Nøkkelinformasjon
Standard
Hytten er oppført i 1972, bestående av innredet 1. etg. Bygningen holder en til dels enkel standard på overflater,
men er renovert i senere år med nyere kjøkkeninnredning og bad/vaskerom. Det er terrasse i begge ender av hytten.
Innvendig er det gulv av laminat, furu og belegg. Veggene har trepanel. Innvendige tak har trepanel. Hytten har bjelkelag av tre mot det fri med plater på undersiden. Hytta har vedovn i stue som er koblet til stålpipe. Det er kryperom under hytta. Innvendige dører har karmer og dørblad av tre.
Kjøkkenet har malte/folierte fronter og laminert benkeplate, innredningen er fra 2009. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Bad/vaskerom: Badet har flislagte vegger og malt panel i taket. Det er fliser på gulv og elektriske varmekabler i gulvet. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert med elektrisk avtrekksvifte.
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Severinsen Takst, befaring den 16.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
Følgende avvik har fått TG3:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Utvendige trapper
Det er utvendig trapp av tre.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke montert rekkverk. Dagens krav er at det skal være rekkverk/sikring på begge sider av trappen.
Konsekvens/tiltak
• Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Hytten har bjelkelag av tre mot det fri med plater på undersiden.
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
• Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Det registrert høydeforskjell på over 30 mm i hele rommet i Stue/kjøkken. Det største målte avviket er 55 mm. Årsak til skjevheter vurderes å være grunnet bygningens alder og sig på pilarer.
Konsekvens/tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
De registrerte skjevhetene/høydeforskjellene i gulvflatene slik de fremstår på befaringstidspunktet, vurderes ikke å være til vesentlig ulempe for bruken av boligen og rommene. Det vurderes derfor ikke å være nødvendig med umiddelbare tiltak. Slike hytter er enkle å rette opp ved å jekke opp fra undersiden og fylle på med treverk på pilarene.
Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
Vurdering av avvik:
• Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
• Membranen er synlig, men avslutningen ved sluket er utett.
Slukmansjetten er ikke ført under klemringen og har en utett løsning. Badet er ca. 14-15 år og levetid på membran/flislagte overflater er ca. 15-20 år.
Konsekvens/tiltak
• Installering av tett dusjkabinett anbefales.
• Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning.
TILTAK:
Det må utføres tiltak for å få en fagmessig tetting og avslutning i sluket. Jeg vil anbefale å kontakte firma som utfører lokale utbedringer av sluk og tettesjikt.
KONSEKVENS:
Det er fare for at oppstår lekkasjer rundt sluket grunnet mangelfull tetting med klemring. Dette kan medføre fuktskader i skjulte
konstruksoner/bjelkelag.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning.
Hytten har røykvarslere og brannslukningsapparat. Utstyret er ikke testet i forbindelse med oppdraget.
1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei
2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Brannslokkingsutstyr er eldre enn 10 år og må skiftes ut for å lukke avviket.
3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985?
Nei
4. Er det skader på røykvarslere?
Ja Røykvarsler mangler testknapp og må skiftes ut for å lukke
avviket.
Følgende avvik har fåttTG2:
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Taktekkingen er av pappshingel og tekkingen er fra 2014. Undertaket er av takbord og vindski og vannbord er av tre. Taket er besiktiget fra takfot i stige og bakkenivå.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Vindski og vannbord har en del værslitasje og etterslep av vedlikehold.
Konsekvens/tiltak
• Andre tiltak:
Vindski og vannbord må vedlikeholdes, utskifting kan vurderes. Det ligger 2 lag med shingel på taket, ved neste omlegging må begge shingellagene fjernes før det kan montere ny takshingel.
Utvendig > Nedløp og beslag
Beslag er av metall og er fra byggeåret. Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke montert takrenner på hytten.
Konsekvens/tiltak
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er
nødvendig er vanskelig å si noe om. Takrenner bør monteres. Pipebeslag har avskalling av maling.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Veggkonstruksjonen over grunnmuren er av tre med utvendig stående kledning.
Vurdering av avvik:
• Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
• Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
• Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
• Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kledningen er montert etter datidens byggeskikk med lusing som musetetting, denne byggemetoden gir dårlig lufting bak kledningen. Kledning ved inngangspartiet og bord mot kryperom har råteskader, kledningen fremstår generelt med etterslep av vedlikehold. Enkelte kledningsbord har vridd seg. Veggkonstruksjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til lufting, isolering og tetthet.
Konsekvens/tiltak
• Råteskadet trekledning må skiftes ut.
• Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.
• Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning.
Det må utføres utskiftninger av råteskadet kledning. Ved utskifting av kledning må bakenforliggende konstruksjoner kontrolleres for å avdekke eventuelle råteskader i treverket. Kledningen fremstår generelt med aldringstegn og slitasje og det er behov for vedlikeholdstiltak. Ved fremtidig utskiftning av kledningen anbefales det å bedre luftespalten bak kledningen.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Boligen har sperrekonstruksjoner av tre fra byggeåret med liten kontrollmulighet. Takkonstruksjonen er gjenkledd og ikke tilgjengelig for kontroll.
Vurdering av avvik:
• Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
• Yttertaket har nedbøying.
Det var ingen synlige tegn til skader på takkonstruksjonen, men taket er stort sett gjenbygget og det var ingen mulighet til å se selve oppbyggingen. Vurderingen er derfor basert på det jeg kunne se på synlige flater innvendig og utvendig. Takkonstruksjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til lufting, isolering og tetthet.
Konsekvens/tiltak
• Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Jeg vil anbefale å montere luke i himling/taket slik at man kan inspisere selve konstruksjonen.
Fuglereir i takutstikk bør fjernes og store åpninger bør tettes.
Utvendig > Vinduer
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeåret.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
• Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
• Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass.
• Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Vinduene i hytten fremstår generelt med avskalling og slitasje utvendig og innvendig, og har vedlikeholdsetterslep. Det gjøres oppmerksom på alder på vinduene. Isolerglass har oppnådd forventet levetid. Det er hull i vinduet på soverommet.
Konsekvens/tiltak
• Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
Generelt er det behov for utskifting av alle vinduer på grunn av alder. Konsekvenser av manglende vedlikehold er at skader utvikle seg om ikke tiltak utføres. Spesielt gjelder dette råteflekker i karmer og omramming. Eldre isolerglass gir økt fare for kondensdannelser på glassruten, og den har liten isolerende effekt som kan gi økt energiforbruk til oppvarming.
Utvendig > Dører
Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre fra byggeåret.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter.
• Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
• Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Døren har høy alder og fremstår med vedlikeholdsetterslep. Det gjøres oppmerksom på alder på dørene. Isolerglass har passert forventet levetid.
Konsekvens/tiltak
• Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Utskifting av dører og omramming må påregnes. Isolerglass er punktert.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Terrassene er bygd i tre.
Vurdering av avvik:
• Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
• Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Terrasser og rekkverk fremstår med vedlikeholdsetterslep, spesielt rekkverk som også er bevegelig og har dårlig innfesting. Rekkverk er ca 0,9 meter, dagen krav er 1,0 meter.
Konsekvens/tiltak
• Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.
Det må påregnes vedlikehold og noe utskifting av trebord. Rekkverk bør festes bedre. Fundamentering er direkte på terreng og er mer utsatt for fukt og råteskader.
Innvendig > Innvendige dører
Innvendige dører har karmer og dørblad av tre.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er flere av de innvendige dørene som har døreblad som tar borti dørkarm ved lukking/åpning. Det er ikke unormalt å registrere slike forhold i eldre hytter av tre. Årsak til at slike forhold oppstår er ofte grunnet mindre bevegelser i bygningen, samt slitasje etter bruk av dørene.
Konsekvens/tiltak
• Enkelte dører må justeres.
For at dørene skal kunne lukkes uten å ta bort i karmene må de justeres. Enkelte dører har så store avvik at det kan være aktuelt med å høvle av dørbladet slik at dette passer i karmene. Eventuelt kan det være aktuelt at dørene skiftes.
Innvendig > Andre innvendige forhold
Vurdering av avvik:
• Det er avvik: Det er observert avføring etter mus og mus i felle under kjøkkenvask på befaringsdagen.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak: konstruksjonen må sikres mot skadedyr. Musene kommer sannsynligvis inn gjennom bjelkelaget eller åpninger ved bunnen av kledningen.
Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater, vegger og himling
Badet har flislagte vegger og malt panel i taket.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
• Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
• Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er ukjent tetteløsning ved dør. Flislimet kan transportere fuktighet bak flisene inntil 1 meter forbi dusjveggen. Det er løse fliser over vindu og dør. Enkelte fuger har sprekker og svertesopp.
Konsekvens/tiltak
• Andre tiltak: Flisene blir holdt på plass av karm og taklister. Det kan vurderes å lime de fast på nytt. Det anbefales å installere dusjkabinett.
Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist skader på innredning. Skapinnredning har fuktsvellinger og dørene er løse.
Konsekvens/tiltak
• Andre tiltak: For å lukke avviket må dørene festes og justeres. Sprekker i bunnplate bør fylles med silikon eller lignende slik at ikke treverket trekker til seg fuktighet og utvider seg enda mer.
Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon
Rommet er ventilert med elektrisk avtrekksvifte.
Vurdering av avvik:
• Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Konsekvens/tiltak
• Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Kjøkkenet har malte/folierte fronter og laminert benkeplate, innredningen er fra 2009. Jeg vil anbefale å montere stengeventil med lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Detter er et krav på nye boliger.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas lokal utbedring. Sprekker i bunnplate bør fylles med silikon eller lignende slik at ikke treverket trekker til seg fuktighet og utvider seg enda mer. Fuktsvelling ved kjøleskap. Løse sokkel lister.
Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk
Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik: Det mangler deksel på lys under ventilatoren, dette medfører at matos kommer inn i viften uten å bli filtrert.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak: Deksel til lyset bør monteres og det må påregnes renhold av ventilatoren. Ventilator har som hensikt å fjerne damp og matos fra koking/steking så effektivt som mulig. Godt renhold av komponentene i ventilasjonsanlegget er viktig for å opprettholde kapasiteten, og for å hindre brannfare. Det er spesielt kanaler fra kjøkkenhette som kan være utsatt for tilsmussing. Filter i kjøkkenhetter skal vaskes/skiftes regelmessig.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Vannrørene i plast er ikke bygget som et rør-i-rør system med fordelerskap. Et rør-i-rør-system er utviklet for å tilfredsstille funksjonskrav om utskiftbar og vannskadesikker framføring av vannrør i boliger. Slik dette er bygget opp vil ikke en ev. vannlekkasje bli synliggjort
og ledet til rom med sluk. Vannrør er tilgjengelig under kjøkkenvask.
Konsekvens/tiltak
• Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det bør montere lekkasjedeteksjon tilkoblet stengeventil ved fordelerstokkene. Slike anlegg bør stenges av når man forlater hytten. I kalde perioder må anlegges tappes slik at ikke frostskader oppstår.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Varmtvannstanken har et volum på ca. 120 liter, er produsert i 2010 og er plassert i hjørneskap i kjøkken. Det anbefales å montere fuktsensor med stengeventil på bereder som er plassert i rom uten sluk.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Varmtvannsberederen elektriske tilkobling er til stikkontakt. Dagens regelverket tilsier fast tilkobling til denne type bereder. Varmtvannstank er 14 år og har passert halvparten av forventet levetid.
Konsekvens/tiltak
• Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Fast tilkobling av berederen bør utføres, selv om dette ikke er et krav om før eventuelt ny bereder monteres. Det anbefales likevel at det etableres fast strømtilkobling for å motvirke fare for brann.
KONSEKVENS:
Den elektriske tilkoblingen med stikkontakt kan medføre økt fare for brannutvikling, grunnet belastningen tilkoblingen utsettes for. Tilstandsgraden settes i tråd med krav gitt i gjeldende standard (NS3600)
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.
Det elektriske anlegget er fra byggetiden, men er oppgradert i nyere tid med automatsikringer og flere nye ledninger. Det foreligger dokumentasjon i sikringsskapet.
Spørsmål er ikke besvart.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei
3. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne
kapslinger? Nei
4. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei
5. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.
Deler av anlegget er av eldre dato og det er stikkontakter som er ujordet i samme rom med jordet kontakter, dette er ikke i henhold til dagens regelverk. Sikring til komfyr samsvarer ikke med det som står i kursfortegnelsen. Sikring er 20 Amp men er oppført som 16 Amp i kursfortegnelsen.
Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av det elektriske anlegget av en EL-fagmann, da jeg ikke har elektrofaglig kompetanse. Denne vurderingen er ikke å anse som en fullverdig kontroll av det elektriske anlegget i boligen. Dette må gjøres av personer med elektrofaglig kompetanse.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Hytta er oppført på pilarer av betongstein og tre. Det er begrenset inspeksjonsmuligheter for alle fundamentene.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik: Det er registrert fundamentet med sprekker, fundamenter i tre har skjevheter og ført direkte ned på grunnen.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak: Det må påregnes utbedring/utskifting på enkelte pilar. Pilar bør ikke stå direkte mot terrenget på grunn av fuktopptrekk og dette vil føre til fukt/råte skader.
Tomteforhold > Terrengforhold
Boligen er oppført i svakt skrånende terreng.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik: Det er ikke tilstrekkelig fall på terrenget bort fra bygningen.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak: Jeg anbefaler å etablere fall bort fra grunnmuren alle steder rundt bygningen.
Generelt anbefales fall på terreng i fra boliger på min. 1:50 og min. 3 m ut i fra grunnmurer for å redusere fuktpåkjenning på grunnmuren.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Boligen er tilknyttet offentlige vann- og avløpssystem via private stikkledninger. De utvendige vann og avløpsledningene er ikke synlig for kontroll og jeg har ikke mottatt info om materialtype eller alder. Jeg legger til grunn at rørene er av plast og av eldre dato.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.
Renovert
2009
Hvitevarer
Følgende hvitevarer følger hytten: Kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp.
Diverse
Det gjøres oppmerksom på at hytten er ryddet før visning, og at den selges slik som forevist. Eier kan fjerne private eiendeler og pyntegjenstander. Møbler vil medfølge.
Legalpant
Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.
Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.
Vedlegg salgsoppgave
Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
Velforening
Ca. kr 1.500,- pr år til velforening.
Servitutter
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4226/74/151:
21.12.1983 - Dokumentnr: 4234 - Erklæring/avtale
BRUKSRETT
RETTIGHETSHAVER: EIKEN IDRETTSLAG
LYSLØYPE
Overført fra: Knr:4226 Gnr:74 Bnr:7
Gjelder denne registerenheten med flere
28.05.2023 - Dokumentnr: 544754 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt
18.12.2006 - Dokumentnr: 638993 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4226 Gnr:74 Bnr:7
01.01.2020 - Dokumentnr: 404296 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1034 Gnr:74 Bnr:151
24.03.2009 - Dokumentnr: 211405 - Bestemmelse om båtplass
Rettighet hefter i: Knr:4226 Gnr:74 Bnr:7
Info kommunale avgifter
Gjelder faste avgifter for vann og avløp, hytterenovasjon, feieavgift (2023). Forbruk betales i tillegg med kr 62,06 pr. kubikk vann.
Byggemåte
Byggeår: 1972 i følge Hægebostad kommune.
Taktekkingen er av pappshingel og tekkingen er fra 2014. Beslag er av metall og er fra byggeåret. Veggkonstruksjonen over grunnmuren er av tre med utvendig stående kledning. Boligen har sperrekonstruksjoner av tre fra byggeåret med liten kontrollmulighet. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeåret. Bygningen har malt hovedytterdør og malt
balkongdør i tre fra byggeåret. Terrassene er bygd i tre. Det er utvendig trapp av tre.
Polisenummer
1305437
Personopplysningsloven
I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Sammendrag selgers egenerklæring
Selger har bemerket følgende:
Spørsmål 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja
4.1.1 Navn på arbeid: Nytt arbeid
4.1.2 Årstall: 2017
4.1.3 Hvordan ble arbeidet utført? Faglært
4.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Skiftet + satt opp nye påler under hytta.
4.1.5 Hvilket firma utførte jobben? Andreas Telhaug. 4.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja
Spørsmål 21: Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja
Beskriv omfanget: Jeg er ikke fagmann, men noe råte i panel til venstre for inngangsdør.
Spørsmål 23: Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak? Ja.
Beskriv hva som mangler og hvorfor: Dette manglet også i 2017, men ble sjekket ut med kommunen.
Spørsmål 32: Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja.
Skriv opplysningene her: 2-10 mus kommer inn under vasken hver høst. En gang ble det også registrert mus over kjøleskap (ved vifte). Sist høst tok jeg 2 mus, så dette varierer.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.