Gautefall/Rytterspranget

Rytterbrinken 10

Prisantydning
4 500 000 kr
Omkostninger
129 800 kr
Totalpris
4 629 800 kr
Formuesverdi
700 000 kr
Byggeår
2012
Internt bruksareal (BRA‑i)
142 ㎡
Bruksareal
142 ㎡
Tomteareal
761 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Ny familiehytte? Innholdsrik og godt velholdt hytte med panoramautsikt over heia - Garasje, jacuzzi, anneks, badstue m.m

Om eiendommen

Oppvarming

Varme i gulv i første etasje(vannbåren varme), samt peisovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Før parkeringen til Gautefall skisenter, ta av til venstre mot Rytterspranget og følg veien oppover feltet til du kommer til toppen. Følg veien til du ser kafebygget, hold til venstre forbi dette og følg veien over toppen, og hold så til venstre når veien går nedover igjen. Hold så høyre rund svingen, ned bakken, og hytta ligger som nest siste hytte på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Parkering

Parkering i gruset gårdsplass eller i romslig garasje.

Beliggenhet

Velkommen til Rytterspranget på Gautefall!

Denne innholdsrike og familievennlige hytta ligger på populære Rytterspranget i Drangedal kommune med nydelige solforhold og ski-in/ski-out til Gautefall alpinsenter. Gautefall ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia mellom Drangedal og Nissedal/Treungen, og tilbyr alle slags aktiviteter for store og små. Området passer perfekt for deg som ønsker å tilbringe tid på hytta sommer som vinter. Her kan man parkere bilen på hytta og gå til skianlegg, skiløyper, Gautefall kafe, turområder m.m.

Gautefall på vinterstid:
Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:
Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.11.2013. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til fritidsbebyggelse, og tilhører reguleringsplan for Grønlihallen datert 21.06.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/242:
25.07.1978 - Dokumentnr: 1671 - Erklæring/avtale
KGL RES AV 28 04 1978 VEDR OPPRETTELSE AV GAUTEFALL OG
HELLHEIA NATURRESERVATER PÅ D. EIEND.
Overført fra: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:133
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 112 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 129 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Rytterbrinken 10 - En romslig og innholdsrik familiehytte over to plan. Hytta er tydelig godt vedlikeholdt og det er benyttet god kvalitet på materialer og utstyr. Her har man nok av plass for hele familien året rundt, i tillegg til god lagring av utstyr og diverse i garasje. Med to soverom i hver etasje og loftstue med balkong er den godt rustet for storfamilien. Hele 1. etasje har elektrisk oppvarmet vannbåren varme i gulv.

Inngang til romslig hall med skifergulv, som tåler hard bruk og slalåmstøvler. God plass til å henge av seg yttertøyet.

Fra hallen er det dør med glass inn til stuen, som lukker trekken ute, og gjør at stuen og loftstuen kan tas i bruk samtidig uten sjenerende støy. Stuen løper langs bredden av hytta, og har store vindusflater vendt mot utsikten og slipper inn mye lys. Utgang til skiferbelagt terrasse utenfor.

God plass til stor sofagruppe, og spisegruppe i andre enden mot kjøkkenløsningen. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, som står godt i stil med rommet for øvrig. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Nedfelt kjøkkenvask med høyt, etthånds blandebatteri. Ventilator til yttervegg og kjøleskap i børstet stål utførelse. Det er montert komfyrvakt. Godt med lys fra vindu over kjøkkenbenk i tillegg til lyset fra stuen. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

I sentrum av stuen er det en murt peis med peisinnsats, som brenner rent og varmer svært godt.

Baderommet er av god størrelse, og har skifer på gulv. Det er montert rustikk baderomsinnredning i mørk utførelse med helstøpt servant. Speilseksjon med to skap på vegg. For øvrig wc og dusjkabinett fra Porsgrund Bad, samt sittebenk for pauser fra badstuen. Badstuen har glassdør inn fra badet, og elektrisk ovn.

Hytta har totalt fire soverom, med to soverom i hver etasje. Soverommene i første etasje har dobbeltsenger, ett av soverommene i andre etasje har familiekøye, og det andre to enkeltsenger. Hytta har med det til sammen 9 sengeplasser, i tillegg til mulighet for sovesofa i loftstuen.

Loftstuen har utgang til fin balkong med fantastisk utsikt og glassrekkverk, slik at du beholder utsiktene sittende i loftstuen. Etasjen har også et ekstra toalettrom, med wc og servant.

Ute har eier nylig bygget et nytt anneks/grillhytte som kan romme mange mennesker for ekstra hygge. Fin er den også om man trenger ekstra soveplass.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Diverse

Vannbåren varme i 1. etasje
Sentralstøvsuger
Downlights i alle rom i 1. etasje
Jacuzzi medfølger

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81240052. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Gautefall Velforening

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/242:
25.07.1978 - Dokumentnr: 1671 - Erklæring/avtale
KGL RES AV 28 04 1978 VEDR OPPRETTELSE AV GAUTEFALL OG
HELLHEIA NATURRESERVATER PÅ D. EIEND.
Overført fra: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:133
Gjelder denne registerenheten med flere

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inneholder årsgebyr for vann- og avløp, eiendomsskatt, feiing, tilsyn og renovasjon.

Byggemåte

Fritidsbolig oppført i to etasjer. Hytta er anlagt på en støpt og isolert betongplate på mark og ringmurselementer. Over dette er bygningen oppført i bindingsverk, med stående kledning og salttakkonstruksjon tekket med torv. Vindu med 2-lags isolerglass.

Takbelegg med torv, knøteplast og underlagspapp.

Vedlikehold av torvtak:
På høsten kan man klippe gresset hvis det er blitt langt og tett. Det kan være lurt å strø med kalk mot isbrann for at det skal holde seg godt. Fullgjødsel kan også være fint å bruke tidlig i vekstsesong på vårparten dersom det trengs litt påfyll. Dersom det regner lite på sommerstid kan det være lurt å vanne det en gang i løpet av sommeren. Ellers krever ikke torvtak mye vedlikehold.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: B7D9A4D9-B716-4A62-A7A3-32BFBE05A6A9