Bortelid Panorama

Prestmyrvegen 59

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
116 050 kr
Totalpris
4 106 050 kr
Formuesverdi sekundær
954 980 kr
Byggeår
2012
Internt bruksareal (BRA‑i)
150 ㎡
Bruksareal
150 ㎡
Tomteareal
1 106 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Bortelid Panorama- Flott møblert hytte med anneks og utsikt - Eiet tomt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom, bod, kott, mellomgang, badstue og galleri med lav takhøyde. Utvendig bod.
Loft: Loftstue, 2 soverom og bad.
Anneks: Gang, bad, stue/kjøkken og sovehems (det foreligger ingen dokumentasjon for sovehems og tiltaket er trolig ikke byggesøkt kommunen. Sovehems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse.)

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen og varmekabler i gulv på alle gulv med fliser.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes. Ta til venstre i rundkjøringen ved Esso bensinstasjon, og følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til alpinanlegget. Følg Panoramavegen til avkjøring Prestmyrvegen. Hold venstre når veien deler seg og følg denne ca. 300 meter og ta opp til høyre før rundkjøring. Hytten ligger på venstre hånd etter ca. 150 meter og er merket med Sørmegleren til salgs plakat. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Biloppstillingsplasser ved hytten.

Beliggenhet

På flott utsiktstomt i attraktivt og etablert hytte område på Bortelid Panorama 1. Meget gode solforhold. Umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper og Alpinanlegg, ski stadion og butikk like i nærheten. Nydelig turterreng sommer som vinter. Gode bade- og fiskemuligheter om sommeren og godt utvalg med oppkjørte skiløyper på vinteren. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder 99 km. fra Kristiansand, 110 km fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 25.09.2012. Ferdigattesten gjelder ny fritidsbustad. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det ene soverommet på loft har ikke vindu og rømningsvei er via balkong i naborommet.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens løsning. Mellomgang med badstue er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommet er byggemeldt som svalgang. Det ombygde rommet er ikke godkjent til varig opphold/beboelse og omfatter fasadeendring i forhold til godkjente tegninger hos kommunen. Hems i anneks er ikke på opprinnelige tegninger og er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat vei. Vei til eiendommen er etablert over naboeiendom gnr 9 bnr 33 tilhørende Knut Repstad. Veiretten er ikke tinglyst.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, høyspenningsanlegg samt friluftsområde, tilhører bebyggelsesplan for Prestmyra, datert 02.10.1997. Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)

116 050,- (Omkostninger totalt)

4 106 050,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Nøkkelinformasjon

Standard

Flott, romslig og innholdsrik hytte med følgende innhold 1.etg.: Vindfang med garderobeplass og inngang bod. Gang, kott og 2 soverom. Stue med flott peis med innsats og spiseplass. Åpen tilbaketrukket kjøkken med flott malt innredning. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og side by side kjøl/frys med isbiter. Bad med dobbel vask, wc og steam/massasje dusj med boblekar. Vaskerom med wc, vask og opplegg vaskemaskin. Mellomgang/utestue med galleri og inngang badstue. Utvendig bod.

Loft: Loftstue med utgang balkong, 2 soverom, og bad med wc, dusjkabinett og baderominnredning.

Anneks: Gang, bad med baderomsinnredning, wc og dusjkabinett. Stue med peisovn, kjøkkenhjørne. Integrert kjøleskap og komfyr. Oppgang sovehems (det foreligger ingen dokumentasjon for sovehems og tiltaket er trolig ikke byggesøkt kommunen. Sovehems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse). Hytten har utstrakt bruk av downlights og varmekabler i alle stein gulv. Stor terrasse med overbygg, boblebad og fantastisk utsikt.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 04.02.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Innholdsrik hytte bygget 2012, dagens eier har eid siden nytt. Usjenert beliggenhet, solrikt, noe utsikt mm. Hytta fremstår hovedsakelig i normal teknisk stand men det er påpekt merknader i rapport. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. På siste befaring var det små utvendig som begrenset utv. kontroll. De utvendige forhold er beskrevet utfra første befaring. Det kan være endringer som ikke er avdekket. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf. 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Ingen tiltak har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag: Snøfangere montert og skrudd gjennom eneste tekking. Utsatt punkt.

Utvendig > Takkonstruksjon i utv bod terrasse oppe: Det er noe merker i tak inn i kottet der. Lite flater å trø på så begrenset mulighet for kontroll. På befaringsdagen var det aktivitet maur der. Eier har utført tiltak, ingen utfordring siden. Les egenerklæring.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Sveist belegg på terasse oppe. Oppsyn.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: I mellomgang er det ikke støpt dekke som ellers men trebjelkelag. Isolert men ingen duk eller plater som beskytter isolasjon unnenfra. Synlig isolasjon unnenfra med andre ord. Ansees ikke optimalt i forhold til snødrev mm.

Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Enklere trapp i mellomgang, rekkverk en side. Rekkverk en side i trapp fra loft. Trappp i anneks, rekkverk en side og stor avstand mellom håndløper og trapp (ingen spiler). Bratt, lite frihøyde og smal.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Overflater Gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Anneks > Bad > Overflater Gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Anneks > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Fordelerstamme anneks, plassert under innredning. Ikke plassert i fordelerskap slik ideelt. Dette vil kunne medføre vann i veggkonstruksjon ved evt lekkasje. Lekkasje skjer dog sjeldent om man stenger vann ved avreise.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Ingen dokumentasjon i skap, tg2.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp og ?oppvaskmaskin.

Diverse

Det er utarbeidet en skaderapport av Recover, datert 09.06.2023. Rapporten omfatter vannlekkasje som nå er utbedret. Skaderapport kan fås ved henvendelse til megler.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13230036. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, renovasjon kr. 3 553,- og feiing kr. 556,- pr. pipeløp.
Forbruk av vann- og avløp vil komme i tillegg. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

3. Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn på fukt eller utettheter? Ja, lekkasje fra tak over kjøkken og soverom. Skade på noe overskap på kjøkken, og vegg og gulv på soverom. Har lagt nytt sveiset belegg på tak, og forsikringsselskap har utbedret alt innvendig. Nytt overskap på kjøkken, og nytt gulv og veggpanel på soverom.

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu, terrasse eller annen fasade? Ja. Det ble utført av faglært. Shingel ble fjernet og nytt sveisebelegg ble lagt. I tillegg ble det byttet 2 takbord. Arbeidet ble utført av Bortelid drift og utvikling AS. Har dokumentasjon på arbeidet.

10. Kjenner du til om eiendommen har privat vannforsyning, septik, pumpekum, avløpskvern eller liknende? Ja, tilkoblet felles offentlig vann og avløp.

13. Kjenner du til om det er eller har vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja, ingen oljetank.

18. Har det vært skadedyr i boligen? Ja, noe maur i kott 2. etasje utvendig. Sprøytet med insektmiddel flere ganger. Har ikke sett maur etter det.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 2C4EBF08-D01D-42D2-95EE-426F50511853 Kategori: