LJOSLAND

Nedre Ørnefjellvegen 161

Prisantydning
4 250 000 kr
Omkostninger
34 620 kr
Totalpris
4 284 620 kr
Kommunale avgifter
9 152 kr / år
Byggeår
2022
P-rom
116 ㎡
Bruksareal
126 ㎡
Tomteareal
599 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Stilig familiehytte på solrik utsiktstomt | 5 soverom | 2 bad | Vaskerom | Få varmepumpe ved kjøp innen uke 9 i 2023

Om eiendommen

Standard

Hytten leveres med følgende innredningsløsninger:
 • Glattpanel fra Bergene Holm i fargen drivvedgrå på både vegger og tak, listverk i samme farge
 • Spotter i alle rom, alt av spotter og kontakter/brytere i sort finish
 • WiFi styring av varmekablene
 • Kjøkken og baderomsinnredning fra Sørlandskjøkken.
 • Ovn: Contura 596 style sort med fasadestein på veggen bak.
 • Fliser på gulv i gang, bod, bad og vaskerom
 • Berry Alloc Champs Elysees laminatgulv
 • Fibo Crack Sement i våtromssonene
 • Antrasittgrå dører fra ScanFlex.  Antrasittgrå ytterdør fra NorDan
 • Antrasittgrå vinduer fra NorDan
 • Kledning er Telemark Tett i fjellgrå farge
 • Oppvaskmaskin fra  Asko
 • Stekeovn, kombinert stekeovn/mikro, stekeplate og kjøleskap/frys fra Gorenje.

Rørleggerarbeidet leveres av Rør og Anleggsservice, Åseral.
Elektrikerarbeidet leveres av  Thorsland Elektro, Åseral.
Fullstendig liste over leveranse fra elektriker og rørlegger fås ved henvendelse til megler.

Arealer med beskrivelse

Hytten er ikke fysisk oppmålt. Selger har oppgitt følgende arealer, basert på tegninger som er vedlagt prospektet:

BYA: 142,5 m²
BRA: 126,4 m²
P-ROM: 116 m²

Hytten inneholder i 1. etg  Stue og kjøkken i delvis åpen løsning, 3 soverom hvorav det ene har eget opplegg for TV, bad, vaskerom, bi-inngang, entré samt 3 boder (den ene er under trappen og vises ikke på  tegningene).
På loftet er det  2 soverom og bad.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Åseral kommune.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på begge bad, vaskerom, gang, bi-inngang, stue, kjøkken.
Ved inngått kontrakt før vinterferien 2023 (innen uke 9) medfølger en varmepumpe av typen Daikin Stylish.
Ellers basert på annen elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemskap i Ljosland Vest Velforening (LVV) kr 7950,-/år som bla dekker løypekjøring, avsetning til veivedlikehold, brøyting av hovedveier og stikkveier (inn til hytta).

Brøyting av stikkvei/parkering skjer via medlemskapet i Ljosland Vest Velforening og er inkludert i velavgiften (nytt fra 2021). Medlemmene får tilgang til brøyteappen brøyte.no og kan melde fra når de kommer der. Informasjonsbrev fra LVV er vedlagt prospektet.

Muligheter for Kabel-TV via Ljosland Skisenter, kr 1775,-/år. Mer info på ljoslandinfo.no.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Mandal er det ca 105 km : følg fylkesvei 455 til Kyrkjebygd. Følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.
Fra Kr. sand er det ca 110 km: følg riksvei 9 mot Evje. På Hægeland ta av mot Bjelland på fylkesvei 462 og videre mot Kyrkjebygd  på fylkesvei 455. Følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.
Fra Stavanger er det ca 225 km: følg E39 til Helleland og ta inn på fylkesvei 42 forbi Tonstad til Kvåle tar du til venstre inn på fylkesvei 4040. Følg denne til du treffer på fylkesvei 455 ved Geitskaret. Sving til venstre og følg skilting til Ljosland, ca 22 km fra Kyrkjebygd.

Når du kommer til  Ljosland Fjellstove kjører du videre på Nye Gruvevegen opp til krysset til mot skisenteret: Ta til høyre inn på Kvernevassvegen og følg denne til T-krysset mot Farevassvegen. Følg denne til T-krysset ved Farvatnet og ta til venstre inn på Ørnefjellvegen. Følg denne til første kryss og ta til venstre på Nedre Ørnefjellvegen. Følg denne ca 750 m. Hytten kommer på høyre side og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Hytten har en nydelig beliggenhet på kanten mot Ljoslandsvatnet og grenda. Utsikten er storslagen og naturen er tett på. Her kan du parkere bilen og gå ut i løypenettet både sommer og vinterstid. Hyttene i dette feltet ligger litt for seg selv i enden av en blindvei.

