Lyngdal

Vardåsen 36

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
43 720 kr
Totalpris
3 033 720 kr
Byggeår
2021
P-rom
88 ㎡
Bruksareal
90 ㎡
Tomteareal
674 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppført hytte på fin utsiktstomt med solrik beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 90 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 90 m²
P-rom inkl: Vaskerom, gang, 4 soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning
S-rom inkl.: Bod.
Hems - ikke måleverdig areal pga. lav takhøyde (under 1,90)
Gulvflate 25 kvm. - Adkomst via vippetrapp.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra arealrapport.

Oppvarming

Elektrisk.
Varmekabler i gang, bad, biinngang, stue og kjøkken.

Med salget medfølger en ferdig montert vedovn med stålpipe til en verdi av kr. 15.000,-. Kjøper står fritt til å velge type ovn innenfor kostnadsrammen (evt. legge i ekstra selv), samt bestemme hvor ovnen skal stå.

Beliggenhet

Adkomst

Sving av Fylkesvei 43 mellom Farsund og Lyngdal mot Bjørnvåg/Tranevåg. Følg veien forbi Farsund Resort, og følg videre skilting mot Stautland. Etter ca. 2 km, kommer et kryss med skilt mot Tranevåg. Følg veien til høyre. Etter ca. 700 meter ligger feltet på høyre side merket med TIL SALGS skilt. Området er avstengt med bom. Alle beboerne har egen adgang via mobil. Kontakt megler på tlf: 40408073, dersom du vil inn i feltet med bil. Evt. kan man parkere ved et område ved bommen og gå opp i feltet.

For å kjøre opp til hytta ta veien mot høyre i Y-krysset og til venstre i midten av bakken. Hytta er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

På egen tomt.

Beliggenhet

Tomten har en flott beliggenhet med nydelig utsikt utover Rosfjorden og havgapet. Meget solrikt. Hytteområdet ligger i Lyngdal kommune, omtrent på grensen til Farsund kommune.

Nærmeste restaurant ligger på Bjørnevåg Resort som ligger en fin gåtur unna.

Farsund er en meget koselig kystby. I Farsund by er det yrende folkeliv på sommeren, og servicefasilitetene er mange. Er man glad i å sykle, er mulighetene og turene mange. I Farsund kan man også kjøre go-cart, dykke, dra på fuglesafari, leie båt, fiske, ri m.m. Rundt om i Farsund kommune er severdighetene mange. Blandt annet er det Lista Fyr, Loshavn/Eikvåg, Penne Feltet, Lista Museum og Norberg og Varnes fort.

Lyngdal er en by i vekst. Lyngdal kommune strekker seg fra hav til hei. Lyngdal har fasiliteter som Sørlandsbadet med egen badeøy, kino, kjøpesentere, strender, bowling, resturanter og annet. Mulighetene er mange, og om sommeren yrer livet i denne byen.

Turene med båt en mange, og mange flotte steder i umiddelbar nærhet kan oppleves Se http://listerfriluft.no/skjaergaardsparken for mer utfyllende informasjon.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Byggesøknadens tegninger viser feil summering. Det er oppgitt areal i salgsoppgaven som er riktig. Dette vil bli rettet opp i ved søknad om ferdigattest.

Vei, vann og avløp

Veien fra hovedveien er privat og felles for alle i feltet.

Eiendommen er tilkoblet:
Vann fra felles borehull.
Kloakk til felles renseanlegg.
Renseanlegget og borehullet ligger på hovedbruket.

Påkoblingskostnader til vann og kloakk er inkludert i kjøpesum.

Vedtekter for feltet ligger vedlagt i prospektet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål, og tilhører reguleringsplan Fløyheia hyttefelt, datert 10.12.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Hytta kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:


2014/857777-1/200 Bestemmelse om veg 07.10.2014
rettighetshaver:Knr:4225 Gnr:58 Bnr:92
Overført fra: 4225-58/45
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:ingen

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
27 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 090 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

43 720,- (Omkostninger totalt)

3 033 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Nyoppført hytte som ikke er tatt i bruk. Hytten har en gjennomgående god standard i moderne stil. Gulvene i hytten er belagt med parkett (hvitpigmentert eik) og flis. Veggene er bekledd med gips oppmalt i moderne fargetoner.

Hytten er utstyrt med stor stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har en ekstra god takhøyde som skaper en god atmosfære. Store vindusflater slipper godt med lys inn og den flotte utsikten mot sjøen kan beskues fra flere hold. Fra stuen er det utgang til en solrik og romslig terrasse. I stuen vil de bli montert en peis med stålpipe.

Godt utstyrt kjøkken fra Aubo med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenet har en god utforming med glatte fronter i grått, noe som står i harmonin med hyttens utforming. Kjøkkenet er utstyrt med oppvaskmaskin, kombiskap, komfyr, koketopp og ventilator.

Badet er delikat innredet med fliser med varmekabler på gulv og fliser på vegg. Badet er utstyrt med toalett, baderomsinnredning og dusjnisje.

Eget vaskerom som også fungerer som bi-inngang.

Hytten har en meget arealeffektiv utforming med totalt 4 soverom i forskjellig størrelse.

Vippetrapp til uinnredet hems fra boden.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: alle integrerte.

Diverse

Det er mulighet for kjøp av båtplass i nærområdet.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-20-0184. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:


2014/857777-1/200 Bestemmelse om veg 07.10.2014
rettighetshaver:Knr:4225 Gnr:58 Bnr:92
Overført fra: 4225-58/45
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:ingen

Info kommunale avgifter

Ikke fastsatt.

Kommunale avgifter påløper når eiendommen har fått ferdigattest.
Ved ferdigstillelse er det hytterenovasjon som vil påløpe. Pr. 2022 ligger denne på ca. kr. 2554,-

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Tilrettelegging (Kr.7 300)
Refoto (Kr.3 750)
Foto tilvalg 2 stk. viretuelle bilder (Kr.2 500)
Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no febr. 2023 (Kr.2 200)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.45 000)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7 100)
Totalt kr. (Kr.68 435)
Produktnr: 3059470E-FE00-441C-B607-5C3CDA4D7D55