Arendal

Molandsveien 12B

Prisantydning
3 850 000 kr
Omkostninger
23 620 kr
Andel fellesgjeld
2 987 kr
Totalpris
3 876 607 kr
Felleskostnader
2 712 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
80 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
2 172 ㎡
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Meget pen 4-romsleilighet ved Langsævannet - inkl.innendørs parkering - sen kveldssol på terrassen - aldri tatt i bruk!

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: entrè, 3 soverom, bod m/ oppl. for vaskemaskin, bad og stue m/ åpen kjøkkenløsning. Sportsbod i p-kjeller.

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg.: 85 m².
P-rom inkl: Gang, 3 soverom, bad, stue m/ åpen kjøkkenløsning
S-rom inkl.: Bod

Arealer er hentet fra arealmåling, og rombenevnelser er hentet fra tegninger.

Oppvarming

Varmekabler i entrè, bad og vaskerom/bad. For øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum, opp Vestregate til lyskryss. I lyskrysset kjør rett frem, følg rv. 420 - Molandsveien, og du får prosjektet på høyre hånd etter ca 100 m.

Parkering

1 p-plass i sameiets parkeringskjeller medfølger leiligheten.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet med nærhet til by, natur og badeplasser. Idyllisk utsikt utover vannspeilet til Langsævannet, og meget gode solforhold til langt på kveld. Dersom du ønsker å gå en liten kveldstur, har du trivelige turområder med bl.a. Langsæparken i umiddelbar nærhet. Kort vei ned til Arendal sentrum, med Pollen og et yrende folkeliv. I gangavstand ligger flere barnehager, dagligvareforretning, kjøpesenteret på Harebakken, skoler, flotte turløyper og for øvrig hva Arendal har å by på.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.2020. Ferdigattesten gjelder oppføring av boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål - blokkbebyggelse, og tilhører reguleringsplan Langsæ Terrasse, datert 26.10.2006. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Info energiklasse

når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (tek 10).

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
11 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 450 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

23 620,- (Omkostninger totalt)

3 876 607,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er pr. d.d. ikke fastsatt. Fra 2021 er eiendomsskatten for bebygde bolig- og fritidseiendommer 4 promille av eiendomskatte-grunnlaget. For andre skattepliktige eiendommer er skattesatsen 3,7 promille. For mer info se: https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/eiendomsskatt/

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten er bygget i 2019, men har aldri vært tatt i bruk. Leiligheten holder god standard, og har bl.a. kjøkken med hvite slette fronter, med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap. Badet er flislagt på gulv og vegger, med baderomsinnredning med skuffer, wc og romslig dusjnisje med glassdør. I stue/kjøkken er det 1-stavs eikeparkett på gulv, og sparklede og malte veggflater. På soverommene er det 3-stavs eikeparkett, og i deler av entrè/gang flislagt. I bod er det opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv i boden. Det er varmekabler i gulvet i entrè og bad. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Heis fra kjeller til hver etasje.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Integrert stekeovn, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin.

Diverse

Det foreligger godkjenning for innglassede balkonger i alle etasjer.

Leiligheten selges av Sparebanken Sør, som overtok de usolgte leilighetene i prosjektet når utbygger ble slått konkurs. Ved overtakelse av fellesarealene på byggene, var det påpekt mangler i en rapport fra Stærk & Co. Rapporten kan fås ved henvendelse megler, og ligger inntatt i dokumentvedlegget til salgsoppgaven.

Sparebanken Sør og beboerne har gjort en del tiltak i samarbeid med Stærk & Co og Skanska. Dette gjelder innfesting av balkonger og svalganger, brannsikring under fasadeplater mellom etasjene, og noe utbedring av drenering fra tak og terreng. Ellers litt mindre utbedringer av kosmetiske årsaker.

Boligselgerforsikring

selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0055. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Info kommunale avgifter

Kr. 4 591 pr. år
Dekker abonnementsgebyr vann og avløp.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 852 987,-) (Kr.50 000)
Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse (Kr.9 900)
Totalt kr. (Kr.60 485)
Produktnr: 575AFEA5-0158-4F6C-BAAA-16F256225166