Kuholmen/Lund

Kuholmsveien 66

Prisantydning
12 990 000 kr
Omkostninger
341 220 kr
Totalpris
13 331 220 kr
Formuesverdi
1 755 698 kr
Formuesverdi sekundær
6 320 512 kr
Byggeår
2007
P-rom
234 ㎡
Bruksareal
235 ㎡
Tomteareal
435 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Delikat, innholdsrik og renovert enebolig med godkjent og nyoppusset utleiedel. Dobbel garasje. Sentralt.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 234 kvm, Bruksareal: 235 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 70 m² - 1. etg. 98 m² - 2. etg. 67 m².

P-rom inkl.:
2.etg.: Soverom, bad, stue, soverom 2, soverom 3, soverom 4.
1.etg.: Gang, omkledningsrom, vaskerom, bad, stue/kjøkken.
U.etg.: Gang, soverom, wc, bad/vaskerom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ene rom i u.etg er inntegnet som bod, men ble brukt og innredet som soverom ved befaringen. I 1 etg er det åpnet opp og fjernet vegg mellom stue og kjøkken

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

Dobbel garasje og biloppstillingsplasser til flere biler på tomten/gårdsplassen.
Over garasjen er 49m2 med lagringsplass. Mange muligheter i huset som har alt!

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet i meget attraktivt og rolig boligområde på Lund / Kuholmen. Herfra er det kun et par hundre meter til idylliske Blomsbukta med svaberg og badestrand. Småbåthavn og badestrand i Bertesbukta. Flere dagligvareforretninger på Marvikssletta i umiddelbar nærhet til leiligheten.

Trygg og kort skolevei til Wilds Minne barneskole, samt gang- og sykkelavstand til Oddemarka ungdomsskole og UiA. Kvadraturen ligger en 10-15 minutters spasertur unna. Her finner du alt du måtte trenge en kort spasertur utenfor døren!

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.06.2007. Ferdigattesten gjelder riving av eksisterende bolig og oppføring av ny bolig. Underetasjen innredes med en liten boenhet. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjent oppføring av bod/garasje med 42 m2 bruksareal, datert 07.11.2005. Tiltaket krever ikke ferdigattest, da meldingen er godtatt etter pbl. §86A. Det gjøres oppmerksom på at et lite hjørne av garasjen stikker utenfor eiendomsgrensa, på naboens eiendom.

Risiko og eventuelle kostnader forbundet med dette påhviler kjøper.

Det foreligger tillatelse til tilbygg datert 15.03.2016. Søknaden omfatter utvidelse av eksisterende terrasse samt bygge tak over garasjeportene som vist på tegning, nord vest på eiendommen. Bruksarealet (BRA) for terrassen er oppgitt til ca. 36 m ² og takoverbygget er oppgitt til 7 m². Det fremkommer av tillatelsen at det skal foreligger ferdigattest før tiltaket tas i bruk. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det ene soverommet i utleiedelen er godkjent som bod. Dette rommet er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Eiendommen ligger i gul støysone.

Plan under arbeid i nærområdet: Kristiansand Stadion v/ plankontakt Åsmund Åmdal mob 95941693. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har egen utleiedel. Boligen er godkjent med to boenheter. Utleieleiligheten er i dag leid ut for 15.000,- per. mnd.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Primærrom: 234 kvm, Bruksareal: 235 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 70 m² - 1. etg. 98 m² - 2. etg. 67 m².

P-rom inkl.:
2.etg.: Soverom, bad, stue, soverom 2, soverom 3, soverom 4.
1.etg.: Gang, omkledningsrom, vaskerom, bad, stue/kjøkken.
U.etg.: Gang, soverom, wc, bad/vaskerom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ene rom i u.etg er inntegnet som bod, men ble brukt og innredet som soverom ved befaringen. I 1 etg er det åpnet opp og fjernet vegg mellom stue og kjøkken

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
324 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 990 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

341 220,- (Omkostninger totalt)
13 331 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 10 740,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Kuholmsveien 66! Dette er en delikat og innholdsrik enebolig som går over 3 etasjer.

Via et flott steinbelagt inngangsparti opp en trapp så kommer du videre inn til gang/trappehall i hoveddel av boligen. Romslig flislagt gang med skyvedørsgarderobe til oppbevaring av sko og yttertøy. Varmekabler i gulv. Det er også et stort walk-in-closet med inngang via trappehall.

Ved inngangsparti er det en stor solrik terrasse med god plass til utemøbler. Her har du sol til langt ut på kvelden.

Fra gang/trappehall kommer du videre inn i hovedrommet i boligen, nemlig stue/kjøkkendel. Romslig rom med fine vindusflater som gir rikelig med lys. Sjarmerende fiskebeinsparkett på gulv og malte flater på vegger. God plass til sofagruppe med tilhørende bord i stue. Mellom stue og kjøkken er det også plass til et spisebord hvor deilige middager kan spises med familie og venner. Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkken fra Sørlandskjøkken med integrerte hvitevarer, samt stort vinskap. Det kan også nevnes følgende på kjøkken: to oppvaskmaskiner, benkeplate i stein og kjøkkenøy i massivt, custom-made industriell stål. Her kan du sette fra deg varme gryter og stekepanner hvor som helst uten at det blir merke. Vasken på kjøkken har også Quooker som gir umiddelbart kokende vann. Pen kjøkkenøy med nedsenket vifte.. Praktisk barløsning med plass til stoler under kjøkkenøy. Nydelig vedpeis som gir godt med varme på kalde vinterdager.

Innebygd lydanlegg fra Bowers-Wilkins/Sonos i stue, bad og kjøkken. Spotter i tak.

Fra stue er det utgang til en usjenert platting dekket av kunstgress. Her er det god plass til utemøbler og deilig morgensol- og formiddagssol. Videre trapp opp til terrasse på bakside av bolig. Her har du godt med ettermiddagssol.

I 1.etg. er det også et innbydende flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder dobbeltservant, wc, badekar og dusjhjørne. Her er det en fryd å starte dagen! Eget vaskerom med innredning fra Sørlandskjøkken. Fliser på gulv.

Boligen har generelt meget eksklusive materialvalg som er gjennomgående i boligfen. Det kan blant annet nevnes Italienske, store fliser. Bred fiskebensparkett i alle etasjer. Håndlagede smijernsdører på bad og i gang.

I 2.etg. kommer du opp i en tv- stue. God plass til sofagruppe. Her er det plass for de eldre eller mindre å ta en ekstra hvile i den eller travle hverdagen. Fiskebeinsparkett på gulv og malte flater på vegg. Spotter i tak. Utgang til terrasse fra stue med ettermiddagssol.

4 gode soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Hovedsoverom med deilig vegg til vegg teppe. Skyvedørsgarderobe. Soverom 2, 3 og 4 passer bra som barnerom eller gjesterom. Pent flislagt bad med vegghengt wc, servant og dusjkabinett.

I underetasje er det i dag en godkjent uteleiedel som inneholder gang/entre, stue med åpen stue/kjøkkenløsning. 2 gode soverom, bad, gjestetoalett og en bod (innredet som soverom). Leilighet er i dag leid ut for 15.000,- per. mnd.

Tilhørende dobbeltgarasje, carport og biloppstillingsplass på tomt.

Velkommen til visning!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Boligtakst AS den 05.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Enebolig over tre etasjer med utleiedel i u. etg. og hoveddel i 1 og 2 etg. Boligen er bygd ca. 2007. I 2020 ble det utført renovering og oppgradering av hoveddel i 1 og 2 etg. samt flere utvendige endringer/oppgraderinger på boligen. Leiligheten i u. etg er modernisert/renovert i 2023. Det er påpekt enkelte forhold/avvik som fremkommer i rapporten. Garasje/tilleggsbygg er ikke kontrollert eller beskrevet i denne rapporten etter enighet med eier. Videre informasjon må fås av eier, egenkontroll eller bestille kontroll som tilleggstjeneste av bygningskontrollør/fagkyndig. For øvrig må hele rapporten leses"

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Isolasjon er fjernet i et område på loft ned mot 2 etg. Trolig grunnet montering av spotter ol. Dampsperre/plast er stedvis punktert.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke rekkverk/håndrekker montert på utvendige trapper. Hekk som fungerer som rekkverk/sikring oppå murvegg må holdes tett/fyldig og med tilstrekkelig høyde for å kunne fungere som sikring mot fall.
Innvendig > Radon. Målinger er ikke utført eller dokumentert.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det mangler drenering fra innebygget sisterne.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Synlig smøremembran registret i sluk, men det ser ikke ut til å være montert klemring i overgang mellom sluk og membran.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc. Det mangler ventilering på wc-rom.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
Utvendig > Taktekking - sveisepapp. TG 2 grunnet alder. Normal levetid på denne type tekking vurderes å være 20-30 år.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik registrert med stikkontroll var i stue 1 etg. fra dobbelfløyet stuedør og ut i rommet, samt i gangrom med fliser. Laminatgulver i leiligheten hadde glipe i skjøter og noe skader samt svikt ved belastning som tyder på ujevnt eller mykt underlag. Det er stedvis registrert noe hulrom/bom under fliser. Med tanke på stort format/størrelse på fliser må det kunne forventes noe hulrom/bom. Forhold holdes under oppsyn slik omfang er nå.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Sluk lot seg ikke kontrollere grunnet dusjkabinett med tett bunnkar. Kabinett lot seg ikke flytte på en enkel måte ved befaringen.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Rommet har kun naturlig avtrekk.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Hovedsakelig flat utføresle på gulvet.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Gulv utenfor dusjsone har stedvis flat utførelse og stedvis noe feil fall. Ved befaring ble det påpekt forhold vedrørende fallforhold og manglende tetting/membran med oppbrett mot dørterskel. I etterkant av befaringen ble det utført lokal utbedring ved dørterskel i form av påskjøting av membran med oppbrett mot terskel. Det er tilsendt bildedokumentasjon av fagmann som utførte utbedringen. Fallforhold er uendret, men oppbrett på membran vil gjøre at evt. lekkasjevann ikke ledes ut ved døren med dagens fallforhold. Høydeforskjell mellom sluk og topp membran er mellom 5 -10 mm. Anbefalt/ønsket høydeforskjell er 25 mm.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. TG 2 gis siden arbeider er utført som vennetjeneste av faglært og dermed ikke har videre dokumentasjon eller garanti som normalt følger via ansvarlig firma med godkjenning. Badet anses som oppgradert og ikke renovert siden det er lagt flis på flis og membran på membran.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Alle integrerte hvitevarer (herunder eventuell oppvaskmaskin om det står i boligen på visningstidspunktet) på kjøkken følger med i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke dersom ikke det blir avtalt.

Noen andre detaljer som er verd å merke seg:
-2 oppvaskmaskiner på kjøkkenet. Svært praktisk!
-alt av kjøkkenbenker er i stein og stål
-kjøkkenøya er custom made i industristål slik at man kan sette gryter og stekepanner rett på overflaten
-hele huset har moderne lyssystem med dimmere som styres fra telefonen

U. etg er en godkjent utleie-leilighet med gode leieinntekter. Det er nylig inngått leieavtale på kr 15.000,-/mnd. med 2 års binding fra 01.08.22. Med skattefrie leieinntekter vil du ha lave og forutsigbare bokostnader fremover.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Primærrom: 234 kvm, Bruksareal: 235 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 70 m² - 1. etg. 98 m² - 2. etg. 67 m².

P-rom inkl.:
2.etg.: Soverom, bad, stue, soverom 2, soverom 3, soverom 4.
1.etg.: Gang, omkledningsrom, vaskerom, bad, stue/kjøkken.
U.etg.: Gang, soverom, wc, bad/vaskerom, soverom 2, soverom 3, stue/kjøkken.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ene rom i u.etg er inntegnet som bod, men ble brukt og innredet som soverom ved befaringen. I 1 etg er det åpnet opp og fjernet vegg mellom stue og kjøkken

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Info kommunale avgifter

Renovasjon fra Avfall Sør kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 4959. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

4716762

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Samtlige bad i huset er pusset opp 2020. Flis på flis av faglærte med dugnad fra familie og venner. Alt av rør tatt av KRV, strøm OneCo. Har tatt bilder av arbeidet. Bad i utleiedel tatt sommeren 2023. Flis på flis via dugnad fra familie og venner (faglærte).

- Har huset eller sameiet/borettslaget hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i kjeller eller underetasje?
Har hatt tilløp til fuktproblematikk i kjelleren (utleiedel) grunnet brukerfeil fra leietaker (dårlig ventilasjon). Hele utleiedelen ble derfor renovert sommeren2023 og her er alt nå nytt.

- Er det utført arbeid med drenering?
Mener det ble gjort noe rundt drenering i hagen i forbindelse med etablering av kunstgress. Alt arbeid utført her av Vågen & Hansen Utemiljø AS.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Alt lagt nytt av OneCo.

- Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
OneCo har skiftet ut alle termostat.

- Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Etablert ny vedovn i stua (skiftet fra gammel vedovn til ny, moderne glasspeis).

- Har det vært mugg, sopp eller råte i sameiet eller borettslaget?
I underetasjen (utleiedel) ifm. brukerfeil og dårlig ventilasjon fra tidligere leietakere. Hele underetasjen er nå renovert sommeren 2023.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Storebrand

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Fornyelse annonse Finn.no august 2023 (Kr.2 200)
Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 12 990 000,-) (Kr.116 910)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.154 045)
Produktnr: 94E04AB0-4982-4400-A35A-1E4758C3DD91