Skrukkerød

Sykehusvegen 25A

Prisantydning
850 000 kr
Omkostninger
8 900 kr
Andel fellesgjeld
664 871 kr
Andel fellesformue
15 782 kr
Totalpris
1 523 771 kr
Formuesverdi
406 092 kr
Felleskostnader
8 394 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1966
P-rom
37 ㎡
Bruksareal
49 ㎡
Tomteareal
2 844 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

En 2-roms hjørneleilighet i 1. etg med innglasset balkong(2022) + nyere bad(2020). Gåavstand til sykehuset

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 37 kvm. Bruksareal: 48 kvm.

Leiligheten inneholder; Gang, stue, kjøkken, bad, soverom og innglasset balkong. 2 boder i kjeller.

En trivelig og enkel 2-roms hjørneleilighet i 1. etasje med enkel adkomst fra felles inngangsparti. Leiligheten har laminat på gulv og panel på vegger. i 2018 hadde borettslaget en total rehabilitering av bad som idag er flisbelagt med varmekabler. Rommet inneholder servant med innredning, toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.

Stuen har lyse overflater og det er delvis åpen løsning til kjøkken. Kjøkkenhjørne har lys kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Komfyr medfølger i handelen. Det er plass og opplegg til kjøleskap og oppvaskmaskin.

Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med deilige solforhold. Balkongene ble i 2022 utvidet i regi av borettslaget. Soverom med laminat på gulv og tapet på vegger. Soverommet ligger østvendt og inneholder garderobeskap som medfølger handelen. I kjeller disponerer leiligheten med 2 boder.

Parkering skjer på oppstilte plasser ute.

Oppvarming

Boligen varmes opp av varmekabler på bad og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser langs Sykehusvegen i begge retninger.

Parkering

Oppstilte parkeringsplasser på utsiden av blokkene. Godt med gjesteparkering.
Det er listeordning for garasjene i borettslaget.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet på toppen av byen, med gangavstand til Porsgrunn sentrum. Borettslaget ligger like ved Sykehuset Telemarks avdeling i Porsgrunn, og er godt egnet for førstegangskjøperen som ønsker seg en praktisk leilighet med kort avstand til det meste. Gode parkeringsmuligheter like utenfor døren, samt bussforbindelse i den umiddelbare nærhet.

Borettslaget er også populært for studenter på Universitetet i Sørøst-Norge og Fagskolen i Telemark, som ligger cirka 2 kilometers gange fra Sykehusvegen.

Fine turområder i Bjørntvedtskauen like ved boligen. Her er det oppmerkede turstier og løyper som er populære og bynære alternativer for friluftsliv.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for hybelblokk datert 02.12.1966. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 15.01.1981. Ferdigattesten gjelder nybygg rekkegarasjer. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger også ferdigattest for utvidelse av balkonger (07.06.2022) samt baderomsrehabilitering (01.04.2020).

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse og Unyansert formål, og tilhører reguleringsplan "Skrukkerød 2, arealene A, B og C", datert 04.10.1963. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav fra 13.06.2019.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 900,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tommy Heggekroken den 13.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3:
Kjøkken: Mekanisk avtrekk er ikke koblet til noen form for ventilasjonskanal, og luften går ut i skap over kokesonen. Det anbefales enten å installere kullfiltervifte, eller koble seg på ventilasjonskanalen i blokken via ventilluke på kjøkken.

TG2:
Rom under terreng: Kjeller lite tilgjengelig for inspeksjon.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Komfyr medfølger i handelen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230203. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

88204324

TV/Internett/Bredbånd

TV og internett er inkludert i felleskostnader.

Sammendrag selgers egenerklæring

Punkt 2.2: Renovasjon av bad og røropplegg i hele borettslaget - Utført av Porsgrunn Rør.
Punkt 4.2: Yttervegger på balkongsiden skiftet. Bygget nye balkonger. Skiftet takpapp på tak - Utført av Balkongentreprenøren.
Punkt 9.2: Kontroll av sikringsskap. Sjekket stikk inne i leilighet - Utført av Lede.
Punkt 12.1: Rørfornying i regi av borettslaget ved renovering av alle bad.
Produktnummer: 303B033B-372E-40BC-B3C8-06ED0C6BE547 Kategori: