Skomrak

Øykjestøveien 15

Prisantydning
6 100 000 kr
Omkostninger
168 970 kr
Totalpris
6 268 970 kr
Formuesverdi
898 200 kr
Formuesverdi sekundær
3 233 521 kr
Byggeår
2011
P-rom
167 ㎡
Bruksareal
200 ㎡
Tomteareal
1 451 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig med garasje på solrikt beliggende utsiktstomt.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 200 kvm Sekundærrom: 33 kvm.
Bra. pr. etasje: 1. etg. 163 m² - loft 37 m².

P-rom inkl:
1. etasje: Hall, 2 bad, vaskerom, kjøkken, stue, gang og 2 soverom.
Loft: Stue og soverom.
S-rom inkl.:
1. etasje: Garasje.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk. Gjennomgående peisovn mellom stue og kjøkken. Varmepumpe i trappeoppgang til loft. Varmekabler i alle gulv i 1. etasje foruten om i soverommene.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal sentrum: Følg Agnefestveien mot Rosfjord, hold til venstre inn på Rosnesveien mot Korshamn. Etter ca. 2 km ta til høyre inn på Solheiveien og følg veien oppover i feltet. Ta til høyre inn på Øykjestøveien og følg denne i ca. 250 m. Boligen ligger på venstre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

I garasje og på egen tomt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til med fantastisk utsikt over Rosfjorden og har gode solforhold. Boligen ligger i et etablert boligområde ca. 4 km fra Lyndal sentrum. Kort vei til populære Sørlandsbadet og strand på Rosfjord. Lekeplasser like i nærheten og en rekke turmuligheter i området.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.09.2011. Ferdigattesten gjelder enebolig med garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er ikke mottatt noe dokumentasjon fra kommunen vedrørende paviljongen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, en del av tomten er avsatt til friluftsformål iht. reguleringsplan for Ytre Skomrak datert 02.08.1982. Eiendommen grenser i øst mot en ubebygd tomt og bebyggelse må forventes her. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/41/100:
08.07.1998 - Dokumentnr: 2091 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:41 Bnr:10


01.01.2020 - Dokumentnr: 821716 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1032 Gnr:41 Bnr:100


Økonomi

Omkostninger kjøper

6 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
152 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 100 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

168 970,- (Omkostninger totalt)

6 268 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det betales ikke eiendomsskatt i Lyngdal Kommune pr. 2023.

Nøkkelinformasjon

Standard

Bolig med gjennomgående normal standard. Gulv er belagt med laminat, fliser og tepper. Veggene er bekledd med fliser og malte plater.
Boligen har en god atmosfære med god planløsning og store rom.

Lys og luftig stue malt i moderne fargetoner med ekstra takhøyde. Store vindusflater gir godt med dagslys og flott utsikt mot Rosfjorden og området rundt. Gjennomgående peisovn mellom stue og kjøkken for varme og kos på kalde dager. Fra stuen er det utgang til platting og plen.

Kjøkken med allrom som har god plass til spisemøblement. Kjøkkeninnredning fra Ikea med integrerte hvitevarer, disse medfølger handelen.

Boligen har to flislagte bad med gulvvarme. Bad 1 er innredet med dobbel baderomsinnredning, vegghengt toalett og badekar. Bad 2 er innredet med baderomsinnredning, vegghengt toalett og dusjhjørne.

Det er tre soverom i boligen, fordelt med to i 1. etasje og ett i loftsetasjen.

Loftstue med flere bruksmuligheter og utgang til en flott takterrasse.

Garasje med automatisk portåpner.
___

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst AS den 16.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner har punktvise lekkasjer. Takrennene har lekkasjer i flere av skjøtene. Taknedløp på fremsiden har ført til unødig fuktbelastning på kledning og takvann bør ledes bort fra bygningen. Det er rust i renner og på beslag.

Utvendig > Kledning ved nedløpsrør
Det er avvik: Det er mykt treverk ved taknedløp på fremsiden av huset. Årsaken er at nedløp ikke er ledet bort fra husvegg.

Utvendig > Rekkverk
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik: Utvendige trapper skal etter dagens regelverk har rekkverk/håndrekke på begge sider.

Innvendig > Overflater - Sprekk i veggplate stue
Det er avvik: Det er sprekk i veggplate over vindu i stua i hovedetasje.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tidligere eier opplyser at det ble lagt ned rør under gulvstøp som er ført opp på loft i tilfelle det skulle bli nødvendig med radontiltak.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler håndløper på en side i trappeløp.

Våtrom > Silikonfuger i hjørner > Bad
Det er avvik: Det er bobler og fremmedlegemer i fugene og de er ikke særlig pene.

Våtrom > Vegg bak vaskekum > Vaskerom
Det er avvik: Det er ikke fuktbestandige materialer i våtsonen ved vaskekum. Løsningen eller byggematerialet er uegnet.

Kjøkken > Sokkel på kjøkken > Kjøkken
Det er avvik: Sokkel på kjøkken har småskader og er moden for utskifting.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tidligere eier opplyser at det ble lagt ned rør under gulvstøp som er ført opp på loft i tilfelle det skulle bli nødvendig med radontiltak.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0138. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/41/100:
08.07.1998 - Dokumentnr: 2091 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:41 Bnr:10


01.01.2020 - Dokumentnr: 821716 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1032 Gnr:41 Bnr:100


Info kommunale avgifter

Gjelder vann, avløp, renovasjon og feiing.
Avgiften vil variere avhengig av forbruk.

Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av metall og er fra byggeåret. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Boligen har saltak tekket med betongtakstein. Deler av takkonstruksjonen er tilgjengelig på kaldtloftet via luke i himling på vaskerommet. Undertaket er av asfaltplater som er diffusjonsåpne og konstruksjonen er sannsynligvis ventilert på oversiden da det er montert tykke sløyfer og lekter. Vinduene har karmer av tre og er fra byggeåret. Buede vinduer har karmer av PVS (plast) Dørene har karmer av tre og er fra byggeåret. Boligen har veranda av tre med utgang fra loft dekket med papp/membran og bord av kompositt og støpte terrasser på fremsiden. Rekkverket er av stål og glass og har en høyde på ca. 0,90 meter. Det er utvendige trapper av tre i forbindelse med terrassene/verandaene.

Polisenummer

31532771

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er innlagt fiber i boligen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
Hjemmelshaver har aldri bebodd eiendommen.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Fremtind

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 100 000,-) (Kr.59 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.93 835)
Produktnr: E2EB5B8C-32DF-474E-84C9-8F0C9EDE0E93