Vegårshei

Lauveveien 142

Prisantydning
2 600 000 kr
Omkostninger
82 000 kr
Totalpris
2 682 000 kr
Formuesverdi
239 269 kr
Formuesverdi sekundær
861 369 kr
Byggeår
1820
Internt bruksareal (BRA‑i)
115 ㎡
Bruksareal
260 ㎡
Tomteareal
15 150 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Landlig idyll - velholdt og sjarmerende eiendom |15 mål |Låve og eldhus | Nærhet til Vegår og Myra | Ingen boplikt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Innhus over to etasjer med kjeller.
Låve over to etasjer.
Eldhus med loft.

Velkommen til Lauveveien 142! - En innholdsrik og landlig eiendom med en tilbaketrukket beliggenhet på Vegårshei

En svært sjarmerende eiendom, med flere bygninger på en romslig tomt. Eiendommen ligger på Lauve på Vegårshei. Beliggenheten er landlig, solrik og usjenert med kort avstand til Vegår og Myra. Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt i løpet av eiertiden, og er en eiendom som har gått igjennom flere generasjoner. Store plen- og skog områder på et gårds- og bruksnummer. Tomten er på over 15 mål, så her er det nok plass å boltre seg på. Hovedhuset består av blant annet en lun og koselig stue, separat kjøkken og tre soverom i andre etasje.

Innhuset er fra 1800 tallet og har tømmervegger bak panel. Videre er det låve og eldhus på eiendommen. Eiendommen byr på masse sjarm og er virkelig en idyllisk plass.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Vegårshei kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.
Vegårshei kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Eldre hus og dårlig dokumentasjon av byggesaker fra den tid. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Kommentar fra takstmann: Vinduene i boligen overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.
Se kart eller kontakt megler for veibeskrivelse.

Parkering

Godt med parkering på eiendommens tomt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Lauve, i rolige omgivelser. Beliggenheten er naturskjønn, og gir umiddelbar nærhet til skog, og ferskvann. Det er gangavstand ned til Vegår, som kan by på fiske, båtliv - og padle muligheter. Vegår ligger snaue 600 meter i luftlinje fra Nedstaua gjennom skogen. Det er kort avstand til Myra på Vegårshei, en kjøretur på rundt 10 minutter (ca. 4 kilometere). På Myra er det et godt service tilbud, kommunale tjenester, samt barnehage, skole, og skisenter i sentrum. Kommunen har et bra ski-løypenett. Til Tvedestrand er det ca. 30 minutter, og tre kvarter til Arendal.

Eiendommen ligger fint og usjenert til på Lauve - en plass man virkelig kan slå seg til ro ved.
Turområder i skogen. Sanking av forskjellige bær slik som blåbær, tyttebær, bringebær (på egen tomt), markjordbær, rabarbra (på egen tomt) og sopp som steinsopp og kantarell. Det er ca. 1 time og 20 minutter fra Sandefjord. E18 skal bli ferdig rundt 2025, gjennom Grenland, noe som vil forkorte reisetiden østfra.

Kjøreavstander:
Kragerø: 50 km
Risør: 35 km
Tvedestrand: 28 km
Arendal: 47 km
Sandefjord: 119 km ( 1:32 )
Oslo: 229 km

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av boligens alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vegårshei kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Eldre hus og dårlig dokumentasjon av byggesaker fra den tid. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Kommentar fra takstmann: Vinduene i boligen overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen

Vei, vann og avløp

Privat vann. Brønn. Selgers opplyser om at det er en anelse farget på vannet, men at det er testet av Næringsmiddelkontrollen, og at det er fint til drikkevann.
Privat avløp. Septik.
Privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Kommuneplan for Vegårshei- planperiode 2019-2031, vedtatt 05.11.2019. Planid: 2019001K.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/41/6:
18.06.2002 - Dokumentnr: 2045 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4212 Gnr:41 Bnr:28
Gjelder transport av skogsprodukter.


31.10.2022 - Dokumentnr: 1231149 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


29.09.1908 - Dokumentnr: 900056 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:41 Bnr:1


03.05.2002 - Dokumentnr: 1501 - Målebrev


08.05.2002 - Dokumentnr: 1570 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4212 Gnr:41 Bnr:28


01.01.2020 - Dokumentnr: 302280 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:41 Bnr:6


Kommentar konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-))
13 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)

82 000,- (Omkostninger totalt)

2 682 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 178,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter

Nøkkelinformasjon

Standard

Bygningen har enkel standard, målt ut fra dagens normale bostandard. Ut fra alder og datidens byggemåte, fremstår boligen som velholdt.

Innhuset fra 1820, med massive tømmervegger bak panel.
Innvendige gulver er utført med tregulver og belegg. Veggflatene er utført med malt trepanel og tapet. Det er benyttet malt trepanel og malte plater i tak / himlinger.


Entre:
Det som møter deg ved ankomst er ett koselig inngangsparti. I entre er det plass til å sette fra seg skoene og henge fra seg. Det er kott under trappen som er perfekt for å oppbevare ting og tang litt skjult. Entre er i tilknytning til stuen og trapp videre opp til andre etasje.

Stue og kjøkken:
En koselig og lun stue i eneboligen med varmepumpe og vedovn. Kjøkkenet er i hovedetasjen og er i tilknytning til stuen. Overflater på kjøkkenet er
tregulv på gulv, og vegg og takflater er utført med malt trepanel. Innredning: Over og underskap med fronter i naturtre og laminert benkeplate.
Innredningen er fordelt på kjøkkenet og dusjrommet. Utstyr: Avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Utslagsvask i tilknytning til dusjrommet.

Bad:
Baderommet er i hovedetasjen. Enkel dusjromsløsning. Overflater består av gulvbelegg uten oppkant, veggflatene er utført med malt trepanel og
det er benyttet malte plater i tak / himling. Utstyr: Dusjkabinett, underskapinnredning (del av kjøkken). Rommet har oppvarming med panelovn.

Soverom:
Det er tre soverom i andre etasje i eneboligen. Alle er av god størrelse.

Eldhuset:

Eldhuset menes å være oppsatt i 1920 årene. Her er det uisolert reisverk. Bygningen har enkel standard. Bygningen fremstår som velholdt, men behov for rehabilitering av grunnmurshjørne og gjenværende ytterkledning. Huset har en liten vask. Fint for de små som lekestue, eller som fremtidig gjestehus.

Det går vannledning fra pumperommet i innhuset til kran/vask i Eldhuset. Men et par meter utenfor pumperommet er det et brudd, dvs. En skjøt selger tror har løsnet. Det ligger vannrør i Eldhuset til å tre inn i den gamle slangen. Det står også et helt nytt benkeskap med vask klart til montering når vannrøret er fikset. Over-skap er montert. Det er ikke strøm i Eldhuset akkurat nå, men det ligger kabel i bakken for en 16A kurs fra pumperommet til Eldhuset. Det må legges en ny kurs fra sikringsskapet til pumperommet. Det er god plass i sikringsskapet til det. Kablingen innvendig i Eldhuset er gammel og må byttes, men det er ikke mye å kable sier selger. På loftet ligger det meste som trengs for å panele veggen, og plater for litt isolasjon. Det rommet var tenkt som et soverom for 2-3.

Låve:

Låven fra 1770. Oppføringstidspunktet beror på opplysninger fra utarbeidet takstrapport i 2005. Det visuelle inntrykket og byggemåte tilsier at bygningen er senere ombygget opplyser takstmann om. Bygningen har enkel standard. Normal standard for låvebygninger fra den aktuelle tidsperioden.

Diverse:
Satt inn nyere pumpeautomat.
Lagt inn Fiber fra AFiber.
Tråløst internett fra 2 ekstra rutere. God WiFi-dekning på eiendommen.

Det er stoppekraner for utvendig vann på låven, og til Eldhuset. Det er også stoppekran med drenering av kraner i innhuset for vinter-konservering. Pumperommet har frostsikring for vinteren. Ytterdøra til pumperommet ble byttet i 2022.

