Åmli

Sagtjønnvegen 5

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
75 220 kr
Totalpris
2 425 220 kr
Formuesverdi
272 248 kr
Formuesverdi sekundær
980 093 kr
Byggeår
1983
Internt bruksareal (BRA‑i)
116 ㎡
Bruksareal
187 ㎡
Tomteareal
1 202 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Innholdsrik, lys og praktisk enebolig på ett plan, i etablert boligfelt i Åmli| Anneks | Dobbelgarasje | 3 soverom

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Velkommen til Sagtjønnvegen 5!

Innholdsrik enebolig fra 1983, oppført i en etasje. Boligen er familievennlig, og beliggenheten gir nærhet til både naturen og dagligvareforretninger. Sagtjønnvegen 5 ligger solrikt til i et etablert og barnevennlig område. Eiendommen er pent opparbeidet med en fin blanding av terrasse, gressplen, beplantning og fjell. Eneboligen har blitt pusset opp igjennom årene, og holder en gjennomgående moderne stil.

Åmli kommune er en innlandskomme, og sjarmerende bygd beliggende langs Nidelva. Friluftsliv og naturopplevelser er tilgjengelig i umiddelbar nærhet.

Kvaliteter:

- Funksjonell planløsning med tre soverom

- Stor, og sosial stue

- Dobbel garasje med anneks

- Kort vei til kjernen i Åmli

Velkommen til visning!Enebolig med alt på et plan og frittstående garasje med anneks.

Boligen inneholder:

Entre/vindfang, gang, toalettrom, stue/kjøkken, mellomgang, soverom 1, soverom 2, soverom 3, vaskerom og bad. To boder.

Garasje med anneks inneholder:

Dobbelgarasje, med tilknytning til utvendig bod.

Annekset inneholder; stue/kjøkken, soverom og bad.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det foreligger byggetegninger godkjente tegninger på boligen datert 7/7-1982. Det er avvik mellom dagens planløsning og godkjente tegninger. Opprinnelig garderobe (klær) har utgått til fordel for utvidelse av baderommet.

Det forligger udaterte tegninger på garasje/anneks som ble oppført ca. 1995. Annekset i tilknytning til garasje er omsøkt med soverom, stue og bad, men annekset er tilført kjøkken. Kjøkkenløsningen fremgår ikke av tilgjengelige tegninger. Det blir opplyst at annekset har vært utleid i perioder. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at annekset er formelt omsøkt og godkjent for utleieformål, men rommene er godkjent til varig opphold.

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.


Det er også en bod i bakkant av garasje som ikke er omsøkt.

Oppvarming

Varmeovner. Varmepumpe og peisovn i kjøkken/stuesonen. Varmekabler på bad og kjøkken.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E18 ta avkjøringen mot Åmli. Ta inn til høyre mot Tveit, og følg veien Århuskleiva. Ta så avkjøringen inn til venstre mot Sagtjønnvegen og huset ligger så på venstre hånd mot enden av gaten.
Se også kart for veibeskrivelse

Parkering

Parkering i dobbel garasje, samt på egen tomt.

Beliggenhet

Eiendommer ligger fint til i et etablert boligfelt i Åmli kommune. Området er perfekt for de som trenger litt ekstra plass rundt seg, for barnefamilier, eller for de som ønsker seg et hus av mange kvaliteter. Sagtjønnvegen 5 har en lun beliggenhet, med nærhet til det meste.

Boligen befinner seg kun 4 minutter unna kjernen til Åmli med bil! I Åmli kommune finnes det tilbud for store og små. Blant annet barnehage, barne- og ungdomsskole, kafe- og bakeri, fotballbane butikker og mange friluftsaktiviteter og turområder for å nevne noe. Åmli kommune er en innlandskomme, og sjarmerende bygd beliggende langs Nidelva. Herfra er det tre kvarter til Tvedestrand og rett under en time til Arendal. Fra eiendommen til Vegårshei er det kun en halvtime, og Nelaug togstasjon befinner seg kun 22 kilometere unna eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.02.1983. Ferdigattesten gjelder eneboligen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende bolighus i opptil 1 1/2 etasje, tilhører reguleringsplan for Århuskleiva i Åmli kommune, datert 05.07.1974. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Selger opplyser i sin egenerklæring at det er utleiedel. Dette gjelder annekset som er i tilknytning til garasjen. Denne delen er ikke formelt godkjent som egen utleiedel. Annekset er godkjent til varig opphold og er omsøkt med soverom, bad og stue. Kjøkkendelen er tilført i ettertid og ikke omsøkt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/41/135:
15.09.2022 - Dokumentnr: 1028714 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


13.08.1979 - Dokumentnr: 6691 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:41 Bnr:76


01.01.2020 - Dokumentnr: 808209 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:41 Bnr:135


Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odelsrett på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 350 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-))

75 220,- (Omkostninger totalt)

2 425 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Åmli kommune har besluttet at den kommunale eiendomsskatten opphører fra 01.01.2023. Denne avgiften er derfor fjernet.

Nøkkelinformasjon

Standard

Innholdsrik enebolig med normal standard, og fremstår som normalt vedlikeholdt. Tomten er opparbeidet med plenarealer og terrasse, deler av tomten består av fjell/berg. Eiendommen er fra 1983, dobbelgarasjen med anneks er fra 1995.


Eneboligen:

Svært praktisk planløsning med entre og hall som skaper god plass til oppbevaring. Hovedinngangsdøren er av nyere dato.

Toalettrom - seperat toalettrom i tilknytning til gangen med moderne valg av materialer. Her er det flislagt gulv, vegghengt toalett, servantinnredning, stort speil, panelovn og avtrekksvifte.

Baderom - veggflatene er utført med fliser og våtroms plater. Gulvene er flislagte med elektrisk gulvvarme. Baderommet er utført med kabinett, badekar og dobbel servant.

Stue - i stuen er det en nyere peisovn, og det er laminat på gulvene. Detter er en romslig stue med god naturlig belysning fra store vinduer. Det er egen utgang til terrassen fra stuen.

Kjøkken - overflater, innredning og installasjoner er av nyere dato. Gulvene er flislagt, og vegger og takflater er utført med slette malte overflater. Overskap, underskap, og høyskap i slett laminert utførelse. Videre er det integrert koketopp, komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Det er avsatt plass til kjøleskap.

Soverommene - det er tre soverom i boligen i god størrelse. Hoved soverommet har stor skyvedørsgarderobe, og alle soverommene har godt med naturlig lys. Det er laminat på gulvene.

Bodene - den ene boden har egen utgangsdør til terrasseområde, og den andre er i tilknytning til kjøkkenet og vaskerommet. Her er det belegg på gulvene.

Vaskerom - har gulvbelegg med oppkant, og malte plater på veggene. Det er nyere underskaps innredning med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.


Annekset:

Bygningen har enkel standard, og fremstår som normalt vedlikeholdt.

Oppholdsrommene er utført med tregulver og det er benyttet trepanel på vegg og takflater. Badet holder enkel standard, med belegg på gulvene. Innredningen er av nyere dato.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 02.11.23, og er gyldig i 1 år etter befaringsdatoen. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.


Bygningssakskyndigs konklusjon:
Innholdsrik enebolig fra 1983, oppført i en etasje. Videre er eiendommen bebygget med garasjebygning / anneks fra 1995. Boligen fremstår i sin helhet som velholdt i forhold til alder og datidens byggemåte. Hoveddelen av boligens innvendige overflater, kjøkken og toalettrom er fornyet av forrige eier, siden overtakelse i 2013. Kjøper må være oppmerksom på naturlige aldringssvekkelser for aktuelle bygningsdeler. Det er hovedsakelig taktekking, gjenværende dører, vinduer, røropplegg og elektriske anlegg fra oppføringsperioden, som legges til grunn for vurderingen. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende våtrommene i boligen og garasje / anneks. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Utvendig> Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Enkle trekonstruksjoner med noe skjevheter og avvik i inndeling av trinn.

Våtrom> Hovedetasje> Bad> Overflater gulv
- Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Det ble registrert sprekk i gulvfliser mellom kabinett og badekar. Videre ble det registrert motfall på deler av gulvet.

Våtrom> Hovedetasje> Vaskerom> Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tomteforhold> Terrengforhold
Det er avvik: Deler av fjellterrenget har fall mot kryprommet.


TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig> Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking. Det er påvist andre avvik: Det er ikke etablert oppkanter i tilknytning til pipe og luftelyre. Stedvis misfarget/kondensfarget undertak. Det ble registrert ujevnheter i shingeltekkingen.

Utvendig> Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Normal alders slitasje og solfalming i takrenner og delaminering/flass i tilknytning til pipefotbeslaget.

Utvendig> Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Datidens byggemåte medfører påregnelige utettheter i vindsperresjiktet. Deler av kledningen står i nær kontakt med terrasse og utsetter tidvis for ekstra fuktbelastning. noe flass og slitasje.

Utvendig> Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: Ventilhette av metall / plastbelagt stål er tidvis utsatt for kondensering.

Utvendig> Vinduer
Det er avvik: Normale aldringssvekkelser for tettepakninger og isolerglasser. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for vinduene.

Utvendig> Boddør og terrassedør
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Noe redusert tettepakning og utvendige tørkesprekker ved veggfoten. Videre ble det registrert noe sig i dørbladet.

Utvendig> Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Stolper/pilarer står i nær/umiddelbar kontakt med terreng og utsettes for ekstra fuktbelastning. Enkelte stolpepunkter er redusert i bunn.

Innvendig> Overflater
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert redusert limdekning (bom) i tilknytning til terskelflis i entre. Gulvknirk ved terskel til toalettrom. Utilstrekkelig ekskansjonsfuge mellom laminatgulv og terskler.

Innvendig> Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er påvist andre avvik: Konstruksjonen ligger mot kryprom og kan være tidvis utsatt for kondensering.

Innvendig> Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig> Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig> Krypkjeller
Det er manglende fuktsperre på bakken.

Våtrom> Hovedetasje> Bad> Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet ligger innenfor badekarets våt sone.

Våtrom> Hovedetasje> Bad> Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

Våtrom> Hovedetasje> Vaskerom> Fukt i Tilliggende konstruksjoner
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det ikke påvist indikasjoner på fuktskader. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Skillekonstruksjonen omfattes av vurdering og fuktmålinger for kryprommet.

Kjøkken> Hovedetasje> Stue/kjøkken> Overflater og innredning
Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut i fra alder.

Spesialrom> Hovedetasje> Toalettrom> Overflater og konstruksjon
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner> Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurderingen omfatter det gjenværende kobberrørsopplegget. Det mangler tettemuffer i enden av varerør i kjøkkenskap.

Tekniske installasjoner> Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner> Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Dørene mellom rommene er utført med trappeterskler som hindrer luftgjennomstrømning.

Tekniske installasjoner> Andre VVS- installasjoner
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS- installasjoner er oppbrukt.

Tekniske installasjoner> Elektrisk anlegg
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i entre. Tavleskapet er utført med tradisjonelle keramiske skrusikringer og ettermonterte automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse i tavleskapet. Ingen tilgjengelig anleggsdokumentasjon eller ferske kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.

Tomteforhold> Drenering
Det er avvik: Terrengforholdene på eiendommen tilsier at deler av overvannet passerer i terrengmasser i kryprommet.

Tomteforhold> Grunnmur og fundamenter
Det er avvik: Nedre del av murverket er utsatt for direkte fuktbelastning fra terreng, med påfølgende frostsprengning.

Tomteforhold> Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/41/135:
15.09.2022 - Dokumentnr: 1028714 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


13.08.1979 - Dokumentnr: 6691 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:41 Bnr:76


01.01.2020 - Dokumentnr: 808209 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:41 Bnr:135


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter og gebyrer utgjør totalt 25 595,- pr. år.

Under kommunale avgifter inngår:

Renovasjon: 3 330,-

Vann: 12 174,- (oppdatert kostnad fra 2023)

Avløp: 9 723,- (oppdatert kostnad fra 2023)

Feiing: 368,-

Byggemåte

Bolighuset er fra 1983.

Garasje med anneks er fra 1995.


Eneboligen har normal standard, og fremstår som normalt vedlikeholdt.

Taktekking:

- Bærende undertak av x-finer. Taket er tekket med asfaltshingel.

Nedløp og beslag:

- Takrenner og nedløp i plast. Pipefotbeslag av plastbelagt stål.

Veggkonstruksjon:

- Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående malt tømmermannskledning.

Takkonstruksjon/loft:

- Taket er en fabrikkframstilt vinkelformet saltakskonstruksjon med horisontal isolering mot innredede rom.

Vinduer:

- Fastkarm og hengslede trevinduer i malt utførelse. Hoveddelen av vinduene er utført med 3 lags glass.

Hovedinngang:

- Nyere tre/trefiberdør i malt utførelse.

Boddør og terrassedør:

- Tre malt byggår. Nyere glass i terrassedør.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

- Treterrasser fra ulike tidsperioder.

Utvendige trapper:

- Enkle plassbygde tretrapper.

Overflater:

- Innvendige gulver er utført med fliser, laminat og belegg. Veggflatene er utført med tapet og trepanel. Det er benyttet takessplater i himlingene. Hoveddelen av de innvendige overflatene er kosmetisk oppusset de senere år.

Etasjeskille/gulv mot grunn:

- Etasjeskille/bjelkelag av tre mot kryprom.

Radon:

- Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger eller dokumentasjon som omfatter radonmålinger eller radontiltak.

Pipe og ildsted:

- Strukturpusset elementpipe. Nyere peisovn i stue.

Krypkjeller:

- Ventilert kryprom mellom terreng og bjelkelagskonstruksjon.

Innvendige dører:

- Innvendige malte finerdører. Varierende grad av terskelslitasje.


Garasje med anneks:

- Støpt plate og ringmurskonstruksjon, oppført på fjell og/eller planerte masser over fjell. Det er benyttet støpte pilarer i den

tilbygde boden. Den vertikale ytterkonstruksjonen over såle og grunnmur er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige

overflater er utført med stående malt tømmermannskledning. Taket er en saltakskonstruksjon med lett undertak av trefiberplater. Yttertaket er

tekket med betongtakstein. Bygningen er utført med malte tredører, malte leddporter i tre og vinduer med 2-lag glass, produksjonsmerket 1990.


Informasjonen er uthentet fra tilstandsrapport. For mer informasjon om byggemåte, se tilstandsrapport.

Polisenummer

7867935

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

16. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?

- Ja, skiftet glass i 2 vinduer på det andre soverommet.

40. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?

- Ja, en flis sprukket på badegulvet
Produktnummer: 41EB34DC-27A1-4CDF-A138-89230AC6F2C5