Ausviga / Søgne

Ausviga 68

Prisantydning
17 900 000 kr
Omkostninger
464 500 kr
Totalpris
18 364 500 kr
Byggeår
2022
Internt bruksareal (BRA‑i)
95 ㎡
Bruksareal
95 ㎡
Tomteareal
876 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Unik, eksklusiv, arkitekttegnet hytte med egen brygge, oppvarmet basseng, jacuzzi, solrikt og fantastisk sjøutsikt!

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming, brannplate anbefales montert på gulv ved peis. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Ved avkjøringen/stedsskiltet Lund i Søgne tar du av fra E 39. Ta Leireveien mot Trysnes. Avkjøring til venstre etter 2 km til Ausviga. Ta av ved postkassene (etter 300 meter) til venstre inn grusveien. Kjør grusveien ned mot sjøen.

Parkering

Brosteinsbelagt inngangsparti med plass til flere biler og med el-lader.

Beliggenhet

Flott fritidseiendom attraktivt beliggende ved sjøen i Ausviga hyttefelt i Søgne kommune. Det er kort vei til Søgne sentrum, Trysnes brygge og Høllen Brygge. Kristiansand by og Mandal ligger ca. 20 km unna. Med bebyggelse både oppe på et høydedrag og brygge nede ved vannet nyter man virkelig godt av utsikten over den flotte Søgne-skjærgården.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på fritidsbolig, basseng og utomhusanlegg datert 17.06.2022. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Soverom/stue i 2.etg. er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som bod og åpen hems, og er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger byggetillatelse på brygge datert 09.04.1997. Søknaden gjelder en liten brygge, laget i tre og som vil komme ut på en dimensjon ca. 3-4 m. lang og ca. 2,5 m. bredde. Det er i etterkant søkt om utvidelse av eksisterende brygge. Dette ble avslått av kommunen 05.11.2019. Det fremkommer i avslaget at brygga er i dag ca. 7 m2 større enn godkjent brygge fra 1997. En slik utvidelse anses å være i tråd med mindre tiltak som kan unntas søknadsplikt. Administrasjonen vurderer at eksisterende brygge kan anses som godkjent uten videre søknad om tiltak. Eksisterende brygge kan dermed rehabiliteres/vedlikeholdes på vanlig måte. Brygga er siden den tid blitt utvidet ytterligere, med ca. en meter ut til siden. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak med brygga er kjøpers risiko og ansvar.

Vei, vann og avløp

Privat vann og avløp. Eiendommen er koblet til privat vann- og avløpsledning som er etablert av og over Ausviga 70, med en tilkobling. Vedlikehold av spillvannsledning fordeles likt mellom Ausviga 68 og 70. Det etablerte bassenget kan ikke tømmes via avløpssystemet. Vedlikehold av vannledning fordeles med 25% hver av Ausviga 68, 70, 72 og 74. Til dekning av strømforbruk på varmekabel betaler denne eiendommen et fast årlig beløp på kr. 1500,- 01.06. hvert år. Beløpet kan reguleres i takt med økte strømkostnader. Dette fremkommer av tinglyst avtale om avtale (dagboknr. 88842).

Selger opplyser at det er private vann- og avløpsrør frem til kommunalt/offentlig nett. Eiendommen har egen, nyere pumpekum.

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommer. Det foreligger tinglyst veirett over gnr. 430 bnr. 41, samt over gnr. 430 bnr. 10.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og tilhører reguleringsplan for "Del av gnr. 30, bnr. 9, 10, 26 m.fl. Ausviga" (19900201-2) datert 01.02.1990. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø/vassdrag. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommener i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging m.m. er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12286. Tinglyst: 02.07.2004. Bestemmelse om veg. Denne eiendommen gir veirett til gnr. 30 bnr. 48, 41 og 9 for all fremtid langs opparbeidet sti til sine respektive hytter.
Dagboknr.: 88842. Tinglyst: 25.01.2023. Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om levegg. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 7823. Tinglyst: 18.07.1991. Bestemmelse om veg. Eier av denne eiendommen har veirett over gnr. 30 bnr. 10.
Dagboknr.: 20346. Tinglyst: 25.11.1994. Best. om garasje/parkering. Gnr. 30 bnr. 43 og gnr. 30 bnr. 26 gir denne eiendommen bruksrett til en parkeringplass hver. Rettigheten med kartskisse er vedlagt i salgsoppgave.
Dagboknr.: 12737. Tinglyst: 22.08.1996. Best. om adkomstrett. Eier av denne eiendommen skal ha uhindret adkomst til parkeringsplass i østre hjørne av tomten til gnr. 30 bnr. 43.
Dagboknr.: 12286. Tinglyst: 02.07.2004. Bestemmelse om veg. Gnr. 30 bnr. 41 gir eier av denne eiendommen veirett for all fremtid langs opparbeidet sti for tilgang til baksiden av sin hytte.
Dagboknr.: 88842. Tinglyst: 25.01.2023. Bestemmelse om vann/kloakk. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 447 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 464 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har helsen av å ønske deg velkommen til Ausviga 68.
Unik, eksklusiv, arkitekttegnet hytte med egen brygge, oppvarmet basseng, jacuzzi, solrikt og fantastisk sjøutsikt!

Planløsning:
1. etg.: Innbydende flislagt gang/entré med skyvedørsgarderobe. Integrert, plassbygget vinskap i entré mot stue. Spiler i tak. Varme i gulv. Flislagt bad med dusjhjørne med takdusj, vegghengt toalett og servant med underskuffer. Varme i gulv. Soverom 1. soverom 2. Romslig stue med plass til spisebord og sofagruppe. Koselig peis ovn samt utgang til solrik terrasse i accoya og badebasseng. Nydelig sjøutsikt. Stuen er åpen mot lekkert kjøkken fra Strai med integrerte hvitevarer som Bora platetopp, ovn, oppvaskmaskin, og kjøleskap/frys. Hovedsoverom med plassbygget skyvedør. Fra stue og hovedsoverom er det inngang til hovedbad med dusjhjørne med takdusj, servant med underskuffer, vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin.

2. etg.: Hemsløsning, bod innredet som tv-stue med glassvegg mot stue, samt en innredet bod.
Lekkert påkostet fasade med accoya kledning og terrassebord. Oppvarmet basseng og jacuzzi samt en utedusj. Skiferbelagt trapp med belysning med smijerns rekkverk ned til brygge i accoya. Plass til flere båter. Opplegg til vann på brygge.

Brosteinsbelagt inngangsparti med plass til flere biler og med el lader.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 21.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (21.09.2023). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Fritidsboligen er bygd i 2022 og holder en svært høy standard og er i god stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig er samtlige bygningsdeler i god stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig er det etablert fall til gulvsluk på begge bad, se romskjema for utflyllende opplysninger. STRAI kjøkkeninnredning er i god stand. BORA induksjon platetopp med integrert ventilator er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer, dokumentasjon for utførte el. arbeider ligger oppbevart i sikringsskapet Røropplegget ligger rør i rør, kontrollskap for røropplegget er montert i sidekott i 2. etasje hvor også innvendig stoppekran står montert. Ved og elektrisk til oppvarming, brannplate anbefales montert på gulv ved peis. Systemair boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Svømmebasseng, jacuzzi og bryggeanlegg ble ikke vurdert under befaringen. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Brannslukningsapparat er montert. Røykvarslere er ikke montert.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad v/stue. Det er påvist sprekker i fliser.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad v/stue. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad v/entrè. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Det fremkommer av tinglyst avtale (dagboknnr. 88842) at høy levegg er satt opp i hele grensen mellom Ausviga 68 og 70. Leveggen eies i sin helhet av Ausviga 68. Eier av Ausviga 70 har rett til å kle inne veggen på sin side, samt evt. henge opp blomster på stolper om dette er ønskelig. Eier av Ausviga 70 har tilsvarende rett til å etablere tilsvarende levegg i eiendomsgrensen mellom Ausviga 68 og 70.

Systemair boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 12286. Tinglyst: 02.07.2004. Bestemmelse om veg. Denne eiendommen gir veirett til gnr. 30 bnr. 48, 41 og 9 for all fremtid langs opparbeidet sti til sine respektive hytter.
Dagboknr.: 88842. Tinglyst: 25.01.2023. Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om levegg. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 7823. Tinglyst: 18.07.1991. Bestemmelse om veg. Eier av denne eiendommen har veirett over gnr. 30 bnr. 10.
Dagboknr.: 20346. Tinglyst: 25.11.1994. Best. om garasje/parkering. Gnr. 30 bnr. 43 og gnr. 30 bnr. 26 gir denne eiendommen bruksrett til en parkeringplass hver. Rettigheten med kartskisse er vedlagt i salgsoppgave.
Dagboknr.: 12737. Tinglyst: 22.08.1996. Best. om adkomstrett. Eier av denne eiendommen skal ha uhindret adkomst til parkeringsplass i østre hjørne av tomten til gnr. 30 bnr. 43.
Dagboknr.: 12286. Tinglyst: 02.07.2004. Bestemmelse om veg. Gnr. 30 bnr. 41 gir eier av denne eiendommen veirett for all fremtid langs opparbeidet sti for tilgang til baksiden av sin hytte.
Dagboknr.: 88842. Tinglyst: 25.01.2023. Bestemmelse om vann/kloakk. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 1682. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 903BB60F-DF2F-40FC-91DE-2F3462C032E2 Kategori: