Kongerød

Kongerødvegen 38C

Prisantydning
1 650 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
686 013 kr
Andel fellesformue
32 390 kr
Totalpris
2 344 873 kr
Felleskostnader
7 326 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1966
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
37 811 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Om eiendommen

Pent oppusset 3-roms leilighet med nyere bad og helt nytt kjøkken

Om eiendommen

Oppvarming

Peisovn i stuen, samt balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør i retning Klyve, og ta til høyre inn Kongerødvegen ved Coop Extra Klyve. Fortsett langs Kongerødvegen i cirka 500 meter, og ta så til høyre inn mot Kongerødvegen 38. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Offentlig kommunikasjon

Bussholdeplass like utenfor borettslaget. Ved Coop Extra er det elektriske bysykler driftet av kollektivtrafikkselskapet for utleie.

Parkering

Biloppstillingsplasser utenfor blokka. Borettslaget har også et antall elbilladere til benyttelse av gjester og beboere. For dette benyttes Plugpay, en betalingsordning der man betaler for bruken.

Beliggenhet

På Kongerød bor du i et etablert boligområde preget av korte avstander. I boligens umiddelbare nærhet er det gode bussforbindelser med hyppige avganger og en svært påkostet lekeplass for barna. Det legges tydelig ned mye arbeid i å holde borettslagets område velstelt og attraktivt med asfalterte internveier og velstelte gressplener i tillegg til området rundt lekeplassen.

I nærområdet for øvrig er det fine turmuligheter og gangavstand til Kongerød ungdomsskole, Klyve skole og flere barnehager. Dagligvarene handler du på Coop Extra lenger ned i Kongerødvegen eller Meny på GS-Senteret der du også finner apotek, Asia-mat og blomsterforretning

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.08.1967. Ferdigattesten gjelder "oppføring av blokk F, 24 leiligheter". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er senere blant annet gitt ferdigattest for endring av bad, datert 16.08.2019.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Borettslagets eiendom ligger i hovedsak i uregulert område, vist i kommuneplanens arealdel med formålet for boligbebyggelse og bevaring kulturmiljø. Deler av eiendommen ligger i regulert område, og er vist med formålet offentlig friområde, gangvei og park. Dette gjelder utkanten av tomten.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 860-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen holder normal, god standard, og er i forbindelse med salget pusset opp og oppgradert med blant annet nytt kjøkken, malte og tapetserte overflater og noe nye gulv. Badet er oppgradert av borettslaget i 2019, og det er også etablert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, samt elektroniske dørlåser på ytterdør og fellesdører i borettslaget.

Fra felles oppgang er det montert Yale Doorman på døren inn til leiligheten, der du kommer inn i en luftig entré med plass til yttertøy og sko. Videre inn i stuen er det god plass til stor sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med sørvestvendt plassering. Det er montert peisovn i stuen, som i kombinasjon med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning gir deg effektiv og behagelig oppvarming og godt inneklima.

Kjøkkenet har ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer fra IKEA. Innredningen har slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt kompositt kjøkkenvask Her er det svært godt med benkeplass og gode arbeidsflater rundt vasken og platetoppen. Av integrerte hvitevarer så er det montert stekeovn, induksjons platetopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap/fryser. Plass til enkel frokostgruppe ved vinduet, som også gir godt med naturlig lys i rommet.

Leiligheten har to soverom, begge med god størrelse og plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet i tilknytning til stuen har skyvedørsgarderobe. Soverom 2 har plass til garderobeløsning.

Alle oppholdsrom har laminatgulv, og det er i stuen brystningspanel og tapetserte vegger som gir en lun og varm atmosfære. Alle overflater i leiligheten har gjennomtenkte fargevalg, og en tydelig stil.

Baderommet ble oppgradert av borettslaget i 2019, og er et svært lekkert og romslig bad. Det er gulv- og veggflis i stort format, med delikate blanke, mørke flis på gulv. I dusjsonen er det mindre fliser på gulv og i søylen opp med blandebatteri og hånddusj. Sort baderomsinnredning med servant og tilhørende speil med lys på vegg. Vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel. Ellers plass til ekstra oppbevaringsmøbler i rommet.

Bod/teknisk rom i leiligheten har plass til rengjøringsartikler, støvsuger etc, og her er også aggregatet til ventilasjonsanlegget plassert. Borettslaget besørger utskifting av filter til ventilasjonsanlegget med jevne mellomrom. I borettslaget er det ansatt vaktmester som bistår beboere med blant annet slike ting.

Renovert

2023

Hvitevarer

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230177. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andé Strøm den 30.10.2023 og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
INGEN TG3

TG IU (Ikke undersøkt):
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Innvendige dører
Dør til soverom med adkomst fra stue tar i karm.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Polisenummer

1963179

TV/Internett/Bredbånd

Bredbånd og TV er inkludert i felleskostnadene

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Fremtind Forsikring AS

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Fastpris provisjon kr 30.000,-
Tilretteleggingshonorar kr 12.500,-
Markedspakke kr 17.000,-
Produktnr: 6E3A42FA-3EAD-476E-9A81-30C5CE99CA8F