Store Ringvei - Kragerø

Store Ringvei 16B

Prisantydning
2 600 000 kr
Omkostninger
16 100 kr
Andel fellesgjeld
224 218 kr
Andel fellesformue
20 063 kr
Totalpris
2 840 318 kr
Formuesverdi
543 241 kr
Formuesverdi sekundær
2 064 315 kr
Felleskostnader
4 663 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1965
Internt bruksareal (BRA‑i)
105 ㎡
Bruksareal
105 ㎡
Tomteareal
1 373 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Pen leilighet med god planløsning / Romslig veranda med fin sjøutsikt og meget gode solforhold. Asfaltert parkering

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten går over 2 plan, og inneholder følgende:

1.etasje: Vindfang, gang, 2 soverom og bad/vaskerom.
2.etasje: Stue/kjøkken
Kjeller: 3 stk. boder

Oppvarming

Ny varmepumpe i 2018, vedovn, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Fra leiligheten er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole og Kragerø Videregående skole. Nærmeste barnehage er Siritun barnehage, som ligger ca. 10 minutters gange fra leiligheten.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Ringveien. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund, samt 42 min til Risør.

Parkering

Leiligheten disponerer en plass på asfaltert fellesparkering, samt at det er felles gjesteparkering til flere biler i forkant av leiligheten mot Store Ringvei

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet på Store Ringvei i Kragerø kommune. Store Ringvei er et attraktivt boligområde, og det er kort vei til fine turområder til for eksempel Storkollen og Lindvikskollen, samt badeplass i Rørvik. Området kjennetegnes som barnevennlig, og denne leiligheten har i tillegg flott sjøutsikt og meget gode solforhold.

Her har du kort vei til skole, barnehage, dagligvareforretninger og Kragerø sentrum. I umiddelbar nærhet til leiligheten finner du også en lekeplass, hvor Ringveien Vel de senere årene har oppgradert området med nye lekeapparater, sandkasser, ballbinge etc, peisgrill som et sosialt samlingspunkt i nærområdet.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi på Kalstad og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en kort biltur til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar ca. 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med hjemmelaget mat, Din Sushi med fersk sushi servert på bryggekanten, og Nordraaks matverksted og gjestehus med rene naturlige råvarer i sesong, bare for å nevne noen. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og er en del av reguleringsplanen "Kalstadvegen - Rørvik". Reguleringsplanen angir ikke noen spesifikk utnyttelsesgrad av tomten. Reguleringskart og reguleringsbestemmelser ligger som vedlegg til salgsoppgaven. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festeavtale tinglyst 02.05.1961 dagboknr 699. Avtale mellom familien Snøås og Kragerø kommune om leie/utvikling av en stort boligfelt.
Festeavtale tinglyst 09.10.1964 dagboknr. 208. Fremfesteavtalen mellom Kragerø kommune og borettslaget. Se punkt ang. tomt for mer informasjon.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 6 900,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 16 100,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Området består i all hovedsak av boligeiendommer fordelt på eneboliger og rekkehus.

Standard

Spennende, innholdsrik leilighet med en ettertraktet beliggenhet på Store Ringvei
Eiendommen er jevnlig oppgradert innvendig, med blant annet nytt kjøkken rundt 2016, malt opp overflater i 2. etasje i 2022, og oppgradert vindfang med nye vegger og gulv i 2024.

Entre:
Hyggelig og innbydende inngangsparti med plass til både sko og yttertøy. Vindfanget er nylig pusset opp med nye panelplater på veggene og nytt laminatgulv.

Soverom:
Leiligheten har to romslige soverom, begge i 1. etasje. Det ene soverommet har utgang til en terrasse. Det er plass til dobbeltseng i begge rommene, og hovedsoverommet har en romslig innebygd garderobeløsning med god oppbevaringsplass.

Bad:
På gulvet er det belegg på gulv, og overflater utført i baderomsfliser på vegger og malte plater i himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett, wc og innredning med nedfelt servant, samt opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken/stue:
Romslig kjøkken med god plass til spisestue. Kjøkkenet ble oppgradert i 2016 med ny innredning, og da ble samtidig veggen mellom kjøkken og stue fjernet, så det er i dag en åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har folierte skrog og presset MDF fronter. Eller fremstår kjøkkenet med benkeplate i kompositt med nedfelt vask, integrerte hvitevarer, steketopp og montert avtrekk. Fra kjøkkenet/stuen har du utgangen til en solfylt terrasse og flott sjøutsikt

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Eventuelt øvrige hvitevarer følger kun med etter avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77240020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Festeavtale tinglyst 02.05.1961 dagboknr 699. Avtale mellom familien Snøås og Kragerø kommune om leie/utvikling av en stort boligfelt.
Festeavtale tinglyst 09.10.1964 dagboknr. 208. Fremfesteavtalen mellom Kragerø kommune og borettslaget. Se punkt ang. tomt for mer informasjon.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer offentlig vann/avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Alle kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Polisenummer

SP588104

TV/Internett/Bredbånd

Det er installert fiber fra Altibox som gir tilgang til tv og nett. Standardpakke med TV/nett starter på ca. kr 1.200,- pr mnd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: A36216B1-8165-42BB-802F-C4101FB0B534