Bamble

Cudrios gate 29

Prisantydning
1 590 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
1 625 000 kr
Andel fellesformue
8 422 kr
Totalpris
3 223 860 kr
Formuesverdi
723 378 kr
Formuesverdi sekundær
2 748 837 kr
Felleskostnader
12 182 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
P-rom
61 ㎡
Bruksareal
66 ㎡
Tomteareal
576 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Strøken 2-roms leilighet i 3.etg med flott beliggenhet i Langesund. Sjøutsikt, 1 sov, parkeringskjeller og heis.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje med adkomst via heis eller trapp. Fra fellesareal går man inn i egen gang. Leiligheten inneholder: Entré, bad, 1 soverom, bod, stue og kjøkken.

Oppvarming

Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegg. På soverommet er det montert termostatstyrt panelovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Smietangen ligger midt i Langesund sentrum. Kjør forbi Wrightegaarden og følg skiltene inn til Smietangen. Det vil bli skiltet med Sørmeglerens visningsskilt ved fellesvisning.

Skolekrets

Langesund barneskole
Bamble ungdomsskole

Parkering

Parkering i felles parkeringskjeller med muligheter for å montere ladepunkt på egen p-plass.

Beliggenhet

Smietangen er en tange som ligger i nordenden av Langesund sentrum og er omgitt av sjø i vest, nord og øst. Mot vest ligger Kongshavn, en lun bukt skjermet mellom Smietangen og åsen i vest. Den frittliggende og åpne plasseringen gir potensiale for gode solforhold og vidstrakt utsikt.
Her får du gåavstand til Langesunds mange tilbud og opplevelser, samt matbutikk bare et steinkast unna. Det er kort vei til hyggelige spisesteder og
restauranter. Kulturlivet i Langesund byr på konserter på Wrightegaarden og spennende festivaler som sørger for at du alltid vil ha noe å finne på. Er du glad i båtlivet er det fantastisk skjærgård i nærområdet. Det er flere fine turområder i Langesund som bl.a Tangen fort, Steinvika
og kyststien.

Nabolagsopplysninger:
Kollektivtransport fra Langesund Torv, ca 350 meter fra
leiligheten.
Langesund brygge ligger ca. 400 meter fra
leilighetene.
Offentlig ladestasjon for el-bil ved Rådhuset.
Dagligvarebutikken Coop Extra ligger ca. 900 meter
fra leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.09.2023. Ferdigattesten gjelder Smietangen byggetrinn 1 - Bygg T5 - Spiret, T15 - Terneskjær, T3-1 - Kraakerø, del 1 av parkeringsanlegget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, gatetun og kombinert bebyggelse og anleggsformål, tilhører
reguleringsplan "Reguleringsplan for Smietangen", datert 21.09.2017.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål-nåværende og reguleringsplan skal fortsatt gjelde, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 15.012.2022.
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Smietangen".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1828/900007-1/101:
06.11.1828 - Erklæring/avtale
"Revers" om forpliktelse til å holde nogen skibsfestigheter på d.e i tilbørlig stann.
Gjelder denne registerenjeten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

1875/900112-1/101
07.10.1875 - Erklæring/avtale
Kommisjonsforlik om fordeling av ringpenger, avsluttet 12.03.1806.
Overført
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

1938/500098-1/101
07.02.1938 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om salg og reklame m.v for bensin og oljeprodukter.
Rettighetshaver: NORSK BRÆNDELSOLJE A/S.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

2003/3051-1/101
05.03.2003 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 232
Bestemmelse om avløpsledning med flere bestemmelser.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som
ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar Bo/Driveplikt

Bamble kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 860,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Høyhuset i nordøst består av 22 boenheter fordelt på 10 etasjer. Bygget skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i høyde, materialbruk og utforming. Leilighetene preges av store vindusfelt og generøse balkonger med gode utsikt og solforhold. Adkomsten til leilighetene løses via et felles trappehus med heis.

Standard

Leiligheten er en hjørneleilighet med solrik balkong og flott sjøutsikt. Leiligheten ble ferdigstilt i 2021 og har lyse, pene overflater og gjennomgående god standard. Leilighet er bygget etter dagens krav - TEK 17 og har en høy teknisk standard med bl.a. balansert
ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning, isolerglass og svært vennlige strømutgifter.

Entré:
1-stavs eikeparkett, malte slette vegger og malt himling. Det er godt med plass til å henge av seg yttertøy i skyvedørsgarderobe.

Bad:/vaskerom:
Badet har grå flis med varme på gulv og hvit veggflis. Det er satt inn en hvit baderomsinnredning, speilskap med lys, hvitt veggmontert toalett og innfellbare dusjvegger i herdet glass. Her er også opplegg til vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har et romslig soverom med 1 stavs eikeparkett, slette malte vegger og himling.

Kjøkken:
Leiligheten har et romslig kjøkken med innredning fra Sigdal. med laminat benkeplate. Det er meget god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer - oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/fryseskap, samt kjøkkenventilator. Kjøkkenet har delvis åpen løsning mot stuen samme type overflater.

Stue:
Stuen har 1-stavs eikeparkett samt slette malte vegger og himling. Stuen er enkel å møblere og det er god plass til sofa og annet møblement. Fra stuen er det utgang til trivelig og solrik balkong. med flott sjøutsikt innover i fjorden.

Leiligheten har parkeringsplass i parkeringskjeller. Den utvendige boden er plassert i en egen frittstående bodrekke ved siden av uteparkeringen på kaia. Borettslaget har også sykkelparkering.

Det er ikke bemerket noe TG2 eller TG3 i tilstandsrapporten.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/fryseskap.

Diverse

Det er etablert utvendige dypoppsamlerem under mark.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230221. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1828/900007-1/101:
06.11.1828 - Erklæring/avtale
"Revers" om forpliktelse til å holde nogen skibsfestigheter på d.e i tilbørlig stann.
Gjelder denne registerenjeten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

1875/900112-1/101
07.10.1875 - Erklæring/avtale
Kommisjonsforlik om fordeling av ringpenger, avsluttet 12.03.1806.
Overført
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

1938/500098-1/101
07.02.1938 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om salg og reklame m.v for bensin og oljeprodukter.
Rettighetshaver: NORSK BRÆNDELSOLJE A/S.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

2003/3051-1/101
05.03.2003 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 232
Bestemmelse om avløpsledning med flere bestemmelser.
Gjelder denne registerenheten med flere.
Overført fra: Knr: 3813 Gnr: 106 Bnr: 2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som
ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP3564998

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

TV/Internett/Bredbånd

Tv- /internett er inkludert i felleskostnadene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er fylt ut av arving som ikke har bodd i boligen.

Vilkår og betingelser

Dødbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

BUDGIVNING
Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If...Skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Visning

mandag 22. april
kl. 15:30-16:00
Produktnr: 1F50B8C1-602C-41EA-84C0-B123A3E5EA67 Kategori: