Hovden

Belglii 42

Prisantydning
3 190 000 kr
Omkostninger
100 050 kr
Totalpris
3 290 050 kr
Formuesverdi
825 637 kr
Formuesverdi sekundær
2 972 293 kr
Byggeår
2001
Internt bruksareal (BRA‑i)
196 ㎡
Bruksareal
221 ㎡
Tomteareal
821 ㎡
Antall soverom
8
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

NY PRIS! Enebolig med tilhørende utleiedel i underetasjen og garasje. Huset ligger solrikt til med en nydelig utsikt!

Om eiendommen

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

Parkering i garasje og foran garasjen.

Beliggenhet

Huset ligger på en tomt med god utsikt og usjenert beliggenhet. Meget gode solforhold hvor solen kan nytes fra morgen til sen kveld på gode dager.

Boligen ligger i etablert felt på Hovden, gangavstand til alle fasiliteter og nydelig turterreng området rundt Hovden sommer som vinter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.04.2023. Ferdigattesten gjelder for einebustad m/ hybelleilighet og garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Bykle kommune bekrefter at eneboligen er godkjent med to boenheter.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det er satt inn intern trapp mellom hovedetasje og underetasje. I 2.etg. er det blitt satt inn bad, i del godkjent som "hems". Godkjent soverom i 2.etg. er blitt delt i to separate soverom. Det ene soverommet i underetasjen/utleiedel er godkjent som "klær" og har et mindre vindu. Takstmann har referert til rommet som soverom, og rommet er derfor omtalt som soverom i vår beskrivelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det gjøres oppmerksom på at deler av eneboligen og garasjen ligger utenfor eiendomsgrensa, på kommunal eiendom. Bykle kommune opplyser at byggesaken er avsluttet med ferdigattest, og at en da må anta at forholdet rundt plassering av tiltaket er vurdert. De opplyser videre at tiltakshaver kan gå videre til å eventuelt kjøpe areal av grunneier (Bykle kommune). Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg/søknader ved dette påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og tilhører reguleringsplan nr. 201308 for Stussli bustadfelt datert 23.01.2017. Tilhører kommunedelplan for Hovden 2013-2015 (planID 201109) datert 27.02.2014, samt kommuneplan 2018-2030 (planID 201701) datert 28.02.2019.


På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har egen utleiedel i underetasjen. Boligen er registrert og godkjent med to boenheter. Det er satt inn trapp mellom boenhetene

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9748. Tinglyst: 30.06.1997. Bestemmelse om gjerde. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. Bestemmelse om bebyggelse innen 1 år.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar odelsrett

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 79 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 100 050,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Agder Bygg AS har vært ansvarlig for råbygg med etasjeskillet.

Standard

En flott enebolig med tilhørende utleiedel i underetasjen og garasje. Huset ligger solrikt til med en nydelig utsikt!

Planløsning:
1. etg. Flislagt gang med varme i gulv. Inngang til to soverom med plass til seng og klesskap. Stor stue med plass til både sofagruppe og spisebord. I stuen er det rikelig med vindusflater som gir godt med lys inn i stuen samt en deilig utsikt mot Hartevann og Hovdenut!

Koselig peis i stuen samt utgang til en solrik terrasse. Kjøkken er delvis åpent mot stue og har godt med skapplass. Frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget. Stort bad med belegg på gulv. Badet har dusjkabinett, servant med underskap og overspeil. Toalett og badekar med massasjedyser - boblebad. Kontorplass i forlengelse av gangen.

2. etg. Består av 2 soverom samt et bad med dusjkabinett, toalett, servant samt solarium som blir stående. (Ingen garanti). God med oppbevaring på loft.

Underetasjen består av en utleiedel og har egen inn / utgang. det er et fellesrom for VVB og elektriske tavler, med trapp ned fra overetasjen. Denne delen har en flislagt stue/kjøkken med varme i gulv. Plass til både sofagruppe og spisebord. Åpen løsning mot kjøkken. Frittstående hvitevarer som kjøleskap/frys, komfyr og oppvaskmaskin medfølger salget. Denne etasjen består videre av 4 soverom og bad med fliser på gulv. Dusjkabinett, servant, toalett og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel som medfølger salget. Inngang til ikke ferdig innredet men kan enkelt bli badstue. fra bad. (Ikke lagt inn ovn). Trapperom i underetasjen er flislagt samt at varmtvannstankene står under trapp. Fra uteleiedelen er det utgang til solrik terrasse med utsikt.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Daniel Knudsen den 20.06.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (30.03.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Det gjøres oppmerksom på at enkelte elementer har passert normal forventet levetid, slik at vedlikehold/utbedring må påregnes i tiden som kommer. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten."

Boligen ble inspisert i dagslys med snø på utvendige overflater som f.eks terrasse og på tak. Utvendig inspeksjon bar preg av værforholdene.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Vinduer / dører: Vinduer fra byggeår med 2-lags isolerglass fremstår med elde og slitasje for alder. Enkelte vinduer tar i karm og anbefales justert. Det registreres harde pakninger med påfølgende nedsatt tettefunksjon. Det ble ikke observert punkterte glass men det er tidvis vanskelig å påvise. Med tanke på alder er risikoen for dette økende i tiden som kommer. Løpende observasjoner anbefales. TG2 er gitt pga alder/slitasje på vinduer, vedlikehold/utskifting av
vinduer må påregnes i tiden som kommer.
Bad 1 etg. - Totalvurdering av overflater: Overflatene begynner å ha oppnådd forventet levetid og tiltak må påregnes på sikt.
Bad 1 etg. - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon. TG 2 er gitt på bakgrunn av alder på fuktsikringen.
Bad u.etg - Totalvurdering av overflater: Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold børdet brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater.
Bad u.etg - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tg2 satt pga alder og noe for lite fall til sluk.
Trappeoppgang U.etg - Totalvurdering av overflater: Tg2 satt pga alder.
Trappeoppgang U.etg - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tg2 satt pga alder.
Trappeoppgang U.etg - Totalvurdering av sanitært utstyr og ventilasjon: Tg2 satt pga alder.
Bad 2.etg - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tg2 satt pga ikke kontrollert sluk.
Etasjeskiller/gulv på grunn: Stedvis ujevnheter i etasjeskillere er påregnelig grunnet alder og byggemetode. Kjøkken 1.etg: Utover anmerkede forhold og påregnelig bruksslitasje, fremstår kjøkkenet i funksjonell stand. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak.
Kjøkken U.etg: Utover anmerkede forhold og påregnelig bruksslitasje, fremstår kjøkkenet i funksjonell stand. Det bemerkes at automatisk vannstopper og komfyrvakt ikke er etablert. Anbefales etablert som et sikkerhetstiltak.
VVS: TG-2 er satt med bakgrunn i alder på eldre rør og avløps installasjoner, som har oppnådd forventet normal brukstid.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: frittstående hvitevarer på begge kjøkken.

Diverse

Selger har forsøkt å bruksendre eiendommen fra bolig til fritid, men dette er ikke blitt innvilget da området boligen ligger i er regulert til bolig. Det er boplikt i kommunen.

Randonmåling

Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. Selger opplyser at det ble gjennomført måling i 2002 uten utslag.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230160. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9748. Tinglyst: 30.06.1997. Bestemmelse om gjerde. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. Bestemmelse om bebyggelse innen 1 år.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Årsprognose for 2023. Inkluderer vann, kloakk, feiing og renovasjon.
Fakturert beløp i 2022 var kr. 14 815,-.

Polisenummer

670752.7

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Er det utført arbeid med drenering?
Ja. Såle / plattform / drenering fra tak, støttemur og grunnmur mot vei og nord. Thermomur v/ Daniel Trollsås. 1999.

- Er det utført radonmåling?
Ja. 2002 med måler, ingen utslag.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Boligene (loftplan, hovedplan og underetasje er utstyrt med separate temperaturområder med termostater for hver enkelt område. Det er også montert utstyr for fjern styring av to varmesoner for alle plan.
Det er montert gips i tak i første etasje med panel som overflate.
Det har vært el tilsyn med jevne mellomrom uten merknader. Feier har kontrollert ildsted og pipe uten kommentar, men vil ha påskrudd stige-trinn fra veranda opp mot pipe ca. 4 meter, dette er ikke montert.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 2B7C85AA-1E45-4B15-9526-A5CEAD4B68DB Kategori: