Flystveit

Kvernhusheia 100

Prisantydning
1 250 000 kr
Omkostninger
48 250 kr
Totalpris
1 298 250 kr
Formuesverdi sekundær
361 921 kr
Byggeår
1996
P-rom
65 ㎡
Bruksareal
67 ㎡
Totalt bruksareal
67 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott beliggende hytte med utsikt over Sandvatn - Gode solforhold - 3 soverom - Innlagt strøm - Vann til yttervegg

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hytte med alt på ett plan. Hytta inneholder stue og kjøkken i åpen løsning, 3 soverom i dag innredet med 8 sengeplasser, entre, toalettrom og rom med vask og dusjkabinett. Det er også er teknisk rom i hytta og en utvendig bod.


Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 67 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
P-rom inkl: Stue, kjøkken, 3 soverom, entre, toalettrom og rom med vask og dusjkabinett.
S-rom inkl.: Teknisk rom.

Det er i tillegg en utvendig bod på 6 kvm BRA.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Vedovn, peis og strøm. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering ved hytta.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte på Kvernhusheia, ca. 440 meter over havet. Hytta har fin utsikt over Sandvatn og gode solforhold. Området kan by på aktiviteter både sommerenstid og vinterstid. Flott turterreng i området, samt fine bademuligheter. Det er sti/trapper fra hytta ned til vannet, med badeplass og fiskemuligheter. Det er også badeplass med flåte/stupetårn, samt fine forhold for kanopadling i området. Det er muligheter for ørretfiske (fiskekort) i Sandvatn. På vinteren er det oppkjørte skiløyper i området. Det er ca. 24 km til Eikerapen og ca. 53 km til Bortelid, begge plasser med skisenter. Det er ca. 30 minutters kjøring til Kyrkjebygda med dagligvarebutikk.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger byggetillatelse datert 21.02.1996. Byggetillatelsen gjelder Nybygg hytte.

Vei, vann og avløp

Hytta har ikke innlagt vann eller avløp. Borevann til yttervegg og innlagt vanntank på 100 liter med pumpe til vask på kjøkken, bad og dusj. Avløp går i grunnen. Drikkevannsbrønn med pumpeutstyr. Cinderella toalett. Privat vei. Brøyting, vedlikehold og strøing betales til grunneier, årlig avgift kr. 4.776,-. Neste regulering av veiavgiften er i 2026.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Spredt fritidsbebyggelse, nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Deler av eiendommen ligger under delareal Båndlegging etter lov om kulturminner. Kommunen opplyser følgende vedr. dette: "I forhold til bandleggingssona ser dette ut til å vere ein gamal ferdselsveg. Dette vil i praksis ikkje ha noko betydning for eigedomen.".

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1999/5062-2/39, tinglyst 09.11.1999 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 31 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 48 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning. I stua er det peis og vedovn samt utgang til hyggelig terrasse. Det er plass for både spisebord og sofagruppe i rommet. Kjøkkeninnredning med malte fronter og heltre benkeplate. Frittstående hvitevarer. Det er ikke avtrekk over komfyr.

Toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett og ventilasjon fra vindu. Det er vask og dusjkabinett i rommet på utsiden.

Hytta har borevann til yttervegg og innlagt vanntank på 100 liter med pumpe til vask på kjøkken, bad og dusj.

3 soverom i hytta med totalt 8 sengeplasser.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 21.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytte med alt på et plan, som er oppført i 1996. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3:
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk. Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom).

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Noe avflassinger og rustmerker ved skruer.
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Overflater er godt vedlikeholdt, men det er lite lufting bak kledningen.
- Utvendig - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Noe slitasje/sprekker i terrassedekke.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Litt knirk i gulv.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende med polisenummer: 894161. Årlig forsikringspremie kr. 2.420,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 1.100 kwh.
Det er ikke pliktig medlemskap i velforening men mulig å være med. Årlig kostnad kr. 100,-. Dette inkluderer diverse aktiviteter, hjertestarter og samlinger.
Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse. Det vil kun bli tatt en enkel overflatevask før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0041. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1999/5062-2/39, tinglyst 09.11.1999 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer feiing/kontroll kr. 443,-. Renovasjon fra HÅR kommer i tillegg på kr. 3.072,50,-.

Byggemåte

Hytta er fundamentert på pilarer av betong direkte på fjell/stedlige masser. Undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med plastbelagte stålplater. Takrenner, nedløp og pipebeslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående beiset panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med noe varierende slitasje. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom? - Ja, Lekkasje fra tak til do i 2000.
2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? - Ja.
2.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
2.1.2 Årstall: 2000.
2.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? - Ufaglært.
2.1.7 Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Byttet panel og isolasjon i tak.
3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? - Ja, I forbindelse med ovennevnte lekkasje.
10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? - Ja.
10.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid.
10.1.2 Årstall: 2012.
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? - Faglært.
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Helt nytt opplegg.
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben? - Thorsland elektro.
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? - Ja.
11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Ja, Borevann/brønn.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: D00BEE53-806A-411A-B821-7F9C0619AA25 Kategori: