Lund

Østerveien 61

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
9 200 kr
Andel fellesgjeld
255 648 kr
Andel fellesformue
21 475 kr
Totalpris
3 854 848 kr
Formuesverdi
635 286 kr
Formuesverdi sekundær
2 414 087 kr
Felleskostnader
5 300 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1955
Internt bruksareal (BRA‑i)
67 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Tomteareal
862 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Pen 3-roms leilighet med en gjennomgående god standard og vestvendt solrik innglasset balkong. P-plass og peis.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er for liten iht. krav, bør utbedres.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Egen markert p-plass på felles tomt. Hver leilighet disponerer én parkeringsplass. Det er lagt til rette for lading av elbil.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet rett ved Lovisenlund skole. Gangavstand til sentrum og nydlige tur- og bademuligheter i Jegersberg, Bertes og Bystranda. Kort vei til butikk, bakeri, barne-, ungdoms- og videregående skoler, barnehager samt Uia. Buss rett utenfor.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 16.01.1957, på fasadeendring datert 12.07.2005, samt på piperehabilitering datert 11.01.2024. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Borettslaget mottok 27.06.2023 et varsel fra kommunen vedrørende utkobling av slamavskiller, hvor kommunen pålegger borettslaget å sørge for utkobling av slamavskiller og separering innen 25.08.2023. Dette er p.t. ikke blitt utført. Forretningsfører opplyser at borettslaget har bestilt bistand for å få dette utført. Det ble orientert om pålegget på møte i borettslaget i juni 2023, hvor det ble fortalt at styret foreløpig ikke har noe estimat på hvilken kostnad dette medfører for borettslaget. Kristiansand kommune sendte 25.03.2024 ut varsel om at de vurderer å ilegge tvangsmulkt dersom arbeidet ikke er utført og meldt ferdig innen 30.04.2024.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 921 for Oddemarka Øst - Østerveien 45 datert 30.05.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900032. Tinglyst: 23.11.1863. Erklæring/avtale. Festekontrakt.
Dagboknr.: 14330. Tinglyst: 12.08.2002. Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 9200,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Østerveien 61.

Hyggelig gang/entré. Oppbevaringsmuligheter til sko og ytterklær. Dør-calling.
Romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende bord. Utgang til solrik innglasset balkong fra stue. Her er det god plass til utemøblementer og deilige sommerdager kan nytes. Fine malte flater og parkett på gulv. Hyggelig vedovn i stue som gir godt med varme. Pent kjøkken fra 2015 med mye skap- og benkeplass. Kjøkken inneholder integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Leiligheten har 2 gode soverom med plass til klesskap. Fint flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder wc, servant med underskap, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
Tilhørende innredet bod på loft og 2 boder i kjeller.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 25.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (19.03.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er i bra stand, døra er merket B 30 (branndør). Balkongdør og vinduer er fra 2017 og er i god stand. Siste oppussing på bad er av ukjent dato, vanlig vedlikehold mht. membran bør beregnes. Dusjkabinett og elektrisk vifte i rommet er en god løsning mht. fukt. Det ble ikke foretatt hulltaking i vegg mot bad da det er murvegger. Kjøkkeninnredningen er fra 2015 og er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i stue og på
kjøkken, ingen store avvik ble registrert. Nyere gulv i leiligheten. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget er stort sett fra byggetid,
vanlig vedlikehold bør beregnes. V.v.-bereder er fra 2022 og er på 110 liter, lekkasjevarsler er montert. Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er for liten iht. krav, bør utbedres. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Pipe og ildsted.
Våtrom > 3. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 3. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
 Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Diverse

Borettslaget vurderer prosjekt med rehabilitering av røropplegg i blokkene. Det er blitt laget en tilbudsbeskrivelse som er sendt aktuelle firmaer. Gjennomføring av prosjektet kan gi en økning i felleskostnadene på ca. 500 kroner pr. måned (ved annuitetslån over 25 år). Det er sannsynlig at dette blir gjennomført i 2024 eller kanskje 2025. I denne forbindelse må det ikke iverksettes oppussing av bad uten dialog med styret i forkant.

Borettslaget er forsikret i Tryg. Forsikringen omfatter ikke skadedyr og hussopp.

Forretningsfører opplyser at han har hørt om en observasjon av skjeggkre i borettslaget i 2023. Utenom det kjenner han ikke til at det er avdekket veggdyr/skadedyr i borettslaget.

Det er felles vaskeri i kjeller. Se husordensreglene for regler om bruk vaskeriet.

Dersom eier ifm. renovering ønsker å ta ned vegger eller endre funksjon på rom (f.eks. flytte kjøkken), så skal det søkes til styret i forkant.

Det går på rundgang mellom leilighetene i en oppgang å være vaktmester. Man er vaktmester i en uke hver. Vaktmesteren sine oppgaver er bl.a. å sette søppeldunkene i posisjon for tømming, vaske vinduene i oppgangen, spyle/feie utenfor inngangspartiet, påse at dører er lyst og lys er slukket m.m. Det går også på rundgang å være husvert. Det skal være en husvert og helst varahusvert for hver blokk. Man er husvert for 6 måneder av gangen, med bytte 01.12 og 01.06 hvert år. Husvert har bl.a. ansvar for å passe på at det er lyspærer i alle lamper, påse at husordensregler blir fulgt, at vaktmester utfører pliktene sine osv. Husverten er kontaktpersonen i forhold til styret dersom noe i oppgangen/fellesrommene ikke fungerer eller går i stykker. For mer utfyllende info ang. vaktmester-/husvertordning, se borettslagets husordensregler.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900032. Tinglyst: 23.11.1863. Erklæring/avtale. Festekontrakt.
Dagboknr.: 14330. Tinglyst: 12.08.2002. Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

4848563

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Tidligere eier har malt over fliser på baderomsgulv. Noe synlig flass av malingen under servantskap. Ikke synlig på badet med mindre man ser under servantskap. I egenerklæringsskjema fra forrige eier datert 10.03.2020 fremkommer det følgende: "da jeg kjøpte leiligheten i 2015, var det ikke lenge siden dusjen var byttet og det var lagt inn nye fliser. Jeg har satt opp en baderomsinnredning med ny kran. Vasken ble satt inn av et familiemedlem".

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Tidligere eier satte inn ny varmvannspreder i april 2022. Lokalisert i kjøkkenskap ved siden av vasken. Arbeidet utført av Aske Rørleggemester AS.

- Har du dokumentasjon på arbeidet?
Tidligere eier har malt baderomsfliser på gulv og vegger i april 2020.'

- Har det vært feil på det elektriske anlegget?
Lampe og/eller dimmer på det minste soverommet fungerer ikke. Har ikke blitt undersøkt av fagpersonell.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Tidligere eier monterte ny stikkontakt i kjøkkenskap ved siden av vasken på kjøkkenet for å koble til strøm på ny varmtvannsbereder. Utført av Elpunkt i April 2022.

- Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Det er montert ny sensorstyrvifte på pipe for å opprettholde jevnt trekk på ildsted. Arbeid utført av Pipefiks AS.

- Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Tidligere eier skriver i egenerklæringsskjema at "vi oppdaget antydning til mugg i det ene hjørnet i taket på gjesterommet rundt januar/februar 2021. Dette oppstod i forbindelse med at vi hadde lukket lufteventilen i vinduet. Vasket dette bort med klorinblanding og har ikke sett noe tegn til mugg i leiligheten etter dette". Nåværende eier erfarte noe av det samme problemet på vinteren. Løses ved å alltid ha ventilen på vinduet åpen, samt lufte godt på soverommet noen ganger om dagen. Nåværende eier har hatt inne fagpersoner som har sett på hjørnet i taket og konstatert at det ikke er mugg/fuktskade på soverommet. Innhentet skriftlig dokumentasjon fra befaringen.

- Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld?
Forslag om utredning av rør på bad er oppe til høring i styret. Ikke vedtatt endringer per dags dato.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Nåværende eiere har malt vegger i gang, begge soverom og tak på det minste soverommet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Tryg

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

mandag 22. april
kl. 17:30-18:30
Produktnummer: 1D8B8482-4276-4D33-BF8E-1242F185F005