Langenes

Langenesveien 633

Prisantydning
12 750 000 kr
Omkostninger
335 750 kr
Totalpris
13 085 750 kr
Formuesverdi
2 090 554 kr
Formuesverdi sekundær
7 944 103 kr
Byggeår
2007
Internt bruksareal (BRA‑i)
360 ㎡
Bruksareal
360 ㎡
Tomteareal
2 806 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Meget sjelden og unik enebolig beliggende vestvendt med 40m vannlinje og anneks - Solrike uteplasser. Dobbel garasje.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Gjennomgående peis i stue/kjøkken.

Hele boligen (underetasjen og 1. etasjen) har vannbåren varme på alle rom. Dette, samt samt varmtvann (300 L) er tilkoplet et meget avansert vann/vann anlegg.

Det er borret for bergvarme, og bergvarmspumpe ble skiftet i 2022. Varmepumpe (med digital fjernstyring) og vitale deler er nye i 2022.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

Parkering i dobbel garasje med 2 el ladere samt godt med parkeringsplasser på tomt.

Beliggenhet

Donevann, Helleviga, og Romsviga er en stor friluftspark. Mange plasser er det utplassert griller, gapahuker, toalett, oppslagstavler og tilbud til skoler og barnehager om naturskole. Idyll ved sjøen - tilrettelagt for turer og friluftsliv - hele året for alle! Helleviga ligger ved Langenesveien (riksvei 456) ca. 8km fra E39 på Tangvall. Området har turveier og stier av ulik vanskelighetsgrad, badestrender, svaberg, fiskeplasser og brygger, og gode P-plasser. Jordlappene er velegnet for ballspill og lek. Etter hvert er også flere turveier, gapahukleir, brygger og doer, samt baderamper tilrettelagt for rullestolbrukere. Vil du oppleve naturkreftene så er området ved Donestranda stedet når det regner og stormer fra sør.

Avstander:
- Busstopp. Langenes snuplass 2 km. 3 min. med bil.
- Kristiansand sentrum 11,8 km. 16 min med bil.
- Dagligvare. Kiwi Langenes 3,4 km. 5 min med bil. Meny Vågsbygd 5,9 km. 8 min med bil.
- Skole. Langenes skole (1-7 kl.) 4 km. 6 min med bil. Møvig skole (8-10 kl.) 7,4 km. 9 min med bil. Vågsbygd videregående skole. 8.2 km. 12 min med bil
- Barnehage. Solstrålen barnehage (1-5 år) 4 km. 6 min med bil.
- Sport. Helleviga balløkke. 1,1 km. 15 min å gå. Fresh Fitness Vågsbygd Kjos 10 min med bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på enebolig med garasje datert 20.09.2023, samt på bruksendring av loft (fra tilleggsdel til hoveddel - loftstue og 2 soverom) datert 13.11.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest på brygge (med areal på maks 15 m2) og uthus/redskapsbod datert 22.09.2023. Det fremkommer av tillatelsen at uthuset ikke må benyttes til varig opphold eller beboelse. Uthuset er i dag innredet med kjøkkeninnredning, spisestue og hems.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Flytebrygge samt uteplass/betongplatting med takoverbygg er ikke søkt om/godkjent. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det er satt inn trapp opp til loft i bod. Uthus er innredet med kjøkkeninnredning, spisestue og hems. De ombygde rommene i uthuset er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, ref. tilstandsrapport: Kun rømningsvei via innvendig trapp fra 2. etasje.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø/vassdrag. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommer i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendom (gnr. 410 bnr. 1). Det foreligger tinglyst rett til opparbeide vei over gnr. 410 bnr. 1.

Privat vann og avløp. Selger opplyser at det er 3 eiere på det private avløpsanlegget, 2 helårsboliger og 1 hytte. Serviceavtale med Ipec deles likt på alle 3, med kr. 1500,- årlig pr. enhet. Tømming gjøres 1-2 ganger i året via kommunale avgifter og har en kost på ca. 3500,- pr. gang, hvor boligene dekker 40% og hytta 20%. I tillegg deles det på strøm på ca. 1800,- pr. år som går over denne måleren. Totalt sett utgjør dette ca. kr. 4600 pr. år.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for boliger ved Donevannet datert 16.12.2004, samt kommunedelplan for sykkel Søgne datert 07.09.2015. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø/vassdrag. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommer i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 19):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg. Eier av gnr. 10 bnr. 4 (Langenesveien 631) har rett til å opparbeide veg med tilhørende anlegg (lys el. lign.) over gnr. 10 bnr. 19 og 20. Eier av gnr. 10 bnr. 1 har rett til vederlagsfritt å benytte veg på gnr. 10 bnr. 19 som adkomst til tilgrensede eiendom gnr 10 bnr. 1 som ligger vest for Riksveg. Retten omfatter ikke rett til parkering på selve vegen. Hvis det skilles ut nye bruksnumre fra gnr. 10 bnr. 1, gjelder veiretten også for disse. Gnr. er oppgitt før kommunesammenslåing, slik at oppdaterte gnr. og bnr. blir gnr 410 bnr. 4 og 1.
Dagboknr.: 1127169. Tinglyst: 12.10.2023. Bestemmelse om veg. Rett til oppføring av bygning. Rett til oppføring av garasje. Selger har inngått kjøpsavtale med Bernt Johnsen (eier av naboeiendom), hvor Bernt gis veirett samt rett til oppføring av garasje på denne eiendommen.

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 20):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 601257. Tinglyst: 09.06.2023. Bestemmelse om veg. Bestemmelse som gir eiere av gnr. 410 bnr. 39 og bnr. 40 har veirett over eiendommen. Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 19 og bnr. 20):
Dagboknr.: 1127224. Tinglyst: 12.10.2023. Bestemmelse om veg. Rettighet som gir eiendommen rett til å opparbeide vei og tilhørende anlegg over eiers grunn (gnr. 410 bnr. 1).

Kommentar konsesjon

Eiendommen er over to mål, og det medfølger en ubebygd tomt. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må derfor fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 318 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 335 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Langenesveien 633

Meget sjelden og unik enebolig beliggende vestvendt med 40m vannlinje og anneks- Solrike uteplasser. Dobbel garasje. Denne må oppleves!

Huset har følgende planløsning:
1. etg.: Romslig gang/entrè med plass til å henge av seg ytterklær. Gjestetoalett. Meget stor og lys stue med store vindusflater mot Donevannet. Stue med plass til sofagruppe/stoler. Gjennomgående peis til stue 2 som er åpen mot kjøkken. Påkostet kjøkken fra HTH med hvitevarer fra Miele. Hvitevarer som ovn, damp, tallerkenvarmer, platetopp og gassbrenner med vifte, oppvaskmaskin og dobbelt kjøleskap med vinskap, medfølger salget. Fra stuen er det utgang til platting/hage. Videre består 1. etg. av hovedsoverom med nydelig utsikt. Eget flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og dobbelt servant samt hurricane massasjebad. Walk-in closet. Soverom 2, soverom 3, soverom 4, flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant. Vaskerom med innredning. Inngang til garasje.

2. etg.: Består av en loftstue samt 2 soverom.

Underetasje: Kjellerstue med plass til sofagruppe. Utgang til platting og trapp ned til bryggeanlegg. Soverom 5 samt soverom 6/kontor. Bad med dusjhjørne, servant og vegghengt toalett samt badstue.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 04.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (29.02.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 2007 og er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har takpapp, takrenner og beslag normal slitasje. Vinduer og dører er i bra stand og er aluminiums-kledd på yttersiden, dette er en god løsning mht. vedlikehold. Murfasade trenger kun vanlig vedlikehold. Terrasser er i bra stand. Innvendig ble det utført hulltaking i vegger inn mot våtrom og ved utforèt trevegg i bod, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Hovedbad ble oppgradert med ny membran på vegger og gulv i dusjhjørnet i 2022 pga. fuktproblem, nye veggfliser også ved innbygging av badekar. Fliser på 1 vegg ved bad i gangen er nye. Øvrige våtrom holder standard fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. HTH-kjøkkeninnredning
er fra byggetid og er i bra stand, MIELE induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med
automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i teknisk rom. Ved og elektrisk til oppvarming. Gjennomgående peis i stue/kjøkken. FLEXIT boligventilasjon er montert, anlegget står montert på loft. Det er borret for bergvarme, og bergvarmspumpe ble skiftet i 2022. Garasje er medtatt i samlet arealmåling for boligen. Anneks måler 45 m2 i bruksareal (BRA-e) i 1. etasje. Hems er ikke måleverdig pga. for lav takhøyde, gulvareal er 20 m2 Frittliggende bod måler 12 m2 i bruksareal (BRA-e). Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Innvendige trapper.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/soverom > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/soverom > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/soverom > Sanitærutstyr og innredning.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/gang > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/gang > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad v/gang > Sanitærutstyr og innredning.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Underetasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > Underetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > Underetasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: ovn, dampovn, platetopp med gass sidefelt, tallerkenvarmer, kaffemaskin og dobbelt Liebherr kjøleskap med vinskap.

Diverse

Selger har inngått kjøpsavtale med Bernt Johnsen (eier av naboeiendom), hvor Bernt gis veirett samt rett til oppføring av garasje på denne eiendommen. Avtalen er tinglyst. Garasjen er pr. dags dato ikke blitt oppført. Signert kjøpsavtale med kart er vedlagt i salgsoppgave. Selger opplyser at retten ble betalt for i 2007.

Mulighet for båtplass i gangavstand fra bolig (Paradisbukta).

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 19):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg. Eier av gnr. 10 bnr. 4 (Langenesveien 631) har rett til å opparbeide veg med tilhørende anlegg (lys el. lign.) over gnr. 10 bnr. 19 og 20. Eier av gnr. 10 bnr. 1 har rett til vederlagsfritt å benytte veg på gnr. 10 bnr. 19 som adkomst til tilgrensede eiendom gnr 10 bnr. 1 som ligger vest for Riksveg. Retten omfatter ikke rett til parkering på selve vegen. Hvis det skilles ut nye bruksnumre fra gnr. 10 bnr. 1, gjelder veiretten også for disse. Gnr. er oppgitt før kommunesammenslåing, slik at oppdaterte gnr. og bnr. blir gnr 410 bnr. 4 og 1.
Dagboknr.: 1127169. Tinglyst: 12.10.2023. Bestemmelse om veg. Rett til oppføring av bygning. Rett til oppføring av garasje. Selger har inngått kjøpsavtale med Bernt Johnsen (eier av naboeiendom), hvor Bernt gis veirett samt rett til oppføring av garasje på denne eiendommen.

Heftelser som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 20):
Dagboknr.: 9305. Tinglyst: 06.06.2005. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Dagboknr.: 10242. Tinglyst: 17.06.2005. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 601257. Tinglyst: 09.06.2023. Bestemmelse om veg. Bestemmelse som gir eiere av gnr. 410 bnr. 39 og bnr. 40 har veirett over eiendommen. Kan ikke slettes uten samtykke fra Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen (gnr. 410 bnr. 19 og bnr. 20):
Dagboknr.: 1127224. Tinglyst: 12.10.2023. Bestemmelse om veg. Rettighet som gir eiendommen rett til å opparbeide vei og tilhørende anlegg over eiers grunn (gnr. 410 bnr. 1).

Info kommunale avgifter

Inkluderer feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr slamtømming og tilsynsgebyr private avløpsanlegg.
Renovasjon fra Avfall Sør kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3065. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Serviceavtale med Ipec deles likt på alle 3, med kr. 1500,- årlig pr. enhet. Tømming gjøres 1-2 ganger i året via kommunale avgifter og har en kost på ca. 3500,- pr. gang, hvor boligene dekker 40% og hytta 20%. I tillegg deles det på strøm på ca. 1800,- pr. år som går over denne måleren. Totalt sett utgjør dette ca. kr. 4600 pr. år.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Hovedbad: 1 år siden. Lekkasje i membran pga løs hånddusjholder. Kom fukt bak dusjvegg på hovedbad.

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ble lagt ny membran og fliser på gulv og vegg i dusj. Isaksen Mur og betong AS. 2022.

- Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Tak garasje: det har vært lekkasje i sveisen mellom nedeløp/takpapp i det ene hjørnet. Resulterte i fukt på osb takplate og konstruksjon mot yttervegg i bolig.

- Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Dette ble fikset av de som utførte arbeidet. Konstruksjon ble tørket opp, og ny takpapp ble lagt. Lagt nye beslag og fuget. Andersen tak/Blikk.Jan M Ødegård. 2014.
Pga plage med maur i taket på aneks ble det oppdaget at maur hadde etablert tue i isolasjonen. For å bli kvitt problemet ble taket (Utvendig og
innvendige med isolasjon og takplater) byttet. HKS Bygg AS. 2021.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja. Fremføring av strøm til Yaccusi, Caverion, 2018.
Framføring av strøm utebod, Caverion, 2022.
Fremføring av strøm/billader til garasje, Caverion, 2023.

- Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Eget privat vannforsyningsanlegg med 65m borehull og renseanlegg. Eget privat avløpsanlegg med renseanlegg med avrenning helt til sjø (felles med 2 naboer.

- Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Byttet helt ny vann/vann varmeskap i 2022, da det var en vital del som ble defekt. Samtidig ble det byttet trykktank i tilleg til annet ifbm dette. Try Rør, 2022.
Vital del og kretskort ble byttet i ventilasjonsanlegg, Agder Ventilasjon, 2022.

- Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja. det ble en tid etter at huset var nytt oppdaget mus i taket i kjeller. Bakgrunnen var at entreprenør hadde glemt å fuge V-fugen i plattendekke slik at den kom inn mellom betong og himling. Himling og isolasjon ble byttet. Fugene murt igjen, ny himling og malt på nytt. Alt ble ordnet av entreprenør som reklamasjon (Verdal og Trysnes AS).

- Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Loftsetasjen er innredet med 2 soverom og tv-stue. Her er det avvik ihht opprinnelige tegning som ble brukt i søkeprosessene. Her har det vært en
misforståelsen/noe som har `glippet`. Dette ble nylig oppdaget. Og er nå godkjent av kommunen. Byggfirma TPL AS, 2007.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Det er litt sig i en forstøtningsmur, tro denne har stabilisert seg. Utførende firma er konkurs,, så denne bør en ta en vurdering på. Det er ingen innvirkning på bygninger.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 6E8A2AEA-8B2F-4860-B14D-B0277FD621BD Kategori: