Bortelid Panorama

Takhomtjønnvegen 22

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
116 750 kr
Totalpris
4 106 750 kr
Formuesverdi sekundær
1 743 880 kr
Byggeår
2005
Internt bruksareal (BRA‑i)
140 ㎡
Bruksareal
142 ㎡
Tomteareal
769 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott laftehytte med attraktiv og solrik beliggenhet - Nydelig utsikt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad/vaskerom, bad, badstue, 2 soverom og 2 boder.
2.etg.: Stue og 3 soverom.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peis og varmepumpe i stuen. Varmekabler i alle flisegulv.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes, ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til alpinanlegget. Følg Panoramavegen oppover til avkjøringen til Takhomtjønnvegen på venstre hånd og hytten ligger rett frem og er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Attraktiv og solrik beliggenhet på Bortelid Panorama 3 med nydelig utsikt mot skiløypen (Bjørnen løypa) og fjellheimen. Oppkjørte skiløyper og fantastisk turterreng rett utenfor døren. Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Liten tjønn rett ved hytten. Det kan også nevnes blant annet sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere i nærheten. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 fra Mandal, 127km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.03.2006. Ferdigattesten gjelder gnr. 9, bnr. 172, fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Deler av bygg på nabotomten gnr. 9 bnr. 184 står på denne eiendommen gnr. 9 bnr. 172. Se vedlagt grunnkart.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei i 2. etasje da det ikke er store nok vinduer for å tilfredsstille dagens krav. Krav til bredde minimum 50 cm og bredde + høyde over 150 cm.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Bod og entré har byttet plass. Bod er opprinnelig godkjent som entré og rommet er godkjent for varig opphold. Entré er opprinnelig godkjent som bod og rommet er ikke godkjent for varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse (764 kvm) og privat vei (4 kvm), tilhører reguleringsplan: bebyggelsesplan for Grønalia, datert 10.06.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/9/172:
06.08.2003 - Dokumentnr: 3409 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Festetid: 80 år. Årlig festeavgift: NOK 3 000. Bestemmelser om regulering av leien. Fester har rett til å overdra og pantsette festeretten. Med flere bestemmelser.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 99 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 116 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget flott og innholdsrik lafte hytte med attraktiv og usjenert beliggenhet på Bortelid Panorama. Innhold 1.etg: Vindfang og gang med garderobeplass og inngang bod. Romslig stue med god takhøyde, flott peis, god spiseplass og ny varmepumpe. Tilbaketrukket kjøkkenløsning med pen innredning. Komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Bad/vaskerom med dobbel vask, wc, dusjkabinett og opplegg vaskemaskin. Bad 2 med vask, wc og dusjkabinett samt inngang badstue med ovn og benker. 2 soverom og utvendig bod. 2.etg.: Gang/stue, 2 soverom og stor stue/soverom ettersom hva man trenger. Solrik terrasse med sol og utsikt. Hytten holder en gjennomgående god standard med flotte og løsninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4224/9/172:
06.08.2003 - Dokumentnr: 3409 - Festekontrakt - vilkår. Gjelder feste. Festetid: 80 år. Årlig festeavgift: NOK 3 000. Bestemmelser om regulering av leien. Fester har rett til å overdra og pantsette festeretten. Med flere bestemmelser.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, renovasjon kr. 3 553,-, feiing kr. 556,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Polisenummer

Fremtind Forsikring AS - 70

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber fra Altibox

Sammendrag selgers egenerklæring

32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Vannlekkasje fra kobling til oppvaskmaskinen for en del år tilbake. Forsikringssak, alt i orden etter dette. Listverk ved gulv ble byttet. Noe råte på nedre del av utvendige søyler.

Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt.
Produktnummer: 26F0FC4C-051C-4493-9499-54A13A69EEBC