Gautefall Panorama

Laukfjellveien 1

Prisantydning
1 890 000 kr
Omkostninger
73 720 kr
Totalpris
1 963 720 kr
Formuesverdi
200 000 kr
Byggeår
2012
P-rom
45 ㎡
Bruksareal
45 ㎡
Tomteareal
981 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Velholdt og koselig hytte fra 2012 - Badestamp - Anneks - Stor terrasse - Fantastisk utsikt - Naturskjønt og usjenert.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, stellerom, 2 soverom og kjøkken/spisestue/stue.
Loft: Innredet hems.
Annet: Anneks på ca. 12 kvm.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Hytta varmes hovedsakelig opp elektrisk, og dette suppleres med vedfyring i peisovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer og fjernavleser. Vannforsyning er fra lokalt brønnvann, og eiendommen er ikke tilkoblet avløp. Gråvann slippes ut på terreng og det er forbrenningstoalett på stellerommet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkering på gruset gårdsplass på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Beliggenhet og servicetilbud
Hytta ligger i nydelige omgivelser på Gautefall Panorama i Drangedal kommune. Eiendommen byr på storslått natur så langt øyet kan se og nærhet til meget gode turmuligheter som kan benyttes gjennom hele året. Området byr på 1750 større og mindre vann og innsjøer, og med fiskekort har du tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker.

Vinterstid byr området på flotte terreng for ski med kilometervis med oppkjørte løyper. Skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned. En kort kjøretur unna (ca. 13 min ) ligger et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn/skiskytteranlegg.

Om sommeren kan kommunen friste med flere, flotte strender og koselige badevann. Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta like utenfor Treungen sentrum. I Ilekleiv og Eikholm ligger herlige Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland", med naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene. De tøffeste hopper ned i den største gryta.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Joker Tørdal og Bunnpris, Spar og Extra i Drangedal. I Treungen, ca. 2,2 mil unna, ligger matbutikker, bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.10.2012. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Enheten er ikke tilkoblet vann.
Det er lokalt brønnvann.
Enheten er ikke tilknyttet avløp.
Gråvann slippes ut på terreng og det er forbrenningstoalett.
Privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål, og er en del av reguleringsplanen "Gautefall Panorama Laukfjell", datert:16.05.2022. Reguleringsplanen angir blant annet følgende: "Tomten kan bebygges med maksimalt en boenhet og 2 sekundærbygg. Maksimalt tillatt prosent bebygd areal (%-BYA) = 25% inkludert parkering. Frittstående bod kan ha maksimalt tillatt bruksareal på 15kvm, og frittstående garasje maksimalt bruksareal på 50kvm. Det er krav til minimum 2 biloppstillingsplasser pr tomt" Reguleringskart og komplette reguleringsbestemmelser ligger vedlagt i prospektets vedleggsdel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/45/119:
04.07.2023 - Dokumentnr: 713230 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


14.12.2005 - Dokumentnr: 4223 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:45 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 453005 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:45 Bnr:119


Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-))
73 720,- (Omkostninger totalt)
2 363 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3478,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Hytta har et lunt og inntrukket inngangsparti med adkomst via den vestvendte delen av den store terrassen. Vel inne er det en pen entré med grønnmalt panelplater på veggene og belegg i treimitasjon på gulvet. Her er det fin plass til skohyller og knaggrekker, og i hendig tilknytning til entreen ligger hyttas stellerom.

Kjøkken
Kjøkkenet har et stilrent og arealeffektivt design med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og grå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Over benken er veggen beskyttet med grå plater som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, komfyrvakt og benkestikk, samt nisje for komfyr og plass til kjøleskap.

Stue
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et lunt og innbydende allrom med peisovn, grønnmalte vegger og grått vegg-til-vegg teppe på gulvet. Dagslyset strømmer inn via store sprossevinduer i tre himmelretninger, og den naturskjønne utsikten gir ro i kropp og sjel.

Det er god plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement, og ved kjøkkenet er det rom for å samle familien til hyggelige måltider rundt et spisebord. Det er plassbygde sittebenker ved spiseplassen, og ved siden av er det utgang til en stor, overbygd terrasse på ca. 60 kvm.

Stellerom
Hytta har et pent og praktisk stellerom med hvit panelplater på veggene og belegg i treimitasjon på gulvet. Innredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon. Videre er rommet utstyrt med et dusjkabinett og et forbrenningstoalett.

Soverom og garderobe
Det er to soverom inne i hytta. Det er en innredet hems med adkomst fra stuen, men denne er ikke godkjent for varig opphold grunnet manglende dagslysflate og rømningsvei.

Soverommene har lyslasert panelplater på veggene og grått vegg-til-vegg teppe på gulvet, og begge rommene har doble sprossevinduer som sørger for naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter. Det er oppbevaringsløsninger under plassbygde senger på soverommene, og lagringsplass finnes i en bod i annekset.

Diverse

Kort fortalt
- Tradisjonell, koselig hytte fra 2012.
- Naturskjønn og nydelig beliggenhet.
- Nærhet til turstier og skiløyper.
- Kun 13 min å kjøre til alpinanlegg.
- Gruset p-plass på egen eiendom.
- Dels overbygd terrasse på 60 kvm.
- Vedfyrt badestamp på terrassen.
- Koselig bålplass på hyttas østside.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Rommet har rentbrennende peisovn.
- Stellerom med forbrenningstoalett.
- 2 soverom med plassbygde senger.
- Innredet hems med adkomst fra stue.
- Hytta er ikke tilkoblet vann og avløp.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0066. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Medlemspliktig velforening: kr. 600,- pr. år. Inkluderer et styret som jobber med innkommende saker, og arrangerer f.eks skiløp i påsken. Det er en grillhytte ved Vrålsvannet som er satt opp til bruk for hytteeiere. Og to robåter man kan bruke.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/45/119:
04.07.2023 - Dokumentnr: 713230 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


14.12.2005 - Dokumentnr: 4223 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:45 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 453005 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:45 Bnr:119


Info kommunale avgifter

Kommunale utgifter. kr. 8 266,- (Årsprognose 2023).
Kommunale opplysninger inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon

Info strømforbruk

Strøm: ca. kr. 400 - 1 000 inkl. nettleie pr. mnd. Dette vil variere etter bruk.

Sammendrag selgers egenerklæring

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob Ramberg den 08.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Tomas Wenger Brekke for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av fritidsbolig med adresse Laukfjellveien 1 i Drangedal kommune. Det er overskyet og regn på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. TG: 2 er gitt til: takkonstruksjon, etasjeskille, kjøkkenbenk, pilarer og terrengforhold. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG IU: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Tomteforhold > Andre tomteforhold

TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken/spisestue
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Terrengforhold

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.
Produktnummer: 6BA48904-2930-41C8-8E0C-B3B669534F0A Kategori: