Sørmeglerens Personvernerklæring

Det er viktig for oss at du vet hvilke opplysninger vi innhenter om deg, og at du føler deg trygg på at personvernet er ivaretatt.

Personvernlovgivning skal blant annet sikre integritet og konfidensialitet ved behandling av personopplysninger. Sørmegleren forplikter seg til å ivareta personvernet til våre kunder, ansatte, og alle vi gjør forretninger med når vi behandler slike opplysninger.

 

1. Hva er personopplysninger?

Vi skiller mellom personopplysninger og sensitive personopplysninger. Personopplysning er en opplysning eller vurdering som kan knyttes til deg som enkeltperson, som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse, personnummer med mer. Sensitive personopplysninger er opplysninger om rasemessig eller etnisk bakgrunn, politisk, religiøs og filosofisk oppfatning, helseforhold, seksuelle forhold, at en person har vært mistenkt, siktet, tiltalt eller dømt for en straffbar handling, medlemskap i fagforeninger, med mer.

2. Hvilke personopplysninger behandles av Sørmegleren?

Når du kontakter oss, behandler vi opplysninger som er nødvendige for å kunne besvare dine spørsmål. Vi lagrer opplysninger som er nødvendig for å kunne besvare din henvendelse. Ringer du oss, vil vi kunne lagre ditt telefonnummer og tidspunkt for samtalen. Sender du en e-post, vil vi lagre din henvendelse, vårt svar og din e-postadresse.

Personopplysninger som behandles av Sørmegleren er: Fornavn og etternavn, adresse, postnummer, poststed, telefonnummer, mobilnummer, e-post, kommentarer, dine samtykker, formål, kilde for henvendelsen og registreringsdato.

3. Hvem er behandlingsansvarlig?

Sørmegleren AS og Sørmegleren Telemark AS, ved administrerende direktør, er ansvarlig for behandlingen av opplysninger som kan knyttes til deg.

4. Når samler Sørmegleren inn personopplysninger?

 Vi behandler i hovedsak opplysninger du har gitt til oss i forbindelse med:

  • Du har bestilt befaring eller verdivurdering
  • Du skal selge eller kjøpe eiendom
  • Du har bestilt salgsoppgave
  • Du har sendt oss en e-post, SMS eller et skjema
  • Du har vært på visning
  • Du har lagt inn bud
  • Du har vært innom ett av våre kontorer
  • Du har bedt om innsyn etter offentlighetsloven
  • Du har søkt jobb hos oss

Vi får også indirekte opplysninger i følgende tilfeller:

  • Vi har bedt om tilbud på leveranse av tjenester fra en virksomhet du jobber i
  • En avviksmelding inneholder opplysninger om deg
  • En klage eller veiledningssak inneholder opplysninger om deg
  • Opplysninger blir lagret i forbindelse med en tilsynssak
  • Vi mottar opplysninger fra et myndighetsorgan
  • En ansatt har oppgitt deg som nærmeste pårørende
  • En jobbsøker har oppgitt deg som referanse

5. Hva er formålet?

Formålet med Sørmeglerens behandling av personopplysninger er i første rekke kundeadministrasjon, fakturering og for å oppfylle de forpliktelser vi har påtatt oss for gjennomføring av oppdrag og tjenesteavtaler med deg.  Opplysningene som innhentes om deg brukes også til tekniske, analytiske og markedsføringsrelaterte formål.

  • For å kunne ta kontakt med deg i forbindelse med salg, kjøp, informasjon og verdivurdering av bolig og eiendom i tråd med Lov om eiendomsmegling.
  • På nettsiden sormegleren.no: Vi forbedrer nettsidens funksjonalitet, innhold og brukeropplevelse ved å samle og analysere data om din og andre brukeres nettadferd.
  • På Facebook, Google og andre kanaler og annonsenettverk: Vi viser deg relevante eiendommer, tilbud og annonser ved bruk av informasjonskapsler utstedt av en tredjepart.

6. Hva er det rettslige grunnlaget?

Eiendomsmeglerbransjen er underlagt lovkrav som følger av blant annet lov og forskrift om eiendomsmegling. Lovens formål er å legge til rette for at omsetning av fast eiendom ved bruk av mellommann skjer på en sikker, ordnet og effektiv måte, samt å legge til rette for at partene i handelen mottar uhildet bistand.

Nettsiden vår mottar personopplysninger fra forskjellige kanaler og videresender dem direkte til det enkelte Sørmeglerkontor eller ansatt via kryptert e-post, så kunde og ansatt får utført sitt ønske om boligsalg, boligkjøp eller annen kontakt. Disse kanalene kan være Sørmeglerens hjemmeside sormegleren.no, fagsystemet vårt Webmegler, via meglere, finansrådgivere i Sparebanken Sør, forretningsførere og ansatte i Sørlandet Boligbyggerlag, Arendal Boligbyggerlag, Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) eller andre tjenester og tjenesteleverandører. 

7. Hvor hentes opplysningene fra?

Når du besøker sormegleren.no, registrerer vi informasjon om den i en informasjonskapsel eller cookie. En informasjonskapsel er en tekstfil som lagres i internminnet i nettleseren din.  Vi lagrer ikke informasjon om din brukeratferd som kan spores tilbake til deg. Vi innhenter og lagrer opplysninger fra de bestillings- og kontaktskjema du fyller ut.

8. Er det frivillig å gi fra seg opplysningene?

Vil du bli kontaktet av våre eiendomsmeglere i forbindelse med salg eller kjøp av en eiendom, må du i skjemaet registrere kontaktopplysninger så vi kan hjelpe deg. Med kontaktopplysninger menes for- og etternavn, telefonnummer og e-post.

Til toppen av siden

9. Utleveres mine opplysninger til en tredjepart?

For å kunne gi deg en god brukeropplevelse på nettsiden vår og relevant markedsføring i andre kanaler, bruker vi informasjonskapsler utstedt av en tredjepart.

Eksempler på slike tredjepartsleverandører er Facebook, Google, Schibsted, Amedia og YouTube.

Sørmegleren er Sparebanken Sørs eiendomsmeglerkjede. I kraft av denne tilknytningen utleverer vi i forbindelse med kundeopplysning og markedsføring navn, kontaktopplysninger og hvilke tjenester og produkter du har inngått avtale om til Sparebanken Sør.

Under følger mer utfyllende informasjon om de aktuelle tredjepartsleverandørene.

Facebook Custom Audience

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å vise annonser på og utenfor Facebook. Ønsker du å kontrollere og administrere hva slags annonser du ser på Facebook kan du endre annonseinnstillingene dine.

 > Les mer om hvordan Facebook bestemmer hvilke annonser du ser.

> Les om Facebooks retningslinjer for personvern og mulighetene dine for å hindre at Facebook registrerer brukermønsteret ditt.

Google Analytics

Vi bruker et google-script til å levere relevante og tilpassede kampanjer i Googles annonsenettverk. Data fra informasjonskapselen i nettleseren din brukes til å se hvilke nettsider du besøker, hvilke apper du har på mobilen eller enheten din, hvilke innstillinger du har valgt i annonseinnstillinger og om du har besøkt sormegleren.no tidligere. I tillegg registrerer Google nettsteder og apper du har besøkt som tilhører bedrifter som annonserer med Google, tidligere interaksjon med annonser og annonseringstjenester fra Google, og Googleprofilen din.

 Vi kobler ikke navn eller personlig identifiserbar informasjon til informasjonskapselen din uten samtykke fra deg. Vi knytter heller ikke informasjonskapselen din til sensitive opplysninger som etnisitet, religion, seksuell legning og helse uten samtykke fra deg.

Google Analytics arbeider gjennom tredjeparts spørringer, som lagres av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Disse spørringene setter ikke cookies, men kan likevel overføre informasjon til en tredjepart. Ved hjelp av informasjonskapsler utstedt av tredjepart, kan du oppleve å motta markedsføring basert på undersider du har besøkt på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene inneholder kun sammenslått informasjon, og ingen opplysninger kan identifisere deg som bruker.

> Les om personlig tilpasning av annonser via Google.

> Les om dine muligheter for å hindre at brukermønsteret ditt registreres hos Google.

10. Hvordan slettes og arkiveres opplysninger?

Skjema på nettsidene og finn.no

Opplysning Obligatorisk Hvor i bruk Sletterutine Anonymisering
For- og etternavn  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd. 

Anonymisering på forespørsel

Adresse  Ja  Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel 

Postnummer  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd. Anonymisering på forespørsel
Telefonnummer  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel 

E-post  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel

Boligen  Nei Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel

Samtykke  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel

Formål  Ja Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel

Kilde for henvendelse  Ja Ved registrering Brukes til statistikk  
Registreringsdato  Ja Ved registrering Brukes til statistikk  
Kommentar  Nei Ved registrering Etter maks 12 mnd.

Anonymisering på forespørsel

Skjema krypteres ikke.

Visningsliste, Websystemer AS

Opplysning Obligatorisk Hvor i bruk Sletterutine
For- og etternavn Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Adresse Nei Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Postnummer Nei Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Poststed Nei Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Telefonnummer Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
E-post Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Boligen Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Samtykker Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Formål Nei Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Kilde for hendelse Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Registreringsdato Ja Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel
Kommentarer Nei Registrering av interessenter på visning Manuell sletting ved forespørsel

Visningslisten har passordbeskyttelse, og krypteres derfor ikke. Anonymisering på forespørsel.

Bestille salgsoppgave, Websystemer AS

Opplysning Obligatorisk Hvor i bruk Slettrutine
For- og etternavn Ja Ved registering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt
Adresse Nei Ved registrering Aldri
Postnummer Nei Ved registrering Aldri
Poststed Nei Ved registrering Aldri
Telefon/mobil Ja Ved registrering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt
Epost Ja Ved registrering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt
Boligen Nei Ved registrering  
Samtykker Ja Ved registrering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt
Formål Nei Ved registering Aldri
Kilde for henvendelse Nei Ved registering Aldri
Registreringsdato Nei Ved registering Aldri
Kommentarer Nei Ved registering Aldri

Bestilling av salgsoppgave krypteres eller anonymiseres ikke.

Søkeagent, Websystemer AS

Opplysning Obligatorisk Hvor i bruk Slettrutine
For- og etternavn Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Adresse Nei Ved registrering Aldri
Postnummer Nei Ved registrering Aldri
Poststed Nei Ved registrering Aldri
Telefon/mobil Ja Ved registrering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Epost Ja Ved registrering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Boligen Nei Ved registrering Aldri
Samtykker Ja Ved registrering Aldri
Formål Nei Ved registering Aldri
Kilde for henvendelse Nei Ved registering Aldri
Registreringsdato Nei Ved registering Aldri
Kommentarer Nei Ved registering Aldri

Søkeagenten krypteres eller anonymiseres ikke.

Din Sørmappe, Websystemer AS

Opplysning Obligatorisk Hvor i bruk Slettrutine
For- og etternavn Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Adresse Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Postnummer  Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Poststed Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Telefon/mobil Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
E-post Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Samtykker Ja Ved registrering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt
Formål Nei Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Registreringsdato Ja Ved registering Ved sletteanmodning / arkivplikt
Kommentarer Nei Ved registrering / i oppdragssammenheng Ved sletteanmodning / arkivplikt 

Sørmappen krypteres eller anonymiseres ikke.

Til toppen av siden

11. Hvilke rettigheter har du som registrert, og hvilket lovverk gjelder?

Som registrert har du krav på innsyn, retting og sletting av mangelfulle eller uriktige personopplysninger. Dette gjelder så lenge det ikke kommer i konflikt med norsk lov om eiendomsmegling.

Personopplysningsloven stiller krav til internkontroll i form av etablering og vedlikehold av systematiske og planlagte tiltak for å sikre at kravene i eller i medhold av personopplysningsloven blir oppfylt. I dette ligger også å sikre personopplysningenes kvalitet. Sørmegleren har rutiner for å oppfylle virksomhetens plikter og de registrertes rettigheter, og rutiner og tekniske tiltak for informasjonssikkerhet.

Du kan utøve dine rettigheter ved benytte skjema nederst på denne siden, eller kontakte Sørmeglerens Personombud. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.

> Les om retten til innsyn i personopplysninger

> Les om retting og sletting av personopplysninger

12. Hvordan sikres opplysningene?

Sørmeglerens kommunikasjon er basert på Secure Sockets Layer (SSL). Dette er krypterte protokoller som tilbyr sikker kommunikasjon på internett for nettlesing, e-mail og andre dataoverføringer. Opplysningene blir laget på sikre servere bak en streng fysisk brannmur som ivaretar Sørmeglerens krav til sikkerhet.

13. Hva har Sørmegleren registrert om meg?

Ønsker du innsyn, retting eller sletting av dine personopplysninger, eller har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til ditt personvern, kan du ta kontakt med oss ved å sende inn skjema du finner nederst på denne siden. 

14. Ved brudd eller mulig brudd på personvern

Sørmegleren skal i regi av personombudet sørge for at det ved brudd eller mulig brudd på personvernet varsles Datatilsynet.

Hvem

Hva

Frist

Den som avdekker avvik

Melder til avdelingsleder og personombud

Umiddelbart

Avdelingsleder

Melder til kundens ansvarlige

Umiddelbart

Kundens ansvarlige

Melder til bruker om brudd og hvilke tiltak som igangsettes

Umiddelbart

Personombud

Melder til Datatilsynet

Innen 72 timer

15. Hva er cookies?

Cookies er en standard teknologi de fleste nettsteder benytter. En cookie er en liten tekstfil som legges i internminnet i din nettleser. Ved å sette en cookie, kan vi lagre informasjon om hvordan du som bruker navigerer på nettsiden, som gir oss nyttig statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre enda bedre. Nettsiden benytter også informasjonskapsler for å skape levende, relevante og tilpassede markedsføringskampanjer i annonsenettverk som Google og Facebook. Under er en liste over hvilke cookies vi bruker.

De fleste nettlesere er har innstillinger som aksepterer bruk av cookies automatisk. Du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Hvis du velger å ikke godta bruk av cookies, kan det føre til at nettsider ikke vil fungere optimalt.

Informasjonen vi samler inn kan ikke identifisere deg som bruker.

Cookies satt av Sørmegleren

Navn Formål Varighet
ASP.NET_SessionId Anonym unik indentifikator  
EPi_NumberOfVisits Anonym teller av antall besøk på siden  
_RequestVerificationToken Unik nøkkel pr. sidelastning som verifiserer at innsending av skjema skjer fra sormegleren.no  
_cfduid Anonym unik identifikator fra Cloudflare.com  
_epiXSRF Anonym unik identifikator for å beskytte brukeren mot Cross-site request forgery (XSRF)  
_ga Denne informasjonskapselen er knyttet til Google Analytics. Brukes til å skille unike brukere ved å tildele et tilfeldig generert nummer som en klientidentifikator. Den er inkludert i hver sideforespørsel på et nettsted og brukes til å beregne besøks-, sesjons- og kampanjedata for områdets analyserapporter. 2 år
_gid Denne informasjonskapselen er knyttet til Google Analytics. Brukes til å skille brukere. 24 timer
_gat Denne informasjonskapselen er knyttet til Google Analytics. Brukes til å redusere forespørselshastigheten - begrenser innsamlingen av data på høye trafikksteder. 1 minutt
_gtm Referanse til hvilket oppsett av sporingsscript siden skal bruke.  



Last ned skjema

Ønsker du innsyn, retting eller sletting av personopplysninger Sørmegleren har registrert, finner du skjema for dette her. Skjema leveres til nærmeste Sørmeglerkontor sammen med gyldig ID og eventuelle fullmakter. 

Kontakt Personombud

Har du spørsmål til vårt personombud? Send gjerne en melding.

Kontakt Personombud