Ljosland er inngangsporten til den norske fjellheimen og utgangspunkt for flere av DNT's merkede løyper. Vinterstid er det over 70 kilometer med oppkjørte løyper i høyfjellsterrenget like ved hyttefeltene. Vinteren 2020/2021 ble løypene kjørt fra november til midten av mai. Alpinanlegget ligger få minutter unna og har flere nedfarter, off-pisteløyper og eget barnetrekk. Ljosland er ansett som et snøsikkert område.

I grenda på Ljosland er det aktiv gårdsdrift med blant annet sau, en dagligvarebutikk og Ljosland Fjellstove som tilbyr overnatting og mat, enten du vil spise i restauranten eller ta det med til hytten. I elven nedenfor Fjellstova er det sommerstid flotte svaberg og badekulper. Ljoslandsvatnet innbyr også til bading.

Sommerstid er det også gode muligheter for aktiviteter som kano- og kajakkutleie, sykling, bading, fiske, flere turstier og kort vei til DNT's merkede løyper. Det ryktes om flere gode multeområder.

Se www.ljoslandinfo.no for ytterligere info om destinasjonen, skisenteret og snøparadiset Ljosland.
Se /www.fjellstova.com for mer informasjon om overnatting,  butikk, catering og aktiviteter på Ljosland.
Se www.skisporet.no for oversikt over skiløypene.

Tomt

Areal: 599 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "fritidsbebyggelse-frittliggende" (552 kvm) og "annen veggrunn-teknisk anlegg" (47 kvm), tilhørende reguleringsplan for Ørnefjell II, datert 24.06.2004 (PlanID: 20040041).

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei frem til eiendommen, privat stikkvei/parkering. Stikkveien vedlikeholdes av eier. Brøyting av stikkvei er inkludert i velavgiften og bestilles i appen Brøyte.no. Den private veien er en del av veinettet som vedlikeholdes av Ljosland Vest Velforening (LVV). Mer informasjon under diverse og i infobrev fra LVV vedlagt prospektet.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendomsretten:

Det er tinglyst servitutter på eiendommen ref grunnboksbladet som er vedlagt dette prospektet. Disse er overført fra hovebruket i forbindelse med opprettelse og utskilling av tomten. De anses å ikke ha direkte betydning for denne eiendommen. Kopi av alle servitutter kan i midlertid fås ved henvendelse til megler.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Radonmåling

Bygget med radonsperre.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 750 000,-)) 34 620,- (Omkostninger totalt) 4 284 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Ca Kr. 9 151,50 pr. år

Utgiftene fordeler seg slik: Faste gebyr til Åseral Kommune: Vann kr 1199,-. Avløp kr 3982,-. Feier kr 455,-/pipeløp. Vannmålerleie kr 443,-. I tillegg til ovennevnte gebyr for vann og avløp, kommer forbruk med hhv kr 19,44 og 53,29 kr pr m³. Standard renovasjon HÅR kr 3.072,50.

Åseral Kommune opplyser følgende om utsendelse av faktura fra og med 2022: "Kommunale avgifter blir nå sendt ut kvar månad. For januar, februar og mars blir det feie/kontrollavgift, abonnement og målarleige. I april blir det årsoppgjer for 2021, frå mai likt beløp kvar månad i 2022. Dei som kun har feie/kontrollavgift får faktura i april."

Eiendomsskatt

Åseral Kommune har ikke innført eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier) eller fritidsbolig. Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Ved første gangs verdsetting av fritidseiendom skal du fastsette formuesverdien til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Nedre Ørnefjellvegen 161, Gnr. 7 Bnr. 326 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Oppvaskmaskin, stekeovn, kombinert stekeovn/mikro, stekeplate og kjøleskap/frys.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne Boligselgerforsikring ihht vilkårene for dette.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 82 16 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

55-22-0154

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/55-22-0154. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Janne Clausen Ree, tlf. 95 82 16 23

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 250 000,-) (Kr.63 750) Totalt kr. (Kr.70 185)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3061729