Selger har i sin tid laget nytt brønn-tak, renset brønnen og byttet tilbakeslagsventil. Vannet kommer utenfra og går gjennom et sand-filter. Det er litt farge på vannet, men vannkvaliteten er testet på laboratorium og funnet å være fin opplyser selger.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 13.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdatoen. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig fra perioden rundt 1820, oppført i halvannen etasje og kryprom / uinnredede kjellerrom. Videre er tomten bebygget med Eldhus fra perioden rundt 1920 og låvebygning, hvor den opprinnelige delen kan være fra 1770- årene. Det visuelle inntrykket tilsier at låven kan være ombygget i to omganger. Tidspunkter for ombygginger er ikke kjent. Taktekkingen på Eldhuset er av nyere dato. Taktekkingen på hovedhuset og låven ble ifølge eier omlagt på starten av 1990-tallet. Låvebroen er fornyet de senere år. Videre er varmepumpen installert de senere år og innholdet i el tavleskapet ble skiftet i 2007.
Ut fra alder og byggemåte fremstår hovedhuset som velholdt. Kjøper må være oppmerksom på naturlige aldringssvekkelser for aktuelle bygningsdeler. Det ble registrert behov for etablering av forebyggende tiltak mot kondensering i kryprommet. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende våtrom, dreneringen og terrengforhold. Låven har aldringssvekkelser og påregnelig renoveringsbehov. Den frittstående boden på tomtens sydøstlige side fremstår i redusert forfatning og vurderes som totalrenoveringsprosjekt. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Nedre del av veggfoten står i nær / umiddelbar tilknytning til kjeller og er tidvis utsatt for kondensbelastning. Videre ble det målt høyt fuktinnhold / vektprosent. Det ble registrert råte i deler av bunnstokken. Det er for øvrig ikke utført destruktive inngrep for vurdering av omfang.
Utvendig > Utvendige trapper - 2
Det er ikke montert rekkverk. Synlig sprekk i betong.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Noe underdimensjonert skillekonstruksjon og synlige skjevheter /horisontalavvik. Det ble registrert boreganger etter stripet borebille i
deler av konstruksjonen. Kjelleretasjen er tidvis utsatt for kondensbelastning og det ble målt høyt trefuktinnhold / vektprosent mot kjellerrom. Videre ble det registrert åpen "endeved" konstruksjonsdel gjennom grunnmur.
Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling Kjeller har ingen ventilering/luftgjennomstrømning. Det ble registrert kondensvann i rommet. Gulvet ligger under utvendig terreng og er tidvis utsatt for fuktinnsig. Det ble målt mellom 22 og 25% vektprosent / trefuktinnhold i skillekonstruksjonen.
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Generell
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke etablert tett oppkant mellom gulv og vegg. Det ble registrert motfall på gulv.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Det er installert røykvarslere og brannslukningsapparat. Brannslukningsapparatet er for øvrig produksjonsmerket 2006 og over 10 år.
Tomteforhold > Drenering
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Terrengforholdene i kombinasjon med tekniske løsninger, medfører at det passerer overvann gjennom deler av kjelleretasjen. Løsningen medfører økt grad av kondensbelastning i kjellerrommet
Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning. Trappenedgang til kjellerinngang medfører økt risiko for overvannsbelastning.
Tomteforhold > Bod - Tilleggsbygning
Det er avvik: Konstruksjonene er betydelig råteangrepet og bygningen fremstår i forfallen / reduset forfatning.


TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er avvik: Innfestingen tilsier at taktekkingen ikke er krysslektet (utført med tverrgående sløyfer og langsgående lekter).
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Normal solfalming og alders slitasje for renner og nedløp i plast. Takrennene kan være utsatt for vektbelastningen ved snøras fra taket.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Konstruksjonene har skjevheter. Tildekkede skråtak mot innredede boligrom kan være tidvis utsatt for kondensfukt og betegnes derfor som risikokonstruksjon. Det ble registrert noe sig i deler av takkonstruksjonen. Utlufting av konstruksjonen er begrenset til konstruksjonsmessige luftlekkasjer. Det ble registrert boreganger etter treskadeinsekter i deler av konstruksjonen og avføring fra mus på loftet. Konstruksjonen er utført uten dampsperresjikt, med påfølgende tidvis dampbelastning mot øverloft, avhengig av bruken av boligen. Takoverbygg ved hovedinngang er utsatt for vektbelastningen ved snøras fra hovedtaket.
Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Normale aldringssvekkelser for tettepakninger. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for vinduene.
Utvendig > Kjellerdører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det ble registrert råte i bunn av terskel til innerdøren til kjellerboden. Dørtersklene er særlig utsatt for fuktbelastning, både som følge av kapillært oppsug i mur og kondensering fra kjellerrommene.
Utvendig > Hovedinngangsdør
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det mangler utvendig terskelbeslag.
Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik: Naturlige aldringssvekkelser for betongkonstruksjoner. Det ble registrert noe hjørneskall / slitasje.
Innvendig > Overflater
Det er avvik: Tørkespalter mellom gulvbordene.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det mangler ubrennbare plater mot gulv under ildsteder på loft og deler av pipeløpet mangler inspiserbar side på loft. Det ble registrert sotrenner i tilknytning til pipeløp på loftet. Pipeløp over tak er tidvis utsatt for frost. Det foreligger ingen tilgjengelige tilsynsrapporter på fyringsanlegget.
Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypromskonstruksjoner kan være utsatt for skjult fuktproblematikk med erfaringsmessig høy skadefrekvens og betegnes derfor som risikokonstruksjoner.
Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det ble registrert noe vindskjevheter i enkelte dørblader. Normale symptomer for malte tredører av eldre dato.
Våtrom > Hovedetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Overflater er ikke egnet for direkte vannsprut / fuktbelastning. Gulvet / skillekonstruksjonen er for øvrig utsatt for kondensbelastning fra tilstøtende kjellerrom.
Spesialrom > Hovedetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er
passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er avvik: Enkel utførelse av kloakklufting. Det er etablert ventil i toalettrommet. Røropplegget er frostutsatt i den kalde årstiden. Det er for øvrig installert frostvakt / varmeovn som forebyggende tiltak i teknisk rom. Avløpsrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Installasjonen er tilkoblet støpsel-kontakt. Ved en eventuell fremtidig utskiftning av berederen må det påregnes etablering av fast tilkobling. alder støpsel.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg, tilknyttet nyere tavleskap i trappegang, loftsetasje. Nyere tavleskap med automatsikringer og inntak, datert 14.05.2007. Det foreligger anleggsdokumentasjon for oppgraderingsarbeidene i 2007. Ingen tilgjengelig anleggsdokumentasjon for de øvrige delene av elanlegget eller kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det ble registrert løse fuger og fugesprekker.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Anlegget kan være frostutsatt i den kalde årstiden.
Tomteforhold > Septiktank
Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap og komfyr/stekeovn/koketopp

Diverse

Eiendommen er forsikret i If, polisenummer: 1297486.
Forsikringspremie: 4146,-

Selger opplyser om at Framstaua har fra gammelt av kjørt gjennom tunet til sine områder sydover. Selger opplyser om at så lenge denne trafikken er sjelden og foregår i rolig tempo, med lettere maskiner, har de ikke sett noe problem med det.
De siste 15 årene har selger latt to naboers hester gresse på jordene.

Foreligger søknad om utslippstillatelse, datert 22.04.1993. Pkt. 3: Utslippstillatelsen er gyldig kun så lenge bygningen benyttes som fritidsbolig. Ved evt. overgang til fast bosetting, må det søkes om utslippstillatelse på nytt.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/41/6:
18.06.2002 - Dokumentnr: 2045 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4212 Gnr:41 Bnr:28
Gjelder transport av skogsprodukter.


31.10.2022 - Dokumentnr: 1231149 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


29.09.1908 - Dokumentnr: 900056 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:41 Bnr:1


03.05.2002 - Dokumentnr: 1501 - Målebrev


08.05.2002 - Dokumentnr: 1570 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4212 Gnr:41 Bnr:28


01.01.2020 - Dokumentnr: 302280 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:41 Bnr:6


Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inneholder:

Renovasjon: 4 313,-
Eiendomskatt: 2 178,-

Privat slamanlegg: 3 000,- (Gebyret dekker tømming inntil 4 m3 pr. år. Tømming utover dette faktureres pr. m3. (kr. 750,- pr. m3 i 2023)

Byggemåte

1820 i følge Vegårshei kommune.

Oppføringstidspunktet beror på opplysninger fra utarbeidet takstrapport i 2005 opplyser takstmann Espen Martinsen.

Taktekking:
- Bærende undertak. Yttertaket er tekket med metallplater. Tilgjengelige opplysninger tilsier at taktekkingen ble omlagt i perioden rundt 1990.

Nedløp og beslag:
- Renner og nedløp i plast. Pipefotbeslag og vindskibeslag i plastbelagt stål.

Veggkonstruksjon:
- Boligen er oppført i laftet tømmer. Utvendige overflater er utført med stående malt kledning.

Takkonstruksjon/Loft:
- Taket er en plassbygget saltakskonstruksjon, delvis utført med tildekkede overflater og skråtak mot innredede loftsrom. Deler av konstruksjonen er etterisolert.

Vinduer:
- Hengslede trevinduer i utvendig malt utførelse, med enkle og koblede glassrammer. Vinduene er fra ulike tidsperioder. Enkelte vinduer er utført med innvendige lakkede overflater.

Kjellerdører:
- Enkle plassbygde kjellerdører i tre.

Hovedinngangsdør:
- Tredør i malt utførelse.

Utvendige trapper - 2:
- Kjellertrapp i betong.

Utvendige trapper:
- Betongtrapp i tilknytning til hovedinngang.

Overflater:
- Innvendige gulver er utført med tregulver og belegg. Veggflatene er utført med malt trepanel og tapet. Det er benyttet malt trepanel og malte plater i tak / himlinger.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
- Etasjeskiller / Bjelkelag i tre.

Radon:
- Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger eller dokumentasjon som omfatter radonmålinger eller radontiltak.

Pipe og ildsted:
- Boligen er utført med pusset teglsteinspipe. Etasjeovner av støpejern i loftsetasjen. Støpejernsovn i stue, hovedetasje. Emaljert oljekamin i kjøkken.

Rom under terreng:
- Kjellerrom: Uinnredede kjellerrom (bod og teknisk rom) med åpne mur konstruksjoner.

Krypkjeller:
- Lukket kryprom under boligens syd/sydvestlige.

Vannledninger:
- Boligen er utført med vannrør/trykkrør i kobber.

Avløpsrør:
- Synlige avløpsrør i plast. Avløp føres til septiktank (tett tank).

Byggegrunn:
- Det visuelle inntrykket tilsier at bygningen er oppført over fjellgrunn og planerte masser.

Drenering:
- Delvis oppfylt/tilbakefylt terreng mot murer i naturstein.

Grunnmur og fundamenter:
- Synlige deler av murverket er oppført i naturstein.

Terrengforhold:
- Tomten er opparbeidet er skrånende terreng.

Utvendige vann- og avløpsledninger:
- Vann og avløpsledninger er nedgravet og/eller skjult under terrengflater

Polisenummer

1297486

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Det var en lekkasje på vaskerommet før min tid. Hele gulvet ble byttet. Ingen sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader i min tid, det jeg kjenner til.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. Vet ikke. Det er før min tid. Vet ikke.

2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Vet ikke. Det er før min tid.

2.2. Er arbeidet byggemeldt?
- Vet ikke. Det er før min tid.


4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært. Kjenner ikke detaljer, da det ble gjort før min tid.

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- I Eldhuset var det lekkasje ved pipa. Pipa er siden revet og nytt tak er lagt. Helt tett og tørt siden den jobben ble gjort.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
- 1. Det kommer noen maur på grunnmuren. Jeg sprøyter en gang i året, og ser ikke mer til maurene. 2. Siden eiendommen ligger i et skogsområde, vil det være mus som ønsker å komme inn på høsten. Vi setter derfor ut feller på aktuelle steder. Det går 5-6 mus i fellene.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Nytt sikringsskap med inntakssikringer. Utvendig kontakt (med egen kurs) til varmepumpe. Sønningdal Elektro.


16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ovennevnte byggmester byttet taket på innhuset og låven før min tid. I min tid har jeg lagt nytt tak på Eldhuset med hjelp av en faglært venn. Snekker/byggmester/entreprenør Oddbjørn Myhre.

Tilleggskommentar fra selger:
Boligen er ikke kjøpt, men overtatt på arv.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon
Produktnummer: 0BF4E6F0-E73A-477B-97F0-9C0EFA6090D7 Kategori: