Bortelid

Trættehomvegen 6

Prisantydning
6 500 000 kr
Omkostninger
45 800 kr
Totalpris
6 545 800 kr
Byggeår
2024
Internt bruksareal (BRA‑i)
149 ㎡
Bruksareal
160 ㎡
Tomteareal
567 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Solsiden - Meget lekker nyoppført hytte med flott utsikt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Gang, stue/kjøkken, mellomgang, vaskerom, 2 bad og 3 soverom
2.etg.: Loftstue og 2 soverom.
Hems (med lav takhøyde) og frittstående bod.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i frittstående bod og hele 1 .etg. med unntak av 3 soverom.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV 9 mot Evje, ta av til venstre i rundkjøringen ved ESSO stasjonen på Hornnes. Følg skilting mot Bortelid. Kjør forbi Bortelid Marked og innkjøring til alpinanlegget. Ta av til høyre på Panormaveien og følg veien til byggeplasskilt inn til venstre etter 200m. Hytten ligger som første hytte på høyre side av veien og er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Sentralt, meget attraktivt og solrikt beliggende med fantastisk utsikt utover fjellheimen i nytt hyttefelt på Bortelid. Oppkjørt skiløype rett utenfor hytteveggen og lite koselig tjern i midten av tomteområde. Gangavstand til alpinanlegg, lysløype, ruleskitrasé, butikk, sandstrand og nydelig turterreng sommer som vinter. Godt utvalg med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Det kan også nevnes blant annet flere flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Bortelid ligger ca 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 fra Mandal, 127 fra Arendal og 237 fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.02.2024. Ferdigattesten gjelder ny fritidsbolig og bod jf. løyve av 04.08.23. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse til oppføring av fritidsbolig, datert 04.08.2023. Tillatelse gjelder oppføring av fritidsbustad og bod samt godkjenning av ansvarleg søkjar, jf. søknad av: 11.07.2023

BRUKSAREAL:
1 Hytte (inkl overbygd areal): 152 m²
Bod: 11,4 m²

BEBYGD AREAL:
Hytte: 144,4 m²
Bod: 14,9 m²

KOTEHØGDE:
Planeringshøgde
C+: 575,5

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp (tilkoblingsavgift for eiendommen er betalt).
Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er ikke tinglyst. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse - frittliggende, tilhører detaljregulering for Solsiden, datert 10.12.2020. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 602 når eiendommen ble fra delt. Grunnboken følger som vedlegg i salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartverket men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av tomteverdi (1 180.000): kr 29 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 45 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Påkostet og stor hytte med gjennomgående meget god standard og flotte løsninger. Innhold 1.etg.: Gang med god garderobeplass. Vaskerom med vask, opplegg vaskemaskin og egen praktisk inngang. Bad med dusjhjørne, vegghengt wc og baderomsinnredning og soverom. Stue med spiseplass, peisovn, panoramavinduer og fantastisk utsikt og utgang støpt terrasse med sol fra morgen til kveld. Tilbaketrukket åpen kjøkkenløsning med lekker innredning fra Strai kjøkken. Integrert vifte i platetoppen, 2 komfyrer, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Mellomgang med oppgang 2.etg., 2 soverom og tiltalende bad med badekar, dusjhjørne, vegghengt wc og baderomsinnredning. 2.etg.: Loftstue med flott utsikt og 2 soverom. Ustrakt bruk av downlights og smartstyring av lys og varme. Varme i alle gulv 1.etg. med unntak av soverom. Det vil komme støpt platting på begge sider av hytten. Frittstående isolert bod med varmekabler i gulv.
Tilstandsrapport / Arealmåling
Tilstandsrapport foreligger ikke. Arealmåling er utført av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 05.02.24

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Ting som kan være verdt å nevne:
- 3 lags alu.belagte vinduer med soldemping i front.
- Varmekabler i alle rom 1.etg utenom soverom.
- Gulv fra U9Q floors.
- El-bil lader.
- Futurehome strømkontroll.
- Støpt terrasse i front ved stue/kjøkken (blir utført til våren)
- Støpt platting ved inngang ( blir utført til våren)
- Isolert bod med varmekabel i gulv.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring iht. vilkår.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13240011. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 602 når eiendommen ble fra delt. Grunnboken følger som vedlegg i salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartverket men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, renovasjon kr. 3 553,-, feiing kr. 556,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber
Produktnummer: 72A62834-0C5D-4299-87BD-5CC2C96E209F Kategori: