Vennesla

Hunsfosåsen 4

Prisantydning
3 350 000 kr
Omkostninger
100 220 kr
Totalpris
3 450 220 kr
Formuesverdi
569 605 kr
Formuesverdi sekundær
2 050 577 kr
Byggeår
1900
P-rom
116 ㎡
Bruksareal
116 ㎡
Totalt bruksareal
116 ㎡
Tomteareal
1 439 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Hunsfos - flott og modernisert Sveitservilla med romslig tomt - barnevennlig og sentral beliggenhet - bør sees!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Velkommen til Hunsfosåsen 4 - din nye bolig? Modernisert og flott Sveitservilla med sentral beligghent, kun 1 km syd for Vennesla sentrum. Eiendommen ligger tilbaketrukket på en høyde og har romslig solrik tomt over flere nivåer. Det er gode bussforbindelser og få minutters gange til Hunsfos Næringspark med et rikt utvalg fasiliteter. Ca. 16 km til Kristiansand sentrum.

Eiendommen er opprinnelig fra 1900-tallet. Tilbygg fra 1979. Betydelig modernisert i 2006. Boligen går over 2 plan og har følgende innhold:

1. etasje:
Entré/hall:
Innbydende entré/hall med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Garderobeskap medfølger i handelen.
Fra rommet har man luke i gulvet ned til kjeller, samt trapp opp til loftsetasjen.

Bad/vaskerom:
Bad/vaskerom med flislagt gulv og malt panel på vegger. Vegghengt toalett, dusjkabinett, vask med baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppgradert i 2006. Baderomsinnredning ble skiftet i ca. 2019. Varme i gulv. Varmtvannsbereder er plassert på badet.
Fra bad/vaskerom har man utgangsdør til uteplass.

Stue:
Romslig stue med flere vinduer som gir mye naturlig lys. I stuen har man god plass til å innrede med sofagruppe og tilhørende møbler. Det er satt inn både vedovn og varmepumpe. Fra stue/kjøkken har man 2 utgangsdører til solrik uteplass/terrasse og hage.
Fra stuen har man åpen løsning inn mot kjøkken.

Kjøkken:
Ikea kjøkken fra 2006 med god skap- og benkeplass. Utslagsvask i stål. Kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn medfølger i handelen. Plass til hyggelig spisegruppe i forkant av kjøkkenet.

Loftsetasje:
Loft med trapperom og 2 gode soverom samt TV-stue/soverom. På det ene soverommet er det garderobeskap som medfølger i handelen.
Praktiske plasslagde skap i vegger, samt flere kott.

Utvendig bod på 20m² og garasje på 29m².

Denne boligen passer ypperlig for blant annet familier og par i etableringsfasen som ønsker et bomiljø i trivelige og barnevennlige omgivelser.

Velkommen til påmeldingsvisning!

Oppvarming

Peisovn i stue og vedovn i loftsetasje. Varmepumpe. Varme i gulv på bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Annonsert visning vil bli godt skiltet fra Sørmegleren - Velkommen!

Parkering

Garasje. Forøvrig flere biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og solrik beliggenhet, kun 1 km syd for Vennesla sentrum. Boligen ligger usjenert og tilbaketrukket på en høyde i et rolig og etablert nabolag. I nabolaget er det spredt bebyggelse og ingen gjennomgangstrafikk. Det er gode bussforbindelser og få minutters gange til Hunsfos Næringspark med et rikt utvalg fasiliteter. Barnehager og skoler i alle trinn i umiddelbar nærhet. Ca. 16 km til Kristiansand sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ikke godkjente tegninger av boligen og bod i Vennesla kommunes arkiver.

Det foreligger godkjente tegninger av tilbygget i kommunens arkiv, datert 01.11.1979. Det foreligger ikke ferdigattest av tilbygget.

Det foreligger godkjente tegninger av garasje i kommunens arkiv, datert 12.06.1981. Det foreligger ikke ferdigattest av garasjen.

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat adkomstvei - vedlikehold av vei må påregnes. Kommunal brøyting.
Det foreligger ikke tinglyst veirett over eiendommen med gnr. 6 og bnr. 14.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, dvs. at det er kommuneplanens arealdel som gjelder:
Kommuneplan for Vennesla, 2018-2030, med ikrafttredelsesdato 25.04.2019.
Arealformål: Boligbebyggelse.

Kommuneplanens hensynssoner:
Sikringsone: Restriksjonsområde over jernb.tunell.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

14.01.1998. 490. Jordskifte.
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

100 220,- (Omkostninger totalt)

3 450 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten på denne boligen for år 2023, er beregnet til å bli kr. 4 540,-.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 20.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig på Vennesla. Garasje og utvendig bod på tomten. Grunnmurav stein og mur. Tilbygg fra 1980 har grunnmur i betong/leca. Ikke montert drenering. Kjeller med lem og trapp ned fra gang. Noen mindre fuktmerker på gulvet. Vegger i tre. Noen kledningsbord er byttet. Deler av kledningen trenger vedlikehold. Taktekking fra 2007. Ok vedlikeholdt. Vinduer og terrassedører er byttet. Nyere innerdører. Noen eldre vinduer i tilbygg. Ingen punkterte glass. Terrasser i tre. ok vedlikeholdt. Peisovn i stuen. Vedovn i loftsetg. Noen retningsavvik på etasjeskillere. Bad med dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Ikke tilfredstillende fall mot sluk. Sluk er ikke tilfredstillende laget. Kjøkkeninnredning med slitasjemerker. Innvendige overflater fremstår som oppusset. Trapp ok vedlikeholdt. Ikke håndløpere i trappeløpet. Ingen synlige lekkasjer fra rør på befaringsdagen. Automatsikringer i skap. Nytt hovedinntak. El-kontroll er gjort. Varmepumpe montert av tidligere eier. Kuppert terreng rundt boligen. Garasje og utebod er eldre. Synlig slitasje. Noen oppgraderinger må gjøres. På befaring var det regn og 15 grader.

Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.

TG 2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Utvendig > Vinduer - 2
Det er avvik: Vinduer er å regnes som eldre. På grunn av vinduenes alder (glass) må det kunne forventes/tas høyde for noe risiko for å at glass kan punktere eller er punktert.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.
Det er avvik: Krypkjeller uten tilstrekkelig lufting og fuktsikring av overflater. Det ble målt fukt i bjelker i etasjeskiller av tre. Det er synlige merker etter fukt på gulvet.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er uegnede materialer i våtsoner.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon

Renovert

2006

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.

Diverse

Interessentene bes gjøre seg kjent med innholdet i vedlagt tilstandsrapport av Henrik Løvdal. Spørsmål ang. tilstandsrapporten skal rettes til takstmann Henrik Løvdal på tlf: 913 23180 på hverdager fra kl.09.00 til 16.00.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Boligen selges umøblert.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/15230024. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

14.01.1998. 490. Jordskifte.
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Inkluderer: Feiing, vann og avløp. Det er montert vannmåler i boligen, avgift varierer etter forbruk. Renovasjon kommer i tillegg og faktureres direkte fra Avfall Sør. Beregnet årsbeløp for 2023 kr. 3 925,-

Byggemåte

1900 i følge Vennesla kommune.
Nøyaktig byggeår er uvisst, byggeår er basert på vedlagt tilstandsrapport, datert 20.09.2023. Tilbygg fra 1979.
Se vedlagt tilstandsrapport for byggemåte

TV/Internett/Bredbånd

Riks TV. Internett fra NextGenTel.

Vern/SEFRAK

SEFRAK-minne:
SEFRAK er en forkorting for SEkretariatet for Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger. Et omfattende feltarbeid ble gjort i perioden 1975-1995. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På https://www.riksantikvaren.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert.

SEFRAK-ID: 1014-0005-013. Kulturminnebetegnelse: Bolighus, Solbakken Ytre, Solbakken, Vennesla.

Sammendrag selgers egenerklæring

Har boligen kjeller, underetasje eller andre rom under bakken?
Svar: Ja.
Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Svar: Ja.
Beskriv omfanget:
Svar: Litt fukt i kjeller, trenger bedre ventilasjon.

Har det vært feil på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Beskriv feilen og omfanget:
El kontroll utført av agder 2020 energi brent hoved sikringer 2 etg loft.
Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja. Navn på arbeid: Nytt arbeid. Årstall: 2020.
Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte:
Hele det elektriske anlegget ble kontrollert og sjekket iht EL kontroll utført av agder energi.. Her ble Ny Hoved sikringer oppe i 2 etg byttet til nytt hovedinntak, godkjent elbilader bod ble installert.
Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Tratec Elektrisk AS.
Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Ja.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Landkreditt

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.6 600)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Totalt kr. (Kr.74 985)
Eierskifteforsikring og tilstandsrapport kommer i tillegg.

Dersom eiendommen ikke omsettes, belastes oppdragsgiver for tilrettelegging, markedspakke og avtalte tillegg.

Visning

Produktnr: 72DF4E92-D8B8-45FA-A2D7-85F7466298FE