Borgeåsen

Buervegen 31

Prisantydning
4 990 000 kr
Omkostninger
137 120 kr
Totalpris
5 127 120 kr
Felleskostnader
5 017 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2016
P-rom
102 ㎡
Bruksareal
119 ㎡
Totalt bruksareal
119 ㎡
Tomteareal
2 122 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Påkostet og eksklusiv selveierleilighet med to soverom, to bad og solrike uteplasser. Heis, parkeringskjeller og utsikt

Om eiendommen

Oppvarming

Dagens eier har investert i infrarøde varmeovner, som er en effektiv og kostnadsbesparende oppvarming som erstatter de tradisjonelle panelovnene. Her unngår man å varme opp luft og å brenne støv, og ovnene varmer i stedet opp gjenstander og overflater med varmestråling. Effekten er umiddelbart merkbar, og en behagelig varme - ganske likt det du opplever i solen. Det er varmekabler i gulv på begge baderommene.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Aggregatet til ventilasjonsanlegget er plassert på loftet, slik at dette ikke opptar plass i bod eller garderobe.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass med elbillader i felles parkeringskjeller. I tilknytning til garasjeanlegget er det også sportsbod tilhørende boligen. Ellers parkeringsplasser på felles utvendig parkeringsplass.

Beliggenhet

Attraktiv plassering på Borgeåsen, en levende og populær bydel med et godt tilbud av servicetilbud, tur- og rekreasjonsmuligheter. Sameiet Buervegen Panorama er et moderne boligkompleks bestående av til sammen 9 boliger fordelt på de to bygningene med felles garasjekjeller.

Like over gaten for boligen er det velassortert Coop Extra dagligvareforretning med post i butikk, samt Vitus apotek. Borgeåsensenteret som det kalles har også blomsterforretning, kafé og bruktbutikk, i tillegg til legesenter og fysioterapi. Kort og trygg vei til Buerflata barnehage og Buer skole.

Skal du til Porsgrunn sentrum og ønsker å ta bena eller sykkelen fatt er det kort vei via Breidablikkvegen til Hovenga med Hovengasenteret, eller videre mot Osebrostrøket for bespisning på for eksempel Cafe Osebro, konsert eller forestilling på Ælvespeilet, eller de mange andre spisestedene langs elva og elvepromenaden. Ellers er det fine turmuligheter i skog og mark i nærområdet, og det kan blant annet nevnes området rundt de tidligere kontorene til NRK Telemark på Borgeåsen, der det er oppmerkede turstier og fine utsiktspunkt med bred utsikt over Porsgrunn.

Bussforbindelse med P4 passerer på Håvundvegen foran boligen, og denne ruten tar deg enkelt til både Porsgrunn og Skien sentrum, og videre til Herøya eller Skotfoss i hver sin retning.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.10.2016. Ferdigattesten gjelder "Nybygg/leilighetsbygg m/9 boenheter". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til "Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebygelse" og tilhører reguleringsplanen "Gnr 75/290 Buervegen (19.6.2014)" med plan-ID 2012003. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/75/290/8:
23.06.2023 - Dokumentnr: 666428 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren Telemark AS
Org.nr: 918 067 116
Elektronisk innsendt

23.09.2016 - Dokumentnr: 868864 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 108/1071


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 124 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 137 120-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen er påkostet, og har en god, moderne standard. Her kan du flytte rett inn i en eksklusiv bolig med en svært god planløsning. Fra felles svalgang med uteplass foran hver bolig der morgensolen skinner, kommer du inn i entréen, med knaggrekker og plass til skohyller. Videre inn mot stuen er det store vindusflater mot Buervegen og jordene bortenfor, som slipper inn svært godt med dagslys.

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, og rommet har en utforming som likevel deler opp rommet i egne soner. Her er det plass til stor sofagruppe med tilhørende tv-møblement, og spisestuen har sin naturlige, lune plass ved vinduene. Dette har vært en av selgers favorittplasser i boligen, og benyttes oftere enn sofakroken. Her er det plass til stor spisestue.

Kjøkkenet har kjøkkeninnredning fra Systemkjøkken, og en gjennomtenkt løsning. Store, dype skuffer gir godt med oversiktlig lagringsplass sammen med de takhøye overskapene. To overskap har frostet glassfronter, ellers er det slette fronter med integrerte grep på innredningen. Kjøkkenøyen fungerer som ekstra arbeidsplass vendt mot balkongen, eller som en ekstra spiseplass i en barløsning. Integrert stekeovn og mikrobølgeovn i praktisk arbeidshøyde, samt smart løsning med uttrekkbar hylle for kaffemaskin. Frittstående kjøleskap med drikkevannsdispenser og isbitmaskin i fryseskap. Dyp kjøkkenvask med høy kjøkkenarmatur. Ekstra bred kjøkkenventilator som effektivt fjerner damp og matos.

Foran kjøkkenet er det utgang til balkongen der du sitter skjermet for vær og vind og har fin utsikt mot nordvest. Her har du ettermiddags- og kveldssolen, og kan følge solnedgangen over jordene mot nordvest. Balkongen er overbygget med et høyt takutstikk, som ikke legger skygge på uteplassen. Plass til sittegruppe og grill.

I stuen og på kjøkkenet er det montert infrarøde varmepaneler, som er en behagelig og effektiv oppvarmingsmetode, der infrarød stråling lik varmen fra solen varmer opp gjenstander og overflater i stedet for luft. Dette gjør at varmen oppleves svært raskt og målrettet, som gjør at du også kan spare strøm.

Hovedsoverommet er en eksklusiv suite for seg selv, der du har soverom med plass til dobbeltsengen, og med gjennomgang via garderoberommet til rommets eget bad. Garderoben er godt utnyttet, og det er montert garderobeinnredning med hyller, trådkurver og klesoppheng.

Hovedsoverommets bad er et romslig, helfliset baderom med store flis på gulv og vegger, samt 100x100 dusjhjørne med glassvegger. Stor baderomsinnredning med dype skuffer og overliggende, dobbel servant. Tilhørende høyskap på vegg i tillegg til speilskap med oppbevaring.

Soverom 2 har god størrelse, og har for dagens eiere vært benyttet som gjesterom med sovesofa. Her er det montert to store garderobeskap som gir meget godt med ekstra lagringsplass.

En ekstra kvalitet ved denne boligen er tilgangen til loft. Loftet er gulvet og gir deg 11 kvadratmeter ekstra lagring med adkomst direkte fra leiligheten. Dette i tillegg til sportsbod i kjeller. På loftet er også ventilasjonsaggregatet flyttet opp, slik at det i leiligheten er ekstra plass og fritt for summing fra anleggets vifte.

Baderom 2 er også av god størrelse, og er i tillegg til gjestebad også vaskerom. Rommet er helfliset og har gulvvarme, og det er montert baderomsinnredning med enkel overliggende vask, dusjhjørne med glassvegger, samt toalett. Ekstra benkeplass til klesbretting og skittentøyskurver under. Opplegg til vaskemaskin.

Boligens stue og soverom har eksklusive, solide parkettgulv og slette, malte vegger og himlinger. Utstyr for smartstyring av lys og varme kan medfølge dersom ny eier ønsker dette.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/75/290/8:
23.06.2023 - Dokumentnr: 666428 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren Telemark AS
Org.nr: 918 067 116
Elektronisk innsendt

23.09.2016 - Dokumentnr: 868864 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 108/1071


Info kommunale avgifter

Kr. 22 585,24 pr. år
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. benytt "gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av bankid. når første bud er gitt vil du motta en sms-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. budforhøyelser kan også gis ved å trykke "gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 6FCAD6B2-2988-49B7-939C-526F53C55B45 Kategori: