Stokkelandsåsen

Stokkelandsåsen 12

Prisantydning
7 990 000 kr
Omkostninger
216 050 kr
Totalpris
8 206 050 kr
Formuesverdi
978 424 kr
Formuesverdi sekundær
3 522 327 kr
Byggeår
1973
Internt bruksareal (BRA‑i)
354 ㎡
Bruksareal
354 ㎡
Tomteareal
1 085 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Stor påbygget (2016) og renovert enebolig med hybel | 354 kvm | Solrik tomt med flott sjøutsikt | Dbl. garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen er renovert og påbygget i 2016. Det er gjort mye arbeid både innvendig og utvendig(Helt nytt tak i 2016 på hele huset)

Stor og innholdsrik enebolig som inneholder:
1. etasje hoveddel: Entré, stue/Kinorom, vaskerom, bad samt romslig bod innredet som kontor i tillegg til bod.
1. etasje hybel: Gang, bad/vaskerom, soverom.
2. etasje: Gang, stue, kjøkken, bad, bad 2, 3 romslige og gode soverom samt garderobe.
Alle rom er betegnet som p-rom med unntak av bod, bod innredet som kontorrom og garderobe. Disse regnes som p-rom.

Det er stor dobbel garasje.
Utvendig bod på tomten.

Boligen er endret i fra opprinnelige godkjente tegninger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen er godkjent som enebolig med hybel og ikke to boenheter slik den fremstår i dag. Det er ikke dør i mellom hoveddel og hybel. Hybel er ikke godkjent slik den står i dag. Settes det inn dør mellom hoveddel og hybel vil den regnes som godkjent.
Det er noe endret planløsning av flytting i vegger mellom hybel og hoveddel. En del av hybelen er innlemmet i hoveddelen og der er det etablert bod i hoveddel. Bad i hybel er utvidet litt med stue/kjøkken. Gang opp trappen er markert som bod og trappen er snudd. Badet opp er oppdelt i 2 samt innlemmet i badstu. Se vedlagte tegninger i salgsoppgaven.

Oppvarming

Det er varmekabler i gangen i 1. etasje samt alle baderom.
Peisovn i stue.
Forøvrig elektrisk.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartskisse på finn.no.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Stor romslig dobbel garasje.
Det er også meget gode parkeringsmuligheter med plass til flere biler på stor asfaltert gårdsplass.

Beliggenhet

Boligen ligger fritt med utsikt i populært boligfelt i Stokkelandsskogen. Fra tomten og boligen er det nydelig utsikt ut over Søgneskjærgården. Det er kort ned til sjøen eller til Kvernhusvannet med fine tur og rekreasjonsområder samt bademuligheter. Det er kort vei til skole og barnehage. Langenes skole ligger få minutters gange i fra eiendommen.
Kort kjøretur til Søgne sentrum eller inn til Kristiansand sentrum.
Her vil folk bo.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger ferdigattest for påbygg og renovering i fra 2016. Ferdigattesten er datert: 21.12.2023

Peisestue ute og hagestue på terrasse er ikke søkt eller byggemeldt i kommunen. Det er uvisst om tiltakene er søknadspliktige. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål , tilhører reguleringsplan " i tilknytning til reguleringsplan for Stokkelandsskogen" , datert 29.01.1970.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommunedelplan Søgne sykkel.

Adgang for utleie

Det er innredet hybel i boligen. Rommene er godkjent til varig opphold, men hybelen regnes som ulovlig da dør mellom hoveddel og hybel mangler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen er godkjent som enebolig med hybel og ikke to boenheter slik den fremstår i dag. Det er ikke dør i mellom hoveddel og hybel. Hybel er ikke godkjent slik den står i dag. Settes det inn dør mellom hoveddel og hybel vil den regnes som godkjent.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/417/122:
13.06.1972 - Dokumentnr: 5190 - Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.


12.01.1972 - Dokumentnr: 333 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:417 Bnr:38


01.01.2020 - Dokumentnr: 945955 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1018 Gnr:17 Bnr:122


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 199 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 216 050,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 19.10.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Eiendommen ble oppført i 1973. Betydelig oppgradert i 2016. Boligen fremstår generelt i normal god stand, men da men noen avvik som gir TG 2 og TG 3 grunnet at det avviker fra standardens krav som ligger til grunn for valg av tilstandsgrad. Det må påregnes å utføre noen tiltak for avvik skal kunne utbedres. Se rapporten for utfyllende bygningsbeskrivelse og påpekte avvik. Kjøper har undersøkelsesplikt, og oppfordres derfor til grundig gjennomgang av fremlagt salgsdokumentasjon. Viktig at rapporten leses i helhet. Ved eventuelle spørsmål vedrørende rapporten. Noe du lurer på? Ring 90 81 91 80
eller send mail til fredrik@profftakst.no, så tar vi en prat.
Lykke til på visning.

UTVENDIG
Taktekking med betongtakstein og underliggende tettesjikt fra 2017. Øvrige bygningsdeler er i tre. Bygningsdelen er vurdert fra bakkeplan. Takrenner, nedløpsrør og beslag ble oppgradert i 2017.

Ytterveggskonstruksjoner er utført med treverk. Fasader er kledd med royalimpregnerte kledningsbord fra 2017. Teglfasader er fra oppføringsåret.
Bygningen er bygget med saltak. Adkomst til kaldtloft via himlingsluke i gang i 2. etasje. Overflater som helhet er ikke vurdert grunnet manglende fremkommelighet.

Malte vinduer med 2-lags isolerglass fra 2005 og 2017. Ytterdører med 2-lags isolerglass fra 2017. Skyvedør med aluminiumskarmer er fra 2001. Platting ved inngangsparti og mot syd. Terrasse ved 2. etasje. Trappekonstruksjon i tre. 

INNVENDIG
Gulv med teppe, laminat og fliser. Vegger med plater, panel, teglstein og malte overflater. Himlinger med panel, plater og malte overflater.
Etasjeskillere av trebjelkelag mellom etasjer. Støpt betong mot grunn i 1. etasje. Det foreligger ikke opplysninger om utført radonmåling.

Lotus vedovn i stuen er fra 2017. Ukjent tidspunkt for sist utførte tilsyn. Mindre deler av boligen ligger under terrenget. Krypkjeller under boligen. Krypkjeller er vurdert via ventilnettinger i boden, kjeller som helhet er ikke kontrollerbar. Trappekonstruksjoner i tre mellom etasjer. Rekkverk i glass.
Malte formpressede dører med karmer i malt tre fra 2017.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > 2. etasje > Bad ved garderobe
Ventilasjon - Avtrekksvifte er defekt.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2016

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger inkludert vinskap som er integrert

Diverse

Selger er usikker på om oljetank har blitt sanert av tidligere eier. Se vedlagt egenerklæringsskjema som er utfylt av selger.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14230092. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/417/122:
13.06.1972 - Dokumentnr: 5190 - Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.


12.01.1972 - Dokumentnr: 333 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:417 Bnr:38


01.01.2020 - Dokumentnr: 945955 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1018 Gnr:17 Bnr:122


Info kommunale avgifter

Eiendommen har vannmåler.
Avgifter vil variere etter forbruk.
Renovasjon vil komme i tillegg.
Normalabonnement fra Avfall Sør pr. 2023 er kr 3 925,-. I tillegg vil det komme et tilleggsgebyr på kr 876,88 for hybel. Priser vil variere etter forbruk. Se vedlagt prisliste for husholdningsrenovasjon i salgsoppgaven.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Renovering av hus og derav bad med fliselegging, membran, innredning i 2016 utført av Homme mur

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Det lakk vann inn i garasje, men dette er utbedret av ansvarlig snekkerfirma SR bygg

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Totalrenovering av hus. utført av SR bygg AS i 2016

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ved totalrenovering av hus i 2016 ble elektrisk anlegg utbedret og erstattet av EK elektro AS

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Totalrenovert hus. Byttet rør i 2016 av Einar Pettersen AS

14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen?
Beskriv tilstanden og om tanken er tømt/sanert eller fylt igjen?: Ukjent

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: 798D66A7-970C-4909-BB59-7270185038BB Kategori: