Bortelid

Heddersvegen 103

Prisantydning
3 250 000 kr
Omkostninger
98 250 kr
Totalpris
3 348 250 kr
Formuesverdi sekundær
250 151 kr
Byggeår
1970
P-rom
91 ㎡
Bruksareal
91 ㎡
Tomteareal
230 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Meget flott hytte med nydelig utsikt og sentral beliggenhet like ved alpinanlegget.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Gang, stue, kjøkken/allrom, bad/vaskerom, og 3 soverom hvorav 2 har hemsløsning. Utvendig bod.

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm.
P-rom inkl.: Bad, stue, kjøkken, soverom, soverom 2, soverom 3, gang.

Utvendig bod er 3,3 kvm. På grunn av midtsprosse blir vinduer for smale til dagens rømningskrav.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Åseral kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger fra byggeår i deres arkiv. Det foreligger kun tegninger av tilbygg fra 2008. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de opprinnelig er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmekabler i gang og bad. Peis i stuen og peisovn i kjøkken/allrom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand kjør RV9 mot Evje. Ved Esso bensinstasjon på Hornnes ta av til høyre mot Bortelid i rundkjøring. Fremme på Bortelid kjør forbi Bortelid Marked og avkjøring til alpinanlegget. (hytten ligger opp til venstre og er merket med Sørmegleren til salgs plakat) Ta første vei til høyre inn Panoramavegen og parker her. Fellesvisning vil bli skiltet.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass ca. 50 meter fra hytten.

Beliggenhet

Attraktiv, sentral og solrik beliggenhet like ved alpinanlegget. Flott utsikt utover dalen og fjellheimen. Sol fra morgen til kveld. Oppkjørte skiløyper, lysløype, alpinanlegg og skistadion samt nydelig turterreng og matbutikk i umiddelbar nærhet. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser med sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf, sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 600 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km fra Kristiansand 110 km fra Mandal, 127km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det gjøres også oppmerksom på at det er manglende tegningsgrunnlag i kommunens arkiv. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjenning for tilbygg, datert 15.08.2008.

Vei, vann og avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Bortelid, datert 27.11.1997. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Ved bortleie er festeren ansvarlig for at festeavtalen blir holdt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2501-5/39 - Rettighets iflg. skjøte. Tinglyst: 28.08.1973. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Gjelder feste.

Dagboknr.: 2501-7/39 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 28.08.1973. festetid: 50 år. Årlig festeavgift: NOK 200. Pant for forfalt festeavgift. Bestemmelser om forlengelse. Leien kan reguleres. Kontrakt kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 81 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 98 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget tiltalende hytte med flotte løsninger og følgende innhold: Gang med garderobeplass. Kjøkken/allrom med peisovn, god spiseplass og åpen kjøkkenløsning med pen malt innredning. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Stue med utgang og flott steinsatt peis med innsats. Lekkert bad med marmorfliser på gulv og i den romslige dusjnisjen. Innredning og toalett. 3 soverom alle med garderobeskap og hvorav 2 har sovehemsløsninger med trapp på vegg. Utvendig bod og overbygd inngangsparti. Godt med terrasser og koselig opparbeidet bålplass på baksiden av hytten.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 23.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte opprinnelig bygget 1970 men påbygget nyere tid. Innholdsrik hytte med moderne preg, sentral beliggenhet like ved skiløype og alpinanlegg mm. Hytta fremstår i god/normal teknisk stand utfra alder, men enkelte merknader kommentert. Enkelte deler av hytta har enklere byggeskikk, som med punktfundamenter mm. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Ingen gjerde/rekkverk.

TG2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stikkmåling utført, stedvis noe nivåforskjell men ikke mer enn normalt. Plater under gulvdekke på den delen av hytta hvor det er punktfundamenter er av sponplater. Dette ansees som dårlig løsning fordi de forvitrer ved fuktpåkjenning. Dette er også observert, og kan kreve vedlikehold.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Den ene delen har punktfundamenter så der luftes evt gass ut, mens kan forekomme noe i ytre del/tilbygg stue.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er avvik: Det er fall mot sluk i rommet med stedvis mindre enn ønsket. Mindre vann kan ligge igjen etter dusjing. Trelister i øvre del av rommet, men synlig oppbrett membranløsning observert.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Ikke mulig å kvalitetssikre membranløsning, skjult bak flislim/murfug liknende.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs. ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Noe fall på terreng bak hytta som kan medføre økt tilsig av overvann mm.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2501-5/39 - Rettighets iflg. skjøte. Tinglyst: 28.08.1973. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser. Gjelder feste.

Dagboknr.: 2501-7/39 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 28.08.1973. festetid: 50 år. Årlig festeavgift: NOK 200. Pant for forfalt festeavgift. Bestemmelser om forlengelse. Leien kan reguleres. Kontrakt kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 2 088,-, abonnementsgebyr avløp kr. 5 110,-, renovasjon kr. 3 553,-, feiing kr. 556,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 41,- pr. m3 for vann og kr. 79,- pr. m3 for avløp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2012. Arbeid utført av faglært og ufaglært. Arbeid utført av faglærte: Alt røropplegget utført av rørleggerfirma i 2012. Øvrig bygging av bad utført av daværende eier. Firma som utførte jobben: Rørlegger firma Olto AS. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2011. Utført av faglært. Tak og tilbygg. Åseral byggetjeneste utførte arbeidet. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2012. Utført av faglært. Utført elektrisk arbeid på tilbygg og eksisterende hytte. Arbeid utført av Elektro eksperten. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, nytt arbeid 2012. Utført av faglært. Lagt ny bunnledning til vann og avløp. Arbeid utført av Rørhandelen i Åseral. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Pipe i gang har blitt oppbygd for lettere uttak av aske. Glass i peis i stue byttes 2024.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Gulv i gammel del har litt skjevhet. Ekstra støtte er støpt i 2012. Antydning til svikt i parkett, ny stue. Underlaget er avrettet betong med varmekabler.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 997CE77A-B7A2-4C38-BD8A-7913410E9293 Kategori: