Vegårshei

Kilstøveien 10

Prisantydning
1 330 000 kr
Omkostninger
49 720 kr
Totalpris
1 379 720 kr
Formuesverdi sekundær
269 394 kr
Byggeår
2008
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
62 ㎡
Tomteareal
767 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Hytte med flott utsikt - bade- og fiskemuligheter rett utenfor døren -bilvei helt frem og båtplass

Om eiendommen

Innhold

Hytta har alt på en flate og inneholder 3 soverom, bod/teknisk rom, gang, bad, stue og kjøkken i åpen løsning. Det er utgang til hyggelig og solrik terrasse fra stue. Frittstående bod med lagringsplass.

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm.

Øverloftet er derfor ikke inkludert i arealberegningen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det ene soverommet (soverom 4) har utgått for eksisterende bod/teknisk rom. Terrassen er utvidet og det er oppført frittliggende terrasse. Endringene er ikke formelt omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens revelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Alternativ rømning fra soverommene er ikke fullt ut ivaretatt. Det er vinduets netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Oppvarming

Vedovn i stue. Selger har også benyttet gassovn til oppvarming (denne følger ikke med handelen). Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på tomten.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i etablert, mindre hyttefelt langs Ufsvatn i naturskjønne omgivelser. Her har du fine bade - og fiskemuligheter rett utenfor døren. Flere fine turområder i nærområdet, samt fine forhold for bærplukking. Vannet egner seg også godt til båt, kano e.l. Det medfølger båt og båtplass. Det er ca. 30 minutter til Vegårshei med skianlegg, flotte oppkjørte skiløyper, dagligvarebutikk, bensinstasjon og bank. Det er også ca. 30 minutter til Nes Verk golfbane. 30 minutter til Åmli sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.02.2014. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for terrasse som tilbygg og frittliggende platting, datert 26.09.2023.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Årlig kostnad for brøyting og vedlikehold utgjør kr. 5 000,-. Privat vann og avløp. Felles borebrønn (ca. 30/40 meter fra hytta) like ved hytta som deles mellom 4 naboer. Det er ikke innlagt vann direkte til hytta, men til dagtank i hytta på 200 liter. Vannet benyttes kun på sommeren. På vinterstid henter man vann i bøtte fra brønn, Det er vanlig toalett + urinal i hytta. Avløp går til 6 m3 septiktank som tømmes etter avtale med kommunen hver høst. Det koster ca. kr. 4 500,- pr tømming. Gråvann fra dusj, servant og kjøkken går ut i kum med utbyttbare lecakuler og matte, som opptar fett før det slippes videre ut i bakken. Det foreligger utslippstillatelse.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan "Ufsvatn", ikrafttredelse 22.06.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Deler av hyttefeltet er regulert til campingplass. Det drives utleie i området.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr: 1878/900022-1/35, tinglyst 12.09,1878 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om at deler av eiendommen/påstående bygninger/tilbehør er unntatt. Overført fra 4212-10/2. Gjelder denne registereheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Dagboknr: 2008/636566-2/200, tinglyst 06.08.2008 - Bestemmelse om veg og båtplass.

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
33 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 330 000,-))

49 720,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 436,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 2008 og fremstår som normalt vedlikeholdt. Hytta har enkel standard, uten innlagt strøm. Det benyttes godt solcelleanlegg som strømkilde. Anlegget er oppgradert i 2021 og er blant de største på markedet med 500W 40A. 2 invertere sørger for 230v i stikkkontaktene. Det er 12 v kontakter på veggene til lamper o.l Styringssystem og batteripakke er plassert på øverloft. Sommervann fra felles brønn med dagtank inne i hytta. Avløp til septiktank.

Hytta har alt på en flate og enkel adkomst. Det er bilvei helt frem til døren. Romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og ha øvrig møblement. Fra gangen er det adkomst til teknisk rom/bod. Rommet er ihht tegninger godkjent som soverom. Rommet har i dag opplegget til dagtanken.

Det er 3 soverom i hytta. Rommene er innredet med dobbeltsenger og køyeseng. Det er totalt 6 sengeplasser på soverommene i dag.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Stua har god plass til sofagruppe og spisebord. Vedovnen i stua gir lun og god varme på vinterstid. Fabrikkfremstilt innredning med over - og underskap. Det er glatte hvite fronter. Det er ettermontert kjøkkenøy de senere år. Kjøkkenet er innredet med utslagsvask og gasskomfyr. Gassalarm er montert. Det er ikke etablert avtrekksventilering fra kjøkken/kokesonen.

Bad har veggflater uført med baderomsplater og trepanel. Det er belegg på gulv. Badet er innredet med toalett, urinal, dusjkabinett og vegghengt gassbereder.

Terrassen er utvidet i 2022 og har god plass til sittegrupper. Deler av terrassen har overbygget tak. Det er bygget frittstående platting i 2023. Tanken bak denne var å bygge pergola. Det foreligger ingen søknader for dette.

Redskapsbod er fra 2021. Aggregat er plassert i bod. Det er i tillegg greit med oppbevaringsplass til hageutstyr etc.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 14.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Fritidsbolig fra 2008, oppført i en innredet etasje. Solcelleanlegget i fritidsboligen er oppgradert av nåværende eiere, siden overtakelse i 2020. Det må påregnes forebyggende tiltak mot kondensering i kryprommet. Videre må det påregnes kommende rehabilitering av torvtaket. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad / stellerom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet er utført uten fall mot sluk. Det ble registrert motfall på deler av gulvet.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking. Underlagsplast / knasteplast er ikke montert i henhold til leggeanvisning. Avslutning av asfaltbelegg / undertaksbelegg medfører at nedre del av undertakbord er tidvis utsatt for fuktbelastning. Det ble registrert ufagmessig utførelse av forblending rundt pipeløp over tak. Torvtekkingen har synlig rehabiliteringsbehov. Det er gjenstående arbeid med ferdigstillelse av vindskier og vindskibord.
Utvendig > Nedløp og beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Ufagmessig monteringsutførelse av renner og manglende nedløpsavslutninger. I følge eier er de manglende nedløpene en valgt løsning for oppsamling av vann.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledningen er utført uten dryppkant i bunn.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er ikke etablert vindtetting over isolerende sjikt på øverloftet. Det ble registrert avføring fra mus på loftet. Moderate symptomer. Tildekkede takkonstruksjoner fra den aktuelle tidsperioden med begrenset eller manglende utlufting kan være utsatt for skjult kondens/fuktproblematikk og betegnes som risikokonstruksjoner. Overgang mellom øverloft og vegg mot oppvarmet stue har ufullstendig dampsperresjikt.
Utvendig > Hovedinngangsdør. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Videre ble det registrert noe misfarging på innvendig speilfelt.
Utvendig > Treterrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det ble registrert noe sig i konstruksjonen. Gjenstående arbeid med ferdigstillelse av rekke/fallsikring i tilknytning til den frittliggende terassen. Deler av konstruksjonen står i nær kontakt med terreng og er tidvis utsatt for ekstra fuktbelastning. Utspringet på langsiden kan med fordel etterforsterkes eller understøttes ytterligere.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skillekonstruksjonen er tidvis utsatt for kondensbelastning fra tilstøtende kryprom.
Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det ble registrert noe rennemerker under sotluke. Det mangler ubrennbar plate på gulv under sotluke. Det ble registrert / påvist sprekk i innvendig ovnsplate. Det mangler dekklokk rundt røykrørsgjennomføring i pipeløp. Det foreligger ingen tilgjengelige tilsynsrapporter på fyringsanlegget.
Innvendig > Krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller. Det er for dårlig terrengfall vekk fra konstruksjonen. Krypkjelleren har kondensutfordringer. Det ble målt om lag 20% fuktinnhold / vektprosent i klemlister av tre mot skillekonstruksjonen. Det er for øvrig ikke avdekket skader men kryprommet kan med fordel utluftes bedre for å motvirke kondensering.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad /stellerom. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er ikke montert bunnfyllingslist i nedre kant av våtromsplatene eller overgangslister i innvendige platehjørner. Våt-sone ved vask er ikke ivaretatt.
Våtrom > Ventilasjon > Bad / stellerom. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad /stellerom. Våtrommet er ikke egnet for direkte vannsprut mot overflater. Gulv / skillekonstruksjonen omfattes av risikovurderingen som fremgår av avsnittet: Krypkjeller.
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende
løsning. Det foreligger ingen tilgjengelig dokumentasjon for røropplegget. Røropplegget er utsatt for frostrisiko i den kalde årstiden.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det foreligger ingen dokumentasjon for røropplegget. Avløpsrørene er frostutsatt i den kalde årstiden.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Berederen gir ujevn vannvarmefordeling. Installasjonen er ikke montert i henhold monteringsveiledningen.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Elektrisk anlegg, tilknyttet solcellepaneler og fritidsbatterier. Styringssystem og batteripakke er plassert på øverloft. Anlegget er oppgradert av nåværende eier, siden overtakelse i 2020. Anlegget var funksjonelt og i bruk på befaringstidspunktet. Det foreligger Ingen tilgjengelig anleggsdokumentasjon.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Anlegget kan være frostutsatt i den kalde årstiden.
Tomteforhold > Septiktank. Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det foreligger utslippstillatelse for løsningen. Utslippstillatelsen er for øvrig ikke fullt ut ivaretatt, ettersom det mangler nivåvarsling i septiktanken.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Tomteforhold > Terrengforhold. Deler av terrengfallet leder overvann under fritidsboligen.
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap med fryser og komfyr.

Diverse

Hytta har ikke innlagt strøm, men benytter kraftig solcellepanel med batteripakke på loft.
Eiendommen er forsikret i Frende forsikring med polisenummer 553246. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 1 734,-.
Det gjøres oppmerksom på at hytta er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse. Hytta selges møblert, med unntak av personlige eiendeler.
Hytta har TV med Riks-TV dekoder innebygd. TV med dekoder og antenne medfølger. Chromecast tilkoblet TV (som trenger internett-ruter).
Det er tinglyst båtplass på felles brygge.
Det er en ubebygd tomt ved siden av hytta som det kan komme framtidig utbygging på.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-23-0052. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr: 1878/900022-1/35, tinglyst 12.09,1878 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om at deler av eiendommen/påstående bygninger/tilbehør er unntatt. Overført fra 4212-10/2. Gjelder denne registereheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Dagboknr: 2008/636566-2/200, tinglyst 06.08.2008 - Bestemmelse om veg og båtplass.

Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt kr. 2 436,- og renovasjon til RTA kr. 2 426,-. Det betales i tillegg gebyr kr. 4 500,- for tømming av septiktank pr år.

Byggemåte

Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med beiset villmarkskledning. Taket er en saltakskonstruksjon, delvis utført med isolerte/tildekkede skråtak mot innredede rom og delvis utført med stubbloft / øverloft. Bærende undertak av trepanel. Undertaket er tekket med asfaltpapp og plastunderlag for torv. Yttertaket er tekket med torv. Overflatebehandlet treterrasse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Kai Svendsen var tidligere eier av hytta. Kai Svendsen Rørleggerfirma.
7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? - Sprekk i innvendig ovnsplate. Dette har aldri medført noen problemer ved fyring.
9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Den første vinteren tok vi noen mus i musefeller. Etter vi stengte ventilasjons-dekslene på vegger, hadde vi ikke noen mus sist vinter.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Eier har utvidet terrassen i 2022 med egeninnsats. Eier har bygget utebod til aggregat og hageredskaper. Eier har satt opp takrenner, der vann renner ned og samles i dunker til vanning av hage. Eier har bygget et frittstående terrassegulv med den hensikt å sette opp en pergola.
Tilleggskommentar: Det er ikke lagt opp 230v fra nettselskap. Eier har oppgradert eksisterende solcelleanlegg i 2022, med stort panel kombinert med et 200Amp lithiumbatteri, som gir nok strøm til kaffetrakter, kjøkkenmaskiner, støvsuger, TV o.l. Dette betyr at man har strøm nesten slik som hjemme, bortsett fra at på hytta er det gratis.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Produktnr: 293FC23C-D6E8-4747-B1B5-671FE201620E