Nissedal

Utsjå 23

Prisantydning
4 390 000 kr
Totalpris
4 390 000 kr
Formuesverdi sekundær
590 000 kr
Byggeår
2015
Internt bruksareal (BRA‑i)
156 ㎡
Bruksareal
156 ㎡
Tomteareal
1 457 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Familievennlig og tradisjonell hytte fra 2015 - Solrik terrasse på 71 kvm - Balkong - Nydelig utsikt - Egen parkering.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Vindfang, entré, vaskerom, bad/wc, bod, 2 soverom, kjøkken og stue.
Loft: Loftstue og 2 soverom.

Oppvarming

Hytta er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i flislagte gulv og panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i peis med innsats i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra begge bad. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er montert i bod/teknisk rom. Hyttas varmtvannsbereder rommer ca. 200 liter og står plassert i bod/teknisk rom. Videre har eiendommen utebelysning, utestikk og innlagt internett. (antatt fiberkabel)

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering på egen, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Beliggenhet og servicetilbud
Hytta ligger i naturskjønne omgivelser mellom Treungen og Gautefall i Nissedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, og her er det vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger rundt kvarteret med bil fra et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Det er også kort vei til Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et flust av bekker og elver.

Turmulighetene til fots er mange, enten du velger korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper. Kommunen byr i tillegg på flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta, ett minutts kjøring fra Treungen sentrum.

Sommarsletta har en idyllisk beliggenhet og gode muligheter for sommeraktiviteter. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder fritidsbustad. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Utsjå hyttegrend", datert 22.06.2017. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til ovrenente reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:
"2.2 Fritidsbustader/hytter, Tomt 1-3, 6, 7, 11-13, 16, 20-26, 29-31, 37- 51, 56-58,
63-80, 83-85, 88-91, 93-109, 112-135, 142-151, 156-162, 166-169 og 172-187
a) Det er fastsett følgjande krav til utnytting av den einskilde tomt:
? Hovudbygning skal plasserast slik at innmålt stikk/pele kjem innaføre grunnmuren.
? Maksimalt ei bueining pr. tomt.
? Det er tillete å sette opp frittståande garasje eller bod.
? Maksimal tillete bruksareal (T-BRA) pr. hovudbygg = 220 m²
? Maksimal tillete bruksareal (T-BRA) pr. garasje/bod = 30 m²
? Maksimal mønehøgde: 6,5 meter
? Maksimal gesimshøgde: 5,0 meter, med unntak av bygningar med ark, taskoppløft og ”midtskip”, der maksimal gesimshøgde på hovuddelen av hytta (min. 50%) skal være 3,5 meter.
? Maksimal gjennomsnittlig grunnmurhøgde: 0,5 meter, unnateke bygg med kjellar/underetasje der terrenget naturleg kan verte tilbakefylt på bygget sine 3 av 4 vegger. Slikt tiltak skal godkjennast av kommunen.
? Bygg med saltak skal ha takvinkel 20o-34?. Bygg med pulttak skal ha takvinkel minimum 2?.
? Minimum 2 biloppstellingsplassar pr. tomt."

For mer informasjon se hele dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4030/36/130:
09.07.2012 - Dokumentnr: 557794 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:36 Bnr:73


01.01.2020 - Dokumentnr: 74089 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:130


01.01.2024 - Dokumentnr: 632133 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:36 Bnr:130


Kommentar konsesjon

Nissedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Info energiklasse

Boligens energimerke
Energimerket viser energitilstanden for bygningen, basert på hvor mye energi bygningen krever gjennom året og hvor stor andel av oppvarmingen som kan dekkes av andre energibærere enn fossil olje og elektrisitet. Energimerket indikerer hvor store energikostnadene blir ved normal bruk.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr FYLL INN,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr FYLL INN,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, repos i tre og takmontert utebelysning. Vel innenfor en hvit, tradisjonell ytterdør er det et vindfang med varme i flislagt gulv. Her er det fin plass til både skoskap og knaggrekker.

Kjøkken
Kjøkkenet har et tidsmessig og stilfullt design med gode benkeflater som innbyr til spennende kokkelering. Innredningen har sorte, profilerte fronter og en solid, gyllen benkeplate i heltre med nedfelt, sort kum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, stekeovn og koketopp, samt kullfilterventilator, komfyrvakt og god arbeidsbelysning.

Stue
Stuen er selve hjertet i hytta, og byr på lun og behagelig atmosfære både til morgenkaffen og til spillkvelder med familien. Den gode takhøyden gjør stuen luftig, og dagslyset som strømmer inn via vinduer i tre himmelretninger understreker dette med glans.
Utsynet er langstrakt og naturskjønt – noe som kan nytes videre på en stor terrasse med adkomst fra blant annet stuen. Det er god møbleringfrihet, og rommet har en vakker peis med innsats som er forblendet med steinflis.

Loftstue
Ved soverommene i loftsetasjen er det en lun og koselig loftstue – et kjærkomment rom ved besøk av tilreisende gjester eller for ungdommen i familien. Loftstuen har liggende tømmervegger og lasert furugulv, og på endeveggen er det et dobbelt sprossevindu, samt utgang til en nordvendt, overbygd balkong på ca. 6 kvm.

Bad/wc og badstue
Hytta inneholder et bad/wc med badstue og et bad/wc/vaskerom. Førstnevnte har gyllen panel og matchende tømmervegger, grå fliser i dusjnisjen og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et dobbelt speilskap.
Videre er badet utstyrt med downlights, vegghengt toalett og en regnfallsdusj i dusjnisjen. Badstuen har panel i osp på veggene, fliser på gulv, plassbygde sittebenker og elektrisk badstueovn.

Bad/wc/vaskerom
Det andre badet er holdt i samme stilsammensetning, og rommet er av god størrelse. Av innredning er det to hvite skuffemoduler under en hvit benkeplate, og i benken er det en nedfelt, hvit kum. Under benken er det opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketrommel, og badet er videre utstyrt med toalett, mekanisk avtrekk og dusjkabinett med regnfallsdusj.

Soverom og garderobe
Det er fire lune soverom i hytta – to i hver etasje. Alle rommene har store, doble sprossevinuder som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, gode luftemuligheter og fint utsyn. Hvert rom har liggende tømmervegger, lasert himling og heltregulv i furu, og det er fin plass til garderobeløsning i tillegg til seng og nattbord. Hytta har lagringsplass i en innebod/teknisk rom og i et kott ved loftstuen med et gulvareal på ca. 12 kvm.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger.

Diverse

Kort fortalt
- Stor, tradisjonell og stilfull hytte.
- Hytta er oppført over 2 plan i 2015.
- Naturskjønn og attraktiv beliggenhet.
- Kort vei til skiløyper og alpinanlegg.
- Parkering på egen, gruset gårdsplass.
- Dels overbygd terrasse på ca. 71 kvm.
- Overbygd balkong på ca. 6 kvm.
- Vindfang og hall med gulvvarme.
- Lun, innbydende stue med ildsted.
- Moderne, meget velutstyrt kjøkken.
- Koselig loftstue med balkongutgang.
- Pent bad/wc med tilliggende badstue.
- Romslig og praktisk bad/wc/vaskerom.
- 4 gode soverom med garderobeplass.
- Lagringsplass i knekott og innebod.
- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77240012. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4030/36/130:
09.07.2012 - Dokumentnr: 557794 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:36 Bnr:73


01.01.2020 - Dokumentnr: 74089 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:130


01.01.2024 - Dokumentnr: 632133 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:36 Bnr:130


Info kommunale avgifter

Kommunale utgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann

Byggemåte

Fritidsbolig på 1½ et. med loft oppført i 2015. Fritidsboligen er en vinkelbygning med tverrstilt midt-del og oppstue/loft. Bygningen er fundamentert på sprengsteinsfylling og tilkjørte masser av stein og pukk, kapilærbrytende masser. Den er reist på isolert støpt plate med radonsperre på selve hytta og pilarer av betong på støttepunkt og terrassedelen. Vegger av tømre, 20 cm bredde, panel på utsiden av teknisk rom/bod. Takkonstruksjonen er saltak med vinkler/tverrstilt oppstue, oppbygd med sperrer som ligger an på yttervegger, innvendige bærevegger og åser av tre. Synlig luftespalter opp i gesimsen. Skråhimlingen er en lukket lukket konstruksjon og har derfor ingen inspeksjonsmulighet. Undertak med panel, takpapp, platon og tekt med torv. Beslagsdelen i plastbelagt stål. Bygningen har hvitmalte vinduer i tre m/2-lags glass og sprosser. Hvitmalte inngangsdører og terrasse/balkongdører Stor, delvis overbygd terrasse på 71m² på tre sider av hytta og balkong ut fra loftstue på 6 m². En tiltalende fritidsbolig som gir et generelt positivt inntrykk. For ytterligere informasjon, se under konstruksjoner med byggebeskrivelser, respektive tilstandsgrader og egenerklæring.

TG3 / Store eller alvorlige avvik
Innvendig > Andre innvendige forhold
Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Avtrekk

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Etasje > Teknisk rom/bod > Overflater Gulv
Våtrom > Etasje > Teknisk rom/bod > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > Etasje > Teknisk rom/bod > Ventilasjon
Våtrom > Etasje > Bad > Overflater Gulv
Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > Etasje > Bad > Ventilasjon
Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon
Spesialrom > Etasje > Badstue > Overflater og konstruksjon
Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Info strømforbruk

Varierer etter bruk.

Polisenummer

91188280

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Kr. 650,- pr. mnd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Gjensidige

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: 78CA70DF-9DD2-4BAC-BE06-10EB34AC66FD