Farsund

Svaneveien 1

Prisantydning
4 290 000 kr
Omkostninger
123 550 kr
Totalpris
4 413 550 kr
Formuesverdi
671 081 kr
Formuesverdi sekundær
2 415 890 kr
Byggeår
2021
P-rom
124 ㎡
Bruksareal
124 ㎡
Tomteareal
685 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Moderne utformet enebolig med 5 soverom, carport og stor terrasse.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 124 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 88m² - 2. etg. 36m².

P-rom inkl:
1. etg: gang, soverom, soverom 2, soverom 3, bad, vaskerom, stue/kjøkken
2. etg: trapperom, toalettrom, loftstue, soverom, soverom 2

På loftet er det en innvendig bod som ikke er måleverdig.
Det er en carport som tilhører boligen, den har et BRA på ca. 28 kvm. I forbindelse med carporten er det en utvendig bod, den har et BRA på ca. 7 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

_____________
Arealeffektiv enebolig, innredet med delikate fargetoner, der hele boligens interiørvalg står i harmoni med boligens utforming. Boligen har en god standard, og er i hovedsak innredet med slitesterk laminat på gulv i lun utførelse med matchende listverk. Veggene i boligen er i behandlet panel og malt huntonitt.

Boligen har en god planløsning og er en ypperlig familiebolig med 5 soverom, fordelt med 3 i 1. etasje og 2 i 2. etasje. Praktisk loftstue i 2. etasje med flere bruksmuligheter. Kjøkken og stue i ett med en naturlig avgrensing. Stort bad i 1. etasje og praktisk toalettrom i 2. etasje. Eget godt vaskerom med plass til bretting og tørking av klær.

Tidsriktig innredet bad med belegg med varmekabler på gulv og baderomsplater i "betonglook" på vegger. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og badekar.

Åpen og gjennomgående lys stue med store vindusflater som slipper godt med lys inn og den høye himlingen gir en god atmosfære til rommet. På kalde dager kan man nyte varmen og stemningen fra vedovnen som er plassert fint ved de store vinduene. Utgang fra kjøkkenet til en meget solrik og romslig terrasse.

Boligen er utstyrt med et flott kjøkken i toprofilert innredning fra Ikea med alle hvitevarer integrert. Benkeplaten står i stil med kjøkkenet og er i laminat. Utformingen på kjøkkenet gjør kjøkkenet til et fullverdig kjøkken og en god arbeidsplass.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum, kjør opp Skråveien. I rundkjøringen på toppen av bakken, ta til høyre. Følg veien i ca. 1,5 km og ta til høyre. Eiendommen ligger til høyre og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

På egen tomt og i carport.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyere boligfelt som grenser til skog og mark. Turmulighetene er mange i umiddelbar nærhet. Her finner man turmuligheter både i den nærliggende skogen, på asfalt og på gruslagte veier. Ønsker man å sykle, er det sykkelavstand til flere av byens fasiliteter som kulturhuset Ekko, kinoen, Alcoa idrettsanlegg og de flotte kilometerlange sandstrendene.

I nærheten finner man den populære lysløypen rundt Mosvoldtjønna, fotballbanen i Kaneheia, lekeplasser og Bjørketun barnehage. Nylig er det laget en ny grusvei til Kaneheia som også er opplyst.

Til skolen er det sykkel og gangsti frem til sykkelparkeringen. Til barne- og ungdomsskolen, er det ca. 2,5 km. I 1. klasse får barna skyss til skolen.

Området er meget barnevennlig, og mange barnefamilier er bosatt i omkringliggende boligfelt

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder nybygg, bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Kaneheia - vest, datert 06.05.1997.

Det ligger en tomt på andre siden av veien, regulert til bolig. Denne vil bli bebygd. Det foreligger ingen nabovarsel pr. dd.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/6/317:
18.03.1976 - Dokumentnr: 907 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:8
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1999 - Dokumentnr: 2476 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Rettighetshaver:Vest-Agder Energiverk
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

07.08.2014 - Dokumentnr: 656993 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Glitre Nett AS
Org.nr: 982 974 011
Rett til å legge høyspent 24kV jordkabel, kabelnr. 2128
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

21.08.2023 - Dokumentnr: 889067 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

04.01.2021 - Dokumentnr: 5269 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Elektronisk innsendt

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 107 255,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 123 550,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 30.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Snøfangere. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag. Det er avvik: Takrennen på siden mot carporten har varierende fall
Utvendig > Veggkonstruksjon - 2. Det er avvik: Enkelte kledningsbord er vridd i bunnen.
Utvendig > Dører. Det er avvik: Det mangler dørbeslag på ytterdørene. Terrassedøren og boddøren må justeres. Det er også registrert bruksmerker på terrassedøren.
Innvendig > Gulvoverflater. Det er avvik: Det er hulrom under fliser ved inngangsdøren. Det er registrert fuktsvelling i skjøter på laminatgulvet. Det
er enkelte hull i veggplater etter installasjoner på veggene.
Innvendig > Innvendige dører. Det er avvik: Enkelte dører framstår med bruksmerker.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er avvik: Det er utettheter rundt avløpsrøret under vasken. Det er ikke fuget i bunnen av våtromsplatene.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom. Det er avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Veggplater er ikke etablert i sokkellist. Det er utettheter mellom beleggoppkant og mdf. plater.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning - 3 > Vaskerom. Det er avvik: Det er registrert skrap i skyvedøren til garderobeskapet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61230008. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4206/6/317:
18.03.1976 - Dokumentnr: 907 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:8
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1999 - Dokumentnr: 2476 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Rettighetshaver:Vest-Agder Energiverk
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

07.08.2014 - Dokumentnr: 656993 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Glitre Nett AS
Org.nr: 982 974 011
Rett til å legge høyspent 24kV jordkabel, kabelnr. 2128
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

21.08.2023 - Dokumentnr: 889067 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

04.01.2021 - Dokumentnr: 5269 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4206 Gnr:6 Bnr:99
Elektronisk innsendt

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Inkluderer målerleie, forbruk vann og avløp, abonnement vann og avløp, renovasjon og feie- og tilsynsavg.

Byggemåte

Ihht. tilstandsrapport:

Taktekkingen er av takpapp. Taket er besiktiget fra på carporten. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra byggeåret. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av plast/metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Enkelte kledningsbord må festes i bunnen. Bygningen har saltak og åpen himling i stue/kjøkken. På loftet hvor det er innredet er det ikke montert luke til kaldtloftet. Det er ikke etablert synlig ventilering av takkonstruksjonen. Vinduene har karmer av tre og er fra byggeåret. Ytterdørene har karmer av tre og er fra byggeåret. Terrassene/verandaen er bygd i tre.

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber i boligen

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 950)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 290 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.80 335)

Visning

Produktnr: 95983A7F-FE4D-4CCA-A8A7-03324EF378BF Kategori: