Hovden

Hovden Fjellpark 4

Prisantydning
6 300 000 kr
Omkostninger
53 970 kr
Totalpris
6 353 970 kr
Byggeår
2023
P-rom
130 ㎡
Bruksareal
140 ㎡
Totalt bruksareal
140 ㎡
Tomteareal
430 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott nyoppført, innholdsrik hytte med sentral beliggenhet på Hovden - Flott utsikt over området

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Flott nyoppført hytte over to etasjer. 1. etasje inneholder entré, åpen gang m/trapp og stue/kjøkken, soverom, vaskerom, 2 bad, bod og kott u/trapp. I 2. etasje er det 3 soverom, trapperom, loftstue, toalettrom og kott. En isolert utvendig skibod ferdig innredet til lagring av ski, sko mm. En utvendig uisolert og luftig til lagring av ved rett ved inngangsdør.

Oppvarming

WIFI termostater til varmekabler i alle rom der det er betonggulv under med unntak av soverom og boder. Panelovn på toalettrom i 2. etasje. Vedovn type Contura med helisolert stålpipe. Stikkkontakter for panelovner etter behov. Ferdig stikkontakt på utsiden av utvendig bod for eventuell varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på egen eiendom. Ellers felles parkeringsplass for Fjellparken rett ved. Det blir satt opp litt store steiner som skille til felles parkeringsplass.

Beliggenhet

Hytta ligger i et meget populært hyttefelt ikke langt unna alpinsenteret. Skiløypa går rett nedenfor hytta og fører blant annet opp til skisenteret. Fra hytta er det god utsikt mot bakken og mot solsetertoppen i øst. Hytta ligger sentralt med gangavstand til alle fasiliteter som badeland, matbutikk, sportsbutikk, kafe, interiør/gavebutikk, bensinstasjon, utesteder mm. Hovden tilbyr også gode muligheter for flotte opplevelser om sommeren. Et stort løypenett og flere turisthytter i området gjør fjellet lett tilgengelig. Kort gange til den nye Sherpastien som går over Hovdenuten som er en flott rundtur som ender opp ved hytta igjen. Nærområdet rundt Hovden har mange fine bade og fiskeplasser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.12.2023. Ferdigattesten gjelder Fritidsbustad på gnr. 2, bnr. 1573. Fjellparkvegen. Hovden. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Brøytekostand vinteren 2023/2024 kr. 5.000,-. I tillegg kommer ekstraordinær innbetaling til vedlikehold kr. 1.000,-.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Hovden Fjellpark, ikrafttredelse 18.12.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det er pågående utbygging i området. Det skal bygges en hytte på nabotomten. Grunnmur er støpt, men bygget er ikke påbegynt enda.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4222/2/1573:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:8
Gjelder denne registerenheten med flere


24.10.2016 - Dokumentnr: 972753 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:8


01.01.2020 - Dokumentnr: 1543448 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:1573

Kommentar konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av tomteverdi (kr. 1 500 000,-): kr 37 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 53 970,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Praktisk gang med integrert garderobeløsning.
Romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Det er god takhøyde i stua samt store vinduer i rommet. Det er plass til både sofagruppe og spisebord. Vedovn i rommet og utgang. Pen kjøkkeninnredning fra Sigdal kjøkken med integrerte hvitevarer.
To bad i 1. etasje med pen Foss baderomsinnredning. Praktisk separat vaskerom.
Det er ett soverom i 1. etasje. Soverommet har dør direkte til ett av badene i etasjen. Tre soverom i 2. etasje.
Toalettrom i 2. etasje.
Ett kott på loft. En bod under trapp. En bod rett ved kjøkken.
En isolert utvendig skibod ferdig innredet til lagring av ski, sko mm. En utvendig uisolert og luftig bod til lagring av ved rett ved inngangsdør.
Ellers er det plissegardiner i alle rom. Skanflex malte innerdører. Ferdig beiset panel innvendig. Gulv fra U9Q-Floor i herdet eik kremgrå. Trapp ferdig behandlet med ledstriper.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer medfølger: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Det er lagt klart trekkrør fra sikringsskap for eventuell elbil- ladning mot parkeringsplass.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i Hovden Fjellpark velforening. Årlig kostand for 2023/2024 kr. 1.800,-. Frivillig løypeavgift kr. 1.000,- per år. Brøytekostand vinteren 2023/2024 kr. 5.000,-. I tillegg kommer ekstraordinær innbetaling til vedlikehold kr. 1.000,

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4222/2/1573:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:8
Gjelder denne registerenheten med flere


24.10.2016 - Dokumentnr: 972753 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:8


01.01.2020 - Dokumentnr: 1543448 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:1573

Info kommunale avgifter

Oppgitt beløp for kommunale avgifter er prognose kommunale gebyrer for 2023 og inkluderer vanngebyr kr. 3,91,- per m3, abonnement vann kr. 3.650,-, kloakkgebyr kr. 7,57,- per m3, abonnement kloakk kr. 4.350,-, hytterenovasjon kr. 2.663,75,- og feiing og tilsyn kr. 412,50,-.

Byggemåte

Hytta står på isolert ringmur, isolert betongplate med varmekabler i alle rom bortsett fra soverom og boder. Reisverkshytte med 20 cm isolerte vegger. 20 cm isolasjon i bjelkelag mellom etasjer. I taket på loftet er det 25 cm isolasjon og i skråtaket i stue er det 30 cm. Alle skillevegger innvendig er isolert med 10 cm. En isolert utvendig skibod ferdig innredet til lagring av ski, sko mm. En utvendig uisolert og luftig til lagring av ved rett ved inngangsdør. En innvendig bod på loft. En bod under trapp. En bod rett ved kjøkken. Alt utvendig treverk er royalimpregnert. Vinduer er 3 lags med alukledning. Grass på tak.

Info strømforbruk

Hytta er nyoppført. Strømforbruk er derfor ikke oppgitt.

Polisenummer

SP5393221.1.1

Andre forsikringer

Selger plikter å stille garanti 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av hytta til kjøper dersom hytta selges innen 6 mnd. fra ferdigstillelse.

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt trekkrør for fiber. Eventuell tilkoblingsavgift/abonnement må påregnes. Bykle breiband kan levere fiber.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

IF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,25 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.900,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital grunnpakke kr 3.700,-. I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 109 250,- inkl. mva.

Visning

Kontakt megler

Produktnr: B9A57669-6B30-4974-A957-5D2387205AFD Kategori: