BUER | VESTERØYA

Buer terrasse 6

Prisantydning
15 900 000 kr
Omkostninger
413 970 kr
Totalpris
16 313 970 kr
Formuesverdi
1 420 526 kr
Formuesverdi sekundær
5 397 997 kr
Byggeår
1975
P-rom
190 ㎡
Bruksareal
195 ㎡
Tomteareal
1 470 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Ta kontakt for visning. Nydelig eiendom med usjenert beliggenhet, sol hele dagen og utsikt til 5 fjorder | Ingen boplikt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eiendommen går over ett plan og inneholder:

- 1. etasje -
Entré/hall, stue, spisestue, kjøkken, 4 soverom, kontor/soverom (anneks), omkledningsrom, bad, wc, vaskerom og teknisk rom.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Parkering i halvpart av dobbelgarasje.

Beliggenhet

Unik sjønær og solrik utsiktseiendom med idyllisk beliggenhet. Eiendommen har en pent opparbeidet naturtomt med trapper i terreng, trær, prydbusker og flere hyggelige og totalt usjenerte uteplasser. Fra eiendommen er det utsikt til hele 5 fjorder. Man ser Sandefjordsfjorden fra Thorøya og ut i Skagerak, Mefjorden fra Namløsbukta og ut i Skagerak m/Yxnøy og Tønsberg Tønne. Du ser Vestfjorden med Tallakshavn, og Tønsbergfjorden med Tjømelandet, Verdens Ende og ut i Skagerak. Til slutt ser du ytre Oslofjord med Færder Fyr og Skagerak. Eiendommen har kort vei til tur- og friluftsområder langs sjøen og i marka.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av bygning på eiendommen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.

Det foreligger innflyttingstillatelse datert: 23.09.1975. Gjenstående arbeider var da: 1. montering av sanitærutstyr på bad, 2. diverse invendige avsluttende arbeider.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst via privat vei. Eiendommen har septiktank, men denne er opplyst av eier å være sanert.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område. I kommuneplanens arealdel ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligformål, vedtatt 24.09.2019. Kommuneplanens bestemmelser er derfor gjeldende. Kommuneplanen med tilhørende bestemmelser kan lastes ned fra kartløsningen på kommunens hjemmeside.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3804/106/106:
29.08.1991 - Dokumentnr: 4982 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett fra garasje/biloppstillingsplass
Gjelder denne registerenheten med flere


29.10.1974 - Dokumentnr: 6966 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6


01.01.2020 - Dokumentnr: 1677294 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:106 Bnr:106


12.11.1974 - Dokumentnr: 7319 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighet hefter i: Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6
Byggeforbud på nærmere angitt avstand


29.08.1991 - Dokumentnr: 4982 - Best om garasje/parkering
Rettighet hefter i: Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6
Bestemmelse om kjøreadkomst og adkomst fra garasje/
biloppstillingsplass

Økonomi

Omkostninger kjøper

15 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
397 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 900 000,-))

413 970,- (Omkostninger totalt)

16 313 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Unik utsiktseiendom med alt på én flate med store, luftige rom hvorav flere med utgang til solrike uteplasser. Eiendommen har en usjenert beliggenhet, strategisk plasserte vindusflater som sørger for godt lysinnslipp og nydelig utsikt til hele 5 fjorder, og sjøutsikt fra alle rom. Fra stue, hovedsoverom og deler av spisestue ser man bl.a. Sandefjordsfjorden mot vest, og Mefjorden samt Tønsbergfjorden mot sydøst.

- Entré -
Praktisk entrè/hall som gir et godt førsteinntrykk av eiendommen. Det er flislagte gulv, mens vegger er malt i lyse farger. Himlingen er av "Coffered Ceiling", og dette er montert i yttergang, tv-stue, vaskerom, gang, alle soverom og walk-in/omkledning. Rommet har videre adkomst til garderoberom og wc, samt doble dører som fører deg inn i stuen.

- Stue og spisestue -
Romslig stue med svært god takhøyde og synlige takbjelker. Fra stuen er det store vindusflater både mot syd, vest og nord som i tillegg til godt lysinnslipp gir fantastiske utsiktsforhold. En stor steinbelagt peis i rommet bidrar til både varme og hygge. Stor skyvedør fra stuen mot syd med utgang til skiferlagt platting. Fra spisestuedelen er det også doble dører som fører ut til den samme plattingen mot vest. Fra uterommet mot sydvest har man storslått utsikt til Sandefjordsfjorden og ut Skagerak.

- Kjøkken -
Ny og moderne Sigdal kjøkkeninnredning med integrerte hvitvarer fra 2019. Også dette rommet har doble dører ut til skiferlagt platting og med flott utsyn til Mefjorden. Det er god plass til en spisegruppe på kjøkkenet.

- Bad, wc og vaskerom -
Baderommet er flislagt og lagt med varmekabler. Rommet inneholder badekar, dusj samt dobbel servant. Fra badekaret har man nydelig utsikt over både sjø og grøntområder. Det bør nevnes at armaturer på bad og wc er belagt med 18 karat gull. Vaskerommet er romslig med flislagt gulv og god oppbevaringsplass.

- 3(4) soverom -
Boligens soverom er romslige og har plass til garderobeskap. Rommene har sjøutsikt, samt at hovedsoverom har egen adskilt garderobe- og inngang til baderom. Dette soverommet har også en dobbel verandadør med utgang til boligens uteområder.

- Øvrig -
Halvpart av garasje og parkeringsmulighet ligger på nedsiden av eiendommen, og herfra fører en steinbelagt trapp med rekkverk i jern opp til eiendommen.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Fenger Grøn den 14.09.23 12:00, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 (store eller alvorlige avvik):
- Forstøtningsmur - Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2 (som krever tiltak):
- Ingen

TG2 (som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Veggkonstruksjon - alder og slitasje
- Takkonstruksjon - alder og slitasje
- Vinduer - alder og slitasje. Punktert vindu toalettrom
- Dører - alder og slitasje
- Gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Pipe og ildsted - Alder og slitasje
- Vaskerom - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Alder og slitasje
- Bad - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Alder og slitasje.
- Toalettrom - alder og slitasje.
- Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
- Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
- Teknisk / andre installasjoner - Vurdering basert på alder
- Utvendige vann og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3804/106/106:
29.08.1991 - Dokumentnr: 4982 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett fra garasje/biloppstillingsplass
Gjelder denne registerenheten med flere


29.10.1974 - Dokumentnr: 6966 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6


01.01.2020 - Dokumentnr: 1677294 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:106 Bnr:106


12.11.1974 - Dokumentnr: 7319 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighet hefter i: Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6
Byggeforbud på nærmere angitt avstand


29.08.1991 - Dokumentnr: 4982 - Best om garasje/parkering
Rettighet hefter i: Knr:3804 Gnr:106 Bnr:6
Bestemmelse om kjøreadkomst og adkomst fra garasje/
biloppstillingsplass

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

TV/Internett/Bredbånd

Sandefjord Bredbånd

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Skulle ringe kjæresten, så hører jeg nok fra hun.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: 6557D68A-4DAC-44D0-A66E-80D1BA7A8A03 Kategori: