Duestien

Adjunkt Arentz Gate vest 10

Prisantydning
1 090 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
1 305 000 kr
Andel fellesformue
34 099 kr
Totalpris
2 403 860 kr
Formuesverdi
548 079 kr
Formuesverdi sekundær
1 973 084 kr
Felleskostnader
9 591 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
P-rom
52 ㎡
Bruksareal
52 ㎡
Totalt bruksareal
52 ㎡
Tomteareal
845 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Lekker og moderne leilighet fra 2019 med to soverom og varmepumpe - Sentral og sentrumsnær beliggenhet

Om eiendommen

Oppvarming

Varmepumpe i stue. For øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Parkering

Borettslaget har sammen med nabosameie parkeringsplasser utenfor boligen.

Beliggenhet

Boligen har en svært sentral beliggenhet i Duestien, med kort gangavstand til Skien sentrum. Fine turmuligheter i Lundedalen like ved for deg som ønsker et lite avbrekk. Her er det fine, opplyste gangveger som tar deg til for eksempel Bakkestranda.

I boligens umiddelbare nærhet er det søndagsåpen Joker-butikk og det kjente gatekjøkkenet Perry Bar. Like utenfor boligen passerer det gangveg som tar deg mot Lietorvet og Skien sentrum sørover, samt Skien stasjon nordover.

På Lietorvet finner du et godt utvalg av kjente butikker, samt Vinmonopolet, flere apotek, frisør og en av byens beste dagligvareforretninger. På veien til Lietorvet passerer du også en Coop Extra dagligvareforretning.

Med alle sentrumsfunksjoner i umiddelbar nærhet er boligen godt egnet for deg som ikke benytter bil. Gode bussforbindelser i området, med svært lave priser på både enkeltbilletter og periodekort. Bruker du bil er det parkeringsplass rett utenfor boligen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.02.2019. Ferdigattesten gjelder nybygg firemannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til kombinert forretning-/boligformål og anlegg for lek, og tilhører reguleringsplan Reguleringsplan for R. Ørnsgt./Schweigaardsgt med tilliggende arealer. Nordre bydel. (20.10.1994). På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 090 000,- (Prisantydning)
1 305 000,- (Andel av fellesgjeld)

2 395 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 860,- (Omkostninger totalt)

2 403 860,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Nyere, moderne leilighet med god standard og godt utnyttede arealer. Her kan du flytte rett inn i, og overta en bolig som fortsatt har utbyggergaranti som gir deg mindre å tenke på. Godt egnet for personer i alle aldre, og også studenter tilknyttet for eksempel Telemark Toppidrettsgymnas, i gangavstand fra boligen.

Beliggende i en korsdelt firemannsbolig er leiligheten plassert i 2. etasje, og har balkong ut mot gangveien som tar deg fra togstasjonen til Skien sentrum. Fra felles oppgang kommer du inn i entré med plass til yttertøyet ved oppheng og garderobeskap. Videre inn i stuen er det åpen kjøkkenløsning og utgang til balkongen. Det er plass til sofagruppe og spisestuemøblement. Det er montert luft-til-luft varmepumpe, som i en ny bolig som dette gir godt lave oppvarmingskostnader.

Kjøkkeninnredningen er levert fra Systemkjøkken, og har integrerte hvitevarer med koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombi kjøle-/fryseskap. Mellom over- og underskap er det lekker plate som beskytter mot søl og er et fint dekorativt element.

Balkongen utenfor stuen er en hyggelig uteplass, der det er montert terrassemarkise. For ekstra solskjerming er det spesialtilpasset plissegardin på stort vindu i stue, samt lamellgardiner på terrassedør.

Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen, og har godt med oppbevaringsplass i store garderobeskap som medfølger. For øvrig plass til stor dobbeltseng.

Soverom 2 ligger vegg i vegg med hovedsoverommet, og er et flott gjesterom/barnerom. Her er det plass til senge- og garderobeløsning.

Stue/kjøkken og soverommene har parkettgulv. I gangen er det belegg - praktisk med vått tøy og sko.

Baderommet er lyst og pent, med lysegrått belegg med gulvvarme, baderomsplater på vegger og slett himling. Det er montert dusjkabinett og servantseksjon med tilhørende speilskap på vegg. Rundt vaskemaskinen er det montert flere høyskap, som gir deg god og etterlengtet oppbevaringsplass. Gulvmontert toalett.

Det disponeres egen, utvendig bod med god lagringsplass ved inngangspartiet. Det er innlagt fiber fra Telenor, og TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Boligen kan selges med diverse møbler og inventar, samt vaskemaskin. Konferer megler eller ta forbehold i bud dersom dette er ønskelig.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andrè Strøm den 25.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen TG3.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Kledning/belistning er ført for nærme beslag, anbefalt avstand er 6mm-8mm. Beslag under og over vinduer mangler oppkant på sidene, konsekvensen av dette er at vann kan trekke inn bak kledning.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon
Ikke mottatt dokumentasjon.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det foreligger ikke samsvarserklæring.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen:
Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81230014. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Polisenummer

SP0004739660

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: FB00CF78-1BE3-4FC3-9763-2D9E34322800 Kategori: