Ørnefjell

Bakken hyttegrend 61

Prisantydning
2 350 000 kr
Omkostninger
75 220 kr
Totalpris
2 425 220 kr
Formuesverdi
345 954 kr
Byggeår
1977
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Totalt bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
90 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Hovden sør | Flott beliggende hytte i idyllisk vinterparadis - Innlagt strøm, vann og avløp

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hyggelig hytte med alt på ett plan. Hytta inneholder gang, bad, stue, kjøkken med spisekrok, 3 soverom og entre/bod. Hytta har en romslig terrasse som går rundt flere sider.

Vinduer har noe for liten bredde i åpning. Målt bredde var 48 cm. krav er 50 cm. Det er imidlertid 3 dører som kan fungerer som fluktveier.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Rom som er merket "vask" på tegninger mottatt av kommunen fremstår nå som et bad med dusj, toalett og baderomsinnredning. Tegninger viser også et lite biotoalett i rom som fremstod nå som en del av bod/entré. Tegninger viser en mindre terrasse enn hva som er tilfelle. Tegninger viser to soverom som nå er ett større soverom. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Oppvarming

Peisovn i stua. Varmepumpe (kan styres hjemmefra via en app). DEFA styrte panelovner (kan styres hjemmefra via en app). Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Selger har opparbeidet parkering ved veien rett nedenfor hytta for mange år siden, plass til to biler. Det er ikke en skriftlig/tinglyst eller muntlig avtale om parkering ved veien. Festekontrakten oppgir kun at det skal opparbeides 1 1/2 parkeringsplass per hytte, ikke hvor. Hvor parkering ihht. festekontrakt er ment er usikkert, men sannsynlig vis på felles parkeringsplass for hyttefeltet. Kjøper overtar ansvar og eventuell risiko for opparbeidet parkeringsplass.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i idyllisk vinterparadis på Hovden ca. 760 moh. Hytta ligger på Ørnefjell, rett i underkant av 15 minutters kjøretur fra Hovden sentrum. Hytta har solrik beliggenhet og er omringet av flott uberørt natur. Det er skiløyper like i nærheten, som starter blant annet fra felles parkeringsplass. Otra ligger like i nærheten med fine bade- og fiskemuligheter. Flotte turstier fra hyttefeltet og opp til bl.a. Svånuten på over 1 300 høydemeter. Dette er også et populært fjell for toppturer og randonne på vinterstid. Det er kort vei til Ørnefjell golfbane. I Hovden sentrum finner man flott alpinanlegg, milevis av oppkjørte skiløyper og badeland. Her finner man også fasiliteter som dagligvarebutikk, butikker, cafeer og resturanter.

Ørnefjell golfbane ca. 3 min
Hovden idrettsplass ca. 15 min
Aktivitetshall, fotball ca. 12.2 km
Fjellgardane nærmiljøanlegg ca. 15 min
Ballspill ca. 12.5 km

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Kostnad for brøyting og vedlikehold er inkluderet i avgift til velforening. Det er mulighet for brøyting av privat parkeringsplass. Dette koster ca. kr. 3.000,-.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Midtregionen, ikrafttredelsesdato 27.09.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen ligger i faresone flomfare, hensynssonenavn H320_1. Kommunen opplyser at det foreligger en reguleringsplan under arbeid for området hytta ligger i, plannavn: Ørnefjell hytteområde, Id: 202303, status: planlegging igangsatt. Ta kontakt med Bykle kommune for mer informasjon om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4222/6/25/23:
26.08.1977 - Dokumentnr: 102610 - Urådighet
Gjelder feste
FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES
UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER


26.08.1977 - Dokumentnr: 102610 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 400
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2020 - Dokumentnr: 1826350 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:6 Bnr:25
Gjelder denne registerenheten med flere


Kommentar konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 350 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-))

75 220,- (Omkostninger totalt)

2 425 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hyggelig stue med peisovn og utgang. Hytta har en hyggelig, delvis overbygget terrasse.

Nyere kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har fastmonterte hvitevarer ifm. av oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Det er plass for spisebord.

Baderom med vinylbelegg på gulv, panelplater på vegger og panel i takhimling. Rommet er innredet med dusjkabinett, toalett og innredning med nedfelt servant.

Det er tre soverom, innredet med 9 sengeplasser. To av soverommene har dobbeltseng og en åpen romslig integrert hylleløsning for oppbevaring.

Følgende oppgraderinger er gjort i nyere tid:
2015: ny fundamentering av hytte og terrasser, pilarer av betongblokker og stripefundamenter av betong, Jekteberg
2015: nye terrasser frikoblet fra hyttas bærekonstruksjon
2015: ny pipe og peisovn
2016: ny VA-installasjon og utstyr, Hovden rørleggerservice
2016: nytt bad og VVS-utstyr
2016: ny kjøkkeninnredning med integrert oppvaskmaskin og mikrobølgeovn
2016: nytt sikringsskap med ny 3-faseinatallasjon, DEFA styrte panelovner, Knut Hovet
2018: nytt platetak med beslag
2022: ny varmepumpe, Uppstad VVS


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 18.06.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Hytten er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved bygningen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Merk: Enkelte bygningsdeler kan være i god stand og helhetlig være vurdert/merket som TG1 i beskrivelsestekst, mens samme bygningsdel kan ha lokale avvik merket TG2. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 og TG3 vises fra side 6 i rapporten. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk på rundt terrassen med høyde over 50 cm. Avvik ihht. NS 3600.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det gjøres oppmerksom på at hytten ikke har takrenner og nedløp. Ikke uvanlig løsning for eldre hytter på fjellet. Regnes likevel som et avvik. Det er ikke snøfangere på taket.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Ved stikkontroll i underkant av kledning og hjørnebord ble det ikke registrert tilstrekkelig museband og eller tiltak for å hindre mus. Avviket medfører risiko for at mus kan ha gjort skade i skjult konstruksjon. Stedvis står kledningen noe nært terreng.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det ble registrert noe skjolder og misfargede taktrobord innvendig og utvendig i hytten. Dette kan være symptom på begrenset i lufting. Lufttilførsel er noe redusert der isolasjon/pappkasetter presser noe mot undertak. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Utenom hva som er synlig i innvendig takpanel og utvendig gesims/gavl er det er ingen mulighet til vurdering utover alder.
- Utvendig - Vinduer: Over halvparten av forventet levetid er utgått på vinduer. Enkelte vinduer var noe vanskelig å lukke og var utette mellom karm og vindusramme.
- Utvendig - Dører: Basert på alder må det kunne forventes/tas høyde for at dører er en del av det fremtidige vedlikehold og utskiftingsbehovet. Det ble registrert noe lysinnslipp mellom dørblad i lukket tilstand.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på på 2 meters lengde var stedvis mellom 10 mm. og 20 mm. Dette er avvik som kvalifiserer til tilstandsgrad 2 og gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert enkelte stubbloftsplater som manglet under hytten og synlig isolasjon/Glava. Avviket gjør også at område ikke er musetett. Det gjøres også oppmerksom på at enkelte stubbloftsplater er av eternit og sannsynlig inneholder asbest fibre.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på at platene og takpanel er malt med våtromsmaling. Typen plater og panel er ikke ment for baderom og våtsoner. Det gjøres oppmerksom på at platene vil ikke tåle direkte vannsprut og tåler dårlig høy luftfuktighet over tid.
- Våtrom - Overflater Gulv -Bad: Det er kun oppkant i form av gulvlist og svill. Tettesjikt er kun silikonfuge mellom belegg og lister. Våtromsgulvet har ikke fall mot sluk og mangler nødvendige oppkanter. Det kreves minimum 25 mm. fall/høydeforskjell mellom tett oppkant rundt vegger/dør og sluk. Det er også ufagmessig avslutning rundt sluk.
- Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Belegg/tettesjikt er ufagmessig montert. Belegg er ikke klemt i sluk, men kuttet rundt på utsiden av sluk. Det er ikke oppkanter langs vegger og sveisede hjørner. Tilstrekkelig oppkant/tettesjikt mangler også ved dør.
- Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon og mangler tilluftsløsning.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad kr. 2.625,-. Dette inkluderer blant annet vedlikehold og brøyting av felles parkeringsplasser og vei.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4222/6/25/23:
26.08.1977 - Dokumentnr: 102610 - Urådighet
Gjelder feste
FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES
UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER


26.08.1977 - Dokumentnr: 102610 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 400
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2020 - Dokumentnr: 1826350 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:6 Bnr:25
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: Vanngebyr kr. 3,91,- per m3, Abonnement vann kr. 3.650,-, Kloakkgebyr kr. 7,57,- per m3, Abonnement kloakk kr. 4.350,-, Hytterenovasjon kr. 2.663,75,- og Feiing/tilyn kr. 412,50,-.

Byggemåte

Antatt byggeår rundt 1977, basert på tinglyst festekontrakt datert i 1977. Byggeår er usikkert. Bygning oppført i tre over pilarer av betongblokker og stripefundamenter av betong. Svakt skrånet luftet saltak tekket med stålplater. Hytten har eldre vinduer med malte karmer og rammer av tre og 2-lags koblede glass og 3 stk. eldre malte ytterdører Nyere terrasse rundt deler av hytten av tre.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 7.131 kwh.

Polisenummer

793783

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Dødbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Frende

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,5 % inkl. mva, minimum kr. 49.000,-.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.500,-, oppgjørshonorar kr 9.900,- og digital grunnpakke kr 3.700,-. I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 86 850,- inkl. mva.

Visning

Kontakt megler

Produktnr: E73081E9-1402-4F83-B7FD-F9E882CAFBDD Kategori: