Eg

Egshaugen 7

Prisantydning
2 590 000 kr
Omkostninger
17 181 kr
Andel fellesgjeld
120 319 kr
Andel fellesformue
5 248 kr
Totalpris
2 727 500 kr
Felleskostnader
4 122 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1977
Internt bruksareal (BRA‑i)
42 ㎡
Bruksareal
44 ㎡
Tomteareal
6 613 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lekker 2-roms andel i 4. etg. med heis. Renovert 2023. Vestvendt balkong. Felles p-plasser.

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming. Varmekabler i gulv på bad/vaskerom.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets tomt (førstemann til mølla). HC plass tilgjengelig. Felles sykkelbod med inngang fra gateplan. For øvrig gateparkering etter offentlige gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Eg. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass og kort gangavstand til Sørlandet sykehus, samt Markens og alle byens fasiliteter. Blokken ligger rolig til i blindvei og her er det umiddelbar nærhet til Baneheia / Bymarka, med fine turstier, lysløype og populære badeplasser, samt oppkjørte skiløyper på vinterstid. Fra boligen er det omtrent 2,5 km sykkelavstand til UiA.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 23.04.1980, samt på endring/reparasjon av bygningstekniske installasjoner datert 01.12.2008. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til allmennyttig formål og tilhører reguleringsplan nr. 295 "Egsområdet - aldersboliger" datert 12.08.1975. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4565. Tinglyst: 03.05.1977. Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 210551. Tinglyst: 13.03.2014. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse iflg. skjøte. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
Dagboknr.: 452630. Tinglyst: 24.05.2016. Erklæring/avtale. Bestemmelse om snøbrøyting.
Dagboknr.: 452670. Tinglyst: 24.05.2016. Bestemmelse om veg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 17 181,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Egshaugen 7!

En lekker 2-roms andel i 4. etg. med heis. Renovert 2023. Vestvendt balkong og felles p-plasser.

Leiligheten har følgende planløsning:
Gang/entrè, åpen Stue/kjøkken løsning med plass til sofagruppe og spisebord. Utgang til vestvendt, takoverbygd balkong. Flott kjøkken med mørke, slette fronter i eikefinér og hvit, laminert benkeplate. Medfølger integrerte hvitevarer som kjøl/ fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp med integrert avtrekksvifte.

Lekkert kombinert bad/ vaskerom med fliser, nisje for vaskemaskin og varmekabler i gulv. Inneholder vegghengt wc, moderne servantskap, rundt speil med integrert lys og nisje med dør av herdet glass, samt hånd- og regndusj. Vaskemaskin medfølger i handelen.

Leiligheten har ett soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Innvendig bod er omtrent 2 m², mens privat kjellerbod er ca. 1,5 m².

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Byggmester Erling Eliassen AS den 18.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (15.03.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Andelsleilighet med beliggenhet på Egshaugen 7, Kristiansand kommune. Leilighetsbygget er bygget i år 1978. Leiligheten går over en etasjer og ligger i 4. etasje. Leilighetsbygget har felles inngang med interne trapper og heis. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Leilighetsbygget har sprinklet brannslukningsanlegg. Leiligheten ble renovert innv. sommeren 2023. Innv. rør og avløpsrør fra byggeår og år 2023."
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer på kjøkken samt vaskemaskin på bad.

Diverse

På ekstraordinær generalforsamling i slutten av november 2023 ble styret gitt fullmakt til å gjennomføre foreslåtte fornyingsprosjekter og benytte ekstern prosjektledelse. Fullmakten innebærer å ta opp banklån med inntil kr. 6.800.000 og undertegne alle lånedokumenter. Banken kan ta pant i borettslagets eiendom med prioritet foran borettsinnskuddene, og borettslaget forplikter seg til å øke de månedlige felleskostnadene tilsvarende kostnadene ved å betjene lånet. Ved en rente på 5,3% vil gjennomføring av tiltakene over medføre en økning i andel fellesgjeld på gjennomsnittlig kr 109.000,- pr leilighet og en økning i månedlige felleskostnader på gjennomsnittlig kr 609,- pr leilighet. Fornyingsprosjektene det er snakk om er:
- nye inngangsdører til alle leiligheter inkludert nytt låsesystem
- ny heis til begge blokkene
- nye lyspunkt i fellesarealer (LED lamper med bevegelsessensor)
- nye varmtvannstanker til begge blokkene

SØBO opplyser at det nye lånet vil bli utbetalt i rater etter hvert som prosjektene starter opp, med de første låneøkningene nå på våren med påfølgende husleieøkninger.

Det skal kun benyttes kjøkkenvifter/ventilator med spjeldstyring. Det er ikke tillatt å sette inn motorisert vifte på kjøkken/bad. Motorisert kjøkkenvifte/ventilator vil skape et for kraftig mottrykk i avtrekkskanalen å føre til at matos blir blåst inn i nærliggende leiligheter. Ved renovasjon og installasjon av ny kjøkkenvifte kan styret kontaktes for råd. Se eget skriv for info om virkemåte ventilasjon/avtrekkssystem.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4565. Tinglyst: 03.05.1977. Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr.: 210551. Tinglyst: 13.03.2014. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse iflg. skjøte. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.
Dagboknr.: 452630. Tinglyst: 24.05.2016. Erklæring/avtale. Bestemmelse om snøbrøyting.
Dagboknr.: 452670. Tinglyst: 24.05.2016. Bestemmelse om veg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP872473

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Jeppestøl Mur / Olto VVS / Mykjåland og Lindal elektriske. Totalrenovert, 2023.

- Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Vinduer og balkongdør byttet av borettslaget. 2018.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Nye varmekabler, stikkontakter, kurs til vaskemaskin, osv. Mykjåland og Lindal Elektriske. 2023.

- Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Byttet sluk og nytt baderomsutstyr i forbindelse med renovering av bad. Olto VVS.

- Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld?
Planer om å bytte heis, varmtvannsberedere og innerdører, felleskostnaden kan stige med ca. 600 kr i måneden tror jeg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 73F1D6D1-9D0C-4DDA-955B-2CAEEC605760