Rom

Hasselveien 5D

Prisantydning
1 650 000 kr
Omkostninger
53 450 kr
Totalpris
1 703 450 kr
Formuesverdi
379 843 kr
Formuesverdi sekundær
1 367 435 kr
Felleskostnader
1 000 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1990
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
68 ㎡
Tomteareal
1 300 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Leilighet i 2. etasje med 2 soverom og veranda med gode solforhold.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm Sekundærrom: 0 kvm.

Bra. pr. etasje.: 68 m².
P-rom inkl: Stue/kjøkken m/ gang, bad/vaskerom og 2 soverom.

Kommentar fra takstmann:
Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet.
Bod i kjeller (beregnet til 22 m²) er ikke medregnet i arealer.
Det er i tillegg en felles bod i kjeller (delt mellom 2 beboere), som ikke er medregnet i arealer.
I enkelte oppholdsrom er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10 % av rommets bruksareal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E39 tar man av til handelsparken forbi rundkjøring, deretter tar man første vei til høyre inn på Seljeveien. Videre tar man første vei til venstre. Boligen ligger på høyre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

Det medfølger 2 parkeringsplasser på baksiden av bygget, plassene er ikke oppmerket, ei heller nedfelt i vedtektene.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 2. etasje i en rekke på totalt 6 leiligheter i et sameie. Adkomst via felles gang som deles med naboer, det er 2 innganger. Meget sentralt plassert på Rom med gangavstand til handelsparken med flere butikker, barnehage, barneskole, idrettshall m.m. Det er ca. 3 km til Lyngdal sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.01.91. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse ihht. Rom- reguleringsplan for boliger, datert 31.08.2006. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/156/21/5:
02.02.2023 - Dokumentnr: 123174 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


25.09.1990 - Dokumentnr: 3067 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 95/653
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 6 SEKSJONER


Økonomi

Omkostninger kjøper

1 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-))

53 450,- (Omkostninger totalt)

1 703 450,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Leilighet i 2. etasje med gjennomgående normal standard. Gulvene er belagt med laminat, teppe og belegg. Veggene er bekledd med tapet.

Stue malt i moderne fargetoner med mulighet for møblering i soner. Utgang til solrik veranda.

Lys kjøkkeninnredning med enkeltstående komfyr og oppvaskmaskin, disse medfølger handelen. Avsatt plass til kjøleskap.

Bad har belegg på gulvet og tapet på veggene, og er innredet med baderomsinnredning, toalett, badekar og opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten har 2 soverom.

Bod i kjelleretasjen medfølger.

___

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 24.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i rekkehus fra 1990, bestående av innredet loftsetasje. Deler av bygningen er opprinnelig av eldre dato (ukjent årstall), og har fortsatt enkelte bygningsdeler fra opprinnelige byggeår. Leiligheten/bygning fremstår i stor grad som bygget i 1990, og holder en normal standard på overflater, innredninger og utstyr fra den tiden. Det kan for øvrig nevnes at det i senere tid er montert ny balkongdør samt ny taktekking på del av yttertak (utvendige forhold er felles i sameiet). Det bør nevnes at våtrommet er fra byggeår (med unntak av innredning), og må derav påregnes renovert på kortere sikt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 2
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det mangler tilluft til rommet. Det er påvist skade på spylebryter til toalett. Det er påvist løsnet gulvbelegg ved døråpning. Det er påvist gulvknirk i våtrommet.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er en større åpning mellom takstein og takvindu på bakside av bolig.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Det er påvist åpning/hull i yttervegg fra kryploft, hvor man kan se rett ut. Risiko for at regnvann/snø her kan drive inn i konstruksjonen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist andre avvik: Yttertaket har nedbøying. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Ved befaring ble det påvist råteskade i taksperre, og i lekte på tvers over sperrer, ved kvist/takopplett på bakside av bolig. Det er for øvrig mottatt bildedokumentasjon på at råteskadet sperre er utbedret av fagmann etter min befaring. Det er påvist en del sig i takkonstruksjon ved begge kvister på tak. Det er påvist spor etter mårr i takkonstruksjon. Det er påvist døde skadedyr (mus) på kryploft.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist andre avvik: Det er påvist råteskade i vannbord under vindu ved veranda. Det er påvist manglende låsehemper ved et vindu inntil balkongdør i stue.

Utvendig > Takvinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Alle 3 takvinduer med trerammer (trolig fra byggeår 1990) var svært vanskelige/tunge å åpne/lukke, og bar preg av elde/slitasje.

Utvendig > Dører - 2
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist mangelfull tetting utvendig under terskel til balkongdør.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.

Innvendig > Overflater - 2
Det er påvist andre avvik: Det er stedvis påvist glipe mellom gulvlaminat og gulvlist/terskler. Det er stedvis påvist enkelte småhull i vegg, etter oppheng av bilder e.l. Det er påvist sprekker ved hjørner/overgang mot skråtak.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist gulvknirk, bl.a. i stue/kjøkken.

Innvendig > Gulv mot grunn
Det er påvist andre avvik: Det er påvist sprekker i betonggulv i kjellerbod. Det er påvist høye fuktvariasjoner på gulv mot grunn.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er påvist andre avvik: Det er påvist en del sprekker i pipepuss på kryploft.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Loftstige lukker ikke tett.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken m/gang
Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Det er påvist at overflater har noe skader. Det er påvist andre avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Det er påvist slitasje på skuffeskinner.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.-anlegg med automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det er påvist høye fuktvariasjoner på innside av grunnmur, og her registrert saltutslag på grunnmur.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Alle som er på kjøkken og vaskemaskin.

Randonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0009. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/156/21/5:
02.02.2023 - Dokumentnr: 123174 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


25.09.1990 - Dokumentnr: 3067 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 95/653
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 6 SEKSJONER


Info kommunale avgifter

Gjelder vann, avløp, renovasjon og feiing.
Oppgitte kommunale avgifter anses å være høye sammenlignet med tilsvarende eiendommer grunnet høyt vannforbruk.

Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Deler av bygningen er opprinnelig av eldre dato (ukjent årstall), og har fortsatt enkelte bygningsdeler fra opprinnelige byggeår. Leiligheten/bygning fremstår i stor grad som bygget i 1990.
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå og takvindu. Takrenner i plast. Vindskier og vannbord på tak er i tre, dels med beslag over vannbord. Luftehatter i lakkert metall. Heldekkende pipebeslag over tak. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse/alder. Fasade har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte takvinduer i tre med 2-lags glass, samt 1 stk. takvindu i PVC med 3-lags glass. Bygningen har malt balkongdør i tre.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Våtrom
2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja. Skiftet innredning og toalett, samt takvindu i 2022. Byttet takvindu, ca 2019 av sameiet, samt skiftet innredning pluss toalett av ufaglært.

Kjeller
5. Har sameiet eller borettslaget hatt problemer med fukt, vann eller oversvømmelse i kjeller eller underetasje? Ja. Har vært fukt i kjeller, men d halve året jeg bodde der lagret jeg klær, møbler der og det gikk helt fint. Veggene ble behandlet da, samt at jeg hadde avfukter på

Elektrisitet
9. Har det vært feil på det elektriske anlegget? Ja. Der var kontroll for noen år siden, husker ikke eksakt - men der var noen løse stikkontakter samt at der manglet et deksel på varmtvannstank. Ble utbedret.

Rør
13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja. Der ble skiftet noe under vask/kjøkken, lekket litt, ble oppdaget med d samme og utbedret av Molandsli Rør

Skjevheter og sprekker
18. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja. Skiftet feieluke i 2022

Sopp og skadedyr
22. Har det vært mugg, sopp eller råte i sameiet eller borettslaget? Ja. Der har vært skiftet noen vannbord etc, inngangsparti osv. Sameiet har papirer på dette pluss vinduer/verandadører

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350)
Oppgjør (Kr.7 100)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 1 650 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Totalt kr. (Kr.72 935)

Visning

Produktnr: 7115E132-B138-451B-BC5D-4B55709AA47D