Kristiansand-Grim

Kobberveien 20

Prisantydning
1 950 000 kr
Omkostninger
16 303 kr
Andel fellesgjeld
708 195 kr
Andel fellesformue
10 385 kr
Totalpris
2 674 498 kr
Formuesverdi
584 884 kr
Formuesverdi sekundær
2 105 583 kr
Felleskostnader
7 480 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1964
P-rom
76 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Tomteareal
2 687 ㎡
Etasje
9
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Grim - Pen 4-roms med solrik innglasset balkong - Nydelig utsikt - Heis - Sentrumsnært - *Garasje i rekke

Om eiendommen

Innhold

Lys og pen 4-roms andelsleilighet i bygg med heis. Flott utsikt over Grimsområdet fra stue og balkong, samt flott utsikt over sjøen fra kjøkken, spisetue og soverommene.

9. etasje:
Gang, romslig stue med utgang stor solrik innglasset balkong med flott utsikt, spisestue (evt. soverom 3), kjøkken med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (komfyr + oppvaskmaskin) og spiseplass, pent flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjhjørne, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin, 2 soverom og innvendig bod.

Bod i kjeller.

*Garasje i rekke m/automatisk portåpner ca. 30 meter fra boligen kan kjøpes mot pristillegg.

Velkommen!

Standard

Lys og pen leilighet med god og funksjonell planløsning. Nær Kvadraturen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 90 kvm

P-rom: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
S-rom: Innglasset balkong og bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1964 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm, og radiatorvarme. Varme i gulv på badet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

I ca. 2015 gjennomgikk borettslaget en stor oppussing, dette er noe av det som ble gjort:
- Kledning ble revet inn til betong.
- Saget bor tidligere balkonger, fjerning av kuldebroer.
- Isolerte 20 cm og ny kledning.
- Nye pvc vinduer som oppfyller krav til lavenergiklasse 1. Da ble det også nye vinduskarmer innvendig på alle rom.
- Ny balkongdør.
- Ny innglasset balkong.
- Ny inngangsdør til leilighet.
- Nytt ventilasjonsanlegg med balansert varmegjennvinning.
- Nytt tak på blokka.
- Nye dører inn til blokka og ut til bakside av blokka.
- Nye benker, og belegningssten utenfor blokka.
- Byttet hovedtavle og ledningene opp til sikrinsskap.
- Byttet bunnlinje på avløpsrør i blokka.
- Nytt callinganlegg.

I ca. 2014 ble det innstallert fjernvarme for oppvarming av radiatorene/varmtvannet i blokken.

Heis har blitt byttet i heis i ca 2012.

Det ble vedtatt å fakturere beboere ekstra for callinganlegg, totalt kr. 200.000,- i løpet av 2022. Dette blir ca. kr. 5000,- for denne leiligheten, og selger dekker denne utgiften.

Fremtidig vedlikehold / oppgraderinger:
Generelt er det mye gamle rør fra byggetiden i blokka. Lekkasjer og utbedringer må påregnes og utviklingen følges med på.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 02.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet med innglasset balkong beliggende i 9.etasje i boligblokk som ble oppført i 1964. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak. Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Byttet toalett. Arbeid utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Pkt. 11: Nytt varmegjenvinnings system 2016, Kruse Smith Nytt video calling annlegg 2022, EK Elektro. Arbeid utført av: Kruse Smith, EK Elektro.
Pkt. 13: Klargjort for elblil, tilførsel. Men ikke boks i garasje. Også 2 felles punkter utenfor til borettslaget.
Pkt. 16: Ny kledning og isolering på hele blokka. Alle vinduer og ytterdører byttet. Arbeid utført av: Kruse Smith.
Pkt. 25: Tvist med Kruse Smith etter opppussing av blokka. Problemer med lukt i varmegjennvinings systemet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra sentrum mot Vågsbygd/Søgne, ta av til høyre i rundkjøringen ved Samsen, ta deretter til venstre inn på Gamle Flekkerøyvei v/Idda, deretter opp til venstre inn Kobberveien. Man vil da få blokk nr. 20 på venstre side. Det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Grim mot Tinnheia i et attraktivt miljø med barnevennlige omgivelser og tilgang på mange aktiviteter. Like nedenfor, på Grim, finner man barneskole, barnehage, dagligvareforretning, take-away, sykkelsenter osv. I tillegg ligger Idda Arena i nærområdet med betongpark, ishall og en rekke aktiviteter for barn.

Noen få strakser over boligen finner man dessuten søndagsåpne Joker Tinnheia. Det er ellers kort vei til Kristiansand sentrum med alle kommunale fasiliteter i tillegg til handlesenter, handlegate og en rekke dagligvare- og handelsforretninger. Kristiansand byr på et levende uteliv i tillegg til mange sommer- og vinteraktiviteter. Man finner bla. aktiviteter som bystranda, festivaler, kino, o.l. om sommeren mens vinteren normalt byr på skøytebaner, julestemning med julegate og restauranter hele året, blant annet.

Tinnheia har god tilgang på Kristiansands bussmetro og er for de fleste å regne som nært sentrum. I tillegg til mange utsiktspunkter på Tinnheia har

Kristiansand et rikt nett av turområder. Mest kjent er kanskje Baneheia, men man finner også perler som Dueknipen utsiktspunkt på noen minutters gange fra boligen, Odderøya utenfor "Kvadraturen", og den omvendte båt forbi Sødal blant annet.

Tomt

Areal: 2 687 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet med felles uteområde og parkeringsplasser. Noe beplantning og grøntarealer.

Parkering

* Garasje i rekke kan medfølge mot pristillegg. Kr. 125.000,-

Det er mulighet for å parkere like ved inngangspartiet for avlessing av varer mm., forøvrig er det mulig å leie parkeringsplass. Parkeringsplassene på borettslagets plass blir tildelt andelseiere etter ansiennitet. Ledig plass blir kunngjort ved oppslag på tavla i inngangen. Det blir hver måned krevd inn en avgift for parkering. Denne blir fastsatt på generalforsamlingen. Alle plikter å fjerne snø fra sin plass og tømme snøen på plass for dette..

Ladepunkt for el-bil ladning (2 stk.) ved inngangspartiet til boligblokken.

Det finnes også en stor parkeringsplass i området som er kommunal, hvor det er kort gangavstand til Kobberveien 20.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.01.1966. Det foreligger ferdigattest for fasadeendring, nye balkonger og installering av nytt ventilasjonsanlegg, datert 05.03.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 96 "Kolsdalsheia (Dueknips vest)", datert 25.06.1959. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 14616. Tinglyst: 04.07.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med kjæledyr i borettslaget, men andelseier kan søke styret om dispensasjon i spesielle tilfeller. Eierne må ha full kontroll på kjæledyret, og ha hund i bånd på borettslagets eiendom. Avføring fra hunden må plukkes opp og kastes i søppeldunk. Det er eiers ansvar å rengjøre etter kjæledyr i fellesarealene

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 950 000,- (Prisantydning) 708 195,- (Andel av fellesgjeld) 2 658 195,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 643,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 303,- (Omkostninger totalt) 2 674 498,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 7 480,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 3.253,- kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, felles forsikring på bygg, renter kr. 1805,- og avdrag kr. 1783,- på fellesgjeld, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, fjernvarme til oppvarming og varmtvann, dugnadsbidrag kr. 50,-, Tv/bredbånd kr. 489,-, garasjeplass kr. 100,-, styre- og revisjonshonorar.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 708 195 pr. 30.06.22
Andel fellesformue kr. 10 385 pr. 30.06.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 11527943, Husbanken. Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 30.06.2022: 3% pa. Antall terminer til innfrielse: 93. Saldo per 30.06.2022: 36 668 453,-. Andel av saldo: 708 195,-. Første termin: 30.09.2015Første avdrag: 30.09.2020 (siste termin 30.09.2045).

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 584 884,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 105 583,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kobberveien 20, Andelsnr. 3593 Orgnr. 953858517 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0276

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0276. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 658 195,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.82 845)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062561