Farsund sentrum

Løkkeveien 13

Prisantydning
3 150 000 kr
Omkostninger
95 220 kr
Totalpris
3 245 220 kr
Formuesverdi
619 665 kr
Formuesverdi sekundær
2 230 793 kr
Byggeår
1987
P-rom
190 ㎡
Bruksareal
199 ㎡
Tomteareal
537 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Sentralt beliggende enebolig med garasje på flott utsiktstomt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 199 kvm Sekundærrom: 9 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller/underetasje: 60 m² - 1. etg. 70 m² - 2. etg. 69 m².
Kjeller/underetasje: - P-rom inkl.: Gang, soverom, toalettrom, gang 2, soverom 2 (ikke godkjent), omkledningsrom, bad.
1. etasje - P-rom inkl.: Stue, kjøkken, bad/vaskerom.
1. etasje - S-rom inkl.: Bod, bod 2.
2. etasje/Loft - P-rom inkl.: Entrè, soverom, bad, soverom 2 (ikke godkjent), soverom 3, stue, gang.

Boligen har i forhold til opprinnelige tegninger 3 godkjente soverom.

Garasje:
Bra: 68 m² - S-rom: 68 m²
Bra. pr. etasje.: Etasje: 34 m² - Kjeller: 34 m².
Etasje - S-rom inkl.: Garasje.
Kjeller - S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning.
I 2. etasje har vegg blitt flyttet og det er etablert soverom i klesrom. Forlengelse av kott og kott har blitt omdisponert til loftstue.
Kott og klesrom er rom som ikke er godkjent til varig opphold/beboelse.
I 1. etasje er bod tatt inn som en del av stua. Rommet er ikke godkjent til varig opphold.
I kjelleren er hovedsoverommet etablert i rom benevnt som hobbyrom. Walk-in-closet og bad er etablert i ikke-innredet området. Redskapsrom er endret til mellomgang. Soverom, walk-in-closet, bad og redskapsrom er ikke godkjent til varig opphold.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum kjør opp Sundeveien. Ta inn Løkkeveien like etter Farsund Kino og Ekko. Boligen ligger på høyre side merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren.

Parkering

På egen tomt og i garasje med automatisk portåpner.

Beliggenhet

Fint beliggende enebolig bare et par minutters gange til Farsund sentrum. Byen har mange fasiliteter og servicetilbud, som bl.a. barne- og ungdomsskole, vidregående skole, barnehager, butikker, Amfi kjøpesenter, Ekko og badehuset med sauna. Fra boligen er det fin utsikt mot fjorden og de mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.08.1987. Ferdigattesten gjelder nybygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det finnes ingen dokumentasjon på terrassen mot øst. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Det er planlagt bygging/utvidelse av Farsund senter/Pricebygget. Ved utbygging kan eiendommen miste noe utsikt.

Sør for eiendommen er det planlagt bygging av leiligheter.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1986/2533-1/40 Best. om vann/kloakkledn. 02.07.1986
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:454

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 78.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 95.220,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Delikat innredet og innholdsrik enebolig med gjennomgående god standard, innredet i harmoniske fargetoner. Boligen har i hovedsak gulv belagt med parkett, belegg og laminat. Veggene er malt eller bekledd med tapet.

Inngangspartiet fører inn i boligens 2. etasje. Her kommer man inn i en lys gang med avkledningsplass.

Stor stue med naturlig soneinndeling, tv-stue, dagligstue og spisestue. På kalde dager kan man nyte varmen og stemningen fra peisen. Den flotte utsikten kan nytes fra flere hold. Fra stua kommer man ut til en solrik terrasse hvor utsikten kan nytes. Spisestua ligger i front med plass til møblering med langbord ved spesielle anledninger.

Kjøkkenet ligger avgrenset fra stua med profilert innredning i lys utførelse. Utformingen på kjøkkenet skaper rom for en god arbeidsplass. Kjøkkeninnredningen har avsatt plass til enkeltstående hvitevarer som medfølger handelen. Fliselagt mellom overskap og kjøkkenbenk. På kjøkkenet har man plass til spisemøblement, og det er utgang til en god terrasse med gode mulighet for utekjøkken/grillplass.

Boligen er utstyrt med 2 bad og ett toalettromt. Badene ligger i 2.- og underetasjen. Badet i 2. etasje har belegg på gulv og malte veggflater. Badet i underetasjen har fliser med varmekabler på gulv og baderomsplater på vegg. Badene er utstyrt med baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Badet i underetasjen har i tillegg badekar.
Praktisk toalettrom i underetasjen i tillegg. Eget vaskerom med dusj ved kjøkkenet.

Boligen er innredet med 5 soverom, dog er det 3 som er godkjent (samsvarer med originale tegninger). Soverommene er i forskjellig størrelse. Hovedsoverommet ligger i underetasjen (ett av rommene som ikke er godkjent) med tilhørende walk-in-closet og privat bad. Ett av soverommene er benyttet som kontor. Se meglers anmerkning under arealer.

I 2. etasje er det etablert en loftstue.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 14.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen på Løkkeveien 13 er fra 1986 og består av kjeller, hovedetasje og loft / 2. etasje hvor hovedinngangen er lokalisert. Jevnt over fremstår bygget i alminnelig god teknisk stand, tatt alder i betraktning. Det er en del mindre forhold hvor man må kunne påregne vedlikehold og utskiftninger. Badet i kjeller hvor det ikke har latt seg gjøre å foreta hulltaking, må man holde under oppsikt. Her er det misfarging i overgang vegg gulv og enkelte fliser er sprukket. På utforede vegger er verdiene noe høyere, men ikke kritisk utsatt. Verdiene kan variere ved årstider, men man bør holde det under oppsikt. I garasjen er det fukt i kjeller og man må se på utbedringløsninger. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Utett i overgang på nedløp.

Utvendig > Dører:
Det er avvik: Rust på hengsler

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2:
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Tapetskjøter er ikke tette

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik: Rust på overflate til badekar

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tomteforhold > Drenering:
Det er avvik: klemlist.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle på kjøkkenet.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0060. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1986/2533-1/40 Best. om vann/kloakkledn. 02.07.1986
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:1 Bnr:454

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og branntilsyn- og feiegebyr. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Byggemåte

Byggeår 1987 i følge Farsund kommune.

Ihht. tilstandsrapport:
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner, nedløp og bordtakbeslag er av plast. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Alder på vinduer varierer noe 1987 og 1988. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Alder varierer, en balkongdør fra 2012 og en fra 2013. Hoveddør fra byggeår. Understøttet balkong i tre. Utvendig støpt trapp med rekkverk i tre.

Polisenummer

17926034

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Laget nytt bad i kjeller i 2008 Elektrisk arbeid ble utført av LRE Lyngdal
Arbeid utført av Rørleggeren Lyngdal
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja.
Beskrivelse: Alt ble gjort etter gjeldene regelverk.

5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Beskrivelse: Litt fukt som ble utbedret da badet ble laget.

6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja
Beskrivelse: Det er/har vært litt fukt i kjeller garasjen. Det ble mye bedre etter at det kommunale rørnettet ble utbedret i
Løkkeveien.

7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja
Beskrivelse: Vi har noen sprekker innvendig i vedovnen Jøtul peis 8.

8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja
Beskrivelse: Har hatt setningsskade på mur på baksiden av huset. Det har blitt utbedret av murer.

9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja
Beskrivelse: Har sett maur svarte små langs gaten og ved inngangstrappen.

12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Beskrivelse: Hadde kontroll av Agder energi, har ikke dokumenter på det.

19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser? Ja
Beskrivelse: Reguleringsplan for nabo eiendom tidligere Mosvold hvilehjem foreligger.

24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? Ja
Beskrivelse: Vi er tilkoblet kommunale vann og avløp til Listerveien. Vannledning/Kloakkledning er tinglyst og går over naboeiendom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 59AC7E8E-F351-4260-853C-D2FDBD1E4EA4 Kategori: