Vessia

Heigata 67

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
104 800 kr
Totalpris
3 604 800 kr
Formuesverdi
921 512 kr
Formuesverdi sekundær
3 501 744 kr
Byggeår
1954
Internt bruksareal (BRA‑i)
175 ㎡
Bruksareal
175 ㎡
Tomteareal
803 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

En innholdsrik og trivelig enebolig beliggende i et barnevennlig område - Turløyper rett utenfor døren! Kort vei til byen

Om eiendommen

Oppvarming

Varmepumpe i stue og i kjellerstue
Varmekabler på bad i 1. etasje.
Peisovn i stue i 1. etasje.
Vedovn i kjellerstue.
Forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Vest-Tun barnehage.
Vestsiden barnehage.

Skolekrets

Vestsiden barne- og ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon

Hyppige avganger ved Porsgrunn Porselen

Parkering

Parkering skjer i gruset gårdsplass eller i garasje.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin og tilbaketrukket beliggenhet på Vessia i Porsgrunn. Dette er et barnevennlig og attraktivt boligområde med gangavstand til Porselenssenteret med matbutikken Kiwi, Europris, lekebutikk, blomsterbutikk og fabrikkutsalg, samt PP-senteret med matbutikken Spar, Tango frisør, Apotek og Tinholt bakeri. Videre er det kort avstand til Sentrumskjernen og Down Town med alle sine fasiliteter.

Området sogner til Vestsiden barne- og ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærheten, blant annet Akrobaten idrettsbarnehage, Vestsiden barnehage og Vest-tun barnehage ved Porselensfabrikken. Idrettsforeningen Pors sørger for et bredt og godt fritidstilbud til barn og unge med cheerleading, fotball, håndball, innebandy, ski og turn. Idrettsanlegget på Pors har to nye kunstgressbaner og ligger i gangavstand. Videre er det kort vei ned til Vessiahallen ved skolen.

Det er flotte turmuligheter i Porsløypa som ligger like i nærheten. Her er det flere oppmerkede løyper og fine fjelltopper man kan ta med familien på. På vinterstid kan man benytte seg av opplyste langrennsløyper. Videre finner du fine turmuligheter langs elva.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det foreligger heller ikke godkjente tegninger. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse ifølge Porsgrunn kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Til informasjon ligger det vannledninger/stikkledninger over eiendommen helt nederst der gårdsplassen ligger. Se nærmere beskrivelse på vedlegg "vann- og avløpskart" hvor ledningene er merket "spillvannsledning drift/nedlagt".

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger og felles avkjørsel, og tilhører reguleringsplan "Ny RV 354 Drangedalsvegen - Linaaesgates forlengelse med tilleggende arealer", datert 23.05.1995. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - nåværende
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
- Hovedvei - Nåværende

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
RV36: Riksveg 36 har en sentral rolle i hovedvegsystemet i byområdet. Ny rv. 36 planlegges for hele strekningen fra ny E18 i Skjelsvikdalen til Skyggestein for å sikre helhetlig løsning for byområdet. For mer informasjon om prosjektet kan man gå inn på bypakka.no.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4001/123/256:
23.08.1947 - Dokumentnr: 801553 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:123 Bnr:230
23.08.1947 - Dokumentnr: 801554 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:123 Bnr:231
Erklæringene sier noe om at gnr. 123 bnr. 230 og gnr. 123 og bnr 231 har rett til å kjøre over tomten inn til sine eiendommer. Dette er grusveien som går ned på høyre side av eiendommen.

20.01.1953 - Dokumentnr: 800146 - Erklæring/avtale
Erklæringen sier noe om at eier av tomten skal ha rett til å legge kloakkavløp over selgers eiendom ved kjøp av tomten i 1953.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 87 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 104 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen ligger fint til på Vessia og med lett tilkomst til det meste i området. På veranda har man nydelig kveldssol, og i hageparti er det fine grøntarealer som er skjermet med hekk. Hagen er forøvrig helt inngjerdet med tanke på hundeiere. Bilen kan parkeres under carport eller på romslig gruset gårdsplass.

1. etasje:
I entre er det oppheng for ytterklær og sko. Det er korkbelegg på gulv og malt tapet på vegger. Fra entre er det tilkomst til et toalettrom med wc og servant med innredning. Det er korkbelegg på gulv og malt tapet på vegger.

Videre inn er boligens romslige stue. Stuen har tregulv som er malt i en kirsebærlignende farge. Gulvet kan slipes og males/beises om man ønsker en mer lysere farge. Dette gjelder i de fleste oppholdsrom foruten kjøkken og bad. På vegger er det plater/malt tapet. En nyere peisovn er installert i rommet foran steinvegg som gir god varme til boligen, i tillegg til varmepumpe på vegg. Spisestuedel har utgang til veranda.

Kjøkkenrom med innredning fra IKEA har malte profilerte MFD-fronter og foliert base på skrog. Benkeplaten er av laminat med nedfelt koketopp og dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Det er integrert oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap som medfølger handelen. På gulv er det vinylbelegg og vegger er malte med flis over benkeplate. Godt med skapplass og arbeidsplass for matlaging.

Fra kjøkkenrom er det tilkomst til bad i 1. etasje som etter opplysninger fra forrige eier ble pusset opp i 2012. Badet er flisbelagt på vegger og gulv med gulvvarme. Rommet inneholder dusjkabinett, vask med innredning og opplegg for vaskemaskin.

I etasjen ligger et av soverommene med tregulv og panel på vegger. Integrerte hylleløsninger medfølger.

2. etasje:
I den øvrige etasjen finnes gang og 2 soverom, i tillegg til god lagringsplass i knevegger/kott. Hovedsoverom er romslig og kan lett innredes med dobbeltseng. Rommet har i tillegg stor skyvedørsgarderobe med speil for god kleslagring. Soverom 2 med samme overflater, som også enkelt kan innredes med dobbeltseng og soveromsmøbler.

Kjeller:
I kjelleretasjen kommer man direkte ned til en svært romslig kjellerstue med flis på gulv og panel/slette vegger. En fliset dekorvegg i den store delen. Kjeller passer perfekt som oppholdsrom for tenåringen i huset, eller som et ekstra TV-rom for familien. Det er varmekabler i gulv, men selger opplyser om at disse er defekt av ukjent årsak. Det er installert peis i rommet og varmepumpe på vegg.

Bad/vaskerom i kjeller er flisbelagt på vegger og gulv med varmekabler og er etter opplysninger fra forrige eier pusset opp i ca. 2000. Rommet er utstyrt med dusjhjørne, dobbel servant i innredning og veggmontert toalett med skjult sisterne. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom med tilkomst fra kjellerstue er av god størrelse med plass for både dobbeltseng og garderobeløsning. Rommet har dør inn til garasje.
Til informasjon foreligger det ikke godkjente tegninger for eiendommen, og det er derfor vanskelig å si hva rommene i kjeller er godkjent som. Soverom i kjeller oppfyller krav til varig opphold med rømningsvei, takhøyde og lysforhold, men det kan ikke dokumenteres om det er søkt som soverom. Ny kjøper overtar evt ansvar for dette.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81240029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4001/123/256:
23.08.1947 - Dokumentnr: 801553 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:123 Bnr:230
23.08.1947 - Dokumentnr: 801554 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4001 Gnr:123 Bnr:231
Erklæringene sier noe om at gnr. 123 bnr. 230 og gnr. 123 og bnr 231 har rett til å kjøre over tomten inn til sine eiendommer. Dette er grusveien som går ned på høyre side av eiendommen.

20.01.1953 - Dokumentnr: 800146 - Erklæring/avtale
Erklæringen sier noe om at eier av tomten skal ha rett til å legge kloakkavløp over selgers eiendom ved kjøp av tomten i 1953.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fibernett er lagt inn til husveggen i 2015.
Selger har fiber bredbånd fra Telenor.

Sammendrag selgers egenerklæring

Sammendrag av selgers kommentarer:
Punkt 9: Har det vært feil på det elektriske anlegget?
Svar: Varmekabler i stue i kjeller har stoppet og fungere.

Se egenerklæringsskjema for mer utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 47DB71DF-26B8-492F-803F-7105C86D71BE Kategori: