Arendal

Molandsveien 12B

Prisantydning
3 850 000 kr
Omkostninger
23 620 kr
Andel fellesgjeld
2 987 kr
Totalpris
3 876 607 kr
Felleskostnader
2 712 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
80 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
2 172 ㎡
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Meget pen 4-romsleilighet ved Langsævannet - inkl.innendørs parkering - sen kveldssol på terrassen - aldri tatt i bruk!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etg.: entrè, 3 soverom, bod m/ oppl. for vaskemaskin, bad og stue m/ åpen kjøkkenløsning. Sportsbod i p-kjeller.

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg.: 85 m².
P-rom inkl: Gang, 3 soverom, bad, stue m/ åpen kjøkkenløsning
S-rom inkl.: Bod

Arealer er hentet fra arealmåling, og rombenevnelser er hentet fra tegninger.

Oppvarming

Varmekabler i entrè, bad og vaskerom/bad. For øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Arendal sentrum, opp Vestregate til lyskryss. I lyskrysset kjør rett frem, følg rv. 420 - Molandsveien, og du får prosjektet på høyre hånd etter ca 100 m.

Parkering

1 p-plass i sameiets parkeringskjeller medfølger leiligheten.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet med nærhet til by, natur og badeplasser. Idyllisk utsikt utover vannspeilet til Langsævannet, og meget gode solforhold til langt på kveld. Dersom du ønsker å gå en liten kveldstur, har du trivelige turområder med bl.a. Langsæparken i umiddelbar nærhet. Kort vei ned til Arendal sentrum, med Pollen og et yrende folkeliv. I gangavstand ligger flere barnehager, dagligvareforretning, kjøpesenteret på Harebakken, skoler, flotte turløyper og for øvrig hva Arendal har å by på.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.2020. Ferdigattesten gjelder oppføring av boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål - blokkbebyggelse, og tilhører reguleringsplan Langsæ Terrasse, datert 26.10.2006. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Info energiklasse

når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (tek 10).

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
11 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 450 000,-))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

23 620,- (Omkostninger totalt)

3 876 607,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er pr. d.d. ikke fastsatt. Fra 2021 er eiendomsskatten for bebygde bolig- og fritidseiendommer 4 promille av eiendomskatte-grunnlaget. For andre skattepliktige eiendommer er skattesatsen 3,7 promille. For mer info se: https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/eiendomsskatt/

Nøkkelinformasjon

Standard

Leiligheten er bygget i 2019, men har aldri vært tatt i bruk. Leiligheten holder god standard, og har bl.a. kjøkken med hvite slette fronter, med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap. Badet er flislagt på gulv og vegger, med baderomsinnredning med skuffer, wc og romslig dusjnisje med glassdør. I stue/kjøkken er det 1-stavs eikeparkett på gulv, og sparklede og malte veggflater. På soverommene er det 3-stavs eikeparkett, og i deler av entrè/gang flislagt. I bod er det opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv i boden. Det er varmekabler i gulvet i entrè og bad. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Heis fra kjeller til hver etasje.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Integrert stekeovn, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin.

Diverse

Det foreligger godkjenning for innglassede balkonger i alle etasjer.

Leiligheten selges av Sparebanken Sør, som overtok de usolgte leilighetene i prosjektet når utbygger ble slått konkurs. Ved overtakelse av fellesarealene på byggene, var det påpekt mangler i en rapport fra Stærk & Co. Rapporten kan fås ved henvendelse megler, og ligger inntatt i dokumentvedlegget til salgsoppgaven.

Sparebanken Sør og beboerne har gjort en del tiltak i samarbeid med Stærk & Co og Skanska. Dette gjelder innfesting av balkonger og svalganger, brannsikring under fasadeplater mellom etasjene, og noe utbedring av drenering fra tak og terreng. Ellers litt mindre utbedringer av kosmetiske årsaker.

Boligselgerforsikring

selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0055. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Info kommunale avgifter

Kr. 4 591 pr. år
Dekker abonnementsgebyr vann og avløp.
Produktnummer: 575AFEA5-0158-4F6C-BAAA-16F256225166 Kategori: