Brattsbergheia / Gautefall

Brattsbergveien 112

Prisantydning
2 590 000 kr
Omkostninger
80 620 kr
Totalpris
2 670 620 kr
Formuesverdi
239 505 kr
Kommunale avgifter
19 638 kr / år
Byggeår
1984
P-rom
67 ㎡
Bruksareal
67 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte på ett plan med 3 soverom, anneks, stor terrasse, p-plass og vakker utsikt. Helårs familiedestinasjon.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, toalettrom, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Annet: Anneks på 22 kvm.

Standard

Entré
Hytta har et koselig inngangsparti med overbygget svalgang og utelys som gjør det lettere å ta seg frem i kveldsmørket. Ytterdøren er i tre og har to dekorative glassfelt. Vel inne har entreen store, jordfargede gulvfliser, flere knaggrekker og åpen hattehylle montert på hvitlaserte panelvegger.

To høytsittende, langsgående vinduer sørger for dagslys og det er downlights i himlingen. Fra entreen er det inngang til toalettrom og gang. I gangen er det tregulv, panelkledde vegger og oppheng med plass til mer yttertøy.

Stue
Stuen har mønet himling og smårutete vinduer på to sider - en god løsning som gir økt romfølelse og en luftig atmosfære. Via vinduene er det nydelig utsikt som kan sees både fra spiseplass og fra sofakroken. Dagslyset erstattes på kveldene av lysskinner i taket og det er utgang til den store, flotte hjørneterrassen.

Mellom spiseplass og sofakrok er det også en peis med stort flammebilde, så her kan man nyte varme og hygge på kalde dager, og etter turer ute i det fri. Stuen har ellers et tradisjonelt uttrykk med tregulv, samt hvitlasert villmarkspanel på veggene og smalere panel i himlingen.


Kjøkken
Kjøkkenet har adkomst fra stuen via en bred døråpning. Rommet har skråhimling og hvitmalt panel på veggene. Gulvet er i heltre og har sømløs overgang fra stuen. Kjøkkeninnredningen er fra 2008 og har en klassisk vinkelløsning med god skap- og benkeplass. Innredningen har profilerte bøkefronter, vitrineskap og laminert benkeplate med nedfelt benkebeslag.

Mellom skap og benk er det belysning og hvite fliser på veggene. Koketopp og stekeovn er integrert, og over koketoppen er det avtrekk fra ventilator. På enden av innredningen er det avsatt plass til kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom
Hytta har et pent bad og et separat toalettrom. På badet er det gråsjatterte gulvfliser og panelplater på veggene i en kremhvit farge. Baderomsinnredningen har over- og underskap med profilerte bøkefronter, heldekkende servant og speil med belysning. Videre har badet dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Toalettrom
Toalettrommet ligger i tilknytning til entreen. Her er det jordfargede gulvfliser, hvitmalt panel på veggene og et biotoalett. Som oppvarming er det panelovn, og et smalt, langsgående vindu tilfører naturlig lys.

Soverom og garderobe
Hytta har tre gode soverom, i tillegg til et gjesterom i annekset, så her får man plass til familie og venner om de kommer på besøk. De tre soverommene har alle tregulv, panel på veggene og god plass senger - enten enkeltsenger, dobbeltsenger eller køyesenger. Det største soverommet har god oppbevaringsplass i en romslig skyvedørsgarderobe. Det er ellers godt med oppheng i entré og gang. Av lagringsmuligheter er det bod i annekset.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
P-rom inneholder: Gang x 2, biodo, stue, kjøkken, soverom x 3 og bad

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1984 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Det er varmekabler på snurredo, bad og i fliser under peis. Det er ring hytta varm funksjon.
Hytta oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner. I tillegg er det muligheter for vedfyring med peisovn i stuen. Det er ventilator på kjøkkenet og de øvrige rommene ventileres naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. For øvrig har hytta en varmtvannsbereder fra 2016, plassert under kjøkkenbenken.

Det er også fliser med varmekable i anneks.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Flott, tradisjonell hytte på ett plan.
- Rolige og naturskjønne omgivelser.
- Turområder rett utenfor døren.
- Kort vei til hotell og skisenter.
- Parkeringsplass nede ved veien.
- Få meter å gå fra parkeringsplass.
- Flott hjørneterrasse på 65 kvm.
- Vid utsikt over vakkert landskap.
- Flislagt entré med åpen garderobe.
- Pen kjøkkeninnredning fra 2008.
- Koketopp og stekeovn integrert.
- Stue med peisovn og flott dagslys.
- Luftig, mønet himling i stuen.
- Biotoalett og bad med dusj.
- Vaskemaskinopplegg på badet.
- Tre soverom, ett med klesskap.
- Anneks med gjesterom og bod.
- Yttertaket ble tekket om i 2010.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 19.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Lasse Axelsson for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Brattsbergveien 112 i Drangedal kommune. Det er regn og overskyet på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2, det er taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, vinduer, terrassedør, terrassedekke, overflater, rom under terreng og vannledninger. TG:3 er gitt til baderom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Våtrom > Generell > Bad

TG 2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Tekniske installasjoner > Vannledninger

TG 2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Terrassedør
Innvendig > Rom Under Terreng

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Beliggenhet og servicetilbud
Hytta ligger i naturskjønne omgivelser på Bratsbergheia i Drangedal kommune. Området er en sann fritidsdrøm året rundt, og her er det vakker natur så langt øyet kan se. Det er kort vei til Gautefallheia, Drangedals største utfartsområde som strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger ca. 2 km fra Gautefall skisenter som er ett av Telemarks største skisentre. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. I nærheten av skisenteret ligger også Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et godt utvalg bekker og elver.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Uteområde
Fritidsboligen ligger i naturskjønne omgivelser delvis omgitt av skog, og med idyllisk utsikt mot fjell og åskammer. Det lille skogholtet omgir tomten på to sider og sørger for at hytta ikke blir synlig fra veien. Ved veien er det parkeringsplass, og herfra er det få meter å gå opp til tomten. Rundt hytta er tomten opparbeidet med gress og beplantning, mens resten av eiendommen er naturtomt med busker, lyng og fjell i dagen.

I tillegg til fritidsboligen er tomten også bebygget med et koselig anneks i samme stil. Annekset ble oppført i 2004 og har et areal på 22 kvm, oppdelt i to rom med bod på den ene siden og et oppholdsrom på den andre siden.

Utvendig har annekset overbygget velkomstterrasse og innvendig er det innredet med tregulv, furupanel på veggene og noe mønet himling med synlige bjelker. Arealet er stort nok til køyesenger, sofa og tv-løsning - med andre ord helt perfekt om man får gjestebesøk av venner og storfamilie.

Utedager kan nytes til det fulle på en stor hjørneterrasse på ca. 65 kvm som har utgang fra stuen. Terrassen er bygget på to nivåer og har tredekke og tett levegg på en side. Størrelsen og den fine utformingen gir plass til flere sittegrupper, slik at man kan nyte sol og utsikt i forhold til vær og vind.

Parkering

Det er parkeringsplass ved veien, noen få meter fra hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.10.1984. Ferdigattesten gjelder nybygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.1989. Ferdigattesten gjelder innbygging av veranda. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest på bod-anneks, foreligger kun søknad om tilbygg på fritidsbolig og oppføring av bod-anneks.
Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan Brattsbergheia, datert 25.01.13. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende i punkt 3.1:
"1) Reguleringsområdet omfatter områder for bebyggelse av fritidsboliger FF1 - FF10.
Totalt areal = 346,8 daa.
2) Tillat bruksareal for nybygg og eksisterende hytter er BRA = 150m2. Der terrenget
tillater det kan tomten bebygges med inntil 3 bygg. Frittstående bod/uthus kan ha
en maks størrelse på BRA 15,0m2 og frittstående garasje/anneks kan ha en maks
størrelse på BRA 30,0m2.
Parkeringsareal er ikke med i utnyttelsesgraden.
3) Nye hytter skal plasseres som vist på plankartet. Hyttene er nummerert og
plasseringer er koordinat bestemt. Kommunen kan godkjenne nødvendige
tilpassninger."

For mer informasjon se reguleringsbestemmelser i vedlegg til salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Privat vei etter avkjørsel fra offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1984/556-4/31  Festekontrakt - vilkår  
23.02.1984

Festeavgiften reguleres hvert tiende år, regnet fra og med første hele festeår og i samsvar med prosentvis endring i konsumprisindeksen i den forløpne tidsperiode.

 Festekontrakten er evigvarende.

"Festeren har ikke tilgang til å drinve forretningsmessig virksomhet på tomta/hytta, så som varesalg, herbergvirksomhet o.l. Hytta kan leies ut inntil 12 uker pr. kalenderår."

For mer informasjon ligger festekontrakten vedlagt i vedlegg til salgsoppgave.

Festeavgiften er på kr. 5 000,- pr. år
Feste avgiften ble sist regulert i 2017.
Neste regulering av festeavgiften er i 2027.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks.
Grunneier ønsker ikke å benytte seg av         forkjøpsretten.
Det er ikke mulighet for innløsning av festetomten.

Kjøper må betale gebyr på kr. 1000 til grunneier for overføring av festekontrakt

For mer informasjon ligger grunneiers opplysningsbrev i vedlegg til salgsoppgave.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1984/556-3/31  Bestemmelse om veg  
23.02.1984
Dette er også festekontrakten med vedlegg, hvor det står følgende: "Festeren er pliktig til å delta i hytteeierforeningen for utbyggingsområdet og herunder pliktig til å betale avgifter til vegvedlikehold, snøbrøyting renovasjon og andre plikter som foreningen ved gyldig vedtak pålegger hytteeierne. Grunneier har i forhold til hytteeierne rett til å benytte alle veger til eiendommens drift uten å delta i vedlikeholdet. Herunder utsettes vanlig adkosmt slik at vegene ikke unødig skades."

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Viser til festekontrakten hvor det står følgende gjeldende utleie av hytta: "Festeren har ikke tilgang til å drinve forretningsmessig virksomhet på tomta/hytta, så som varesalg, herbergvirksomhet o.l. Hytta kan leies ut inntil 12 uker pr. kalenderår."

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 80 620,- (Omkostninger totalt) 2 670 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 638,22 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 510,- pr. år (Årsprognose for 2022) for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr.19 638,22,- pr. år. (Årsprognose for 2022)
Kmmunale vgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann

Strøm: 5145 kWh for 2021. Dette varierer etter bruk.
TV/ internett: Selger bruker i dag kun 5G, men fiber er tilgjengelig i feltet.
Velforening: kr. 3 300,- pr. år. Gautefallheia hytteforening. Denne avgiften inkluderer brøyting, bom og vedlikehold av vei. (Det er også frivillig dugnad 1 gang pr. år i samband med årsmøte.) Det er medlemspliktig.
Festeavgift: kr. 5 000,- pr. år.
Forsikring: kr. 2 796,- pr. år.

Formuesverdi

Kr.  239 505,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Brattsbergveien 112, Gnr. 44 Bnr. 2 Fnr. 58 i Drangedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0157

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0157. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.8 100) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 590 000,-) (Kr.84 175) Tilrettelegging (Kr.10 900) Totalt kr. (Kr.110 750)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062959