Grim

Setesdalsveien 40

Prisantydning
6 490 000 kr
Omkostninger
179 250 kr
Totalpris
6 669 250 kr
Formuesverdi
1 228 551 kr
Formuesverdi sekundær
4 422 783 kr
Felleskostnader
505 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1910
Internt bruksareal (BRA‑i)
189 ㎡
Bruksareal
189 ㎡
Tomteareal
853 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Herskapelig del av villa med klassiske preg - Underetasje - Lekker hage og uteområde - Leieinntekter

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peis i stue, spisestue og soverom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Varmepumpe.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkeringsplass i dobbel garasje.

Beliggenhet

Nydelig vestvendt leilighet med fantastiske solforhold hele dagen, umiddelbar tilgang til alt sentrum kan tilby av servicetilbud og fasiliteter. Barnehager, skoler, idrettsanlegg og butikker i nærområdet.

Et meget populært utfartssted er Ravnedalen, kultursted med konserter, cafe og andre aktiviteter. Parken er også et ypperlig utgangspunkt for turer i praktfulle Baneheia, med flere alternative turstier. Lysløypa i Baneheia er i bruk av turgåere og joggere vår og høst, og av skiløpere vinterstid om snøforholdene tillater det. 3. Stampe er et populært badevann sommerstid med en et par fine sandstrender og flere brygger. Skulle sjøen friste er det ikke lange turen til bystranda med sin sandstrand og yrende folkeliv på sommeren. Alt i alt en perfekt beliggenhet for de som ønsker å ha alt i nærheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår på eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest på tilbygg (garasje med mellombygg) datert 29.03.2000, og på oppføring av carport datert 31.08.2017. Det foreligger ferdigattest på bruksendring av bod/garasje datert 03.01.2012. Ferdigattesten gjelder å endre bruken i 2. etasje i garasjen fra bod til boligformål. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det fremkommer i skriv fra Fylkesmannen i Vest-Agder datert 11.07.2002 at det ble byggemeldt oppføring/endring av eksisterende bod på eiendommen 08.04.2000. Dette vedtaket ble protestert/påklagd av naboen. I skrivet treffer Fylkesmannen følgende vedtak: Oppført bod godkjennes.

Godkjente byggetegninger mangler inntegninger/rombenevnelse av 1.etg. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Rommene i etasjen er beskrevet slik de brukes i dag. Det foreligger ikke godkjente byggetegninger av underetasje i Kristiansand kommunes arkiv. Dette innebærer at rommene i underetasjen ikke regnes som godkjent for varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Takstmann har påvist manglende brannsikring og lysforhold i kjeller.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Tilknyttet privat vei. Veiretten er tinglyst på naboeiendommen (gnr. 151 bnr. 1696). Kjøreadkomst areal har felles reparasjon og nødvendig vedlikeholds-kostnader. Se erklæring om veirett vedlagt i salgsoppgave.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1233 "Områdeplan for Grimsmoen", datert 22.01.2014.
Eiendommen ligger innenfor hensynssone: flomsone. Tiltak som utvikling, terrengendring, bygging etc. kan kreve dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Plan under arbeid i nærområdet: Områderegulering for Brønnstykket, Møllevannsveien og Bellevue. Plankontakt: saksbehandler Solheim, mob. 48 29 54 11. Detaljregulering for Grim Torv v/ plankontakt Nina Malom, mob. 47 68 86 15. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, og selges med en boenhet. Garasjeloftet leies ut for 7.000,- ekskl. strøm og internett. Loftet over garasjen er godkjent til boligformål, men blir ikke å definere som en hybel. Underetasjen leies ut for 10.000,- inkl. TV, ekskl. strøm og internett. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger godkjente byggetegninger av underetasjen i kommunens arkiv. Underetasjen er således ikke godkjent til varig opphold, og har manglende brannsikring og lysforhold. Loftet over garasjen måler 24 m2 i BRA-e, ref. tilstandsrapport.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser og rettigheter som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 162 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 179 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Setesdalsveien 40! En flott del av herskapelig villa med klassiske detaljer som går over 2 etasjer, første etasje pluss kjeller samt dobbelgarasje med innredet loft som i dag er leid ut og godkjent til boligformål. Tilhørende lekker hage og uteområde.

Boligen har følgende planløsning:
1. etg.: Gang/entrè med raus takhøyde. Muligheter for å henge av seg ytterklær og sko. Plassbygget garderobeskap.

Meget koselig spisestue med særdeles god takhøyde. Lysmalte vegger med originale brystninger som gir det klassiske preget. Sjarmerende og effektiv kakkelovn som gir den rette kos og stemning samt meget godt med varme på kalde høstdager/vinter dager. Plassbygget skap til oppbevaring i spisestue. Fra spisestuen er det kort vei til kjøkkenet som har godt med skap og benkeplass. Integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, mikro, kjøleskap med frys og alltid kaldt vann eller isbiter, utvidet koketopp med flere funksjoner som vanlig keramisk kokeplater, gassblusser og grill samt avtrekkshette.

Romslig, lys og åpen stue med lysmalte vegger og himlinger og pent, lyst behandlet orginalt furugulv. Skyvedør mellom spisestue og stue som gir stuen to forskjellige soner. Nyere Nordpeis i stuen med innsyn fra to sider. Fra stuen kommer en ut i vinterstue som har orginalt håndmalt maleri i taket. Direkte utgang til hage. Det moderne har et flott samspill med det herskapelige uttrykket som er godt ivaretatt.

Flislagt bad med varmekabler i gulv. Hvit baderomsinnredning med servant, toalett og dusjkabinett. Elektrisk avtrekksvifte. Soverommene er meget romslig med plass til både seng og klesskap. Meget romslig hoved soverommet med peisovn og rosett i tak.

Underetasjen inneholder innredet stue som har plass til både spisebord og sofagruppe. Kjøkken med hvitevarer. Et romslig flislagt bad samt 2 rom som er innredet med seng. Leies idag ut for 10.000,- inkl. TV, eksl. strøm og internett. Inngang fra felles gang. Selges møblert. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger tegninger av underetasjen i kommunens arkiv, og at rommene i underetasjen således ikke er godkjent til varig opphold.

Garasje:
1. etg. Gang/vaskerom samt bad tilhørende uteleidel.
2. etg. Loftstue med t-kjøkken. Leietaker har innredet med seng under skråtak.
Leies idag ut for 7000,- eksl. strøm og internett.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 22.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (12.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen ble bygd i 1909, oppusset i 1998 og er i stort sett bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Rapporten omhandler kun 1. etasje inkl. kjeller i boligen. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er glasserte teglstein, takrenner og beslag fra 1998 og har normal slitasje. Vinduer og dører er stort sett fra 1998 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Vinduer i vinterstue er fra 2016. Stående og liggende kledning med staff er av eldre årgang og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Spredte kledningsbord er skiftet ut. Terrasse ved bakkenivå er i bra stand. Innvendig er begge bad av eldre dato og oppgradering mht. membran m.m. bør beregnes. Røropplegget og el. anlegget er av blandet årgang og ble ikke spesielt kontrollert under
befaringen, vanlig vedlikehold bør beregnes. Sikringsskap med automatsikringer. V.v.-bereder x 2 er montert, disse er datostemplet 2014/2021 og er på 116/194 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Garasje inngår ikke i rapporten og er kun målt opp. Det foreligger ferdigattest på garasjen og godkjenning for
beboelse i 2. etasje. Leilighet i kjeller er ikke godkjent som egen boenhet, mht. brann- og lydsikring m.m. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Veggkonstruksjon.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Rom Under Terreng.
Innvendig > Innvendige trapper.
Innvendig > Andre innvendige forhold.
Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Kjeller > Bad > Ventilasjon.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tomteforhold > Drenering.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer men ingen garanti for levetid.

Diverse

Elektrisk styrte Markiser. Røropplegg for sentralstøvsuger. Seriekoblet røykvarslere i hele boligen. Varmekabler, kakkelovn i spisestuen, vedovn i stuen, soverom og underetasjen.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser og rettigheter som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2285. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Info strømforbruk

KWh des 2019 til des 2020, 33501, kronebeløp uten nettleie Kr 15685. Dette er for både 1. etg. og kjeller.

Polisenummer

4447093

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Bytter vinduer og dør i vinterhage. Eivind Helle. 2016.

- Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Ny ovn i 2019.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: FE64D0BF-75C6-44C1-933F-6831AF8C3AFD Kategori: