Kjeåsen - Drangedal

Kjeåsen 5

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
106 220 kr
Totalpris
3 696 220 kr
Formuesverdi
449 952 kr
Formuesverdi sekundær
1 619 825 kr
P-rom
229 ㎡
Bruksareal
460 ㎡
Tomteareal
1 273 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Idyllisk eiendom like ved Tokevannet og 1 km fra sentrum. Stor enebolig/generasjonsbolig, anneks og uthus. 298,4 daa.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Enebolig
1. etasje: Entré, wc, vaskerom, gang, trapperom, kjøkken, dagligstue, finstue, peisestue, kjellernedgang og bod. 2. etasje: Trappegang, 3 soverom, 2 bad, kjøkken og 2 kott.
Kjeller: 3 kjellerrom.
Loft: stort loftsrom.

Anneks
1. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, soverom og verksted.
Kjeller: Bod.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Eneboligen har oppvarming med strøm og vedfyring. Det er ildsted i kjellerbod, på kjøkkenet, peisestuen, dagligstuen og finstuen i første etasje, og på kjøkkenet og ett soverom i andre etasje. Sikringsskapet har automatsikringer og fjernavleser.
Boligen har to varmtvannsbereder på 120 liter, en fra 1975 i kjelleren og en fra 2002 i andre etasje. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er oppført to enkeltgarasjer. Den ene ligger ved oppkjørselen til eneboligen og den andre ved veien nedenfor annekset.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Drangedal kommune ca. 1 km unna Drangedal sentrum, også kjent som Prestestranda. I sentrum finnes et godt utvalg av butikker og servicetilbud, samt kollektivtilbud med både buss og tog. Beliggenheten er naturskjønn og stedet er et eldorado for både jakt, fiske og friluftsliv.

Eiendommens umiddelbare nærhet til innsjøen Toke byr på ekstra rekreasjon. Vannet er med sine 365 øyer og skjær omtalt som Kragerøs indre skjærgård. Nede ved Toke Brygge, midt i sentrum av Drangedal, er det utleie av kano, samt en fin badeplass med strand, stupetårn, lekestativer, sandvolleyballbane og trampoline.

Tokestua kultursal og kino ligger også i sentrum, med et programutvalg som treffer alle aldersgrupper. En tur til Hulfjell familiepark kan anbefales. Besøksgården ligger ca. 10 minutters kjøretur fra eiendommen, og har mange ulike dyr og aktiviteter, samt Norges største vannpark.

Drangedal kommune er nok for mange kjent for vakre Gautefall. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper. Skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Servicetilbud
Nærmeste matvarebutikk er Extra Drangedal som ligger halvannen kilometer unna. Det er i underkant av 2 kilometer til Bunnpris og Spar Drangedal. I sentrum finnes det meste av det man trenger i hverdagen. Alti Kragerø ligger en halvtimes kjøretur fra boligen. Senteret har rundt 20 butikker i forskjellige bransjer, inkludert matvarebutikk, spisesteder og Skeidar.

I Drangedal er det både buss- og togtilbud. Nærmeste bussholdeplass er Kjeåsen, som ligger like nedenfor gårdstunet. Fra Drangedal stasjon er det avganger i retning Kristiansand, Oslo og Stavanger. Med bil tar det ca. 30 min til Alti Kragerø, 35 min til Lunde, 45 time til Kragerø sentrum og 45 min til Treungen.

Fra eiendommen er det ca. 20 min å gå til Drangedal 10-årige skole. Heirekshaug barnehage er en kommunal barnehage som ligger i sentrum. Elever i videregående skole søker seg ofte til Grenland, Kragerø eller i Bø.

Offentlige opplysninger

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/12/5:
06.09.1910 - Dokumentnr: 900095 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 35
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM VARIGHET
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT


04.09.2023 - Dokumentnr: 950385 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


06.09.1910 - Dokumentnr: 900095 - Festekontrakt - vilkår
ÅRLIG AVGIFT NOK 35
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM VARIGHET
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT


07.06.1910 - Dokumentnr: 900063 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:12 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 670104 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:12 Bnr:5


Økonomi

Omkostninger kjøper

3 590 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-))

106 220,- (Omkostninger totalt)

3 696 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 514,- pr. år for Kjeåsen 5 og kr.1 817,- for Kjeåsen 3. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Enebolig:

Entré og gang: Boligen har inngang fra nordsiden av huset via en dobbel ytterdør i tre med glassfelt. Inne er det entré med tilliggende toalettrom og vaskerom. Rommet har korkbelegg, malte panelvegger og malt paneltak. Det er tofløyet dør videre inn til en romslig gang med malt tregulv, to plassbygde skap og en åpen garderobenisje. Gangen har en malt, original trapp opp til andre etasje. Under trappen er det bod. Trapp med dør ned til kjeller.

Kjøkken: Boligen har et stort kjøkken i første etasje med god plass til spisebord foran vinduet. Kjøkkeninnredningen er av eldre årgang og dels plassbygd. Skap og skuffer er malt i blått, lik fargen på veggene, og oppvaskbenken er i heldekkende stålbeslag. Kjøkkenet har adkomst til kjelleren via luke i gulvet.

Kjøkken 2: I andre etasje er det kjøkken med plass til spisebord midt i rommet. Kjøkkeninnredningen er montert langs tre vegger og har malte fronter i varmgul farge. Benkeplater er i laminat og oppvaskbenken i heldekkende stålbeslag. Kjøkkenet har vedovn og stråleovn.

3 stuer: Boligen har tre stuer i første etasje; dagligstue, peisestue og finstue. Dagligstua ligger utenfor kjøkkenet og har utgang til en sydvendt veranda med trapp ned til hagen. Fra dagligstua er det dobbel skyvedør inn til peisestua.

Peisestua har særpreg med platekledde vegger som har profiler med listverk. Fra peisestua er det dobbel skyvedør inn til finstua. Alle stuene har heltre gulv og hvitmalt paneltak. I dagligstua er det kamin, finstua har en høyreist støpejernsovn og peisestua har en åpen gruepeis.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad, toalettrom og vaskerom. Badene ligger i andre etasje og det ene har adkomst fra gangen. Rommet har gulvbelegg, våtromsplater og tapet i himling. Badet er utstyrt med toalett, servant med skap, veggskap med speil og en åpen dusjløsning.

Bad 2: Det andre badet har adkomst fra det største soverommet. Badet har gulvbelegg, malte veggflater og malt himling, og er utstyrt med servant og dusjkabinett.

Wc: Toalettrommet ligger i første etasje og har malte panelvegger, malt paneltak og belegg på gulvet. Rommet er utstyrt med toalett og vegghengt servant.

Vaskerom: Vaskerommet ligger i første etasje og har gulvbelegg, plater på veggene og panel i taket. Rommet er utstyrt med vegghengt skyllekum i stål, en hylle og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe: Boligen har tre soverom i andre etasje. To av soverommene ligger vegg-i-vegg med skyvedør i mellom. Begge har egen dør tilgang. Det største soverommet har en staselig etasjeovn og direkte adkomst til ett av badene. Boligen har rikelig med oppbevaringsplass i knekott og plassbygde skap.

Kjeller: Det er lagringsplass i tre kjellerrom. Adkomst via ytterdør, via trapp til gang i 1. etasje, samt gammel gulvlem til kjøkken.

Kjeåsen 3:
Anneks
1. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, soverom og verksted.
Kjeller: Bod.

Annekset ligger nordvest på gårdstunet, tett opp til skogen, og har adresse Kjeåsen 3. Det ble bygd i ca.1985 og har en sørøstvendt veranda i tilknytning til inngangspartiet. Inne er det en åpen entré til stue med mønet tak. Overflatene er med trehvitt panel og tregulv.

Stua har to hemser med doble soveplasser, en vedfyrt etasjeovn og en kjøkkenkrok med hybelkjøkken. Det er dør fra stua inn til soverommet. Badet ligger ved entreen, utstyrt med toalett, åpen dusjløsning og servant med skap. Verkstedet har også adkomst fra entreen.

Diverse

Kort fortalt
- Idyllisk beliggenhet.
- Like ved innsjøen Toke.
- Gode solforhold.
- Nydelig utsikt til vannet.
- Stor enebolig med to kjøkken.
- Anneks og uthus.
- To enkeltgarasjer.
- Koselig gårdstun.
- 600 meter til sentrum.
- Tre stuer i første etasje.
- To bad, wc og vaskerom.
- To varmtvannsberedere.
- Flere ildsteder.
- Kjeåsen 3 har et tomteareal på 297196.3 kvm.
- Renovasjon er endret og det er satt inn vannmåler, så kommunale avgifter skal reduseres.
- Kommunen har avsatt en liten del av eiendommen til fremtidig boligbebyggelse. Se dokument i vedlegg for mer informasjon.

Kjeåsen 5:
SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/12/5:
06.09.1910 - Dokumentnr: 900095 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 35
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM VARIGHET
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT


04.09.2023 - Dokumentnr: 950385 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


06.09.1910 - Dokumentnr: 900095 - Festekontrakt - vilkår
ÅRLIG AVGIFT NOK 35
MED FLERE BESTEMMELSER
BEST. OM VARIGHET
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT


07.06.1910 - Dokumentnr: 900063 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:12 Bnr:1


01.01.2020 - Dokumentnr: 670104 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:12 Bnr:5


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter for Kjeåsen 5: kr. 30 689, 31,-. (Årsprognose for 2023)
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann

Kommunale avgifter for Kjeåsen 3: kr. 18 403, 98,- (Årsprognose for 2023)
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann

Totalt i kommunale avgifter for begge eiendommene er: kr. 49093,29,-.
Enderinger i kommunale avgifter på eiendommen:
Vi har nå mottatt dokumentasjon på installert vannmåler og fått registrert denne i våre register.

Årsgebyrer for Kjeåsen 5 utgjøre samlet kr. 24 971,- fordelt:
Årsgebyr vann: 6 316,-
Forbruksgebyr: 1 370,-
Årsgebyr avløp: 7 234
Forbruksgebyr: 1 721,-
Feiing og tilsyn: 1 250,-
Eiendomsskatt: 3 514
Renovasjon: 3 566,-
Årsgebyrene for Kjeåsen 3 utgjør nå kr. 15 992,- fordelt:
Årsgebyr vann: 6 316,-
Årsgebyr avløp: 7 234,-
Eiendomsskatt: 1 817,-
Feiing og tilsyn: 625,-

Dersom vann og avløp stenges for Kjeåsen 3, vil gebyrene få en reduksjon på til sammen kr. 13 550,-

Dersom vann og avløp stenges av vil de de kommunale avgiftene samlet for begge eiendommene utgjøre kr. 27 413,-

Prisene er basert på satser for 2023 og er inkl. mva.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 06.06.23 10:01, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Jon Tangvald for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av enebolig med adresse Kjeåsen 5 og anneks med adresse Kjeåsen 3 i Drangedal kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje ut ifra alder/konstruksjon. Tilstanden på anneks framstår med lav standard og bruksslitasje. Rapporten er konstruert på denne måten da Kjeåsen 3 er knyttet til Kjeåsen 5 med strøm, vann og avløp.

Enebolig:
TG: 2 er gitt til taktekking, takkonstruksjon, ytterdører, overflater, radon, ildsteder, innerdører, rom under terreng, kjøkken 1 etasje, toalettrom, vannrør, avløpsrør, varmtvannstank, el-anlegg og drenering.

TG: 3 er gitt til veggkonstruksjon, vinduer, veranda, utvendige trapper, etasjeskille, innvendige trapper, alle våtrom, oljetank, fundament og forstøtningsmur.

Anneks:
TG: 2 er gitt til veggkonstruksjon, vinduer, dører, veranda, overflater, radon, riss i brannmur, rom under terreng, innvendige dører, avtrekk hybelkjøkken, vannrør, avløpsrør, varmtvannstank, el-anlegg, drenering og grunnmur.

TG: 3 er gitt til taktekking, våtrom og brannteknisk. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG.3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Betongtrapp har mindre sprekker/skader
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er registrert symptom på sopp/råte.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Sammendrag av boligens titilstand
Oppdragsnr.: 20917-1157 Befaringsdato: 30.05.2023 Side: 8 av 53
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad 2
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Det er avvik:
Det er registrert en eldre vegghengt parafintank på vaskerom.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Oljetank
Det foreligger krav om sanering av oljetank.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Avvik gjelder terrassedør og ytterdør mot underetasje.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Kjeåsen 5 har sikringsskap med automatsikringer og fjernavleser.
Kjeåsen 3 har sikringsskap med skrusikringer uten måler.
Kjeåsen 3 får strøm fra Kjeåasen 5 og går på måleren i det huset.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Avvik gjelder undertak som ikke ble skiftet i 2022 og takpapp over inngangsparti.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik:
Det er ikke dokumentasjon fra feier, og uvisst når det sist ble utført kontroll av feier.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Drenering
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.


Anneks Kjeåsen 3

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Det er registrert folie på stålplater som flasser av.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er påvist fuktskader i etasjeskiller
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk eter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukningsapparat registrert.
Røykvarslere mangler.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Vinduer
armene i vinduer er slitte og det er sprekker i revirket.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Avvik gjelder dør mot underetasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige dører
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering.
Det er irr på rør.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg er beskrevet under Kjeåsen 5 og kontroll gjelder for Kjeåsen 3 i tillegg.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Drenering
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er avvik:
Det er registrert noe riss i murpuss.
Kostnadsestimat: Under 10 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist riss i overflate.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Selger kan opplyse følgende: "Tidligere beboere og byggeår. Byggeår er ukjent, trolig en gang på 1800-tallet. Lensmann Knut J. Bustrak flyttet inn 1910, han hadde en kort tid også vært ordfører i Drangedal. Hans sønn lensmann John K. Bustrak bygde om og utvidet huset rundt 1921. Det var lensmannskontor på eiendommen frem til 1957."

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjeåsen 5:

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
"Beskrivelse Se Tilstandsrapport 20917-1157 Ramberg Takst av 5 juni 2023, side 20"
"Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?"
"Beskrivelse Hele taket, bortsett fra inngangsparti, fikk nytt belegg sommeren 2022, utført av GHL Landskap og Hage AS. Underliggende treverk ble skiftet som nødvendig."

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
"Huset er ikke musefritt"

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar Ja, kun av faglært
Beskrivelse Korrigere jordfeil, legge større kabel for elektrisk ovn, kanskje annet også
Arbeid utført av Austad Elektro AS

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Beskrivelse "Austad Elektro AS. Rapport form NEK 405-2, datert 26 mai 2023 viser ingen defekter (etter reparasjon av en jordfeil)"

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
"Svar Ja, kun av faglært
Beskrivelse Hele taket, bortsett fra inngangsparti, fikk nytt belegg sommeren 2022. Underliggende treverk ble skiftet som nødvendig.
Arbeid utført av GHL Landskap og Hage AS"

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
"Beskrivelse Tilstandsrapport 20917-1157 fra Ramberg Takst 5 juni 2023"

Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Beskrivelse "Huset står på festet grunn, kontrakt fra 6 september 1910, med oppramsing av gamle dokumenter."

Kjeåsen 3: (Dødsbo)
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Beskrivelse "Se Tilstandsrapport fra Ramberg Takst side 38"

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
"Stort tilsig av vann fordi grunnmur står på skrånende fjell"

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
Beskrivelse "Fuktig kjeller"

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Beskrivelse Austad Elektro AS. Rapportform NEK 405-2 datert 26 mai 2023 viser ingen defekter."

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
"Beskrivelse Konsesjonskrav fra Drangedal Kommune ettersom tomten er en del av skogen Kjeåsheia på ca 295 dekar. Ellers intet"

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
"Beskrivelse Tilstandsrapport 20917-1157 fra Ramberg Takst av 5 juni 2023"

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Det foreligger elektrorapport fra Austad elektro datert den 26.05.2023. Se dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600)
Energimerking av eiendom (Kr.1 500)
Oppgjør (Kr.10 900)
Overtakelse av eiendom (Kr.1 500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 590 000,-) (Kr.116 675)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.158 660)

Visning

Kontakt megler

Produktnr: 0C0D0F17-D36A-4618-A23B-ACCB3F5D9F13 Kategori: