger om servicehistorikk på varmepumpen.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Deksel foran el-koblinger er fjernet.
Tomteforhold > Drenering
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler klemlist i tilknytning til synlige deler av den vertikale fuktsikringen mot garasjedelen.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Enkel ufagmessig utførelse av lettklinkermur i tilknytning til bodrom under spisestuedelen. Overgangssprekk på den nordøstlige siden tilsier at det er setninger / sig i den tilbygde delen. Det ble registrert sprekkdannelser i murverkene.
Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Deler av det omkringliggende terrenget har fall mot grunnmur.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Private vann og avløpsanlegg kan tidvis være frostutsatt i den kalde årstiden.
Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at septiktank eller spredegrøft er rehabilitert siden byggeår.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og integrert mikrobølgeovn.

Diverse

Forsikringspremie: ca. 9 700,- opplyser selger.

Randonmåling

Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger eller dokumentasjon som omfatter radonmålinger eller radontiltak.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41230106. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/43/120:
21.03.1980 - Dokumentnr: 2297 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:43 Bnr:7


01.01.2020 - Dokumentnr: 1505459 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:43 Bnr:120


09.06.1982 - Dokumentnr: 3993 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:7
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:152
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere


09.06.1982 - Dokumentnr: 3994 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119
Bestemmelse om vannrett


27.10.2015 - Dokumentnr: 993233 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119


27.10.2015 - Dokumentnr: 993233 - Bestemmelse om vannrett
Rettighet hefter i: Knr:4217 Gnr:43 Bnr:119
Bestemmelse om å anlegge og vedlikeholde vannledning


Info kommunale avgifter

De årlige kommunale avgiftene inneholder:

Renovasjon: 4 351,-
Slam: 2 737,- (en tømming i året)

Byggemåte

Bærende undertak. Undertaket er tilsynelatende tekket med fiberarmert undertakduk. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taktekkingen er av nyere dato. I følge eier ble taktekkingen omlagt i perioden rundt 2016. Ytterkonstruksjonen over grunnmur/sokkelmur er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående malt tømmermannskledning. Taket er en vinkelformet flerdelt saltakskonstruksjon. Etasjeskiller / Bjelkelag i tre. Betonggulv mot grunnen i underetasjen. Boligen er utført med 2 stk pipeløp av elementer. Fyringsinstallasjoner er ikke funksjonstestet. Peisovn og plassbygget peis med innsatskammer i stue. Plassbygget peis med åpen grue og emaljert vedovn av støpejern i spisestue. Vedovn av støpejern i den tilbygde stuedelen. Vannledninger i plast (rør i rør) og kobber. Synlige avløpsrør i plast. Elektrisk anlegg tilknyttet tavleskap i entrè/hall. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Synlige deler av grunnmuren er oppført i betongblokker og blokker av lettklinkerbetong. Støpt betongplate mot terreng i underetasjen. Boligen blir forsynt med forbruksvann fra borebrønn.

Info strømforbruk

Selger har oversendt skjermbilde av en energirapport for året 2023, se vedlagt bilde i salgsoppgaven. Utfra beregninger fra skjermbildet som ligger vedlagt, ligger nåværende eier sitt strømforbruk gjennomsnittlig på rundt 1 500 kWh i måneden. Dette er et ca. estimat utfra vedlagt skjermbilde og det må tas forbehold om at estimatet kan variere utfra hvordan man leser energirapporten.
Strømforbruket vil variere med bruken av eiendommen.

Polisenummer

100965437

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Selger opplyser om at de har brukt Altibox.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja. Servant på bad nede er ikke koblet til vann.

10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja. Nytt arbeid. 2023. Faglært. Bytte sikringsskap. Firma fra Tvedestrand.

11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Ja. Eget borehull, egen septiktank.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: EDE147FD-BAA1-4B97-AC96-3F5EA5A2CFF3 Kategori: