Kåveland

Skarveskjærveien 90

Prisantydning
4 950 000 kr
Omkostninger
140 750 kr
Totalpris
5 090 750 kr
Formuesverdi sekundær
1 462 500 kr
Byggeår
2021
Internt bruksareal (BRA‑i)
115 ㎡
Bruksareal
115 ㎡
Tomteareal
973 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott hytte med hagestue, spennende arkitektur og solrik tomt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Moderne og spennende innredet hytte med gjennomgående god standard med harmoniske fargetoner og materialvalg. Hytta har en arealeffektiv og god planløsning.

Romslig stue med store vindusflater som gir godt med lys inn og den flotte utsikten kan nytes. En moderne vedovn står fint sentrert slik at man kan nyte varmen og stemningen på kalde dager.
Stuen har en åpen kjøkkenløsning med god plass til spisemøblement. Stuen og kjøkkenets utforming gir rom for innredning i flere soner og den gode takhøyden gir rommet en god atmosfære.

Kjøkkenet har en L-utforming med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er i mørk "trelook" fra IKEA med alle hvitevarer integrert. Fra kjøkken/stue er det utgang til terrassen på begge sider med overbygg.

Hytta har 2 bad med fliser på gulv og malte gipsflater/spiler på vegg. Fliser i dusjsone. Badene er innredet med baderomsinnreding, toalett og dusjnisje.
Eget vaskerom med opphøyd løsning for vaskemaskin/tørketrommel. Vaskerommet kan benyttes som bi-inngang.

Hytta er utstyrt med 4 gode soverom og en praktisk tv-stue. Fra gangen er det hemsetrapp opp til loftet som er innredet med loftstue og ett soverom. Rommene på loftet er ikke byggemeldt og godkjent til varig opphold.

Oppvarming

Elektrisk og ved.
Varmekabler i alle rom i 1. etasje med unntak av soverom.
Vedovn i stue.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal sentrum, kjør mot Korshamn. Følg veien forbi Austad og ta til venstre inn ved skilt mot Erikstad. Følg veien innover og ta til høyre mot Kåveland hyttefelt. I bunnen av bakken ved grøntområde ta til venstre og hytta vil ligge på høyre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

Godt med parkeringsplasser på egen tomt.

Beliggenhet

Kåveland hyttefelt ligger ved Grønsfjorden. I feltet finner man gode fasiliteter for at barn skal føle velvære med lekeplass, balløkke, tennisbane, badeplass med stupetårn, sandstrand og store grøntarealer for lek og moro.

Fra eiendommen er det lett tilgang til flere flotte turstier som er merket.

Grønsfjorden er en langstrakt fjord som strekker seg mellom Lyngdal og Lindesnes. Fra hytta er det en kort båttur ut til det åpne havet, hvor storfisken kan fiskes. På sommeren er det et yrende båtliv. En populær båttur som går langs Sørlandskysten har sin rute forbi området.

Tar man båten kan følgende turer anbefales:

Sutnøy - en lun bukt med bryggeanlegg og flott sandstrand. Øya ligger nordvest for Korshamn og er et stort friområde.

Kjøpsøybukta - et intimt område med gode turmuligheter rundt om på øya.

Sælør - et historierikt område med flere fornminner. En flott tur om man ønsker å beskue havet.

Epledalen - en nabobukt som også kan kjøres til. Her er det et eldorado for barnefamilier med store gressområder, sandvolleyballbane, sklie, badeplass og grillplass.

Spangreidkanalen - kanalen som binder Lenesfjorden til havet. Kanalen er en populær ferdselseåre for folk som ikke ønsker å ta båten rundt Lindesnes fyr.

Restauranten "UNDER" - har man tatt turen igjennom kanalen, er det flott å ta en runde for å se utenfor restauranten som er en undersjøisk restaurant som "glir" flott ned i sjøen

Hytta ligger i Lyngdal kommune som er en by i vekst. Lyngdal kommune strekker seg fra hav til hei. Her har man fasiliteter som Sørlandsbadet med egen badeøy, kino, kjøpesentere, handelspark, handelssentrum med nisjebutikker, strender, bowling, restauranter og mye annet. Mulighetene er mange, og om sommeren yrer livet i denne byen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder for hytte.
Utestua med bod er oppført ihht. reguleringsplan. Tiltaket er meldt inn til kommunen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Vaskerom og oppholdsrom på loft er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis bod og loft for lagring. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet privat vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller.
Veiretten er tinglyst.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til frittliggende fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Åmland/Kåveland del av gbnr 22/1, 4 m.fl og gbnr 24/1, 4 m.fl, datert 31.08.2023.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Se vedlagt grunnboksutskrift: Eiendommen er fradelt i 2019 fra hovedbruket. Når en eiendom blir fradelt, vil alle heftelsen fra hovedbruket medfølge over på ny eiendom. Heftelsene har ingen/liten betydning for denne eiendommen.

Rettighet
20.12.2019 - Dokumentnr: 1533312 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:22 Bnr:7 m fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 123 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 140 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt pr dd. i Lyngdal.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 18.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakkyndigs konklusjon:
Det er kun fritidsboligen som inngår i rapporten. Garasje, lekehytter, utvendige boder etc. er ikke kontrollert dersom dersom ikke det fremgår av rapporten. Garasjer/boder og lignende har generelt en enklere byggeskikk og standard og blir derfor ikke vurdert på samme måte som hytta. Overflater er vurdert i rapporten, kun slitasje/svikt vesentlig ut over normal bruks- og aldersslitasje nevnes. Dette gjelder synlige flater. Det er ikke flyttet på møbler, bilder, tepper og andre gjenstander hvis ikke det er nødvendig for å komme til utsatte områder. Boligen var møblert under befaringen. Det tas forbehold om eventuelle skjulte feil/mangler. Lukkede konstruksjoner er ikke kontrollert. For øvrig må hele rapporten leses.

Følgende avvik har fått TG2: 
Innvendig > Innvendige trapper: Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Teknisk forskrift stiller ikke krav til trappeatkomst til plan som ikke har måleverdig areal, men blir rommet brukt regelmessig eller til overnatting og er en del av rømningsveien gjelder ikke dette unntaket. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Det gjøres oppmerksom på forholdet, trappen er såpass bratt at det må vises forsiktighet ved bruk.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er avvik: Det er ikke påsmurt vanntett sjikt 1 meter utenfor dusjsonen på veggene. Flislimet kan transportere fuktighet bak flisene inntil 1 meter forbi dusjveggen. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Veggene må holdes under oppsyn, kommer det fuktmerker på overflater utenfor dusjveggen må det gjøres tiltak.

Våtrom > 1. etasje > Bad 2 > Overflater Gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Årsaken kan være at limet ikke har vært tykt nok eller at flisen ikke er arbeidet godt nok ned i limet. Konsekvens/tiltak • Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Våtrom > 1. etasje > Bad 2 > Sluk, membran og tettesjikt: Det er avvik: Det er ikke påsmurt vanntett sjikt 1 meter utenfor dusjsonen på veggene. Flislimet kan transportere fuktighet bak flisene inntil 1 meter forbi dusjveggen. Konsekvens/tiltak • Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Veggene må holdes under oppsyn, kommer det fuktmerker på overflater utenfor dusjveggen må det gjøres tiltak.

Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak • Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Durgo lufteventiler for avløp er beregnet som en sekundær lufting på avløpssystemet. Disse ventilene har en effektiv levealder på ca. 8-10år. Konsekvens/tiltak • Andre tiltak: Skal avviket lukkes må løsning på lufting føres ut over taket.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: alle på kjøkkenet.

Diverse

Eier leier i dag båtplass og sjøbod i feltet. Avtalen er muntlig med grunneier.

Randonmåling

Basert på byggeåret skal bygget være utført med forskriftsmessig radonsperre og takstmannen forutsetter at det foreligger dokumentasjon så lenge det foreligger ferdigattest på bygningen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Kåveland 1 hyttefelt. Velforeningens formål er å skape et trivelig miljø for barn, unge og voksne på hyttefeltet.
Velkontigenten dekker vedlikehold av felles veier og fellesområder.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Se vedlagt grunnboksutskrift: Eiendommen er fradelt i 2019 fra hovedbruket. Når en eiendom blir fradelt, vil alle heftelsen fra hovedbruket medfølge over på ny eiendom. Heftelsene har ingen/liten betydning for denne eiendommen.

Rettighet
20.12.2019 - Dokumentnr: 1533312 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4225 Gnr:22 Bnr:7 m fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 6.751,-. Inkluderer renovasjon, avgifter for vann og avløp. Avgiften vil variere avhengig av forbruk

Byggemåte

Taket er tekket med takbelegg/takmembran og er fra byggeåret. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av metall og er fra byggeåret. Veggkonstruksjonen over grunnmuren er av tre med utvendig stående og liggende kledning. Bygningen har sperrekonstruksjon og åpen himling i de fleste rom. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. Hytta har terrasser av støpt betong på mark.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber i hytta.

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, Elektriker har lagt opp strøm til hagestue. Lys og kontakter. Utført av LRE Elektro i 2022.
18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Det blei satt inn vedovn med pipe høst 2021. Lyngdal fyringsentral gjorde hele jobben.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Storebrand Forsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: 7FBB1CDF-B889-454E-AA2C-5AD9BEBEDCE6 Kategori: