Farsund

Grettestøveien 1

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
104 250 kr
Totalpris
3 594 250 kr
Formuesverdi
483 173 kr
Formuesverdi sekundær
1 739 422 kr
Byggeår
1954
Internt bruksareal (BRA‑i)
215 ㎡
Bruksareal
222 ㎡
Tomteareal
806 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Pen innholdsrik enebolig på solrik tomt med havutsikt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 215 kvm, Sekundærrom: 70 kvm.

- 1. etasje -
BRA: 73 kvm, P-rom: 71 kvm, S-rom: 2 kvm.
P-rom inkl.: Vindfang , Stue , Kjøkken , Gang , Bad , Soverom
S-rom inkl.: Bod i vindfang.

- Loft -
BRA: 74 kvm, P-rom: 74 kvm.
P-rom inkl.: Stue , Bad , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Kontor.

- Kjeller -
BRA: 68 kvm, S-rom: 68 kvm.
S-rom inkl.: Kjellerboder.

Bod utenfor hoveddelen på ca.8 m2, bod utenfor hoveddelen er ikke medregnet i BRA. Men oppgitt her som tillegg utenom.
Etasje høyde i kjeller fra 2.02 meter - 2.06 meter. Boligen har carport, carport er åpen areal og er ikke målt. Hems med lav etasje høyde.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Oppvarming

Oppvarming via varmepumpe (fra 2012), vedodvn i stue og for øvrig elektrisk oppvarming ved bl.a. panelovn som varmekilde. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund, kjør til Vanse. Ta så til venstre i krysset mot Lista fyr. Følg RV 43 i ca. 8 km. Ta til venstre mot Borshavn og til høyre i havna. Følg veien mot høyre og boligen ligger rett frem og er merket med Til Salgs-plakat fra Sørmegleren.

Parkering

På egen eiendom og i carport.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og sjarmerende boligområde i ytre del av Borhaug. Dette er et barnevennlig område med kort avstand til barneskole, barnehage, Bispen sandstrand, flotte turområder, kilometer med sandstrender, Lista Fyr, butikk og gatekjøkken. En av de mest populære surfespottene - Pisserenna - ligger rett på nedsiden av eiendommen. Mange av rekreasjonsområdene ligger med gangsavstand.

Eiendommen har fin utsikt fra flere hold og har sol fra tidlig morgen til kveld. De mange flotte solnedgangene er et skue fra eiendommen.

Fra eiendommen er det ca. 16 km til Farsund sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder for hele tilaket - påbygg og nybygg - "bolig, carport og grillstue". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ellers tillatelse til bygging av terrasse, fasadeendring og biloppstillingsplass, datert 03.05.2007.

Det foreligger ikke plantegning for boligens 1. etasje og kjeller. Megler har dermed begrenset mulighet til å sjekke dagens bruks mot faktisk godkjenning. Fremlagte tegninger på ombyggingen i 2013/14 stemmer med dagens bruk.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig nett (vannmåler) og privat avløp. Adkomst via privat vei.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen ikke har dokumentasjon på dagens avløpsløsning, men det er montert slamavskiller som sist ble tømt 3. mars 2021.
- Septiktank - Septiktanken er av betong. Det er klargjort for avløp til det offentlige i tanken, men ikke tilkoblet. Det er lagt nytt avløp fra boligen til septiktank og videre fra septiktank til påkoblingspunkt.
Videre foreligger det pålegg om endring av tilknytningsforhold, og det er sendt anmodningsbrev angående tilkobling til offentlig avløpsnett. Tilkobling må påregnes. Dette ifølge Farsund kommune. Pr. 2022 er påkoblingskostnaden kr. 22.000,- ink. mva.

- Tinglyst veirett -
Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en tinglyst erklæring om veirett, datert 27. mars 2006. Grettestølveien 1 (gnr. 36, bnr. 220) gir veirett over sørenden av eiendommen (vist i kart) til gnr. 36/bnr. 220. Veiretten gjelder en 3 meter bred vei. Erklæringen er vedlagt salgsoppgaven.

Reguleringsplan

Eiendommen er uregulert, men avsatt til "boligbebyggelse", tilhørende kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028 (PlaniD: 90600), datert 08.03.2018.

Området mot syd og øst er i kommunedelplanen avsatt til fremtidig boligbebyggelse. Det er ikke mottatt noen nabovarsel vedr. bebyggelse på disse områdene pr. dd.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1954/806-3/40 Bestemmelse om veg 24.09.1954
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:76

2006/176171-1/200 Bestemmelse om veg 27.03.2006
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:92

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1954/806-2/40 Bestemmelse om vannrett 24.09.1954
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:220

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 87.250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 104.250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen innholdsrik enebolig meg gjennomgående normal standard. Boligen ble i 2013/2014 omfattende renovert. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett og belegg. Veggene er bekledd med malt huntonitt i lyse fargetoner med innslag av et par oppmalte rom i moderne fargetoner.

Lyst innredet stue med gode vindusflater som slipper godt med lys inn og den flotte utsikten kan beskues fra flere hold. På kalde dager kan man fyre opp i en moderne vedovn som står fint sentrert i stuen. Stuens utforming gir rom for innredning i soner. Ved spesielle anledninger er det mulig å anrette med langbord. Utgang fra stuen til en stor terrasse med hagestue hvor man kan nyte solen store deler av dagen, samt utgang til en balkong i front.

Kjøkkenet har adkomst fra stua. Godt utstyrt og pent innredet Ikea kjøkken med profilert innredning og integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Kjøleskap er enkeltstående og medfølger handelen. Plass til et lite spisemøblement.

Boligen er utstyrt med 2 bad i lik utførelse med belegg på gulv og vegger bekledd med baderomsplater Badene er videre utstyrt med baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Fuktstyrt avtrekksvifte.
Vaskerommet ligger i kjelleren.

Praktisk loftstue på loftet med vinduer vendt mot utsikten. Her kan man nyte roen og nyte utsikten mot moloen og havet. De mange flotte solnedgangene er et skue fra dette rommet. Ekstra god takhøyde gir rommet en god atmosfære. Hemsetrapp fra stua opp til hemsen. Hemsen har mye gulvplass med lagringsmuligheter. Hemsen er ikke godkjent til varig opphold og har ikke ståhøyde.

Boligen er innredet med totalt 4 soverom, fordelt med 1 i 1. etasje og 3 på loft. På loftet er det også etablert en tv-stue og et bibliotek.

Godt med lagringsplass i boligen med lagring i kjeller.
_________________
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 09.11.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig bygget i 1954, renovert og påbygget en etasje i 2013/14. Boligen er godt vedlikeholdt i forhold til alder. Det er behov for justering terrassedører i 1.etasje og kjellerdøra må vedlikeholdes. Et vindu i kjeller er råteskadet og ett glass er punktert. Tidligere kom det litt vann inn på muren over vindu i østvendt gavl og synes på himlingplater langs veggen. Årsak var feil montering av utvendig kledning rett over, dette er nå fikset og det var ingen unormal fuktindikasjoner i området ved befaringen. Det er ikke fall mot sluk i begge bad. Bad 1.etasje mangler tilluft via dør.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Mønedrager. Konstruksjonen er innkledd fra gesims til møne og derfor ikke kontrollert.

Tomteforhold > Byggegrunn:
Det er ukjent byggegrunn.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Vinduer:
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Ett vindu i kjeller østvegg er råteskadet. Ett glass er punktert i samme rom i kjeller.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er ingen lufting i konstruksjonen. Loftveranda har ingen synlig ventilspalter.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Støttemur langs veien

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedørene subber i karm og må justeres. Beslag løsning ved terskel på tofløyet terrassedør må endres. Løs glasslist på terrassedør loftstua. Kjellerdøra, utvendig dørblad, fineren begynner å løsne.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Overflater Gulv:
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Etasje, 1 > Bad > Ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Loft > Bad > Overflater Gulv:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Belegg oppkant ved terskel.

Våtrom > Loft > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Tomteforhold > Drenering:
Det er avvik: Saltutfelling på mur under vindu i østvendt gavl.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk under vindu i sydvegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Diverse

I kjeller og i carport ligger diverse materialer/isolasjon som vil medfølge. Materialene er tiltenkt til hagestue og fliser til kjellergulv. Selger har ingen garanti for at det er komplett materialpakke for ferdigstillelse.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61230029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

1954/806-3/40 Bestemmelse om veg 24.09.1954
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:76

2006/176171-1/200 Bestemmelse om veg 27.03.2006
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:92

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1954/806-2/40 Bestemmelse om vannrett 24.09.1954
rettighetshaver:Knr:4206 Gnr:36 Bnr:220

Info kommunale avgifter

Dette beløpet inkluderer standardgebyrer og forburk for vann, vannmålerleie, slamavskiller, grunngebyr slam og standard renovasjon. Beløpet vil variere avhenging av forbruk.

Byggemåte

Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Decra/POWERTEK Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner og nedløp av aluminium. Takvannet føres til rør i bakken. Veggene har bindingsverkskonstruksjon i 1.etasje fra byggeår, loft fra 2013. Liggende bordkledning fra 2013. Det gamle vindingsverket i 1.etasje er videreført. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Mønedrager. Konstruksjonen er innkledd fra gesims til møne og derfor ikke kontrollert. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, kjellerdør og malt balkongdører i tre. Impregnerte treterrasser. Ukjent membranløsning på veranda loft. støpt tapp inngang. Tretrapp terrasse.

Polisenummer

30302300

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber fra Alt-i-boks.

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Skiftet 2 kledningsbord grunnet defekter.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja, skiftet 2 kledningsbord grunnet defekter, 2022.

7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Ja, det var spor etter litt fukt over et vindu mot terrassen. Det var feil på 2 kledningsbord, og de er blitt skiftet.

11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Ja, septiktank, men offentlig vann.

28 Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Ja, det går en vei over eiendommen som nabo har bruksrett over.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Produktnummer: 59DFC2C1-F63E-4E8F-A64B-E05B81FEECB9 Kategori: