Orrenes

Hareveien 15

Prisantydning
2 800 000 kr
Omkostninger
86 470 kr
Totalpris
2 886 470 kr
Formuesverdi sekundær
937 500 kr
Byggeår
2021
Internt bruksareal (BRA‑i)
71 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Fritidsbolig fra 2021 med nydelig utsikt til innlandsvann i et attraktivt hyttefelt! Sosial og familievennlig stue

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Fritidsbolig: Entre, bod, 2 soverom, bad, stue og kjøkken. En utvendig bod.
Anneks.
En båtplass på felles flytebrygge.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boden i den overbygde hovedinngangen fremgår ikke av tilgjengelige tegninger. Anneks: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Bygningen er definert med "disponibelt rom" Den faktiske bruken på befaringstidspunktet er soverom (P-rom). Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bygningen er formelt omsøkt og godkjent med rom for langvarig opphold (primærrom).

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Videre forutsetter standarden at måleverdig bruksareal skal ha omsluttende konstruksjon. Den overbygde delen av hovedinngangen med tilhørende bod er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Den overbygde hovedinngangen utgjør om lag 8 m2, hvorav boden utgjør om lag 1 m2.

Anneks:
Vinduene overholder ikke dagens krav til alternativ rømning. Det er vinduenes netto-åpningsmål som legges til grunn for vurderingen.

Oppvarming

Vedovn.
Varmepumpe.
Varmekabler på badet.
Panelovn i anneks.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Biloppstillingsplass ved eiendommen.
En båtplass, nr. 7. ca. 2,5 m bred. Båtplassen er ikke tinglyst, men selger opplyser om at de har kontrakt for båtplassen.

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger på Orrenes i Vegårshei kommune. Dette er et attraktivt hyttefelt og befinner seg i et naturskjønt område. Feltet har eget fellesområdet nede ved vannet som er fint tilrettelagt for store og små, med blant annet egen badestrand. Eiendommen har en beliggenhet som gir nydelig utsikt ut over Fjorden/Vegår. Fritidsboligen ligger ved en ende vei som skaper en stille og rolig atmosfære i feltet.

Orrenes er et etablert hyttefelt beliggende med umiddelbar nærhet til innsjøen Vegår, som lokalt går under kallenavnet Fjorden. Preparerte skiløyper i nærheten ved vinterstid, kort gåavstand til badeplass og båthavn, mye fin ørret i Vegår, samt bade og padle muligheter. I Vegår er det fine muligheter for fiske (mot kjøp av fiskekort) og båtturer i den ca. 2 mil lange innsjøen og med sine ca. 365 øyer/holmer. Fint tur- og bær terreng i området.

Det er romslige terrasseområder rundt fritidsboligen, dette gir muligheten for å flytte seg etter sol -og vindforhold. Selger opplyser om gode solforhold.
Enkel adkomst til eiendommen, da det er bilvei helt frem til hytteveggen.

Myra på Vegårshei befinner seg ca. 25 minutter unna med bil. Her er det blant annet matbutikk og ski- og aktivitetssenter med langrennsløyper og lite alpinanlegg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.08.2021. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Vei. Privat.
For å komme til sin hytte gis festeren rett til å benytte eksisterende veier som bortfester eier. Fester må årlig dekke sin del av vedlikeholdskostnader, inklusiv brøyting, for vei som han/hun bruker. Selger opplyser om en kostnad for 2024 på 3 500,- (årlig velavgift).

Vann. Privat. Pumpehus.
Fritidsboligen blir forsynt med forbruksvann fra felles borebrønn som er delt med 7 hytter. Gråvannsavløp føres til terreng. Eiendommen har innlagt vann fra brønn/vannpost. Tiltaket er ikke omsøkt. Vanntilførsel gjennom yttervegg krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper. Selger opplyser om en kostnad på ca. 300,- til 400,- i 2022 for vannet.

Avløp. Privat. Forbrennings do og urinal. Gråvannsavløp føres til utvendig terreng. For øvrig benyttes forbrenningstoalett.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse , tilhører reguleringsplan ORRNES , datert 27.04.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området rundt er regulert til friluftsområde.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/12/1/40:
12.04.2021 - Dokumentnr: 414624 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 4 000
Gjelder fra dato: 26/02-2021
Tomteverdi: NOK 160 000
Gjelder denne registerenheten med flere

09.11.2016 - Dokumentnr: 1036225 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:12 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 1783233 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:12 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon på denne eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt på denne eiendommen.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel på denne eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 70 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 86 470,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Fritidsboliger.

Standard

Fritidsboligen har normal enkel hyttestandard og fremstår som velholdt.

Det som møter deg er en hyggelig entre med god plass til å henge fra seg. Fra entre er det inngang rett til en praktisk bod og et romslig og lunt soverom. Videre inn i fritidsboligen er det ett soverom til og et bad.

Bad:
Enkel bad / stelleromsløsning. Vegg og takflater er utført med overflatebehandlet trepanel. Bad/stellerommet er utført med elektrisk gulvvarme. Forbrenningstoalett, urinal, servantinnredning, dusjkabinett og hyllemontert varmtvannsbereder. Videre er det etablert enkelt opplegg for vaskemaskin (smal modell) som kobles til servant.

Kjøkken og stue er i åpen løsning og er virkelig samlingsstedet i fritidsboligen. Her kan hyggelig stunder ved vedovnen og gode måltider ved spisebordet nytes. Utsikten fra sofakroken er upåklagelig, og her kan familie og venner samles for hyggelige kvelder. Det er en god atmosfære i fritidsboligen, god takhøyde og naturlig belysning fra vindusflatene.

Kjøkken:
Stue og kjøkken i åpen løsning. Innredning: Fabrikkfremstilt innredning med overskap og underskaper. Innredningen har mørke fronter. Benkeplate i eikefinèr. Utstyr: (ikke funksjonstestet) Integrert koketopp, komfyr, mikro, oppvaskmaskin og kjøl / frys. Komfyrvakt er montert. Kjøkkenventilator med avkast ut. Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass og er i en åpen løsning mot stue sonen.

Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2020 og installert i 2021. Utedel er skjult under terrassen.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 13.12.2023, og er gyldig i 1 år etter befaringsdatoen. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsbolig fra 2021, oppført i en etasje med tilhørende Anneks fra samme oppføringsperiode. Fritidsboligen fremstår uten nevneverdig bruksslitasje. Utvendig rekkverk er for lave i forhold til gjeldende krav til
rekkverkshøyder. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende bad/stellerommet og vanninstallasjonene i fritidsboligen. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3: Store eller alvorlige avvik
Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Nedre del av trappevanger står i umiddelbar kontakt med terreng og utsettes for direkte fuktbelastning.
Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ble registrert / påvist motfall på deler av gulvet.

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det mangler inspeksjonsluke til kryploft over stue-karnapp.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er begrenset utlufting i nedre del av kledning. Utlufting er begrenset til punktvise åpninger.
Utvendig > Terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden er begrenset til om lag 80 cm.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Etasje > Bad > Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Våtrom > Etasje > Bad > Ventilasjon
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Kjøkken > Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Det er avvik: Det foreligger ingen tilgjengelig dokumentasjon for røropplegget. Det er ikke etablert overgangstetting mellom vannrør og omsluttende varerør. Deler av røropplegget er frostutsatt i den kalde årstiden.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon for røropplegget. Avløpsrørene er frostutsatt i den kalde årstiden. Avløp leder gråvann direkte til underliggende terreng.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Dørene mellom rommene er utført med trappeterskler som hindrer
luftgjennomstrømning.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i entrè. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Tilgjengelig kursfortegnelse, sluttkontroll, dokumentasjon for isotermrør og punktskisse.
Samsvarserklæring er ikke tilgjengelig. Det foreligger ingen kontrollrapporter fra det lokale el-tilsynet.
Tomteforhold > Terrengforhold
Deler av terrengfallet leder overvann under fritidsboligen.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Rør/ledninger helt eller delvis synlig utendørs. Fare for frost. Det foreligger ikke utslippstillatelse for tilkobling til innvendige
installasjoner (gråvannsutslipp). Anlegget er frostutsatt i den kalde årstiden.

Hulltaking med inspeksjon og fuktmåling er foretatt fra tilstøtende stue, mot dusjsonen. Det er ikke avdekket skadelige fuktverdier i hulltakingsområdet, ved måling av trefuktinnhold. Hulltaking - Fuktmåling - Tørr konstruksjon i hulltakingsområdet.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin, komfyr/stekeovn/koketopp og innebygd mikrobølgeovn medfølger.

Diverse

Velforeningsutgiftene på 3 500,- årlig dekker: Vedlikehold av brygge, flytting av brygge på vinter, vedlikehold av badeplass og gapahuk, skrape vei på sommer, brøyting, skiløyper på vinter og sammenkomster i påske for voksne og barn.

Forsikringspremie pr. år: 2 988,-

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41230104. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Orrenes hytteforening.
Magne Ryggetangen, Magne.ryggetangen@sf-nett.no mob: 91327170

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4212/12/1/40:
12.04.2021 - Dokumentnr: 414624 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 4 000
Gjelder fra dato: 26/02-2021
Tomteverdi: NOK 160 000
Gjelder denne registerenheten med flere

09.11.2016 - Dokumentnr: 1036225 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4212 Gnr:12 Bnr:1

01.01.2020 - Dokumentnr: 1783233 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0912 Gnr:12 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

Info kommunale avgifter

Eiendomsskatt: 3 340,-
RTA: 1 943,-

Byggemåte

Bærende undertak av trepanel. Yttertaket er tekket med tretak.
Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre.
Utvendige overflater er utført med beiset stående kledning og villmarkskledning.
Taket er en saltakskonstruksjon med isolerte/tildekkede skråtak mot innredede rom. Det er etablert luftespalter i takutstikkene.
Treterrasser med beisede rekker.
Bjelkelagskonstruksjon av tre mot terreng.
Innvendig vannrørsopplegg i plast, tilknyttet varmtvannsbereder og innvendige vanninstallasjoner i kjøkken og bad/stellerom. Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull
isolering.
Enkelt innvendig røropplegg med gråvannsavsløp til underliggende utvendig terreng.
Avløpsrørene er frostutsatt i den kalde årstiden. Avløp leder gråvann direkte til underliggende terreng.

Innvendige gulver er utført med laminat. Vegg og takflater er utført med overflatebehandlet trepanel.
Stålpipe, tilknyttet peisovn i stue.

Det visuelle inntrykket tilsier at bygningen er oppført over fjellgrunn. Grunnundersøkelser ut over observasjoner på stedet er ikke foretatt. Fundamenteringen fremstår som stabil.
Pilarer av betongblokker mot fjellgrunn.
Fritidsboligen er oppført i skrånende fjellterreng.

Fritidsboligen blir i følge eier forsynt med forbruksvann fra privat borebrønn, tilknyttet flere av eiendommene i området. Det er etablert varmekabel i tilknytning til vannledningen. Gråvannsavløp føres til
terreng. For øvrig benyttes forbrenningstoalett.

Anneks:
Bygningen har normal standard. Bygningen ble oppført i 2021 og fremstår uten nevneverdig slitasje.

Info strømforbruk

Antatt forbruk KWH siste år. 5291kw i 2022. Strømforbruket er fra nåværende eiers bruk og vil variere med bruken.

Polisenummer

8031024

TV/Internett/Bredbånd

Selger opplyser om at de har brukt TV fra Allente.

Sammendrag selgers egenerklæring

2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja. Nytt arbeid. 2021. Ufaglært. Det er blitt montert en urinal.

11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Ja. Eget pumpehus som er delt med 6 andre.

13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja. Nytt arbeid. 2021. Ufaglært. Koblet til urinal.

Se egenerklæringsskjemaet for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 621DA7A6-C9AE-4BF2-872F-9B9A35FE1C01 Kategori: