Vegårshei

Tavlefjella 14

Prisantydning
2 750 000 kr
Omkostninger
85 750 kr
Totalpris
2 835 750 kr
Formuesverdi sekundær
574 650 kr
Byggeår
2006
Internt bruksareal (BRA‑i)
59 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Helårs fritidsbolig med flott utsikt til innlandsvann i et etablert hyttefelt! God takhøyde i stue med hems| En båtplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Fritidsbolig. Vindfang , Stue/kjøkken , Toalettrom , Bad , Soverom , Soverom 2. Bod.

Anneks fra 2013. Ett soverom. Bygningen har normal standard. Bygningen fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Det er ikke etablert tilstrekkelig alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Bod fra 2006. Bygningen har enkel standard. Bygningen fremstår som normalt vedlikeholdt.

Fritidsbolig: BRA-i: 59 kvm. Ikke målbart areal: Hems: 13 kvm.
Anneks: BRA-e:16 kvm.
Bod: BRA-e: 11 kvm.

Areal og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Vedfyring og varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

En båtplass nr. 22. Ca. 2,40m bred. Selger opplyser om at de har kjøpt båtplassen for 22 000,-. Det foreligger ingen signert kjøpekontrakt for båtplassen og heller ingen andre øvrige avtaler for denne båtplassen.
Parkering for bil ved siden av utvendig bod.

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger fint til i et attraktivt hyttefelt med en naturskjønn beliggenhet ved Fjorden/Vegår!

Eiendommen ligger i et attraktivt hyttefelt som befinner seg i et naturskjønt område i Vegårshei kommune. Feltet er fint tilrettelagt for store og små, med blant annet egen badestrand. Det er enkel adkomst til hytta, da det er bilvei helt frem til hytteveggen. Veletablert hyttefelt med umiddelbar nærhet til innsjøen Vegår, som lokalt går under navnet Fjorden. Kort gåavstand til badeplass og båtplass, mye fin ørret i Vegår, samt bade og padle muligheter. I Vegår er det fine muligheter for fiske (mot kjøp av fiskekort) og båtturer i den ca. 2 mil lange innsjøen og med sine ca. 365 øyer/holmer.

Nydelig utsikt som kan nytes både fra stuen innvendig og fra den romslige terrassen i front. Det er også gode solforhold. Selger opplyser om kveldssol på terrassen og morgensol på baksiden.

Butikk er å finne på blant annet Myra ca. 18 min unna med bil og 40 min til Tvedestrand. Ca. 18 min. kjøring til Vegårshei sentrum med matbutikker og Vegårshei ski- og aktivitetssenter med langrennsløyper og lite alpinanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.09.2005 . Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger ikke ferdigattest på anneks og bod. Det foreligger heller ikke tegning/søknad på anneks og bod.

Vei, vann og avløp

Privat vei inn til eiendommen. Fjordbygdveien er fylkesvei.
For å komme seg til sin hytte, gis festeren rett til å benytte eksisterende veier som bortfester eier eller har bruksrett til. Festeren må årlig dekke sin del av vedlikeholdskostnadene, inklusiv brøyting for vei som han bruker. Eventuell parkering utenfor festetomta foregår etter avtale med bortfester ihht. festekontrakt.

Vann. Privat. Borehull som deles med 10 andre.
Avløp. Privat. Cinderella.
Gråvannsavløp føres til utvendig terreng. For øvrig benyttes forbrenningstoalett (Cinderella) og det er opplegg for opprinnelig komposteringstoalett (Snurredass).


Selger opplyser om at det ligger kommunalt vann og avløp i området.
Eiendommen har innlagt vann fra brønn/vannpost. Tiltaket er ikke omsøkt. Vanntilførsel gjennom yttervegg er krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse , tilhører reguleringsplan KILLAND II , 06.09.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området nord for eiendommen ligger i en hensynsone, flomfare.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/16/16/79:
17.11.2004 - Dokumentnr: 3899 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 3 000
TOMTEVERDI KR. 150.000,-
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


02.11.2004 - Dokumentnr: 3690 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:16 Bnr:16


01.01.2020 - Dokumentnr: 1414179 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:16 Bnr:16
Gjelder denne registerenheten med flere


Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på denne eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke bo- og driveplikt på denne eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odelsrett på denne eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 68 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 85 750,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Fritidsboliger

Standard

Det foreligger tegninger av fritidsboligen, datert 26.11.2006.

Anneks: Det foreligger ingen tilgjengelige tegninger. Det er derfor uvisst om bygningen er formelt omsøkt og godkjent. Bygningen er ikke omsøkt med rom for varig opphold.
Bod: Det foreligger ingen tilgjengelige tegninger. Det er derfor uvisst om bygningen er formelt omsøkt og godkjent.
Ulovlig tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Fritidsboligen har normal enkel hyttestandard. Fritidsboligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt.
Treterrasser i flere nivåer. Delvis overbygget terrasse i tilknytning til den østlige siden. Det er montert glassrekke i front.

Stue og kjøkken:
Stue og kjøkken i åpen løsning. Innredning: Fabrikkfremstilt innredning med over og underskaper. Laminert benkplate. Utstyr: Avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Varmtvannsbereder på 30 liter er plassert i underskap. Stue og kjøkken sonen fremstår som lun, koselig og sosial med direkte utgang til den romslige terrassen.

Bad:
Enkel bad / stelleromsløsning. Vegg og takflater er utført med trepanel. Servantinnredning og dusjkabinett.
Toalettrom:
Servantinnredning og forbrenningstoalett. Komposteringstoalett (Snurredass) er frakoblet.

Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2016.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 01.12.2023, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsbolig fra 2006, oppført i en etasje. Fritidsboligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Sommervannsløsningen er ført til innvendige installasjoner, med avrenning til terreng. Det foreligger ikke
utslippstillatelse for den aktuelle løsningen. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende stellerom / bad. Innredningen / bruken av det eksisterende annekset er ikke formelt omsøkt og godkjent. Tilleggsbygninger fremgår ikke av tilgjengelige tegninger og bygningsinformasjon. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav.
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Overflater Gulv
Lakket tregulv og panelovn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvet er ikke utført med gulvfall, sluk og tettesjikt, for håndtering av lekkasjevann. Konsekvens/tiltak. Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad/stellerommet bygges om. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtromsgulvet bygges med riktig fall til sluk. Det kan med fordel ettermonteres automatisk lekkasjestopper som forebyggende tiltak mot eventuelle fremtidige lekkasjer.
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Avrenning fra servant og dusjkabinett er ført direkte gjennom gulvet. Rommet er ikke utført med sluk eller tetttesjikt for håndtering av lekkasjevann. Vurdering av avvik: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Eventuelle tiltak må sees i sammenheng med det foregående avsnittet: Overflater gulv. Inntil våtrommet en gang skal oppgraderes, anbefales varsom bruk for å unngå unødig fuktbelastning mot overflater som ikke er egnet for direkte fuktbelastning.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Fritidsboligen er utført med røykvarslere og brannslukningsapparater. Produksjonsår eller etterkontroller på brannslukningsapparatene er ikke merket.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking
Opplektingen er noe lav, med påfølgende redusert utlufting mellom undertak og yttertakstekkingen.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Deler av kledningen er utsatt for vannsprut fra tilstøtende terrasse. Det er etablert gjennomføringer med fugetettede overganger i tilknytning til utekontakt ved terrassedør, avgassrør fra forbrenningstoalett og tidligere hulltaking for varmepumpe.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det mangler flueduk / insektnetting i takutstikkene. Isolerte og/eller tildekkede skråtak kan være tidvis utsatt for dampgjennomgang fra tilstøtende rom, med påfølgende kondensfukt og betegnes derfor som
risikokonstruksjon.
Utvendig > Terrassedør
Malt balkongdør / terrassedør i tre med 2 lag glass. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Utvendig > Hovedinngangsdører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det ble registrert friksjon i tilknytning til boddøren med påfølgende utetthet mellom pakning og dørblad.
Utvendig > Treterrasse
Kledning i tilknytning til utekjøkken står i nær / umiddelbar tilknytning til fjellterrenget og utsettes for ekstra fuktbelastning. Deler av konstruksjonene ligger mot terreng og er utsatt for terrengfukt. Det ble
registrert noe horisontalavvik i deler av konstruksjonen. Enkel utførelse og skjevheter i den synlige delen av fundamenteringen på den nordlige siden. Det ble registrert isdannelser over terrasseplattingen ved bodens østlige inngang. Deler av terrassegulvene har vedlikeholdsbehov.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt / registrert noe lang spennvidde for
bjelkelagskonstruksjonene.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det foreligger ingen tilgjengelige tilsynsrapporter på fyringsanlegget.
Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom > Hovedetasje > Bad > Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Ventilasjon
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Ingen ventilering utover åpning av vindu.
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Våt-sonen er utført med åpne vannrør og overflater som ikke er egnet for direkte vannsprut.

Spesialrom > Hovedetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det ble registrert noe skjev montering av utvendig avgassrør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det visuelle inntrykket tilsier at arbeid på vannledninger er utførten uten bruk av rørlegger. Det foreligger ingen tilgjengelig dokumentasjon for røropplegget. Deler av røropplegget er frostutsatt i den kalde årstiden.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger. Det foreligger ingen dokumentasjon for røropplegget. Avløpsrørene er frostutsatt i den kalde årstiden. Avløp leder gråvann direkte til underliggende terreng.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Dørene mellom rommene er utført med trappeterskler som hindrer
luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i bod med egen inngang. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse og sjekkliste i tavleskapet. Det foreligger ikke komplett anleggsdokumentasjon for det opprinnelige anlegget eller etterinstalleringer. Ingen tilgjengelig kontrollrapport fra det lokale el-tilsynet.

Tomteforhold > Terrengforhold
Deler av terrengfallet leder overvann under fritidsboligen.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Rør/ledninger helt eller delvis synlig utendørs. Fare for frost. Det foreligger ikke utslippstillatelse for tilkobling til innvendige installasjoner (gråvannsutslipp). Anlegget er frostutsatt i den kalde årstiden.
Tomteforhold > Komposteringstank - Snurredass
Installasjonen har vanskelig tilkomst. Dette kan medføre utfordringer ved å svinge / dreie oppsamlingskammeret for tømming.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

2 stk. kjøleskap og komfyr medfølger.

Diverse

Velavgiften inkluderer vedlikehold og brøyting av vei.

Årlig forsikringspremie: 6 139,-

Selgerne opplyser om at det er kostnader tilknyttet borehullet. Selgerne opplyser om en kostnad på ca. 600-700 kroner i året for borehullet.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41230029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Killand hytteforening

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/16/16/79:
17.11.2004 - Dokumentnr: 3899 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 3 000
TOMTEVERDI KR. 150.000,-
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


02.11.2004 - Dokumentnr: 3690 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:16 Bnr:16


01.01.2020 - Dokumentnr: 1414179 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:16 Bnr:16
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

RTA: 1 833,-
Eiendomsskatt: 2 760,-

Byggemåte

Bærende undertak av tresponplater. Undertaket er tekket med fiberarmert takduk. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taket er en saltakskonstruksjon med isolerte/tildekkede skråtak mot innredede rom. Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Det er montert liggende profilert dobbeltfalset kledning med beisede overflater. Bjelkelagskonstruksjon av tre mot terreng / kryprom. Innvendig enkelt vannrørsopplegg i kobber og plast, tilknyttet innvendig vannsisterne og pumpe i stellerommet. Enkelt innvendig røropplegg med gråvannsavsløp direkte til underliggende terreng. Terrengforholdene tilsier at boligen er fundamentert på masser av sprengstein over fjellgrunn. Støpte fundamenter og betongblokker mot sprengsteinsfylling.

Innvendige gulver er utført med tregulver. Veggflatene er utført med trepanel. Det er benyttet trepanel i tak / himlinger. Boligen er utført med elementpipe. Peisovn i stue.

Info strømforbruk

Selger opplyser om en strømkostnad på rundt 7 000,- i året.

Polisenummer

4697540

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Telenor.

Sammendrag selgers egenerklæring

10. Kjenner du til om eiendommen har privat vannforsyning, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende?
- Ja. Borehull. Ikke tilkoblet kommunalt avløp. Cinderella do.
Produktnummer: 1A058D88-2460-4054-A38D-F357F634F1C9 Kategori: